Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszyka

senior tag

Sziasztok. Segítséget, vagy tippet szeretnék kapni, ha megoldható. Kaptam ma egy Thinkpad R52-es matuzsálemet, aminek elromlott a kijelzője, nincs kép. A hogyanról, "mi történt"-ről nem sokat tudok, de a kinyitott állapotban, szemből bal oldali zsanér, ahol a kábelköteg kijön a gépből, be a monitorhoz, az a zsanér lötyög. Oka ismeretlen. Vakuval lefotóztam a kijelzőt, úgy látszik a kép, ami szerint a háttérvilágítása szűnt meg a kijelzőnek. Nem nagyon értek hozzá, ezért inkább megkérdezem. Ilyen esetben komplett kijelzőt kell cserélni, ha nincs világítás, vagy a kábel sérülhetett meg? Valószínűleg TFT, vagy TN panel van benne, csak tippelni tudok. Idős házaspáré a gép, csak internetre, facebookra, passziánszra használják, nem feltétlen cserélnék le, ha "olcsón" meg lehet javítani. Merre lenne érdemes elindulni? Történt már ilyesmi valakivel?
    [Kép]

Más: Az X220-as notim az utóbbi időben eléggé melegszik. Újrapasztáztam, de így is 85-90fok körül van az i5 2520m proci, ha "játszok" mondjuk Race07-et, vagy ETS2-t. Nem hiszem, hogy normális ez a hőfok, ezért arra gondoltam ,hogy a hűtő ventije, vagy az egész hűtő elöregedett. Csereéretté vált a hűtés ezek szerint? nem hinném, hogy a paszta lenne rossz, mert a Cooler Master egyik normálisabb termékét használtam.

Előre is köszönöm a választ, ha esetleg valaki tud segíteni :R

Új hozzászólás Aktív témák