- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
2570p - az miért lehet, hogy minden driver fent van, nincs ismeretlen eszköz és mégis ha rádugok egy usb 3-as merevlemezt, akkor bármelyik másik portba dugom be az egeret, az akadozva működik, amíg pl másolok a merevlemezről.
Eddig másik oprendszer alatt nem volt ilyen.
-
embe
nagyúr
Egy HP 8460p ventije így szétpattintható?
Illetve van valakinek tapasztalata az ilyen ventikkel?
-
tpeter77
addikt
válasz
Kolondrum #41486 üzenetére
közben megoldódott.
Kaptam a HP fórumon egy olyan webcímet, ahová a kapott kódot beírva ad egy számsorozatot a program és azt beírva beenged a BIOS-ba.
Ezután kikapcsoltam a BIOS-ban a jelszót, és öröm bódottá!
Ma sikeresen feltelepítettem a Windowst rá, és a többi progit.
üdv! -
V.Stryker
nagyúr
Csak kíváncsiságból megkérdezem, hogy 2570p -nél, windows 10 alatt más is tapasztalta a rendszer lagolását? Tiszta microlag az egész. (Samsung 850-es ssd -vel. AHCI driver eltávolítása kiütötte windows 10-et, így másikkal nem volt módom kipróbálni. Azóta win 7 van fent.)
-
PTomi92
aktív tag
válasz
SeniorTilla #41491 üzenetére
Énis a keretre gyanakodom, illeszkedésre jónak látom, de lehet, hogy egyszerűen hibás. Próbáltam úgy, hogy az ssd-t raktam a keretbe, de úgy nem bírtam formatálni az ssd-t windows installnál. De akkor arra gondoltam, hogy a laptopom nem képes oprendszerként kezelni az optikai meghajtó helyére tett tárolót. Ez hülyeség?
Köszönöm az ötleteket, visszaviszem a keretet a mai nap folyamán. -
-
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám: HP Probook 450 G1 az alany.
A HDD helyére tettem egy SSD-t, a HDD,t meg az optikai meghajtó helyére. Feltelepítettem a windows 7-et úgy, hogy a HDD-t még nem tettem be. Így minden rendben van. Ahogy beteszem a HDD-t, először fel sem ismeri a meghajtót, minden bekapcsolásnál a windows jelnél várakozok 2-3 percet, szóval valami nem működik jól. Egy idő múlva felismeri a meghajtót, tudom is használni, viszont volt már olyan, hogy egy újraindítás után RAW lett a merevlemez. Mi lehet a hiba? A legfrissebb BIOS van feltéve. Valamit ott kéne állítani?Másik probléma: A feltett windows op-rendszerrel nincs internetkapcsolatom, se Wifi, se a LAN port nem működik. Próbáltam a HP honlapján lévő valamennyi drivert, mindegyikre azt írja, hogy "This program might not have installed correctly "
Régebben semmi ilyesmi gond nem volt, valamint windows 10-zel sem.Valaki találkozott hasonló problémákkal?
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
van nálam egy HP CQ57 noti, működik rajta egy Win7 de már régi, újra kellene telepíteni, ezért elhozták nekem.
Annyi "csak" a gondom, hogy DVD-íről nem tudok telepíteni valami miatt.
Sajnos a BIOS beállításaihoz nem férek hozzá, mert le van jelszavazva és a tulaj nem emlékszik a jelszóra.
F9 - boot sorrendnél csak a HDD látszik, a dvd nem, de az USB-s pendriveot látja.
az F1-F12 gombok másodlagos tulajdonságait szeretném letiltani, valamint megnézni, hogy miért nem lehet bootolni DVD-ről, de a BIOS jelszó hiányában elérhetetlenek a beállítások.Hogy lehet kiütni a BIOS jelszót, esetleg működő win alól lehet biost frissíteni?
vagy marad a pendrive-ról való bootolás és onnan BIOS update...
Gigabyte alaplapomon működő win alól is megy a bios update, de a HP notebookjait ilyen mélyrehatóan nem ismerem.üdv.
-
kigyi_23
addikt
válasz
kigyi_23 #41437 üzenetére
Erre senkinek semmi tippje?
Teljesen random a dolog, tegnap rádugtam a töltőt töltött jelezte a led, kihúztam ma rádugtam és semmi. Kiveszem az aksit akkor jó lesz megint. Viszont bekapcsolni csak és kizárólag akkor lehet, ha jelzi oldalt a led, hogy kap áramot, mert hiába van feltöltött aksi azzal nem hajlandó indulni. -
mjani1172
addikt
-
visszamennyé
csendes tag
Sziasztok,
HP Probook 4535s-en frissítettem win10-re, majd újratelepítettem.
Két problémám lenne, az egyik a nagyon lassú és darabos boot (miután BIOSban kikapcsoltam a diszkrét vga-t javult az idő), illetva az, hogy indulás után 2-4 percig 100%-on pörög a vinyó.
Elméletileg a legfrissebb BIOS és driverek vannak fent.
Van erre valami használható megoldás?
Köszi előre is. -
Dell XPS
veterán
válasz
szabodavidz #41468 üzenetére
Sajnos alaplap hibás jelenség, át kell nézni, be kell vizsgálni a laptopot.
Pontos típus ?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Van egy hp 250 g3 notim amin a support jelezte, hogy négy különböző frissítés érhető el. Elindítottam a frissítést (lehet hogy nem kellett volna?), a frissítés végén újraindítást kért, amit meg is tettem, de most kb 1,5 órája egyfolytában csak a
"A Windows előkészítése
Ne kapcsolja ki a számítógépet" felírat látható és csak pörög-pörög a pontkerék ...Ilyenkor mi van, várjak még vele vagy mit kellene csinálni ilyenkor?
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék SSD tenni a dvd meghajtó helyére egy probook 450 G1-be. Hol tudnék venni hozzá ODD keretet? Van valakinek tapasztala ezzel kapcsolatban? A garancia ha jól tudom nem veszik el egy ilyen átépítésnél ugye? Merjek Ebay-ről egy ilyet rendelni?
[link]Köszönöm a segítséget előre is!
-
Dhampir
félisten
válasz
mjani1172 #41453 üzenetére
Próbáld meg Win 10 alatt IDT High Definition (HD) Audio Driver (Windows 8.1 64-bithez való) telepítésével
-
janiksl
csendes tag
Sziasztok. Valaki találkozott a fentebb említett bill hibával?
-
szabodavidz
csendes tag
válasz
TomiTheHero #41370 üzenetére
Nekem is hasonló a problémám.Neked megoldódott már ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
szabodavidz #41466 üzenetére
AMD -s konfig ?
-
szabodavidz
csendes tag
Sziasztok! HP Pavalion dv7 laptopom nem akar bekapcsolni.Bekapcsoláskor fekete a képernyő és villog a Caps Lock és a Num Lock.A HP oldalán utána néztem, és jelentősége van a villogásoknak,és tudnom kéne,hogy hányat villognak a ledek,de nem tudom eldönteni,mert folyamatosan villognak,egy nagyon kevés szünet van két villanás között,de bizonyos idő után is ugyanúgy villognak tovább,bármeddig hagyom bekapcsolva a laptopot nem hagyja abba a villogást.Valaki tudna segiteni,hogy mi lehet a probléma?Vagy egyáltalán abban,hogy hogy számoljam meg a villanásokat...
-
Dell XPS
veterán
válasz
TomiTheHero #41462 üzenetére
Gyanúsan videokártya hibás a noti. Természetesen be kell vizsgálni a pontos hibafeltáráshoz, hiszen lehet eltérő a típushibától, leírt jelenségtől.
Alaplap csere: ~ 50 000Ft, chip csere, ill. annak javítása 25 - 30 000Ft.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
10-25k körül vannak.
-
steroiddroid
csendes újonc
válasz
Te most miről beszélsz?
-
TomiTheHero
csendes tag
válasz
TomiTheHero #41373 üzenetére
Alaplap hiba.. 101e Ft lenne a csere.. Ebből új noti lesz
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41460 üzenetére
Erre való a fórum, mindenki elmondhatja a véleményét. Nem tudom, volt-e már a kezedben 250 meg 350, meg mondjuk Fujitsu A514. Mert ha igen, akkor te is tapasztaltad, hogy a HP-k billentyűzete alkalmatlan a hosszabb gépelésre. A Fujitsunál nincs az az érzés, hogy érintőkijelzőn gépelsz, hanem rendes billentyűzete van.
Te is linkelhetsz a jelenlegi kínálatból rossz Fujitsu gépet, hadd tanuljunk -
válasz
steroiddroid #41458 üzenetére
Nyugodtan megveheted a HP 350-est, pont ilyen office feladatokra van tervezve. Semmi extra, de amit kell, azt tudja. Vagy nézz egy probookot, ami drágább kategória de tartósabb minőség.
És ne hallgass a fanatikusokra
(csak a fujitsu gyárt jó gépeket, de az aztán mindet jóra csinálja - na persze
)
Khelben: linkelj már be pár HSZ-t pavilion tulajoktól, ahol szidják a gépüket. Én inkább azzal találkozok, hogy meg vannak velük elégedve. Ja, és simán linkelhetsz olyat is, ahol elitebookokat szidnak, és fujitsukat. Ne vigyük már félre az embereket. Bár az igaz, hogy ez csak a te véleményed, egy a sok közül, nem kell feltétlenül ez alapján választani valakinek. Én biztos nem tenném.
-
Khelben
nagyúr
válasz
steroiddroid #41458 üzenetére
Nincs olyan gyártó, ami csak jó gépeket csinál (talán csak a Fujitsu). HP is gyárt jó gépeket meg hulladékokat is. A 250-350 konkrétan ilyen hulladék. A Probook 4-es sorozattal indulnak a vállalható gépek. A Pavilionnak meg utánaolvashatsz akár itt a fórumon is, van pár tulaj és nem az elégedettség sugárzik a hozzászólásaikból...
-
Khelben
nagyúr
válasz
steroiddroid #41456 üzenetére
Cserében nem esik szét, ha beleteszed egy táskába és normális billentyűzete van. Nem minden a hardver, sőt..
-
Khelben
nagyúr
válasz
steroiddroid #41454 üzenetére
Egyik sem való irodai munkára. Ha játék nem érdekel, akkor minek dedikált vga-s gép? Fujitsu A514-et nézz ennyiért inkább.
-
steroiddroid
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni ugyanis két laptop között vacilálok: HP 350 G2 laptop( K9J02EA) vs HP Pavilion 15-AB203NH. Irodai munkára használnám főleg( word, pdf olvasó) szóval inkább ilyen kisebb dolgok de ugyanakkor filmezésre és netezésre is használnám . (játék nem érdekel)
Ha az utóbbi gép mellett döntök mennyire kell azon aggódnom hogy a kis i3-as proci nem lesz elég HD felbontásra?Köszi előre is.
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
Van nálam egy probook 650 g1 win10-el.Új gép, viszont a hangszórók iszonyúan halkak,egy átlag laptopnak a 30-40 % a hangerő.Jó hogy nem zenehallgatásra van,de ez már zavaró.
Nem találtam külön drivert, hibát sem.
Van erre valami megoldás,vagy ez ilyen?Üdv
-
Dell XPS
veterán
válasz
Tav-Csoves #41445 üzenetére
Vezérlő hibás a noti (chipset), ezért nincs megjelenítés, ill. téves a hiba visszajelzés is.
-
pajszer91
tag
válasz
pajszer91 #41430 üzenetére
Közben egy hozzáértőtől, azt hallottam, hogy a winchesterem a végét járhatja, azért indul el csak másodjára, mert a BIOS self testjén nem megy át a vinyó.Lefutattam mindeféle HDD Sentinel programokat, de azt írja a vinyómról, hogy kiváló, Hitachi Sata 3, 750 GB, 8 MB.
Más viszont azt tanácsolta, hogy az energia gazdálkodásnál, vegyem ki a pipát a Gyors rendszerindításnál. Ezt megtettem, és most nem produkálja a kétszeri indítást. Szerintetek használjam így? Tudtok ajánlani megbízható HDD tesztelő programot? -
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Látom sokan keresgéljük a megfelelő driver-okat a gépeinkhez.
Én próbáltam összevadászni az Elitebook 8560p-hez a megfelelőket.Itt megtalálhatóak.
Ha valakinek van frissebb, jobb azt szívesen veszem. -
SeatZola
őstag
Srácok!
HP 8760w-ben szerintetek lehet használni mSata foglalatos SSD-t? Nem a 2,5"-os hdd helyeken, hanem úgy mint a 8770w-ben a rendes gyári msata foglalatban?
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Van egy HP Pavilion DV6-3100SA laptop, ami elindul ugyan, de kép nincs, és azonos időközönként villog a Caps Lock-nál a LED.
Kivették az aksit belőle, hogy áramtalanítsák, de semmi változás.
Mi lehet a gond? Nem a CPU?
Ha igen, akkor milyen CPU-t javasoltok bele? (ha egyáltalán az a rossz)
Mennyire könnyű cserélni a CPU-t (ha egyáltalán az a rossz)Köszönöm a válaszaitokat!
-
ohway
tag
válasz
SeniorTilla #41425 üzenetére
Szerintem egyenlőre akkor marad a jelenlegi verzió.
Quadro 2000m kártyához melyik drivert érdemes letölteni, mert van Performance és van Graphics driver?
Meg azt vettem észre, hogy a procim 2670qm -ről van szó, nem emeli az órajelét 2.2ghz főlé, ez probléma? azért egy prime95 teszt alatt felkellene magát hergelnie 3.1ig nem? -
janiksl
csendes tag
Sziasztok. Van egy pavilion ak000nh
A billentyűzet néha olyan mintha beragadna. Mondjuk a D betű folyamatos jelet küld vagy néha valamelyik másik. Csak játékok közben tapasztaltam. Bill drivert nem találtam hozzá. Win10. Köszi. -
polo5
tag
Hello!
A notebook: HP Elitebook 8540P
Jelenleg Intel Centrino Advanced-N 6200 AGN wifi kártya van benne ! Két antennás változat !
Lehet ebbe cserélni jobbra mondjuk Intel 7260-ra? Mert hallottam olyat hogy kicserélték de a laptop nem ismerte fel vagy letiltotta a bios miatt !
Így jártam a rammal is 4GB samsung van benne ,vettem mellé Kingston ramot 4GB ugyanúgy 1333 mhz , a bios látta a gép viszont nem indult el boot után !
Köszi a segítséget
Üdv: Gábor -
kigyi_23
addikt
SZiasztok adott egy HP 15-n051sh noti.
Azt kezdte el játszani a napokban ,hogy kikapcsolom utána nem lehet bekapcsolni csak, ha rádugom a töltő kábelt. Most eljutott odáig, hogy rádugom a töltőt neki sem áll tölteni csak van, ha kihúzom kiszedem az aksit akkor simán pöccre indul töltőről, de visszarakva az aksit megint ugyanazt játssza. Szerintetek mi lehet? Amikor bekapcsol az aksira nem jelez hibát, feltölti, ha kihúzom simán ugyanannyit bír róla mint eddig. -
pajszer91
tag
Ezt csinálja
-
pajszer91
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, de segítséget szeretnék kérni, van egy HP Pavilion g6-1209eh notebookom.
A jelenség a következő: bekapcsolom a notebookot, majd pár másodperc múlva le is áll magától, utána újra bekapcsolom, akkor betölt, de kb. 2-3 perc alatt (tehát csak minden második indítás sikeres). Ha betöltött a rendszer utána már gyors a notebook, csak az indítás nehézkes. Most telepítettem -tiszta telepítéssel- a Windows 10 Education verziót, a telepítés óta vettem észre, ezt a jelenséget, azóta már feltelepítettem a Windows 10 Pro verzióját, gondoltam, hátha az op. rendszerrel van a gond, de ugyanúgy produkálja a jelenséget. A Windows 10-em aktiválva van. Olvastam, hogy esetleg a túlmelegedés is okozhatja ezt, kifújtam kompresszorral a gépet (rendszeresen kiszoktam takarítani), de a tünet maradt. Előtte Windows 8.1 volt rajta, akkor nem vettem észre, hogy produkálná ezt. Ha esetleg lenne vkinek, vmi ötlete, szívesen fogadnám. -
A képen látszik, hogy neked ugyan az van ami nekem. A win10 felrakja a sajátját, nem tudom, hogy van e külön még ide driver vagy csak a win7-es. Sztem feleslegesen erőlködsz vele, az ennyivel megy ebben a felállásban. Én pl anno ezért nem vettem egybe HDD-vel kész cuccot, hanem magam raktam össze a vezérlő HDD párost.[link] - Az a miénkhez való, de ugyan úgy inteles ugyan ez a neve is nálunk és win7-es. Ha mindenképp akarod ezzel is próbálhatod, hátha.
-
Egyébként általában akkor javasolt a bios update, ha valami nem működik megfelelően, vagy gyenge az akkuidő, rossz a hűtés szabályozása, stb.
-
válasz
SeniorTilla #41425 üzenetére
Gyakran ugyan azt írja visszamenőleg és semmi érdeme dolog nem derül ki.
-
Érdemes megnézni, hogy mit változtattak az új verzióban, a leírásában benn van, vagy a letöltési oldalon. Ha lényegtelen dolgokat, akkor inkább ne frissítsd. Láttam már pár gépet, ami bios frissítés után halt meg, sőt a kezeim között is történt már ilyen, pedig nem ma kezdtem. Nem is tudom azóta sem, hogy miért halt meg a gép, de még garis volt, alaplapcsere lett belőle. Ez persze csak kis %-ban fordul elő, de a rizikó megvan. Én amikor a használt gépeket installálom, soha nem frissítek biost.
-
embe
nagyúr
-
ohway
tag
Bios frissítéseket érdemes felrakni szerintetek?
Az enyémen most (8560w-n) F22-es van, ha jól láttam F50 az új! Ezekkel mik a tapasztalataitok? -
aRm1n
aktív tag
válasz
Kolondrum #41418 üzenetére
Azért ide írom, mert a vinyó rendesen működik más gépen is és ugyanezen a gépen más operációs rendszerrel is. Íme egy benchmark amit 10 perce csináltam lubuntu alatt: [link] . Ezért gondolom, hogy mégis valamit a driverekkel szúrtam el, esetleg ütköznek vagy hiányoznak. Egy ilyen van benne: [link] . Mit mondjak a HDSentinelből?
-
Nem lehet, mert megmutattad és fent van a driver. Mit ír ki neked a HDD sentinel? valamit mondj, vezérlőt.
Pl mit mutat ha le akarod csatlakoztatni? Nekem ASMXXXX-et.
Ennek mondom topicja van, mert ezek okos cuccok. Pl az ASM leállítja a HDD-t ha nem megy adatforgalom 10 percet, vagy leáll a HDD ha leválasztom, de a linken sok dolgot olvashatsz az első HSZ-ben. A captivát tanácsolták, bevált. 95megát tud egy rendes HDD-vel. -
Az egy dolog itt két fél van, nekem is van olyan rack ami nem megy csak 40 megával, mert más a vezérlője. Sőt van ami notiba megy asztaliba elszállt az adatom, de ennek van topicja. Vagy még arra tudok gondolni nincs fent az USB3-as driver. Nincs garancia az elvárt sebességre.
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
HP 2302sh-n vagy hasonló gépen Win10 alatt működik valakinek rendes sebességgel az usb3? Próbáltam több drivert is, pl. az itt található USB 3-as gazdagépvezérlőt is (http://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/HP-Pavilion-g6-Notebook-PC-series/5330578/model/5354908), de semmi, a maximum amit ki tudok facsarni az 30 mb/s.
Milyen információt adjak meg hogy ki tudjon valaki ókumlálni valamit? Nagyon hálás lennék a megoldás tudójának!
Köszönöm szépen! -
vtechun
veterán
Jó reggelt!
Este újrapasztáztam a 8460-amat. Most IDLE 40-45 fokos. Maxon terhelve 80-82-ig ment fel. Elvileg nincs szignifikáns különbség a helyiség tegnapi és mai hőmérséklete közt. Szóval ezt sikerként könyvelem el
Köszi a segítséget.
-
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Sokkoló látvány tárult elém ma, mikor egy G62 A70EC típusú lapost szedtem szét, hogy megtudjam miért nem kapcsol be a képernyő.
Mindegy. Lényeg, és egyben a kérdésem is az az, hogy ez a hibás, alaplapcserére szoruló laptop mennyit ér?
Ha minden igaz, kb 26.000-ért tudok beszerezni hozzá alaplapot használtan.Érdemes lenne megjavítanom?
Ha igen, teljesen megegyező alaplappal gond nélkül üzembe tudom helyezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3343
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest