- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
skl87
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Jelenleg egy Dlink DNS 320 zakatol itthon,nem egy halk masina meg elég gyenge is így most egy ilyen kis HP G7 N40L masinát hoztak nekem ,hogy ez majd jobb lesz.
Milyen op rendszert érdemes rátenni ? itthon nincs windowsos masina csak almák.
A cél az lenne,hogy legyen rajta egy transmission mint a dlinken és elérjem laptopról asztaliról bárhonnan,kapkodja le a dolgokat, és én azt meg egy media lejátszóval a TV -n élvezhessem.
Szóval semmi komolyabbra nem kell.
Ehez melyik lenne a legmegfelelőbb ?
Linuxal még nem találkoztam, érdemes azt rátenni ?Előre is köszi a segítséget.
Üdv,
skl -
EasyR
aktív tag
válasz
Jim Tonic #3040 üzenetére
igen, sajnos a p400-hoz kell egy + kábel is!
a p410-re viszont simán rádugható!
a p212 a kistesója, ha fogalmazhatok így!nekem egy p410 van 512 battery-s cache memóriával!
pár napot töltött egy microserverbn és szépen teljesített vele.
most szünetel a szerver project, mert hdd hiányban szenvedek, de ami késik az nem múlik: kapni fog 4 db 2tb-os disket és mehet a hardveres raid5! -
EasyR
aktív tag
válasz
radi8tor #3037 üzenetére
tudom, nekem is van egy, de azt még nem kap jó áron!
most 12k körül vesztegetik itt a prohardveren.
ha valaki hardveres vezérlőt keres, akkor ennél olcsóbban nem fog találni! (ráadásul hp-s, és megy is a microserverben)a félreértések elkerülése végett: nem én árulom, illetve semmi közöm a hirdetőkhöz!
-
Rosep
senior tag
Egy 60W-os PicoPSU szerintetek elég lehet egy N40L-nek 4 HDD-vel? Vagy biztos ami biztos 80W inkább?
-
Brogyi
őstag
-
bambano
titán
-
Istv@n
aktív tag
A softraid talán azért szerencsésebb, mert ha kinyiffan az alaplap pl, akkor azt másik gépben is össze lehet állítani elvileg....
-
nvyktor
aktív tag
Ha fontos adatokat akarsz tárolni, akkor mindig a többszintű biztonságra kell törekedni.
Önmagában egyik megoldás sem ad biztonságot.
Tehát nem egyik, vagy másik, hanem RAID és külső mentés.Persze azt neked kell eldöntened, hogy mi a fontos adat, és anyagilag mennyit ér meg neked a védelme.
Gondolok itt a HDD-k áraira elsősorban, jelen szituációra vonatkoztatva.Én például a fotóinkat jelszóval titkosítva mentem felhőbe is.
De például érzékeny adatoknál (értsd: céges, titkos munkaanyagok, stb.) ez nem megoldás, annak semmi keresnivalója külső szolgáltatónál. -
RAID. Sokféle RAID szint van, ebből hardveresen a Microservernél csak a 0 és 1 megoldások támogatottak. Ami még jó lehet neked, az a RAID-Z.
A backup más tészta, mivel ott bizonyos időközönként biztonsági mentést csinálsz, tehát valamilyen korábbi időpontban mentett állapot lesznek visszaállíthatóak az adatok. -
ma-Zo
tag
válasz
Jim Tonic #3006 üzenetére
Értem.
Akkor úgy teszem fel a kérdést, ha mindkét HDD ott csücsül a MicroServerben, és otthoni környezetet nézünk, akkor mi a pro és kontra a Raid1 és a backup (pl. rsync) mellett?Ilyenekre gondolok pl. , hogy a vinyónak mi a jobb, ha pihen és csak a szinkronizáció idejére kapcsol be, vagy, ha egyfolytában megy?
Ha meghal az egyik HDD Raid-ben, akkor az adatok csak akkor elérhetőek, ha melle van téve egy "harmadik" és újraépül a Raid tömb, vagy kivéve a Raid-ből is olvasható a lemez?
És persze egy csomó dolgot nem tudok, ami buktató lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +Új 16-64GB DDR5!
- Dizájnos Acer Predator AmD Fm2-es Esport-Pc Eladó , Számla-Ready !!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest