- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #123695 üzenetére
Nehogy félreérts, AI egy szuper dolog egyébként. Érdemes megnézni a kínai kereskedő oldalak keresőit mostanság, hogy milyen frankón kitalálják, hogy a hülye mit is keres. Meg a fordítókat, hogy mennyit fejlődtek az utóbbi 2évben. stb...Szóval jó cucc.
De MS marketing berkeiben már valahogy 5 évenként van valami korszakalkotó dolog, ami aztán valahogy mégse az.
-
válasz
vicze #123552 üzenetére
Ha szigorúan nézzük, akkor is minimum háromféle van, mert az enyémből van 2 (DG2) meg 4 VRAM (N20P) chipes verzió is, ezek látszólag egyformák a gap padokat leszámítva. Van egy IGP-s verzió (UMA), és végül a vapor chamberes (N20E). Utóbbin alulról látszik, hogy van egy kamra, ami a többin nincs.
-
válasz
vicze #123548 üzenetére
De az nem a vapor chamber verzió, hanem a sima, mint az enyém. Habár itt közben megtaláltam a gyári vapor chamber verziót, azon is előre applikált paszta van, valóban. Többféle hűtéssel szerelik a P16-ot.
-
-
Guitar14
senior tag
válasz
vicze #123511 üzenetére
Ebben biztos vagy? Csak mert még a 135 és 170W-osnak is más sorozatszámot ír a lenovo oldalán.
ThinkPad Ultra Dock 90W (40A20090XX)
ThinkPad Ultra Dock 135W (40A20135XX)
ThinkPad Ultra Dock 170W (40A20170WW)Lehet csak acsomagolásban a táp változik? mivel mindháromnál ez van:
The ThinkPad Ultra Dock
Two Security Keys
ThinkPad ???W AC adapter
Power cord
PublicationsNyilván a kérdőjellel kiemelt változik csak amekoorát adnak hozzá.
Mert ha csak a táp más akkor már lényegesen egyszerűbb beszerezni.#123509 R.P. Köszi szépen az infót!
Érdekes mert neten néztem videókat és azok alapján nem olyan rossz, meg így alapból nem sok értelme van tényleg "kb papírnehezék".
Gondolom drivert felraktad és USB 3.0-ba dugtad 3.0-ás kábellel. -
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #123365 üzenetére
Van, a win10 jobb
.
Viccen kívül, 3hónapig használtam W11-el, merthogy az ütemező így meg úgy, meg legyen gyári. De elegem lett belőle, visszaraktam a W10-est, igaz kellett kicsit matatni a power management beállításokban de jó lett. Amin viszont nem tudok javítani, a W11 2D GPU teljesítménye kb.duplája a w10-nek.
Más negatívumot nem tudok.
Linuxal csak live-al próbáltam, jó bemelegedett tőle a gép, de üzemidőről nem tudok nyilatkozni. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #123362 üzenetére
Egy oldalon álunk.
Nem kapcsolom ki a P-magokat most csak hogy megtudjam mennyit is zabálnak, de sokat.
De én azt vettem észre, hogy lehet nem is csak a magok miatt eszik ennyit.
A régebbi 7820,8850,9850 cpu-kon ha néztem üresjárati/netezős fogyaszást, simán lement 0,7-0,8-1,0W környékére. A 13-ast lehetetlen 3,5w alá vinni, és ez a nem csinálsz semmit fogyasztása, ha csak 2 e-mag aktív. Jellemzően ilyen netezős videónézős fogyasztása 9W körül van. Gyanítom, hogy a cache illetve a gpu a fő fogyasztó, illetve hiába vannak parkoltatva a magok legmélyebb energiaállapotban, azoknak továbbra is van fogyasztása, hogy bármikor ébreszthetőek legyenek.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha beállítottam a P51-est, vagy a P53-ast a futópadhoz és néztem valami videót az simán elment 7-8-9órát, pedig azok is 4K, tele rammal/ssd-vel gépek voltak. Ugyanez a P16-nál 3-4óra. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #123352 üzenetére
Telefonról fogalmam sincs melyik hány watt, mekkora akku stb. Cseréltem már akkut benne, fogtam kezemben és csak úgy rámondtam hogy kb.20x akkora a laptopé. Ez csak részletkérdés, és hülye aki ezen szőrszálhasogat.
Az e-magos megoldására írtam, hogy egy parasztvakítás, és nem spórolsz vele semmit.
A heterogén magos megoldás egyébként tök jó ötlet, csak az intelnek valahogy ez nem jött össze.
Az e-magok egyébként a korábbi Atom cpu alapon lett fejlesztve, elvileg nem teljesítmény magok. -
Balinov
titán
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #123222 üzenetére
Biztosan igazad van, amit tudásom volt 5-6éves gépekről már megy feledésbe, kell a hely az új hülyeségeknek
.
Egyébként az a self healing egy párszor már megmentette a gépem, egy-egy sikertelen bios frissítés után..
Az eredeti kérdésben unlock-olt bios-ról volt szó és advanced menüről, azt hurrogtam le. Továbbra is tartom, hogy semmi értelme.
Volt olyan gépem aminél sikerült bekapcsolni, és a menüpontok 80%-át nem is értettem. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122991 üzenetére
Nem arra írtam, inkább az általános panaszai miatt.
Ebben a méretben egyébként nekem jobban tetszik a yoga mint a sima, akár a T14 vagy X1, vagy X13. Ilyen kicsi gépeket én azoknak szoktam ajánlani, akik utaznak, repülő/busz és közben is használni szeretnék, illetve kanapén ágyban fekvő üzemmódba használják. Anyámnak volt ilyen gépe, és rendszeresen úgy használta hogy sátorformába felállította a konyhaasztalon.
Nekem nem kéne egyik se, de abszolút megértem, ha valakinek ilyen kicsi gépre van szüksége, és erre a felhasználásra szerintem jobb a yoga. Ha valaki meg grafikus, kiadványszerkesztő stb...akkor matt érintővel és tollal jó dolgokat lehet alkotni, míg a nem kifordítható gépeken tök hülyeségnek tartom az érintőképernyőt.
L13Y még nem volt a kezemben, X1Y és X13Y viszont igen. A X13-ba raktak nagy akksit (54,7), amd-t sajnos abba se. Az üzemidőre viszont meglepően szép számokat írt, W11-el. A 2óra az nagyon kevés, ott valami szoftveres gond lesz. -
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122911 üzenetére
De egyébként komolyra fordítva,
én nekem az ég egy adta világon semmi bajom a műanyaggal, sőt a legjobb szerintem pont az hogy egy merev alu (wazz mindig két LL-re javítja a gép) vázat olcsó filléresen cserélhető rücsis műanyag borítja. Csak ebben a vékonyításban elveszett a hely az alu váztól, így már csak a unibody gépház nevezhető merevnek. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122892 üzenetére
Most is van elvileg "Storm grey" T14-es, de nem láttam sehol, még a konfigurátorban sem, csak a PSREF-ben olvastam, hogy létezik.
A nem érdekelt senkit kijelentésed tetszik.
Tudod milyen az átlag T14 felhasználó?
Mint az asszony.
Felhívott, hogy kapott új telefont és laptopot.
-Na mondom, milyet?
-Tök jó Iphone és 256GB, a Samsung már úgyis tele van fényképpel(128+128GB a francnak vettem én ennek a NAS-t).
-Na és a laptop?
-Azt nem tudom, pici és fekete.
Na ez volt egy T14A G2. Ő az átlag T14 user. Az IT-s koléga odatette elé az asztalra hogy itt az új gép. Ha tetszik, ha nem, ezt kapja. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122892 üzenetére
Egyszerre volt a kezemben a T14 G4 és a X13 G4. Nagyon meglepődtem, hogy a T14 mennyire hajlik, a X13 meg milyen kis masszív "betontömb" lett. De meg merem kockáztatni, hogy az L14/15 is kevésbé hajlik mint a T.
És most látom, hogy a G5 még könnyebb lett, ezért vannak rossz előérzeteim a merevséggel kapcsolatban. -
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122884 üzenetére
Jobb kijelző pozitív, a plusz ramnak van ki örül, van aki nem, de a többséget meg nem érdekli, a copilot meg elmehet a búsba.
Az igazi változás az lett volna, ha full magnézium vázat kapott volna mint az x13, és akkor talán nem lenne billenyomatos a kijelző, és nem hajlongana úgy mint egy pár gennel korábbi L14.
Egyébként nem igazán értem néha hogy merre megy a fejlesztés, és miért pont arra, számomra néha tök logikátlan. A marketinget meg ismerjük, meg kell magyarázni, hogy a változások a felhasználók érdekében történnek. -
HSM
félisten
válasz
vicze #122871 üzenetére
Ebben az a komikus, hogy valójában nincs probléma. Csak a nevükön kellene nevezni a dolgokat. Az alvás az az S3. A "modern/connected standby" és hasonlók az nem alvás, kellene neki egy külön menüpont. És akkor a user eldönthetné, alvó gépet akar, vagy csak magát alvónak álcázott "connected" valamit.
Nálam mindkettőnek meglenne a maga haszna.
De az S3 a fontosabb, ha választanom kell, és szerencsére a T14 G2-m még biztosította BIOS-ból az opciót ehhez.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122869 üzenetére
Ez így teljesen jó, ha tudod magadnak konfigurálni. És elég a maximálisan elérhető 32GB, ami nem valami sok manapság bizonyos munkákhoz. Én leginkább német piacról néztem előre összeállított konfigurációkat a G2-es AMD-s T14 és T14s vonatkozásában, ott erősen fennállt az általam írt jelenség.
Bár volt generáció, ahol a konfigurált gépnél is vicces árban volt a memória/SSD fejlesztési opció, de arra már nem emlékszem, melyiknél.Én is attól tartok, hogy az S3 nem fog visszajönni.
Kár érte, mert én nem preferálom azzal szemben a táskában felébredő, frissíteni próbáló, saját tokjában megfőződő, a helyszínre érve lemerült notebookot.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122867 üzenetére
"mi a ráknak vennék S-t"
Gondolom pont a kevesebb fém miatt. A T14-ben eddig sem tengett túl a merevítés erőssége, míg az S-ek teljes fém váza az előző generációkban elég masszív volt."az aftermarktet kivéve 0 jelentősége van"
Újonnan is arcpirító felára volt pl. a 32GB-os modelleknek egy házilag fejlesztett 16GB-os modellhez képest pl. G2-nél. De már meglévő gépnél is adódhat úgy, hogy kezdetben bőven elég 16GB, aztán kijön valami szoftverből egy új verzió, vagy egy nagyobb projekt, és máris szűkös a 32GB is... Ilyenkor szerintem sokkal jobb, ha nem komplett gépet kell cserélni, hanem opció csak beledobni egy nagyobb RAM modult, ami költség és időráfordítás tekintetben is sokkal kedvezőbb. És ilyen téren óriási előny a dupla slot, mivel tudod rendesen dual-channel pakolni bele, pl. a T14 G1 AMD gépemben csak 8GB lett integrálva, így kénytelen voltam lemondani némi sebességről 24GB mellett, hogy csak a ram első 16GB-ja lett dual-channel. Ez sokkal nagyobb fék, mint hogy 6400Mhz helyett "csak" 5600-on megy az új."megszűnt az értelmes sebességű AMD opció"
A valamivel lassabb IGP szerintem érdemben a gép célcsoportjából nagyon keveseket fog valójában lényegesen érinteni. Olyan feladatra valószínűleg nem is egy IGP-s gép lenne a megfelelő...."Szerinted?
"
Tudom, hogy a belső épp olyan lett, azért is aggódom a hűtés hatékonysága miatt, rendszeresen hallom a kollégák ilyen megoldású gépeit hangosan süvíteni az irodában.És volt szerencsém hibakeresni pár 100 fokon üzemelő/throttlingolót is.
Ja, a forrasztott WLAN is egy katasztrófa, főleg, ha valami gyengébb modult sikerült ráragasztaniuk.
"egy fokkal jobb lesz mint a régebbi lefelé sugárzók"
Pontosan erre számítok, ami nem lenne jó, ha így lenne.Jut eszembe, S3 sleep lesz már ezeken? Vagy ezek is már túl AI-k lesznek csak úgy bután, kiszámíthatóan pihenni?
-
vicze
félisten
válasz
vicze #122860 üzenetére
T14s G5-n természetesen nincs RAM slot, a Lenovo saját press kit-je hibásan írja...
LPDDR5x van benne, ami csak forrasztott lehet.Még egy érdekesség, hogy a T14 belsőjében kevesebb lett a fém merevítés, így már csak 40g a különbség T14s-hez képest, erőteljesen megkérdőjelezve, hogy mi a ráknak vennék S-t... 4Wh-val nagyobb aksi???
Köv évek újításai, majd az lesz, hogy megszűnnek a touchpad gombok, mint X1 és Z-n.
Az vicces, hogy a Copilot gomb miatt, az X1-en vissza kell rakják a rendes bekapcsoló gombot.Vagy kiveszik a Win-t?
A plus RAM slot csak egy tök értelmetlen marketing fogás, aminek az aftermarktet kivéve 0 jelentősége van. Cserébe megszűnt az értelmes sebességű AMD opció, nem hiszem, hogy megérte.
#122865 HSM:
"Attól nem tartok, hogy komoly gondot okozna az AMD-snek, hogy csak 5600-os memóriákkal jár"
iGPU-ban legalább 20%-ot jelent, de elég egyértelmű lesz majd a T14 és a T14s közti sebesség különbségéből, ja nem...Akkor majd egy Z13-at lehet nézni.
Zen továbbra is nagyon RAM érzékeny és nem változott újabb generációkkal. Több feladat is van, ahol ez elég lényeges. Az AMD-s verzió 7500-as RAM-ot kaphatna, az nem kicsi különbség. Mondjuk lehet, hogy a késleltetési problémák miatt csak 6400 lenne sajnos.Ha megnézed a belsőt erőteljesen át kellett tervezni, kb. 1-1-ben Dell/HP lett, most mind a 3 felépítése szinte azonos. Ja nem HP-nál még van cserélheti WLAN, amiről valahogy kussol az iFixit csöpögése is...
"középre rakott hangszóró helyett hogyan fognak teljesíteni a látványosan miniatűr, oldalra zsúfolt hangszórók."
Pont mind a korábbi generációknál, na jó egy fokkal jobb lesz mint a régebbi lefelé sugárzók."Lenovo féle megoldás képes lesz-e hozni az elődök hűtési hatékonyságát, főleg kinyitott képernyővel."
Szerinted?A HP-nál megnézheted az pont ugyanilyen.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122860 üzenetére
A két ramslot igen örvendetes az AMD-s T14-ben. Attól nem tartok, hogy komoly gondot okozna az AMD-snek, hogy csak 5600-os memóriákkal jár. Kíváncsi leszek, az általam a korábbi T14-ekben igen kedvelt középre rakott hangszóró helyett hogyan fognak teljesíteni a látványosan miniatűr, oldalra zsúfolt hangszórók.
A hátra fújó ventilátorok nekem eddig nem igazán váltak be más márkáknál, kíváncsi leszek, a Lenovo féle megoldás képes lesz-e hozni az elődök hűtési hatékonyságát, főleg kinyitott képernyővel.A copilot gomb mit fog csinálni Ubuntu alatt?
"Illetve mindenki örülhet a Fn-ctrl fizikailag meg lett cserélve"
Nagy kár érte. Remélem, lesz opció a BIOS-ban visszacserélni.A lenyílós ethernettel nekem nincs bajom, ott van a gépen, az a lényeg, bevethető ha szükség lenne rá. A T480s-en sem okozott nekem gondot.
Ha nagyon akarták volna, szerintem a régi elrendezéssel is ment volna a két ramslot elhelyezés, de így nyilván sokat egyszerűsödött/olcsósodott a hűtés a rövidebb hőcsövökkel, és magasabb TDP-hez is jobban tudnak majd alkalmazkodni kisebb tömeg mellett.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #122860 üzenetére
> Az átrendezés miatt visszajött a két RAM slot,
> viszont 5600-os max., ami AMD-s modellnek elég nagy szivás.végre lehet belerakni 96 GB-ot és a RAM már itthon is elérhető:
Crucial SO-DIMM 96GB KIT DDR5 5600MHz CL46 (al.z.a, 133e Ft )
és lehet, hogy féléven belül már 128GB -os is lesz.Amúgy szerintem a Frame.work eléggé felerősítette a szerelhetőségi igényeket. És ha lenne thinkpad-es billentyüzet, akkor rengetegen azonnal váltanának is ..
A verseny jó.. a Lenovonak is lépnie kell.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
vicze #122860 üzenetére
"designed to be more repair-friendly, not only extending customer replaceable parts (CRU) to include the battery with a cable-free connector in addition to a fully socketed DIMM design"
Végre rájöttek hogy nem kéne ráheggeszteni a ramot a deszkára, akkor nem csak féloldalasan lehet növelni a méretét! Hány évük is ment rá a kerék újrafeltalálására? De legalább nem ragaszkodnak tovább a hülyeséghez, végül csak lemásolták a Fujitsut, ez is valami. Ezek szerint már gyártanak 4800-asnál gyorsabb ddr5 modult? Ha már AMD 8040-et raknak bele, aminek már az elődje is gyorsabbat használt, és állítólag ezért kellett heggeszteni.
Az aksi cserélhetőségét meg még tudnám azzal növelni, hogy nem kell lepattintgatni apró karmos hátlapot róla fél órán keresztül, hanem kívülről is elérhető, ahogy ez korábban évtizedekig is megoldott volt náluk is! Remélem a Gen6-ban már ezt is újrafeltalálják.
A lényeget viszont kifelejtették: mikor lesz kapható?
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122783 üzenetére
Konzisztensen 3000rpm-et írsz, neked annyin megy az AMD-s G2? Nálam csak 2900rpm a kezdő fokozat. AVC feliratos ventilátoros egyébként. És nagy baj nem lehet a hallásoddal, a következő fokozatban (3300rpm) már én sem kedvelem, ha sokat megy. Ezért is szeretem sokkal jobban, mint a G1-et, ami inkább 3500-3700rpm-en járt.
Ezek a hőcsövek komplex dolgok, számít a vastagság is, de a belső kiképzése is. Az én G2-m is két vékony csöves, de nem biztos, hogy rosszabb ennél egy vastagabb szimpla csöves.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122774 üzenetére
"az Intelek értelmes fokozatosságát"
Nem látom értelmét ennél fokozatosabb működésnek, ugyanis a 2900rpm is alig csinál zajt, és is alig mozgat levegőt. Ezt nem látom problémának, hogy ez alatt már lekapcsolja inkább."Intelnél igen?"
Nem állítottam ilyesmit. De az pl. feltételezhető, hogy az agresszívabb turbó miatt erőseb VRM kell az Inteleshez, és ugyanígy feltételezhetően éppen emiatt az hűtést is kapott azokon, ha jól látom a bontott képeken a hűtést. Máris kevesebb légárammal beéri, mint az AMD-s verzió, aminél sajnos a VRM hűtése nincs bekötve a hűtőbordába, se a G1-en sem a G2-n.Aláírom, talán ezen is lehetne még kicsit finomítani, ugyanakkor azt nagyon erős állításnak gondolom, hogy "nem jól működik, és nagyon nem úgy ahogy kéne".
Az én meglátásom szerint működik, és alapvetően egy kellemes, nem túl meleg és viszonylag csendes működésű gép, kis és nagy terhelésen is.#122777 FoxiestFox : A gomb nem lehetne esetleg kopásálló anyagból?
Ne fáradj, tudom a választ. Akkor nem lehetne az olcsó festett tejfölöspohár módszerrel világítósan lokalizálni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122775 üzenetére
Tudom hogy megszűnt a quadro. De én továbbra is így hívom, mert egyébként senki nem fogja érteni miről beszélek.
A P1-be csak a gpu lehet ecc, rtx 3500 ada és felett (korábban raktak bele xeon-t).
A xeon helyett lett a 13600hx, 13850hx, 13950hx. Ezeket nem rakják a P1-be.
Megszűnt? Nemár, mindjárt ránézek.
És tényleg, megszűnt az x1e. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122740 üzenetére
Érdekesség: tegnap kezembe került egy L14 1360p, gyárilag w11-w10 downgrade. Én bontottam ki, először úgy gondoltam, hogy csak magyarítom, és az office-t telepítem és küldöm tovább, de rohadt meleg volt a gép. Gondoltam nem maradhat így. W11 recovery feltelepít, és minden helyreállt, épp csak langyos a gép alja. Lehet be tudtam volna állítani a w10-et is, de így sokkal egyszerűbb és gyorsabb volt. A gazdi úgyis ráengedte volna a w11 frissítést.
Egyébként jól sikerült szerintem a L14/15 G4 széria. Kevesebb allu van benne természetesen, de elég merevnek érződik. A fedlap is sokkal merevebb lett. Jól össze van rakva, és 2db ram szlot van. A 300-as kijelző is elég jó. Negatívum a 2242-es ssd. -
HSM
félisten
válasz
vicze #122728 üzenetére
Ezt a fan curve dolgot nem egészen értem, a T14 G2-ben egy 5850U mellett teljesen elégedett vagyok vele. Takarékra húzva a performance slidert a ventit is alaposan letekeri. Az elődben tényleg kicsit többet hajtotta, mint indokolt lett volna, de úgy is viszonylag csendes maradt és a throttlinggal sem kellett szívni. Ráadásul az is igen elcsendesedett lehúzott teljesítmény beállításon.
A 11. gen Intelben pedig csak P magok vannak.
Azok nélkül Atom lett volna a neve...
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122740 üzenetére
Biztosan te jobban látod, én nem teszteltem, nem néztem melyiknek hol van a power limit, stb.. most csak átlag user szemmel néztem őket. Az aksiidőt is nehéz meg hosszadalmas lett volna, mivel különböző gépek, különböző méretű akkuval, és konfiggal.
Az egyik kis akkus intel T14-esen néztem youtube-ot, és 8óra körüli ídőt írt ki, szóval teljesen rendben van szerintem.
Pár éve, mikor egy 1135 mellé tettem egy 4750-es gépet, azért ott érezhető volt a különbség, sebességben meg melegedésben is. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122728 üzenetére
Van nálam most 10db kis Thinkpad.
Ryzen 7530, 7840, Intel 1345U 1355U, 1350P 1360P vegyesen.
Nem teszteltem semmit, csak gyári recovery-t húztam újra, illetve mindegyik frissítve és szoftverek telepítve.
Nagyon nehéz különbséget tenni, ha nem nézi az ember a matricát. Talán-talán mintha az intel P-nél egy picit pattogósabb lenne a rendszer, de lehet tévedek.
Nem melegszik, nem fújt jelentősen egyik sem. Ölben nyugodtan használhatóak, épp csak langyosodott az aljuk.
Az akkuidőkön is meglepődtem. Na meg a spóroláson is egy csöppet
Szóval ha valaki kérdi tőlem, hogy intel 13 vagy amd 7000 legyen, azt mondanám: amit épp kapsz jó áron, azt vedd! -
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122581 üzenetére
Igen rémlik még, hogy P50-en a "gyári" W7 felrakta a zöld akku ikont, de ki lehetett kapcsolni menüben.
Én nem használtam volt elég bizbasz így is az óra mellett.
A keresőtől meg szimplán a hajam égnek áll mikor a fiatal kollégák bepötyögik: control panel.. én meg wazze run-ba is pötyögheted, ugyanott vagy. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122573 üzenetére
"Eleve Win nem rakja fel a Power managert egyáltalán, így az üzemidő és esetileg a teljesítmény elve gyengébb."
Az üzemidő kevesebb lesz és fűteni fog a gép mint állat, sajnos tapasztalat. És van pár összetevője a Lenovo PM-nek, a múltkor vettem észre pl, hogy ha a hotkey le van tiltva, akkor nem megy a venti profil állítgatás az akku slider-el. Az Intel vackait nyugodtan lehet tiltani, de a Lenovo cuccai jobb ha maradnak. -
-
-
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122376 üzenetére
A touchpad pl a legjobb amit valaha láttam, semmi köze a thinkbook-hoz de a többi thinkpadban sem láttam még ilyet. Igen vastagabb allu váz, és szénszálas merevítő borák vannak benne. A portok meg kb 10-ből 1 embert fognak érdekelni. Mikor választottuk kérdeztem milyen portok kellenek, és csak néztek rám, mint hülyére, hogy mi a fenét akarok. Azért a biztonság kedvéért rendeltem egy usb-c-usb-a adaptert de szerintem sose lesz rádugva semmi.
Ajánlottam a macbook 16-ot is, de kategorikus nem volt a válasz.
Igen én is az X1E vel kezdtem, de arra azt mondták, hogy csúnya -
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #122369 üzenetére
Jó a Ryzen. Ilyen multimédiás és irodai gépnél én is azt szoktam ajánlani, de workstation kategóriában még mindig az Intel a nyerő.
Nem értelmetlen a Z. A csaj egy XPS-ről váltott, mutattam neki az X1-et, nem tetszett neki, ez meg igen. És sokan vannak így, ez egy piaci rés amit le kellett fedni, és nagyon jól csinálta a Thinkpad, egy jól összerakott minőségi gép, szinte mindenre elég teljesítménnyel, és hosszú üzemidővel. Persze nekem nem opció, de akik ilyen macbook/XPS stílusú gépet keresnek, azoknak igen. -
válasz
vicze #122357 üzenetére
Várom a cáfolatodat, hivatalos forrásokból, tényekkel és tesztekkel igazolva, hogy az én verzióm NEM JÓ! Ha viszont azok szerint mind1 a sorrend, mint írtad, akkor továbbra is csak direkte kötözködsz, szóval észreveszed végre magadat?
De hogy nyugodt legyél, utánakerestem én is a kérdésnek, és valamiért szinte mindenhol, de példaként a Huawei mint gyártó is hivatalosan azt írja sorrendnek:
1. Adapter a falba
2. Kábel a telefonbaÉs lecsatlakoztatásnál meg fordítva
1. Telefonból
2. FalbólÉs tökmind1, hogy telefon vagy laptop, a lényege ugyanaz...
Tehát továbbra is várom a hivatalos, mindenre kiterjedő cáfolatodat, hogy ez így NEM JÓ.Neked szerintem valamiért szimplán Én bántom a szemed, valószínű korábban is valahol belémakaszkodtál, mint egy kullancs, mert akkor sem értettünk egyet valamiben, és neked valahogy lételemed a "csakisnekemlehetigazam" elv.
-
Wolfskin
őstag
-
-
azbest
félisten
válasz
vicze #122063 üzenetére
jól értem, hogy az sem működik a t480s-sel, hogy a két type-c csatira két külön monitort rákötni, mert arra is van valami korlát vagy csak rosszul van megfoglalmazva? Vagy csak az usb type-c port és a hdmi port osztozik a video jelen? [link] [link]
Értelmes esetben az usb type-c és a dokk port felét adó thunderbolt 3 type-c csati is képes kiadni képet egyszerre. Normális esetben egyik monitor a meglévő dokkolóra (és táp meg perifériák azon át), másik monitor valami átalakítóval a másik type-c portra is mehetne.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122069 üzenetére
Leírtam, ezzel a laptoppal LEHETSÉGES sima USB-C-n, egy vezetéken két 1440p monitort 60hz-en meghajtani. A limitet az okozza, hogy a 40AY dokkoló fixen csak 2 sávot ad a DP-nak.
Vagy dokkot érdemes cserélni, vagy direktbe bekötni az egyik monitort USB-C/DP-ra, ha szükséges a multi monitor ezzel a felbontással.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #122063 üzenetére
Bocsánat, de ez butaság. Az 1.2 DP-on vidáman kimegy a szükséges sávszélesség, ez tény. Mint írtam, használtam is T480s-t 1440p 120Hz monitorral egy vezetékes dokkolóról, ami gyakorlatilag két hagyományos 60hz-es sávszélességét igényli. Teljesen egyértelmű, hogy a Lenovo dokkjai "buták" hozzá, mivel nem ajánlják fel azt a módot, amikor minden nagysebességű sávot a DP kap az USB C kábelből, miközben a notebook képes rá. A HP meg tudta oldani néhány USB C dokkján, szerencsére... (Elite G3 és G5 dokkok.)
-
-
válasz
vicze #122024 üzenetére
OH!
Jovok egy sorrel. Nem tudom, ezt honnan kapartad elo.
Tehat ha jo a dokkolom akkor ennek ertelmeben:
* Note: DisplayPort 2 and HDMI can only has one output at a timeAz alabbi lehetseges ha jol sejtem:
2 USB-C-m van. illetve 1 HDMI. Tegyuk fel hogy az USB-C es a HDMI megosztott, ergo csak az egyik mukodik.
1. menne HDMI-rol, a masik ketto pedig az egy szem USB-C-rol, amin a dokkolo log.
3 db FHD monitort szeretnek meghajtani. Nagyobb felbontasra nincs igenyem.
-
válasz
vicze #122020 üzenetére
Ez erdekes. Van a gepen egy HDMI-m, meg ket USB-C 3.2-m.
USB-C - HDMI
USB-C - DP
HDMI - DVI atalakitokkal nem mukodik? Ezeket a limataciokat egyebkent a psref nem irta...AN eseten meg akkor gondolom ugy menne, hogy 1 HDMI menne a laptoprol, a masik ketto meg a dokkolorol.
40AS-sel vagy AF-fel nem menne?
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #121936 üzenetére
"Nagyon nem mindegy, hogy miért van az esetleges hiba..."
Persze, mashogy fogsz mosolyogni, ha mas toolkittel tortek meg.Ha utana olvasnal, hogy a match on chip mit jelent, akkor ertened, hogy egy bit a lenyegi informacio, ami fel van dusitva es a vegen szinten egy bitben fog vegzodni, miszerint vagy lesz loginod, vagy visszadob. Ezert is emlitettem neked a chain of trustot, ami papiron mar 30 eve tok jo, csak eppen szinte senki sem tudja hibatlanul implementalni, mert a megoldasnak sorozatgyarthatonak, javithatonak, cserelhetonek stb. kell lennie. Olvassal meg nehanynak utana, hogy teljesen kirajzolodjon neked a kep. (Es ezert is emlitettem neked a TPM-et is, mert a MoC FP olvaso lenyegeben egy szenzor+TPM).
A bugokat leszamitva pedig egy kepzettebb tolvajnak meg oriasi segitseg az FP olvaso mert valoszinuleg az ujjlenyomatodat is megtalalja a gepen, csak reprodukalnia kell, ami nem egy urtechnologia.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #121919 üzenetére
Lenyegtelen, hogy OEM hiba-e vagy nem, ha altalanos jelenseg. PC-n eleve ritka, hogy a chain of trust a procitol(+mem+hattertar) az OS-ig hibatlan es bugmentes, talan az applenek sikerult ez tobbnyire. Innentol kezdve elvi szinten is badarsag a periferiatol kuldott egy bitnyi informacioban megbizni. FYI TPM is bugzer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest