Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ma-Zo
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Értem.
Akkor úgy teszem fel a kérdést, ha mindkét HDD ott csücsül a MicroServerben, és otthoni környezetet nézünk, akkor mi a pro és kontra a Raid1 és a backup (pl. rsync) mellett?Ilyenekre gondolok pl. , hogy a vinyónak mi a jobb, ha pihen és csak a szinkronizáció idejére kapcsol be, vagy, ha egyfolytában megy?
Ha meghal az egyik HDD Raid-ben, akkor az adatok csak akkor elérhetőek, ha melle van téve egy "harmadik" és újraépül a Raid tömb, vagy kivéve a Raid-ből is olvasható a lemez?
És persze egy csomó dolgot nem tudok, ami buktató lehet...
-
ma-Zo
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Tehát a nem hekkelt BIOS-szal a rendes Slotban sem megy a TRIM?
Melyiket kell felrakni? Ugyanúgy megy, mint régen a PC-knél, vagy van valami okos megoldás?
Ha fönn van, akkor kell még valamit mókolni a TRIM-hez, vagy utána már OP rendszer függő?Biztonság alatt mire gondolsz?
-
ma-Zo
tag
Kezdeném élesben bevetni az N40L-t.
Olyan kérdéseim lennének, hogy
-a hekkelt BIOS csak ahhoz kell, hogy a négy nagyvinyós SATA portokon kívüliek is jól kezeljék az SSD-t? Én egy speciális kerettel a rendszer SSD-t az egyik slot-ba dugtam, Debian alatt ext4-re formázva olyan 240 MB/Sec az olvasás (régi Samsung 470-es széria). Így nekem emiatt szerintem nincs rá szükségem, persze ha tud még valami extrát, akkor...
-Azt meg lehet oldani, hogy mondjuk az 1-2. slot-ban lévő HDD RAID1-ben van a 3.-ban egy külön pl. torrentre a 4.-ben ugye az SSD a rendszerrel?
-Ha csak az számít, hogy az adatok biztonságban legyenek, akkor a RAID1 a nyerő vagy valamely backup megoldás, pl. rsync?
-Tud valaki olyan programokat (Linux), amik pl. nekem a NAS-ban tetszettek:
- Cloud
- időzített SMART vizsgálat e-mail küldéssel
- áramszünet utáni rendszerfelállás -> email.
- egyszerűen web-ről is menedzselhető megosztó kliens (SAMBA, NFS, FTP)Sok a kérdés?

Köszi!
-
ma-Zo
tag
Sziasztok,
Sikerált szereznem egy N40L-t. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ehhez a VGA-hoz szerezni low profile beépítő "keretet"
[link]
Ugyanis nem volt hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Okos Otthon / Smart Home
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Humble szökevények 500-2500Ft
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest