- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
scarbantia #73806 üzenetére
Hallod, ez már művészet kategória... Szóval ez egy T61 külső T60p belső?
-
Dhampir
félisten
válasz
scarbantia #73793 üzenetére
Amúgy ez az állított kijelző felüdülést jelentene a wide-ok után.
-
HSM
félisten
válasz
scarbantia #73778 üzenetére
Nem semmi cuccok, kösz az infót.
Mondjuk a 10bites display-on látszik a fogyasztásán, 19W a sima 6-bites akár IPS-ek ~6-8W-jával szemben....
(#73779) Dhampir: A "nagyon szép" az nagyon veszélyes megközelítése egy kijelzőnek...
Az asztali TN-em képe is nagyon szép volt akár a Dell IPS mellett is, mégis grafikai munkára alkalmatlan. -
Dhampir
félisten
válasz
scarbantia #73778 üzenetére
Az M4600-ban "UltraSharp" kijelző van és annak ellenére, hogy nem IPS, szerintem nagyon szép. Persze én csak ennél gyengébbekhez tudom hasonlítani, mert jobbat még nem láthattam.
-
Dhampir
félisten
válasz
scarbantia #71690 üzenetére
Végre valami "izgalmas" téma ebben a topicban.
-
Tikakukac
titán
válasz
Több fénynél kellett volna lőni. Képarányból kiindulva szűk a lehetőségek köre, nyilván nagyfelbontás lesz, de IPS-t nem mernék rásütni csak a kép alapján. Ez rossz rejtvény
-
Tim82
félisten
válasz
QXGA felbontású IPS panel a FrankenPad-edbe?
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #71223 üzenetére
Nálam az utsó jó megoldás: SU-tól semmit, mondjuk fel se ajánlotta legutóbb
Felrakod a pwm-et, aztán a driverét, végül a hotkeyt. Vga driver nélkül is van OSD utána. De ha felajánlja az SU vmelyik frissítést ne fogadd el.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #71229 üzenetére
Na, erről van szó! Nincs mit!
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #71225 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #71223 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #71150 üzenetére
Nem tudom megmondani az okot, de nem véletlenül vásároltam be január-február táján DDR3 modulokból a notijaimba, látható volt akkor már bőven, hogy ez lesz a tendencia. Sajnálom kicsit, hogy nem akkor vettem X220-hoz RAM-ot.
-
válasz
scarbantia #70943 üzenetére
A jó ajánlat olcsót jelent? Mert jó kis gépet vettem Chasertől, amit még jobbá tettem, uh nem minden áron megy
PMben küldök dítélt hátha érdekes lesz valakinek az ismeretségi körödben
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #70641 üzenetére
Egész pontosan arra voltam kíváncsi, hogy amit én láttam T540p, az lehetett-e ugyanez a panel. Mert az nem nagyon tűnt jobbnak, mint bármilyen más TN panel.
-
válasz
scarbantia #70581 üzenetére
Mondom, hogy a Smart2 fixálva van rá (64) és a Smart1 a GPU-t terhelve szintén 64-re izzítja, nem is mernék máshogy OC mellett játszani
MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
Level=60 3 // Level=140 3
Level=65 3 // Level=150 3
Level=75 7 // Level=165 7
Level=80 64 // Level=175 64
Level=90 64 // Level=195 64MenuLabelSM2=Smart Mode 2/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
Level2=22 64 // Level2=70 64
Level2=33 64 // Level2=90 64
Level2=38 64 // Level2=100 64
Level2=44 64 // Level2=110 64
Level2=55 64 // Level2=130 64
Level2=66 64 // Level2=150 64
Level2=77 64 // Level2=170 64A GPU-nál meg kicsit módosítottam, hogyan lássa a hőmérsékletét:
//SensorOffset1=20
//SensorOffset2=20
//SensorOffset3=0
SensorOffset4=-10
//SensorOffset5=1
//SensorOffset6=5
//SensorOffset7=5
//SensorOffset8=4
//SensorOffset9=3
//SensorOffset10=2
//SensorOffset11=1
//SensorOffset12=5Ez teljesen perfekt beállítás T/W500-ra, játék alatt sem forr fel.
-
kraftxld
félisten
válasz
scarbantia #70470 üzenetére
Forrasztgatni tuti nem fogok, én azt vettem ki mintha elég lenne egy bios frissítés is?
Bár nem olvastam még át mindent tüzetesen. Még jó, hogy épp most b@sztam ki 2 db halott T61-es alaplapot -
kraftxld
félisten
válasz
scarbantia #70468 üzenetére
Hú, köszi, majd végigolvasom aztán nekilátok a héten
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #70012 üzenetére
Ha úgy menne, hogy csak némi progozás és egy kis műanyagozás, okés.
De nem így megy. Már a gyárit sem bírod összelapátolni.
-
Jarod1
veterán
válasz
scarbantia #69993 üzenetére
Wháááá, bakker , mi lehet akkor a laptop tulajánál
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #69995 üzenetére
Volt egy kisebb szobanövény az asztalon ahol a lapost tartom. Arról mehetett bele. Annak a levelein láttam ezeket a kis dögöket. Agybajt lehet kapni tőle
De hogy a pöcsbe tud a panelbe belemenni?!
Mai napig rejtély. Ilyesmi volt.
-
metal01
őstag
válasz
scarbantia #69993 üzenetére
Mi a k.anyja ez? Csótányok?
Nekem tavaly a panelbe! mászott be valami apró kis dög. Először azt hittem, hogy dead pixel. Aztán amikor elkezdett mászkálni tátva maradt a szám. Gondoltam agyonnyomom. Akkor jött a meglepetés, hogy nem kívül, hanem belül van. Reméltem elmászik onnan. Pár nap múlva méltóztatott beledögleni a panelbe. Szerencsére garban cserélték a panelt. BUG-os volt. Szó szerint
-
válasz
scarbantia #69618 üzenetére
Azért T/W500-nál is van ilyen terület, pl ultrabay alulról nincs merevítve, kis erővel összenyomható, elég komikusan veszi ki magát, mikor nincs benne semmi, és épp ott fogod meg a gépet.
Az expresscardnál ha összeszorítod a burkolatot, csak a kis ajtócska tartja meg (egy ideig, míg az el nem törik), mert a rollcage nem jön ki a széléig... -
rrobi
senior tag
válasz
scarbantia #69563 üzenetére
Ugyan ezt mondta -dedikált videóval kapcsolatban- az a szervizes is, akivel én beszéltem!!!
-
xcds
őstag
válasz
scarbantia #69563 üzenetére
T500-ak is megdöglenek ugyanúgy. Esetleg azért nincs annyi hibás belőlük, mint T61p-ből, mert hűvösebbek.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #69393 üzenetére
Most veszek 2711-et, meglátjuk.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #69374 üzenetére
Monitorra visszatérve..nem drágán kell venni
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #69376 üzenetére
T500 LG-P-ből is van kettő
típusuk ugyanaz, színterük nem, sztem más cső van bennük. De legalább tudom melyik gyártási idejűben melyik van. A legelső 2008.12-esben még a jobb volt, aztán kezdtek variálni. Abban még a 2GB ram is 1x2 volt, nem 2x1 mint utána kb mindegyikben.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #69376 üzenetére
A W520 előtt R61-em volt LGP 1680x1050-es kijelzővel, még most is megvan, feleségem használja. Nem látom jobbnak, mint a W520 AUO FHD kijelzőjét, de az is igaz, hogy nem akkora a különbség, mert az LGP is nagyon jó. Lehet, hogy a Te példányoddal van valami elhajlás.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #69194 üzenetére
Amiket írsz, az nagyon durva eltérés, annyira nem vagyok nem-vájtszemű, hogy ilyet ne vegyek észre.
Ezt az oldalt ismerem, összevethetjük a látottakat. A "lagom" szöveges kép nálam teljesen homogén bárhonnan is nézem értelmes szögekből, a teli színes ábrákon pont azt látom, amit írnak. -
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #69190 üzenetére
Én semmi ilyesmit nem tapasztalok, igaz, nem grafikusként használom. W520, AUO B156HW01 V4 panel, beépített kalibráló.
-
btudos
nagyúr
válasz
scarbantia #69190 üzenetére
Tobbfele FHD panel jo a W510-be emlekeim szerint, de most hirtelen nem tudom melyik ad igazan szep kepet.
-
Poo
senior tag
válasz
scarbantia #69131 üzenetére
T400ból van ccfl és led verzió is.
-
válasz
scarbantia #69058 üzenetére
Ja.. annyi kéne csak, hogy fognának egy T60 házat, és mai vasat bele
-
YumeD
tag
válasz
scarbantia #68963 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
scarbantia #68340 üzenetére
Köszi! Akkor kizárt a villogásmentes laptop. Franc esne a gyártókba. Már csak abban lehet bízni, hogy a lányom szeme, nem érzékeny erre, gondolom, ha tömeges probléma lenne, akkor lenne valami változtatás. Én csak a korábban említett tesztben olvastam róla. Mondjuk ha a prémium kategóriában ez a helyzet, nem biztos, hogy az olcsóbb gépeknél nincs ilyen probléma.
Aethelstone Köszi! Acert nem szokták ajánlani a külföldi garanciális ügyintézés miatt, ahogy látom 2kg alatti gépek, 200k fölött vannak.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
scarbantia #68332 üzenetére
Lányomnak kell, irodai alkalmazások, HD film nézés. Az a gond, hogy ő könnyű, vékony laptopot akar. Azt nem tudom, ezt, hogy lehet összehozni, a minőséggel 200k alatt. E540 nem éri el a M5400, B590 minőségét? Olvastam, hogy főleg a touchpad-ra panaszkodnak, ezért lenne jó egy tulaj hozzászólása, aki régóta használja, hogy mi az igazság, mert a Notebookcheck tesztjében egyenesen dicsérik.
Alaplapi VGA-val venném, remélhetőleg akkor ez mentes a PWM problémától.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
scarbantia #68324 üzenetére
Ne ijesztgess, pont ettől félek.
Pont az a gond, hogy a boltban nem derül ki, hogy szemfájdítóan villog-e a monitor. Lenovot fogok venni, arról még nem olvastam olyan tesztet, amiben erre panaszkodtak volna. Tegnap láttam a T520-t, szép kontrasztos képe volt, de azt nem tudnám eladni a lányomnak. M5400, E540 közül választanék, remélem jó lesz. Ezért kár, hogy nincs Lenovo topic, mert még nem is találtam tulaj hozzászólást, hogy van-e ilyen PWM probléma velük.
Nekem a PC-n Win7, ATI 6850, laptop Win8, Intel 4500MHD nem volt PanelPWMFrequency bejegyzés.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
scarbantia #68318 üzenetére
Köszi! Ez a Registry állítás hol van leírva? Lehet, hogy még szükség lesz rá.
Egyébként érdekes ez az "ujjrázásos" képernyő ellenőrzés. A Tecran szép síma, viszont az EIZO S2433W monitoron szaggat az ujjam, pedig az is CCFL-s.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
scarbantia #68304 üzenetére
Köszi! A laptopkérdést a topicban akartam feltenni. Tudsz olyan laptopot ajánlani, ahol a LED-s PWM nem zavaró?
-
törölt tag
válasz
scarbantia #68245 üzenetére
scarbantia, Tikakukac : Ez csak az első benyomásom volt a gépekről, kapok majd egy T420at, amit egy hétig fogok nyúzni, aztán utána meglátom hogy tetszett.
-
törölt tag
válasz
scarbantia #68233 üzenetére
Hát az én T60as gépemen olyan mintha új lenne, pedig tuti nem volt cserélve, Több T60at, illetve T61et néztem, és azokban is tökéletes volt a zsanér.
Aztán ma néztem ezt a 3 újabbat és picit csalódás volt. Persze lehet, hogy csak én reagáltam túl, de valahogy egy jobban összerakottabb gépre számítottam a T60 után. Nem tudom, előfordulhat, hogy ezek így normálisak, de ebben az esetben a fent említett konkurens márkához fordulok
Amúgy egyáltalán nem trollkodásnak szántam az utolsó mondatot, de így elolvasva tényleg olyan
-
Aethelstone
addikt
válasz
scarbantia #68180 üzenetére
Ők sem a régiek már
Másrészt hiba mindig becsúszhat.
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #68136 üzenetére
Nekem csak i5 van benne, ezzel viszonylag csendes es huvos, csak neha keves.
-
válasz
scarbantia #68139 üzenetére
Kösz. Tuningot gondolom nem próbáltad
Elég szűk az a memó sávszél, dupla ennyire gondoltam... -
CharlieDrop
veterán
válasz
Attól függ mi fut rajta "néha", amikor lassú...
-
Francia91
veterán
válasz
Egy biztos: SSD nem fogná vissza
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #68136 üzenetére
A GPU-ról kell neki kép, a GPU-Z progival
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #68133 üzenetére
En is valtanek majd kicsit feljebb, 1-2 rajznal megtorpan az M4500. Mennyivel lehet erosebb egy W520? Bar en szivem szerint 2 lepcsot ugranek most, akkor viszont ismet csak Dell lehet.
-
válasz
scarbantia #68133 üzenetére
Pöckölj már egy GPU-z képet a W510-ről plíz
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #68120 üzenetére
Nem, a program fut a háttérben azért, hogy pl. fényerőszabályozás után, amikor a driver visszaállítja a frekit ő újra beállítsa a megadott értéket.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #68107 üzenetére
Optimus esetén (W520) minden az IGP-n keresztül megy, ez driver szinten is így van, azt hiszem, hogy csak a külső monitort hajtja egyedül az nVidia, de azt meg csak az.
Emiatt a PWM kontrollálásához az intel IGP-s megoldás kell, ami egy progi, ami folyamatosan fut, és átállítja a frekit, ha kell. Pl. fényerőváltáskor újra kell állítani a drivert. Kipróbáltam, működni látszik a ujjmozgatós teszt alapján. Engem mondjuk egyáltalán nem zavar a PWM, pedig elég sok időt töltök a kijelző előtt ülve. -
YumeD
tag
válasz
scarbantia #68031 üzenetére
nVidia specifikus, úgyhogy igen. Intel IGP-re is van hasonló megoldás, de ott nem registry szerkesztés, hanem egy program ami driver funkciót hívogat.
-
YumeD
tag
válasz
scarbantia #68033 üzenetére
Hangyaf*sznyival többet eszik a kijelző, de szerintem nem számottevően.
Vmiért úgy gondolták hogy jobb nekünk 200 körül az EC-ben, pedig elm. max 2000 -t bír. -
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #68031 üzenetére
Hát ez nagyon frankó!
DEC 2000-es értéken a gyakorlatban megszűnt PWM-es lenni.
Semmilyen vibrálás nem látszik! Nem is értem, hogy alapból miért nem így működik? Van ennek valami hátránya?
-
YumeD
tag
válasz
scarbantia #67997 üzenetére
Szintén W510-et nyúzok,nekem nem vöröses volt hanem lilás, de a kalibráció után majdnem tökéletes lett.
Amúgy nekem nem fényesedik a palmrest feltűnőbben mint a T61-en. Jah, és jótanács: registry-ben keress rá a "PanelPWMFrequency" kulcsra és írd át DEC 2000-re. Sok fejfájástól megkímélheted vele magadat,.(következő nvidia driver installig)
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #67819 üzenetére
Ok, majd nekifutok. Azt hittem mezei szabvány panel van benne.
adamssss Gondolom ultrabayt még nem butították le belőlük, akkor elhúzod a pöcköt vagy reteszt ami épp van és kinn is a dvd, ennyi a szerelés
szerk:
kistewe -
válasz
scarbantia #67828 üzenetére
Pl van most egy T520, kb ugyanennyiért, vagy W520 egy 20-assal drágábban, az bizony elég fapfap technika
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #67814 üzenetére
Nem 1 IPS panelt árulnak, csati és helye stimmeljen. Ebay tele van panelekkel.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #67808 üzenetére
Igen.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #67804 üzenetére
Milyen az az UXGA+-os panel? Olyan én nem ismerek. Vagy UXGA, vagy QXGA.
Leginkább elírás tőlem.
"Amint az közismert." Attól tartok, hogy gúnyolódsz!
Azt nem, csak viccelődtem azon, hogy ez az elmúlt három-négy év egyik visszatérő slágertémája a topikban.
lakkusjj: "Akkor szerencsés vagy a gépeddel, én a belinkelt ebay-es gépre reagáltam, ami azért jócskán túlárazott szerintem, akármilyen átalakított darabról is van szó."
Gyors fejszámolás: eddig kb. 50-55k között van az összes költség (ebből 25k volt az alapgép) és messze nem forgattam még mindent vissza (pl. teli vagyok bontott T60 alkatrészekkel, amelyikből kivettem az 1400*1050-es panelt - eddig csak az akkut és a billentyűzetet adtam el belőle). Igaz, az SSD-t nem számolom bele pl., az "örökölt" a régi, 14" T60-amból, ami kb. két és fél évig a fő gépem volt, azután váltotta az X200-T500 páros.
-
válasz
scarbantia #67804 üzenetére
A T/W500-at kéne valahogy négymagosítani, ezekbe olcsó a RAM, és 1280-on sok mai játék is elfut, lenne értelme is.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #67797 üzenetére
Én mondjuk teljesen egyetértek RealBlackStuff-fal: "Standard T9300 or T9500 CPUs are more than good enough."
Alapvetően nem a teljesítménnyel van szerintem a gond, hanem a DDR2 drágaságával, ami kb. gazdaságtalanná teszi ezeknek a gépeknek a bővítését - csak akkor éri meg, ha ragaszkodik az ember a 4:3-hoz.
Amúgy miért is kell további mod ahhoz, hogy tudjon 8 GB RAM-ot kezelni a moddolt alaplap? (Az eBay-es hirdetés szövegében: "(please notice that you will need to flash the SPD if you want to upgrade to 8GB)".)
Az R61-emben jelen pillanatban T9300, 6 GB RAM, 120 GB SSD és SXGA+ IPS van, ez - legalábbis Linux alatt - már bőven overkill minden hétköznapi feladatra, amihez nem kell P*shop, C*D meg ilyenek. Mondjuk van nálam egy UXGA+-os, valószínűleg alaplaphibás R50p, ha szerencsém van és van a panelen EDID chip, akkor ebből UXGA+-os R61 lesz.
lakkusjj: arra gondolt, hogy a 14", 4:3 T61-ek alaplapjai az ideális alanyok a FrankenPad-projectekhez, mert azokat lehet áttenni 15" T60-házba. "Amint az közismert."
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
A 4:3 ok, de 14'-ba nem nagyon tudsz rakni IPS-kijelzőt.
-
válasz
-
Dhampir
félisten
válasz
scarbantia #67762 üzenetére
Vehetsz egy ilyen USB-be dugható fényforrást:
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #67762 üzenetére
Minden megoldható nyilván. De így fejben lepörgetve is van bőven több gond van azzal, hogy 2 drót és csókolom.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #67758 üzenetére
Külön kidrótozod, poti és cső.
Mondjuk azt remélem érzed, hogy ez asztaliban megyeget, notiban már a sima kapcsolás is nagyon sok gondolatot kért, ugyanis itt helyed az nem sok van.
-
válasz
scarbantia #67758 üzenetére
Tegyél bele egy UV ledet, és tedd UV-érzékennyé a billentyűfeliratokat
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #67677 üzenetére
Ma már a CPU-ba van integrálva az IGP, AMD-nél is így megy.
-
Gondwana
addikt
válasz
scarbantia #67669 üzenetére
Quadcore 1gen. i7-ben nincs IGP, még biosmoddal se lehet ràvenni optimusra meg egyidejű hàromkijelzős működésre.
-
válasz
scarbantia #67669 üzenetére
Nem mind tudja. De van, ami igen.
-
aclandiae
senior tag
válasz
scarbantia #66905 üzenetére
Amikor a BIOS-ban jártam kikapcsoltam minden, nekem nem szükséges elemet. A Leállítás nagyon gyorsan megvan. Viszont az Alvó állapot és a Hibernálás nem stimmel: mindkettőbe lemegy, csak utána nem tudom semmivel felkelteni. Csak a bekapcs gombot kb 8sec-ig nyomva kiütöm és újból bekapcsolom.
Az a gyanúm hogy valami szoftveres gondja lehet, de hát nem segít semmivel hogy legalább tapogatózni tudjak. -
aclandiae
senior tag
válasz
scarbantia #66836 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem jó hír.
Akkor most jön az hogy kísérletezgetés és hátha valami megoldja?A modemet és BT-t Eszközkezelőben letiltottam (egyiket sem használom) és este kipróbálom.
Nekem is az volt a gyanúm hogy valamilyen folyamat a háttérben nem fejeződik be.Aztán gyanakodtam még driver gondra is, de azokat megoldottam. Pár hsz-el feljebb írtam is egy megoldási javaslatot, hátha segít még valakinek!
Nálad hol írt hibakódot?
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #66761 üzenetére
A lilás
sokkal homogénebb, feketéje is jobb. Hasonló mint a T60 IPS-é. A másik verziónak szürkés-foltos dolga van a lila elyett. Bekapcskor egymás mellett a két verziót egyből látszik mekkora a különbség bootnál. Feketében sokkal gyengébb az a verzió, színekben azért nem vészes. Gondolom más fajta csövet használhatnak enne, vagy passz. Típusra ugyanazt írja minden. A legelső kiadás 2008.12. havi, abban még a lilás volt. És a "szokásos" 2x1GB ram helyett 1x2. Utána kezdték elkutyulni a dolgokat.
csubuka Igen ezt jól látod. Cső cserével éppen lehet foglalkozni, csak nem érdemes és nem is kifizetődő.
-
csubuka
addikt
válasz
scarbantia #66761 üzenetére
Köszönöm, magyarul vagy jó gyári panelt fogok ki vagy baj van...
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #66754 üzenetére
Nekem olyan 15-20 hirdetés a merítésem, az alapján írtam. Ebben viszont nincsen benn W500, csak T61p. Nem mondtam, hogy lehetetlen LG WUXGA panelt szerezni, csak tartom, hogy az a ritkább.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #66748 üzenetére
Valszeg azért mert még nem volt hozzá szerencsém. Sem T61p-ben, sem W500-ban
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #66748 üzenetére
A HA-n előforduló T61p-k nagy részében konkrétan Samsung WUXGA panel van.
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #66650 üzenetére
Scorpio Blue van nekem a Caddy-ben, halk, es megfelelo sebessegu. Egy Scorpio Black-em is volt, na az tenyleg gyors volt noti HDD letere, viszont jobban melegedett, es halhatobb volt a motorzaja.
-
Chaser
legenda
válasz
5k4 vs 7k2 téma sztem az újaknál már nem annyira mérvadó. Van egy lassan 3 éves toshibám, 5k4 750GB, sok 7k2-est ver. Meg ahogy mondod a régi 7k2-sek viccnek is rossznak
Enyém 100MBps körül tud. Viszont nem halk.
SATA1/2/3-at minden briós kezel alapból, max a sebességet nem tudja. T61 mod tud S2 sebességet, persze 2.5" HDD azt nem éri el, S1-et is csak a legjobbak.
Van egy 500-as hitachim, nagyon halk. Ha érdekel megnézem a típust. S3 elvileg, új szériás.Tegnap mekkorát koppantam
x200-at beraktam ultraasebe, mindjárt stereoban szólt
valahol már olvastam hogy stereo hangszóró van benne, de most tudatosult is. DP-n megy neki 1920x1200 a csóri kis intellel.
-
MurdR
veterán
válasz
A greennek is lehet orvosolni a fejparkoltatását, hogy nagyobb inaktivitás után pihenjen. Rendszer alá WD Black, Red.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #66589 üzenetére
Ha nem IPS akkor meg mindegy mi lesz a másikban, mert azokra a gyönyörű szót ha vallatnának sem mondanám.
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #66500 üzenetére
Kossz. CAD/CAM megy rajta, nagyreszt. Ugyhogy a szinter nekem nem erteknovelo tenyezo, de persze nem hatrany. Meglatjuk mennyiert szamoljak be az M4500-at, nagyon sokat nem vagyok hajlando rafizetni. £750-re tarja az elado.
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #66154 üzenetére
Spéci területekre kell biztosan, nem hiába van ez gyártva. De civileknek ez tényleg nagyon necces.
-
magyarzoltan
tag
válasz
scarbantia #65967 üzenetére
aham, az van, csak olyan kis semmilyennek tűnik
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65652 üzenetére
miért jó, hogy a vastagabb R szériás házban van?
Mert masszívabbnak tartom az R61 házát, mint a 15" T60-ét.
Amúgy a T60 eleve picit lelakottabb külsejű volt, egy alaplaphiba-gyanús gép volt. Nálam ugyan működött az alaplap, amikor tesztelgettem, de nem volt sokáig kérdéses, hogy kiszedem a kijelzőt és átteszem.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65650 üzenetére
Ha T60-as házat szerettem volna, akkor eleve nem R61-et vettem volna, hanem én is megépítettem volna hozzád hasonlóan T61 alaplappal a Frankenpad-ot.
Intel GMA X3100, eleve nem akartam Quadro-s gépet. Az alapgép amúgy 25k volt innen a Hardverapróról, vettem hozzá egy bontott T60-at az IPS kijelző miatt, meg kapott RAM-ot, SSD-t, procit.
Sajnos, a 15", 4:3 R61-ek/R61i-k eleve low-endek (EU piacra, valószínűleg oktatási célokra szánták őket), alapból nincsen 2009-esnél frissebb BIOS rájuk, csak Merom procikkal jöttek ki, az enyémen meg még második mini PCI-e foglalat sincs. (Ezen még gondolkodom, hogy esetleg ráforrasztatok, mivel a hely megvan a foglalatnak.)
Másról ugyan nem tudok, de azért nem hiszem, hogy csak nekünk lenne itthon.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65590 üzenetére
Évekkel ezelőtt ez a cég csinált nekem háttérvilágítás-cserét, akkor elégedett voltam velük. Mondjuk az TN kijelzőnél volt.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #65585 üzenetére
Igen, de az ritka. Kb olyasmi mint T60-ban az 1600-os.
Képet köszi, nekiesek még egyszer.
Tim82: Én már ilyenekkel nem vackolok, szerencsére kigyógyultam az efféle hülyeségből
Egy LG paneles T500 kutakodás nélkül mindenre jó. Kettő még jobb, mert van tartalék
2x4GB ram megvan, T9400 úton, FPR palmrest szintén - remélem ez hibátlan lesz nem mint az előző - meg egy 250-es SSD és kánaán.
szerk:
22balu: Ne vedd magadra. Az itteniek 90%-a inkább használ több éves üzleti gépeket, amik felturbózva is megállnak annyiból mint egy B590 újan. Köztük vagyok én is. Ez nem HP hogy közös topik van elitebooknak meg a 100k-s HP hulladékoknakIdeapad toikban biztos segíteni fognak, bár ahogy elnéztem nincs is mit segíteni.
-
Tim82
félisten
válasz
scarbantia #65557 üzenetére
Ma már amúgy valószínű én is egy W500-at vennék a Frankenpad építés helyett, de amúgy fullosan ma sem egy rossz gép ez(T9500, 8GB RAM), bár pont a kijelző(ami miatt belevágtam) lett a gyenge pontja. Persze most is sokkal jobb, mint a legtöbb, de már nagyon öreg.
Nagyjából hasonló utat járok be egy 15", 4:3-os R61-gyel, igaz, itt SXGA+-os IPS került bele. Persze, itt ilyen váratlan dolgok nehezítik meg a történetet, mint hogy kiderült, hogy ezekbe az R61-ekbe Merom-only alaplap került bele, a legfrissebb BIOS 2009-es, az ebből készült Middleton-féle BIOS-szal sem mennek a Penryn procik (itt várja egy T9300-as, hogy valahogy áthidaljam a problémát), de elvileg rá lehet flashelni widescreen R61-hez készült modBIOS-t is -> ettől érthetően fázok, de valószínűleg nekiugrok a héten.
Most került bele egy 4 GB-os modul, épp megy a Memtest86+. Fog majd kapni még egy 4 GB-osat, meg egy nagyobb SSD-t a jelenlegi 60 GB-os Kingston V300 helyett.
Sajnos, ennek sem az igazi már az IPS panelje, érezhetően vesztett a fényerőből új korához képest (van a családban egy jobb fényerős IPS kijelzős T60 is) és kicsit sárgás a fehér szín, talán majd egy háttérvilágítás-csere segít ezeken.
xcds: az egy rajztábla, de gyakran használom alátétnek.
-
Chaser
legenda
válasz
Igen. Nekem is volt már szerencsém hozzá anno egy T61p-ben..szép-szép, csak 1680-as LG szebb..sokkal szín hűbb.
solaris7
Tud valaki lelőhelyet TP képekről? Amolyan studio jellegű érdekelne, nem home-made. Ilyesmi, de látszódhat kijelző is. Minél nagyobb felbontású érdekelne, nem sokat találok.
-
solaris7
tag
válasz
Én vettem a napokban Chasertől egy LG Philips panelos T500-at. Volt már T500-as gépem samsung panellal, hát elmegy kategória de egy T400-am is volt az már LG-vel nem rosz. Azt mondta Chaser higgyem el amit most ad T500-at az brutál szép közelíti az IPS-t.Azt hittem picit marketing szöveg
de nem az volt nem csalódtam
eszméletlen szép
Volt T60-as gépem IPS kijelzővel tudtam viszonyítani.
Szóval Chaser fórumtárs hozzáértése és szavahihetősége számomra megkérdőjelezhetetlen
Köszönöm hogy leírhattam és elolvastátok -
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #64552 üzenetére
Tudom
Volt vagy 10 T60 IPS-em mire megtaláltam az igazit, akkor el is adtam, mert sajnáltam használni
De legalább jó helyre ment. De lehet találni értelmeset. Viszont ezért mondtam a T500 LG panelt se kell mellette annyira félteni.
-
soldi3r
veterán
válasz
scarbantia #64552 üzenetére
Ebben szerintem igazad van. Ha megjott volna a W500-am, akkor abba uj WUXGA-t tettem volna, ezert nem is erdekelt az eredeti felbontasa. Legalabbis az X200-bol kiindulva, ami mar kozel nem olyan, mint ujkoraban volt, vagy mint az X230 volt.
-
Aethelstone
addikt
válasz
scarbantia #64386 üzenetére
Mondjuk előbb tolok bele SSD-t, mint erősebb procit
-
Aethelstone
addikt
válasz
scarbantia #64386 üzenetére
Hideg
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #64275 üzenetére
Azok megvannak nincs para. Csak olyan érdekelne aki valóban végig is vezette elméleti szinten legalább. Mert ez nem úgy megy, hogy valakinek bement és kész. 40 pines LED-es IPS-t is raktak x200-ba asszem összesen ketten, de 3 napnyi tömény adatlap és pdf túrás után egyszerűen beletörtem, pedig azért na, barkács van ezerrel. 20k körül meg nem nagyon akarnék kiadni a semmire.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #64189 üzenetére
Elvileg csak annyi kell, hogy a csati helye és pin száma stimmeljen. Más gépeknél is ennyit szoktam nézni.. Ritkán előfordul, hogy méretben kicsit más a panel, ezt vagy leírják vagy meg kell kérdezni. Értelmesebb IPS-ek 40 körül vannak, beugrók kb 30k-tól.
-
Kikki90
tag
válasz
scarbantia #64151 üzenetére
Na most akkor mégse jó hozzá annyiféle?
Szomorú a hír. Ezt a típusszámot meg tudom nézni szétszerelés nélkül is? Amúgy itt venném a kijelzőt ph-n, van egy srácnak kb. 30db T60 kijelzője vegyesen. Csak lesz közte olyan amilyen nekem kell. Az tuti, hogy az enyémben 14,1"-os, 'SXGA+'-os, 1400x1050-es max felbontású van, de hogy mi a panel gyártói típusszáma, azt nem tudom. Köszi, köszi eddig is mindent!
-
Kikki90
tag
válasz
scarbantia #64143 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Mindjárt kiderítem mekkora, csak nem igen merek hozzányúlni, hátha lefolyik teljesen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EAFC 25
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest