Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemethbalazs

tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Évek óta ThinkPad-et használok, T40-től kezdve SL300-ig. Ismerősöket, barátokat, haverokat is igyekszem rávenni laptopvásárláskor hogy gondolják meg a használt Thinkpad vásárlás lehetőségét, szinte mindenkit sikerült meggyőznöm, a meggyőzöttek maradéktalanul elégedettek azóta is a masinájukkal.
    Én viszont tanácstalan vagyok. Megváltam az SL300-tól, és egy egy kisebb méretű X-es ThinkPadet szeretnék vásárolni. Olvastam a fórumot elég sokat, persze nem mind a közel 60 ezer hozzászólást :) X201-X230-ig minden jár az agyamban. Fontos lenne hogy halk legyen, ne mozogjon a billentyűzet, ne forrósodjon agyon, viszonylag sokat menjen akkuról. Ami biztos, hogy SSD-t kap. Szeretnék kérni némi segítséget, érvet/ellenérvet az egyes típusok mellett vagy épp ellene.

Ilyesmiket nézegettem:
    [link]
    [link]
    [link]

A brutális sebesség nem lenne annyira fontos mint a zaj vagy esetleg az üzemidő. Amit nem tudnék elviselni, ha billentyűzet mozogna gépelés közben mint pl t400-nál. Vagy recsegne-ropogna a kicsike. Árban pl. nagyon szimpi az X201, de vele még nem volt dolgom. Ellenben neki még van fedél záró mechanikája. X220-nál ez nincs, nem tudom van-e valami macbook jellegű mágneses rögzítése, vagy csak van mint az SL300... X230-nál meg a szigetes billentyűzet nem túl szimpatikus. Előre is köszönöm a szíves, kedves segítségeteket.

Új hozzászólás Aktív témák