- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
worxland #6511 üzenetére
"Alapból az enyémben 1 giga volt."
Hmm. Valóban. Előkapartam régi leveleket pontos partnumber után, és én is 1 GB RAM-mal vettem anno 2011-ben a part number szerint.
A végeredményen nem változtat viszont. ZFS döcögni fog vele: csak egy komplikált, kevésbé fancy-bb QNAP / Synergy NAS lehet a végén belőle, ha NAS-nak lenne használva.
(Más felhasználási területről majd nyilatkozik más, én csak NAS-nak használtam / használom ezeket a HP Microservereket). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
worxland #6338 üzenetére
Miért ne lenne értelme eladni? Az alkatrészek nem örökéletűek főleg nem akkor ha 0/24-ben járatod a gépet. Nálunk kb 3 évig ment 0/24-ben szünetmentessel, azóta csak pár percre kapcsolom be (még a 220-ba sincs bedugva hogy a táp se öregedjen).
Azt se tudom már hány éves a gép. Bár a topik hozzászólásokban látszik. -
törölt tag
válasz
worxland #5494 üzenetére
kap egy sata kártyát ha előtúrom valamelyik fiókból az 1x-es slotba aztán lehet 6 vinyó lesz a vége csak hogy kerek legyen
még kicsit össze kell csiszolódnunk, de a syno cucca zseniális, szépen pattog, csak hát plex alá kevés ha transzkódolni kell, de arra meg a gen 8 is, úgyhogy nem igazán számít
-
The DJ
addikt
válasz
worxland #5462 üzenetére
Na igen, kihagytam, hogy a Xiaomi Mini router nem tud gigabitet, 100 megabites LAN portjai vannak. Így sem lenne értelme az AC wifinek?
Egyébként engem nem érdekel, ha valamire 2 perccel többet kell várni és nem is sűrűn fogok itt terabájtokat mozgatni, egyszerre 1-2 GB adatot másolok csak ide-oda, türelmem pedig van.
radi8tor1: Köszönöm, átnézem.
Az XPEnology topikba írtam tegnap, de egyelőre senki se vett észre
-
törölt tag
válasz
worxland #5338 üzenetére
gyanítom a méretezés annyi volt a táp esetében, hogy megadta az fsp-nek a méreteket, a csatik számát, kiosztását, hosszát, stb. na meg az árat. az alaplap esetén meg mondjuk a foxconn-nak ugyanezt.
a ventiben sem láttam benne nagy csodát.
kétlem, hogy jelen esetben irdatlan különbség lenne egy tucatalaplap, egy szimpla hp/dell vagy egyéb desktop gép meg egy microserver összetevőinek minősége, ne adj isten származási helye között.
arról nem is beszélve, hogy összesen átlagban egy 60 wattos, hőt alig termelő kisgépről beszélünk. innentől miről is beszélünk...
ha már tervezés, a kialakítása viszont sallangmentes, funkcionális. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
worxland #5340 üzenetére
Most írhattam volna 10 évet, de ha csak 1.5 éve vettem, akkor nem mehetett többet, csak egy kis képzelőerő kellett volna, hogy ettől függetlenül léteznek régebben vásárolt termékek, amik ugyanúgy mennek ma is, mint tegnap is. Viszont az a lap, mait kb 7-8 éve vettem, az is megy a mai napig. a probléma csak az a marhaság volt, miszerint a mikroszerver bármivel is többet bír. Mégis melyik része? Mutassak 10 éves codegen tápot? Vagy mutassak 3 éves halott microserver tápot?
Az, hogy neked mi a véleményed, és mik a tények, úgy néz ki, két egymástól elég távol álló dolog.
-
Rick4
félisten
válasz
worxland #5338 üzenetére
Igazad van, az én szerverem se ilyen alkatrészekből épült, és az se megy 1.5 éve 24-ből 24 órában, ugye? Na akkor majd kinyomtatom a hozzászólásodat, és megmutatom a kondiknak, hadd folyjanak ki a kedvedért reggelre, jó?
Most komolyan, ébredj már fel, tényleg azt hiszed, hogy létezik még olyan alaplap, ami nem megy el állandóan bekapcsolva 10 évet?
Pont hogy az állandó bekapcsolás a legjobb, ami történhet, nincs folyamatosan kihűlés- felmelegedés- kihűlés- felmelegedés....
-
Rick4
félisten
válasz
worxland #5264 üzenetére
Olvasd végig nyugodtan a mondatot, aztán azt is, mire válaszoltam. A kolléga tableten tévézne, tehát a szerver tunerrel veszi az adást, és streamel, már ha a másik oldal bírja. A HD csatikhoz pl nem lesz jó a tablet, nem fogja bírni tehát esetleg transzkódolásra is szükség lesz.
Már bocs, de te ettől teljesen függetlenül streamelj csak a WD TV-dre. -
Snoop-y
veterán
válasz
worxland #5210 üzenetére
Szerver oprendszert tudok szerezni ingyen a cegtol amig nem uzleti celra hasznalom...
Win7-ert meg fizetnem kellene ( plane ha domainbe akarom leptetni mivel akkor kell a Pro )
Van itthon elfekvoben amugy egy regi szerverem de szerintem az sokat fogyasztana meg hangos is
( ML150g2 dual xeon etc)
-
Rick4
félisten
-
nlq
aktív tag
válasz
worxland #4701 üzenetére
persze, nem mondtam hogy ugy nem jo, de ha neki a router nem veszi fel a lefoglalt ip-t akkor a fix ip lehet a megoldas...
egyebkent nalam az alaprendszerben kb30 fix ip-s eszkoz van es hozza 10-40 dhcp-s eszkoz...
tok jo a lefoglalt ip cim en is hasznaltam, aztan amikor a masodik routered is megpurcan, akkor mar inkabb fix ipket allitasz es nem lefoglalasokat... -
Maximusz
aktív tag
válasz
worxland #3840 üzenetére
igazad lehet én csak a 20 nap folyamatos winxp futtatáskor felugró ablakok miatt éreztem magam megerősítettnek, amiben mindig arról tájékoztatott, hogy "a rendszer stabilitásának megőrzéséhez kérem indítsa újra a számítógépet".. -ezzel szemben az ubuntujaim 100 napokat mennek bármi féle hasonló üzenet küldése nélkül. ( csak épp a szoftveres radi-5 inkább linux alapon valósítanám meg, de ott ugyebár még nem tudtam megcsinálni a hardweres videó gyorsítással történő lejátszást )
-
válasz
worxland #3237 üzenetére
Végignéztem őket. Az, hogy kicserélhető a CPU nem jelenti, azt, hogy támogatja is a rendszer eltérő lapkák használatát. Gondolok itt a hőtermelésre. De mindenképpen reményteli.
Néhány dolgot azért kiszúrtam. A hátsó ventilátornak még véletlenül sem standard a csatlakozója. A frontra pont USB2-t sikerült pakolni. Továbbra sincs hely a rendszerlemeznek, bár az optikai meghajtó úgy is mindenkinél üres marad.Ez szerepel a videók mellett a procicserénél: If installing a processor with a faster speed, update the system ROM before installing the processor. Szóval annyira mégsem egyértelmű, mit lehet, mit nem. Valószínűleg erősen korlátozni fognak.
Amúgy lényegesen átgondoltabb/komolyabb, mint a G7. Jó cucc.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
worxland #2650 üzenetére
Azért nem ajánlok normál webkamerát, mert azok használhatatlanok TV-vel.
Megnézném hogy fog kiabálni egy PC monitorra tervezett kamerához, hogy meghallják 3-4 méterről. Én ezt a típust ismerem és nem csalódtam benne.
El lehet kezdeni olcsóbb modelleket vásárolni, de akinek minőség kell úgyis itt fog kikötni (és 2x annyit költ a projektre, mint ha rögtön ezt vette volna meg). -
slashing
senior tag
válasz
worxland #1921 üzenetére
1 kwh áram ára kb. 50 forint ami ha jól tudom 1000 wattos eszköz 1 órás használatát jelenti. Tehát ha ez így van akkor 10 wattos fogyasztás különbség 100 óránként 50 forint. 100 óra napi 3-4 órás használatot jelent ami 40 wattal is csak 200 huf. Nem kell annyira számolgatni a wattokat ha nem non-stop megy a gép.
(ha jól számoltam, javítsatok ki ha tévedtem)
-
Mindreader
tag
válasz
worxland #1913 üzenetére
Lehet az lesz, kicsit szánok rá többet és lesz Vertex4. Most azon gondolkozok hogy mekkora probléma lenne hosszútávon a TRIM hiánya. Olvasgatom a fórumokat, valaki szerint TRIM nélkül is remekül elműködnek az SSD RAID tömbök, az idő múlásával is csak minimális sebességcsökkenéssel. Olyat is olvastam hogy az LSI dolgozik a TRIM támogatáson és elvileg egy firmware frissítéssel megoldott lesz a támogatás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
worxland #1493 üzenetére
5000 Ft egy ilyen vinyó, ami nekem felesleges is lenne. Csak elfoglal egy helyet a négyből, ha ODD helyére rakom, akkor is csak rázza a házat.
Másnak lehet szüksége van ilyenre, de szerintem akkor is túlárazott ez a gép 33k-ért garancia és számla nélkül.Sokkal komolyabb kétmagos Intel C2D gépet adtam el 25k-ért.
-
törölt tag
válasz
worxland #1375 üzenetére
ne kísértsük az istent.
truecryptet valami parancssörrel helyreraktam. egy másik sharkoon eszköznél, az usb to utp usb lannál meg az usb eszközös program telepítésekor szúrta össze magát.
látom, ez a márka se lesz a kedvencem.
komolyan, mint a régi szép időkben, nézem a kis pilácsot, meg hallgatom a vinyókat, most bebutul, nem butul?
ehh, ez egy ilyen nap lett. mindegy, jóféle jéghideg alma ciderek bekészítve, az az egy biztos, h ha megunom, nekiállok meginni mindent. legfeljebb összehányom a szervert. szó szerint. -
törölt tag
válasz
worxland #1372 üzenetére
ehh, újraindulás után látta az esatán lógó cuccot. nem húztam le, de vesztemre, mert cserébe egy sor ikonom nincs meg, truecrypt meg közölte, h nem mountol, mert izé. most bányászhatom össze, h miért.
mingyá összepisilem magam izgalmamban, és veszek valami dlink nas-t. bár összepisilésért itt 24 óra bünti jár.
egyébként tényleg murvára fogok örülni, ha végérvényesen összeszúrta magát egy nagy csomó cryptelt partició.
tipikus hp, rázsúfolt mindenre mindent, fw-t, biost, programot írni fakezűek, aztán szoptyék vele a pahaszt. -
KTTech
veterán
válasz
worxland #646 üzenetére
Nekem is halkabb, mint a "nagy" gépem, 5 db 2TB-os HDD-vel is (mind WD Green, igaz ebből 4 db, a RAIDZ általában standby-ra van küldve, a HD-Idle nevű programocskával, csak akkor kapcsolnak be, ha aktív művelet van rajtuk), de éjszaka illetve film nézés közben ez is hangos
ezért lett "száműzve". A gardróbszekrényben senkit nem zavar a hangja, max. a macskát, amikor épp dolgát megy végezni (abban a helységben van az alom
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged