- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
Callmaster #6423 üzenetére
Annyit nem is tud enni. 15W a proci, 2x10W a vinyók, a maradék max. 20W. 55W-nál több nem jön ki sehogy. Biztos jó a mérő?
-
worxland
addikt
válasz
pintermate #6384 üzenetére
HDD-s oprendszererrel kínszenvedés az élet.
-
worxland
addikt
Nyilván nem reális, csak nem találsz olcsóbban. Ma már retró. 8 éve (!) vettem használtan 24-ért az N36L-et. Mai napig elketyeg NAS-ként használva, csak most már Win 10 Pro fut rajta... Csak memóriát kellett bővíteni rajta, az 1 giga már kevés volt. Sok értelme nincs eladni, ennyiért nem kapok helyette semmit.
-
worxland
addikt
válasz
mandriva11 #6031 üzenetére
Elméletileg tökmindegy, csak a prociban különböznek.
-
worxland
addikt
válasz
szabolcs77 #6015 üzenetére
Barátkozz meg a gondolattal, olcsóbban valószínűleg itthonról se nagyon szerzed be, max. használtan.
-
worxland
addikt
válasz
enginev3.0 #5639 üzenetére
Én minden gépet frissítettem 7-ről és 8-ról 10-re a családban, nekem bevált.
-
worxland
addikt
válasz
enginev3.0 #5637 üzenetére
Passzolom, az "új" firmware, ami anno kellett, 2013-as vagy 2014-es. Abba került bele, hogy működjön a LAN Win 8-nál is. Mivel az általad linkelt újabb, ezért biztos jó lesz.
-
worxland
addikt
válasz
enginev3.0 #5630 üzenetére
Firmware-t frissítettél? Win 8-hoz és 10-hez kell az új firmware - anélkül nem megy a LAN.
-
worxland
addikt
válasz
parandroid #5517 üzenetére
Boltban vettem 1 db sima 4 gigás olcsó DDR3/1333 Kingston ValueRAM modult, tökéletesen megy vele.
-
worxland
addikt
"Ha van valaki, aki ilyen célra használja, akkor arra lennék kíváncsi, hogy milyen operációs rendszerrel hajtja.":
Windows 10 Pro.
Előny:
1) többi windows-os gép simán eléri,
2) remote desktop-pal könnyen rá lehet jelentkezni, ha szükséges,
3) nem kell új oprendszert megismerni/kiismerni.
4) ha fent van a 2013-as BIOS, alapból kezel minden hardverelemet
5) sima NAS-ként (minden GUI dísz kikapcsolva) elég neki 2 giga RAM (1 giga nem!, akkor baromira lelassul)
Hátrány:
1) WindowsHa csak 1 giga RAM-od van, akkor a Win 10 Pro helyett javaslom a Win 7-et, minden előny-hátrány ugyanúgy igaz rá, ott még a 2013-as BIOS se kell.
-
worxland
addikt
Nem igaz, Win 7 tökéletesen működött évekig 1 giga RAM-mal. Nyilván minden csicsa kikapcsolva, felesleges cuccok leállítva - ahogy egy NAS-nak szánt cuccnál érdemes. Win 10-nél ez már nem volt elég. Amíg a Win 7 400-600 mega RAM-ot használt alapból, a Win 10 1-1,2 gigát kér.
-
worxland
addikt
válasz
parandroid #5346 üzenetére
Firmware-t frissítettél?
-
worxland
addikt
Vadász, vadász...
Többiek ugorhatnak, némi logisztika és/vagy szemantika ismereti pót-óra következik.1. matematikai logikai, alapismeretek, 2. óra: "csak egy kis képzelőerő kellett volna, hogy ettől függetlenül léteznek régebben vásárolt termékek, amik ugyanúgy mennek ma is, mint tegnap is." != "Most komolyan, ébredj már fel, tényleg azt hiszed, hogy létezik még olyan alaplap, ami nem megy el állandóan bekapcsolva 10 évet? ", avagy a létezik (van olyan) és a mindegyik különbsége
2. 10 éves Codegen vs 3 éves Microserver-táp: igen, és melyikben van több üzemóra?
3. A fenti még akkor sem lenne végső bizonyíték a kommersz vs brand vitában, ha a kodegány lett volna jobban használva (egy-egy esetből nem általánosítunk - nekem is volt Codegen tápom, 2 is, mindkettő megköszönte a közreműködést és felmondott)
4. "Viszont az a lap, mait kb 7-8 éve vettem, az is megy a mai napig. a probléma csak az a marhaság volt, miszerint a mikroszerver bármivel is többet bír." - bocsánat, biztos én nem figyeltem, de milyen lapról is van szó, mert az számomra nem derült ki. Majd ha néven nevezzük a gyereket, akkor jöhet az, hogy mivel is hasonlítod össze a HP-t. Nehogy kiderüljön, hogy a lapod többe került, mint az egész Microserver, amit vettem (24 ezer jómagyar rénus sztotyinkánál van a léc). - esetleg a felhasználói adataidnál feltüntetett Asrock Q1900B-ITX-ről van szó, ami 19-23 ezer között kapható jelenleg?
5. Véleményem olyan, amilyen. Szubjektív, a magam csökött rögvalóságából fakad. A tények kizárólagos birtoklásának joga viszont kétlem, hogy Nálad lenne. Amennyiben mégis, akkor add ki könyvben, lehetne a neve mondjuk "42". -
worxland
addikt
válasz
mukisrác #5304 üzenetére
Az alaplapi hálókártyában javít valamit, amitől működni fog 8.1 és 10 alatt.
SP64420.exe-t elindítod, létrehozza a c:\swsetup\sp64420 mappát és abba pakolja a cuccokat.
Utána a c:\swsetup\sp64420\usb key\flash.bat-ot elindítod, az formázza a pendrive-ot és felrakja a BIOS-frissítéshez a fájlokat. Ezután a pen-t bedugod a Microserver-be, és boot-olsz, kevesebb, mint egy perc alatt lefut a frissítés. Reboot és már látod is boot közben, hogy a BIOS dátuma 2013.10.01. -
worxland
addikt
-
worxland
addikt
N36L, 1GB RAM, Win7 Ultimate->Win10 Pro. Tanulság: ne tedd. Services.exe 50%-on pörög, a gép csigalassú, minden egyes távoli asztalos bejelentkezésnél (mivel NAS-nak használom, monitor, bill és egér alapesetben nincs rákötve) az előző belépést logout-olja. Több RAM-mal valószínűleg jobb eredményt értem volna el, de most épp nem volt kéznél. Pozitívum: a Win7-re visszalépés automatikusan és simán ment. Win7 alatt megint minden szép és jó.
Mivel a Win10-frissítéssel eddig pozitív tapasztalataim vannak, több RAM birtokában majd még újra fogok próbálkozni.
-
-
worxland
addikt
1. nem egy Codegen halt meg a könyezetemben, hanem kettőből kettő.
2. az NxxL Microservereknek egy ismert problémája van - a zajos ventillátor. Ezért igen, amikor megvásárolható Microserver után keresgéltem, ventihang alapján választottam ki azt, amelyiket megvettem, hogy ne kelljen gányolnom a madzagok átkötögetésével.
Örülök, hogy neked minden világos... Te biztos szín alapján választottál volna inkább. -
worxland
addikt
-
worxland
addikt
válasz
barbaron99 #3441 üzenetére
Sehogy nem tudsz sleep-et beállítani.
-
worxland
addikt
válasz
Mindreader #3437 üzenetére
Menni fog.
-
worxland
addikt
válasz
sellerbuyer #3402 üzenetére
" hanem tévével akarja üzemeltetni, amin ráadásul még d-sub sincs (millióból egy ilyen LCD/plazma van köbö!)": ez konkrétan hülyeség, a Samu és az LG sok idei/tavalyi tévéjén már (sajnos) nincs D-Sub.
-
worxland
addikt
válasz
andrew-msi #3337 üzenetére
nincs értelme.
-
worxland
addikt
válasz
DopeBob #3226 üzenetére
Igen, a Gen8.
Itt nézegess körül. -
worxland
addikt
válasz
zsolt501 #2915 üzenetére
Tárolásra mindegy. Filmnél nem számít a sebesség, tárolásnál nem számít a fejparkolgatás (azt úgyis rendberakja az ember a wdidle3-al), és ha nincs RAID, akkor az idő nagy részében úgyis lekapcsolja a vinyót az oprendszer (csak nem néz filmeket 24/7-ben). Köszönöm, olvastam elég tesztet a Redről. Tehát igen, komolyan gondoltam. Garancia kontra magasabb ár - ez már szubjektív, kinek melyik fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged