Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
-
magyarzoltan
tag
válasz
bugizozi #6084 üzenetére
nagy!már úgy értem fizikailag,meg hangos. Valszeg ez a cloud computing-ba kiszervezes sokmindent megold majd. A helyzet az hogy 25TB redundáns tárhely sem jött ki sokkal drágábban felhő alapon mintha fizikailag itthon üzemeltetnem. Aztán a gond meg elenyésző egy itthonihoz. Ha mégsem akkor flexelek. Az asusnak van 6 csatornás Sáta vezérlős I7 alapú mini-itx megoldása viszonylag elfogadható áron, lehet elviszem arra az irányt
-
válasz
bugizozi #5567 üzenetére
Úgy látom nem csak én küzdök ezzel.
Szintén vágyom egy RAC-ra, de vagy nem találok, vagy olyan áron hogy azért már a Gen8-at meg lehetne venni...amiben integrálva van.
Még az egykori új árát is képes lennék kifizetni érte (kb. 15-16 kHUF), nade ennek a két-háromszorosát...
-
Csarlee
tag
válasz
bugizozi #5576 üzenetére
Otthoni körülmények között tök felesleges szvsz... Ha nem akarsz rendszert telepíteni távolról / frissíteni vagy a kernelt nem piszkálod akkor sok nincs értelme, pláne, hogy kb annyi mint egy gép... Egyébként meg jobb helyeken az ilyen iLO-kat a rendszertől független hálóra teszik mondván ha lehal az elsődleges kapcsolat akkor még mindig meg lehet nézni hogy mizujs.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bugizozi #5511 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy összenyomódik. Kéne vagy 10 cm vastag, hogy tartósan kiegyenlítse a rezgéseket.
Én ilyet ajánlok a gép alá: SORBOTHANE 1 1/4 inch VIBRATION ISOLATION FEET
Ez erre való, és szerintem jó is. -
bambano
titán
válasz
bugizozi #5148 üzenetére
amit eddig írtál, az erősen afelé tolja a történetet, hogy a hálókártya kontakthibás. b tervnek marad még a duplexitás és a sebesség beállítás ellenőrzése a switchben. előfordulhat, hogy az automatikus port konfigurálásban nem bír megegyezni a switch meg a szerver. esetleg az automata beállítást lehet fixre drótozni, hátha segít.
-
bambano
titán
válasz
bugizozi #5132 üzenetére
én meg szoktam kérdezni, hogy lengőkábel vagy falikábel van-e a géphez vezetve.
illetve nekiállnék földhurkot keresni az etherneten. ennek ftp vagy stp kábelezés esetén valamivel több értelme van, mint utp kábelekkel.menedzselhető switchen láttam már olyat is, hogy a switchport konfigját nem szerette a gép. esetleg kapj fel egy desktop switchet, vidd oda, és nézd meg, hogy azon keresztül tud-e működni.
-
zex
aktív tag
válasz
bugizozi #5122 üzenetére
Kedves bugizozi! Bár csak előbb hallgattam volna rád!
Neked lett igazad, ugyan is mégis csak ki kellett volna próbálni a direktbe kötést! Ugyan is a szerver LAN-jának semmi baja!
Tanulságként leírom....
XPEnology-t szeretnék futtatni szerveren. Korábban már használtam ezt a rendszert, de egy DELL asztali gépen. A routerben természetesen DCHP reservation meg Port forward be volt állítva.
Most csak annyit tettem, hogy a merevlemezt és a pendrive-ot átdugtam a HP-be, valamint a routerben is a DHCP reservation alatt a MAC címet átcseréltem a régi DELL-ről a HP-re, hogy az IP címem ne változzon. Csak egy dogot felejtettem el!!! WakeOnLan is be volt állítva a régi DELL-en, így a Binding Settings menüpont alatt (TP-Link router) is párosítva volt a MAC és a IP cím. És itt elfelejtettem kicserélni a MAC címet a HP MAC-jére.Aztán ettől kiakadhatott a routerem!
Miután erre rájöttem és kicseréltem ezt a ping statisztikát kapom:
Packets: Sent = 633, Received = 633, Lost = 0 (0% loss)
Szóval köszönöm mindenkinek a segítségét, de igazából én voltam a láma és nem a szerver hibás!
Remélem valaki okul eme irományomból!
-
Rick4
félisten
válasz
bugizozi #3752 üzenetére
Mostmár csak az a kérdés, hogy felrakom a w7-et, a vmware-t az ssd-re, erre felmegy egy nas szoftvert, ami látja a hdd-t, és elvileg külön ip-n nyomja a saját felületét. Nade ha ez a felület ezen az ip-n fixen elérhető, akkor a belső háló összes gépe is eléri ezen az ip-n, illetve kívülről is el fogom érni egy portforward-dal ugyanúgy, mint a mostani szervert?
-
mbelaba
csendes tag
válasz
bugizozi #3458 üzenetére
Alapban a gyári 2 gigás sima DDR3-al (nem ECC-s tudtommal) működik, kicserélem az újra nem indul, beteszem a B-ben akkor sem indult betettem mind a kettőt akkor sem indult felcseréltem a helyeket akkor sem, minden varia volt vele... szóval vissza küldeném a memóriát, hogy nem működik de elég ciki lesz ha én bénáztam el valamit, pl jumper átállítás ECC mód-ban működéshez vagy BIOS-ban...
-
Menotti
aktív tag
-
Csorbi
addikt
válasz
bugizozi #3363 üzenetére
A túlfeszvédős APC nem tartalmaz némi biztosítást? Nekem is ilyen van, na meg utána egy szünetmentes, és azon vannak a gépek - nekem úgy rémlik vajmi 100.000 eurós biztosítást ad az APC, ha valami mégis történne a túlfeszvédőre kötött eszközzel. Mondjuk elég ciki, hogy ennyit is ér
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bugizozi #3363 üzenetére
Túlfesz védelem csak akkor ér valamit, ha 3 lépcsős. Ebből az első lépcső a szolgáltatónál van, második a villanyóránál kell hogy legyen, harmadik minden konnektornál.
Nekem is van szünetmentes, de minden rossz idő esetén kihúzom a falból.Egy tápot tudok adni kölcsönbe ha gondolod.
-
Rosep
senior tag
válasz
bugizozi #3348 üzenetére
Na végülis csak felment, viszont van két problémám:
Kiderült, hogy a Sil 3132 nem AHCI kompatibilis. Viszont CrystalDisk szerint, meg fsutil parancs szerint működik a TRIM. Nagy gáz (az SSD élettartamára nézve), hogy nincs AHCI?
Illetve a Mobility Radeon HD 4200 nem ajánlja fel az 1680x1050-es felbontást. Mi a frászt csináljak vele? -
Rosep
senior tag
válasz
bugizozi #3345 üzenetére
Hát nézzük csak:
- fájl megosztás (filmek, képek) a többi gép felé (NO DLNA)
- torrent kezelése
- eye-fi kezelése (fotókat oda tolná a fényképezőm)
- egy IP kamerát kiszolgáljon
- bárhonnan elérjem a dolgaimat
- ha behal a server, át tudjam rakni az asztaliba a HDD-ketÉn csak attól félek, hogy a bekonfigurálása bonyolultabb esetleg mint a Home Servernek. Mivel a 2008 egy 'igazi' szerver op.rendszer.
Két órád van, hogy megyőzz, jobb nekem a 2008 R2.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
bugizozi #2942 üzenetére
Nem ott kell formázni, ahol a fizikai lemezfül van. A fájlrendszereknél a létrehozás fül alatt kell kijelölni a formázandó lemezt, cimkét adni neki, kiválasztani milyen fájlrendszert szeretnék, majd formázás után csatolni.
Persze letöltöttem a gparted-et, megcsináltam vele az ext 4-et, de le kellett törölni, mert nem engedett cimkét írni a lemezhez. Akkor jöttem rá, hogyan kell csinálni.
Már azt hittem, nem kompatibilis a hdd a HP-val.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bugizozi #2669 üzenetére
Hitachi Deskstar 5K3000 2TB
A legjobb vinyók tárolásra. (szerintem)DBob: Ahogyan írták előttem is: HDD keretbe nem passzolnak a csatlakozók. Létezett olcsóbb megoldás is, csak azt nem találom most. Valami műanyag keret. Ott is egyik szélre van helyezve a noti vinyó hogy passzoljon a 3.5"-os csatlakozókhoz.
-
[BiG]
csendes tag
válasz
bugizozi #2412 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
A linkelt topicot már végigböngésztem. És igazából csak az általam említett két progit találtam BLU-RAY 3d lejátszására. (PowerDVD és TMT) Ha minden igaz license okok vannak a háttérben.És az is érdekes, hogy ugyanezt a problémát több forumban is megtaláltam, többen megoldás nélkül. (ugyanezzel a konfiggal
).
Illetve ahol úgy tűnt van megoldás az nekem vagy nem segített vagy nem volt egyértelmű, hogy milyen 3D-vel volt a gond.
Ha valaki meg tudja próbálni ugyanilyen konfigon a Blu-Ray 3D lejátszást, azt nagyon megköszönném. Úgy olvastam sokan használjuk ezt a kis gépezetet HTPC-nek ilyen vagy nagyon hasonló konfiggal.
De ha valaki azt mondja, hogy az ő xy videókártyájával tuti megy, akkor azonnal cserélem.Köszi!
BiG! -
Mindreader
tag
-
Thusor
őstag
válasz
bugizozi #1051 üzenetére
Ja gyorsan töltök le. 1,8MB letöltésre és 128KB feltöltésre állítottam a korlátot, hogy legyen sávszél netezésre is. Aktív torrentek számát pedig 60-ra állítottam, amiből max 5 lehet a letöltés a többi feltöltés. Ahogy nézegettem a microserver letöltéskor terhelődik jobban így a sok feltöltési szállal nem lesz gondja ilyen feltöltési sebesség mellett. 5 letöltés pedig bőven elég.
-
Thusor
őstag
-
Thusor
őstag
válasz
bugizozi #1009 üzenetére
Köszönöm szépen sz infókat. Ma ha hazaért megpróbálkozom vele
.
Még egy kérdés. Tegnap bekukkantottam, hogy hogyan is lehet beletenni majd a winchestereket és láttam nincs csavar a rögzítésükre, valamint a winchesterhez sem adnak semmilyen csavart. Honnan lehet ilyen csavart szerezni, illetőleg ti honnan szereztetek?
-
sxboy
tag
válasz
bugizozi #933 üzenetére
egy elkényelmesedett, windowshoz szokott felhasználó nem kattogtathat grafikus felületen, felteszi a kezét és megadja magát.
Pontosan ez a helyzet. Továbbá az, hogy ott van pl az OMV, benne van a transmission kliens, de mit érek vele, ha pont azt nem lehet úgy felkonfigurálni, ha én akarok? Akkor neki kell állni és feltenni mellé egy másik torrentklienst. Onnantól kezdve pedig az egységes felületen történő adminisztráció bukott.
Ez a probléma a Linuxokkal.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
bugizozi #852 üzenetére
Ha minden megy olyan 3GB környékén megáll a memória fogyasztása most 6GB van a gépben szóval van hely ahol dolgozhat.
Az alap fogyasztás nem foglalkoztatott annyira, de ha jól emlékszem akkor 1GB alatt volt úgy hogy távoli asztallal szoktam nézni. Szóval nem vészes a memória fogyasztás ennyi program esetén, és ekkora sávszélesség igénybevételnél.Viszont nagyon stabil (idáig).
Ja egyébként fut még iTunes, Skydrive és egy céges AVG IS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest