Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz vicze #103708 üzenetére

Ezzel amúgy az itthoni i5-6300U és i7-6600U ismeretében nem értek egyet. A fogyasztás pipa, azonos órajelen nagyjából hasonlóan fogyasztanak, ebből következően nyilván a magasabb órajelekre képes i7 melegebb lesz és teljesítménycentrikusra rakva a fogyasztási sémát az akkut is hamarabb megeszi. :K
    A 15W viszont nem kamu, arról van szó, hogy rövid időre túl tudja lépni a turbo-val, ez le is van kerek perec írva a dokumentációjában. Az alapórajelét (2,6Ghz) nálam az idők végezetéig is tartaná kb. 15W-ból. Mondjuk takarékossági és tartóssági okokból én limitáltam max 3,1Ghz-re a turbóját, mintha egy 6500U lenne, afelett már alig gyorsabb de sokkal torkosabb. Szóval ez is egy plusz pont az i7-nél, hogy abból tudsz kvázi i5-öt csinálni XTU-val (vagy az órajel korláttal akár XTU nélkül is), fordítva viszont nem működik. Linux alatt pedig alapból csak max 2,8Ghz-en ment, úgy már alig kér enni valamit.
    Azzal viszont maximálisan egyet tudok érteni, hogy nem érdemes sokat ráfizetni az i7-re, mert egy erősebb i5 nem lesz lényegesen lassabb nála. Főleg gagyi, alulméretezett hűtésű gépekben. Ebbe mondjuk én is beleléptem kicsit, kellett vegyek a T460s-hez az erősebb bele való hűtőből, mert amit gyárilag beleraktak azzal nem igazán futotta ki magát az i7, főleg ha már át volt melegedve a gép, működött, tette a dolgát, de sok volt a throttling és a visítás a ventilátortól. Az erősebb hűtéssel viszont már teljesen rendben van minden, az végre rendesen és kultúráltan elbírja a 15W TDP-t.

Új hozzászólás Aktív témák