- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
Ha SHRt használsz, akkor minden adat elszáll, mikor be raksz egy lemezt a tömbbe. Egyébként nem próbáltam, de szerintem számolj azzal, hogy formázni fog.
Rick4: majd ha befejezte a tömb létrehozását, mert most elég harmatos, de ahhoz a harmadik winyót is vissza kell rakni, amiről éppen megy vissza a mentés.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bugizozi
őstag
- fájl megosztás - jobb klatty - megosztás
de én pl meg sem osztottam semmi mappát, mert a meghajtó alapból engedélyez van ha rendszergazda névvel akarod megnézni (\\microserver\D$)
- torrent kezelése - és távola asztallal berakom letölteni a filet, aztán ha lejött megosztáson keresztül nézem
- eye-fi kezelése - ha a program támogatja a server OS-t működni fog, ha nem akkor a WHS-sel sem biztos
- egy IP kamerát kiszolgáljon - erre nem tudok 100 % választ adni, mer nem használok ilyet, de nem hiszem h problémába ütköznél
- bárhonnan elérjem a dolgaimat - ez az internetedtől és a routeredtől függ
- ha behal a server, HDD átrakás - NTFS-re formázod a vinyokat így át tudod rakni másik win-es gépbe (én leginkább emiatt választottam Win OS-t)
Mivel a WHS2011 nem akart feltelepülni és megpróbálnám a helyedben ezt, hogy sikerül e
-
bugizozi
őstag
Én a WHS2011-et nem használtam, de szvsz inkább abban van több felesleges dolog amit nem használsz majd ki, a 2008 Standard egy alap cuccos, amit utólag lehet bekonfigolni és feltelepíteni a szükséges dolgokat. Szemléltetés kép a 2008 R2 500 MB memóriát eszik és ~25 GB helyet foglal telepítés után..
A kérdés az hogy mire lenne használva -
slashing
senior tag
nálam fent volt kb. 3 óráig, aztán rájöttem hogy ugyan olyan macera összehozni a whs-xp-win7 kombinációt egy rendes megosztás alá mint az xp-win7 oda vissza megosztás(éppen ma is ezzel szívók mivel az xp-s gép nem hajlandó a win7-es gép könyvtárába lépni, pedig látja azt) és ment is fel inkább az open media vault. Ha visszatérnék win-re akkor az tuti valami win server lenne, még akkor is ha annak csak az egy százalékát használnám is ki, ott talán jobban megy a dolog. Hihetetlen amúgy hogy két windows-os gépet ilyen macera beállítani, ha azok különböző verziós opr.-t használnak...
(bocsi de ez most nagyon kikívánkozott)
-
slashing
senior tag
érdeklődnék hogy miért villog folyamatosan kikapcsolt állapotban is LAN led a gép eljén illetve a hátulján is. Milyen célt szolgál, vagy is inkább mi kommunikál mivel és milyen célból? Abban biztos vagyok hogy nem WOL miatt mert az asztali gép is tudja ezt mégsem villog.
Valaki?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mindreader
tag
Én is egy ilyet rendeltem be, de én sem találtam olyan kártyát amihez járna low profile hátlap, hiába alacsony profilú maga a NYÁK.
Én most két RAID vezérlőt nézegetek:
Az egyik a már korábban linkelt EX8350, ez ~17cm hosszú tehát garantáltan beleférne a házba, ráadásul mivel a hátlapon nincs kivezetés ezért szerintem nem lenne lehetetlen keríteni hozzá valamilyen bontott alacsony profilú hátlapot amit rá lehetne csavarozni.A másik az pedig egy elég brutál Megaraid SAS 8888ELP, tudom hogy ágyúval verébre kategória, de ez jobban tetszik, viszont ez ~21cm hosszú, ráadásul a miniSAS portok pont a kártya végén vannak, szóval még a miniSAS dugó kilógó része is hozzájönne, és csak reménykedem hogy pont el tudnám hajlítani annyira a kábelt hogy be is tudjam csukni az ajtót. Próbáltam méregetni és arra jutottam hogy elméletileg egy 22-22,5 cm hosszú kártyára még éppen rá lehetne csukni az ajtót, tehát lehet hogy éppen elférne benne. Szerintetek?
Ennek a kártyának is alacsony profilú a NYÁK-ja de ehhez is normál magas hátlap jár, ráadásul van rajta hátul két külső miniSAS aljzat, szóval vagy le kellene venni róla a hátlapot vagy valahonnan venni hozzá (erre nem sok esélyt látok), vagy legyártatni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mit szeretnél vele szabályozni?
Az alaplapra kötött PWM vezérlésű ventilátort?
Szerintem felejtős lenne ez, mivel 600 RPM alatt lekapcsolja a gépet a beépített védelem. Ha még tudnál is vezérelni PWM-es ventilátort egy ilyen controllerrel, akkor sem jut el az infó az alaplapra, hogy mennyivel pörög a ventilátor.Tápból a 120W-osat ajánlom mindenképpen. Nem melegszik annyira és jobban bírja a HDD-k induló áramlökését.
-
Menotti
aktív tag
Vigyázz ,mert teljesen más a lábkiosztás
Itt megnézheted.....bár úgy látom a képek már eltüntek.Én lecseréltem a ventit ez alapján ,át kellet dugdosni az érintkezőket...
Bizonyos fordulat alatt letilt a bios ,nem engedi elindulni a gépet...de ezt irják is a linkelt oldalon v.hol. -
Honkydoo
őstag
Én ezt ajánlanám.
Előnye hogy van hozzá távirányító + le is kapcsolja a gépet ha akarod.
Hátránya, hogy drága.
Ha moddolsz, ugyanennyiből, a te igényeidnek megfelelőt is ki lehet hozni, de én lusta vagyok ahoz.Majd ha lesz serverem, ilyet fogok venni bele.
Szerk.:
Ha nem kell potméter, itt rendelhetsz magadnak bármilyen szinűt is.Szerk2:
Soft van, linux alá, windows alá, és szerintem osx alá is. -
Creexie
csendes tag
-
Fex
tag
Szia!
Ha hotswap-os technológiát akarsz használni, akkor azt támogatnia kell az oprendszernek, és a diszknek is, esetleg a vezérlőnek is, nem csak a keretnek. Ennek nézz utána, ha mindháromra igen a válasz, akkor menni fog.
FreeNAS-t még nem telepítettem, a specifikáció szerint tudja importálni az NTFS diszket, kérdés mit tesz a jogosultsággal ha ír rá, és mi történik akkor, ha ezt visszateszed a windows alá. Egy tesztet végezz el mindenképpen.
Üdv,
Fex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged