Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
zoleek
üzenetére
Fog menni?
Bár a kérdés csak költői, mert én nem leszek nagy segítség
csak egyszer használtam ezt a leírást, cca. 2 éve...semmire nem emlékszem a gyakorlatból...de a saját problémáimat a leírást követve megoldottam 
Hajrá

-
zoleek
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.
Alaplapot cseréltem egy Probook 6460b-ben és azóta ez fogad bekapcsoláskor:
hp product information not valid system board (00a)
Erre tud valaki megoldást?
Köszi előre is! -
PTomi92
aktív tag
válasz
e-newsee
üzenetére
Szia! Elnézést ha rosszul fogalmaztam. i3as proci van benne hd4600 integrált kártyával. A dedikált videókártya radeon 8750. A egyetemi házimhoz kéne felraknom az Ansys-t, ami hibaüzenetet dob ki elinduláskor, a helpben találtam, hogy ilyenkor a videókártya hardveres gyorsitását kell kikapcsolni, illetve lejjebb venni. Azt ki tudom választanj, hogy melyik kártyát használja, de egyikkel sem megy.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Adott egy HP Elitebook 8460p, a gyári driverek és a Connection Manager telepítve. A Vodafone Multinet sim-et beraktam, az üdvözlő (ügyintéző értékelő) sms váltás megtörtént. A 3G viszont sehogy nem akar működni. Próbálgattam a hitelesítés és tömörítés típusát állítani, némelyik kombinációval 1-1 másodpercre kapcsolódik, de rögtön meg is szakad. Hogy lehet működésre bírni?

-
twine
veterán
válasz
Ice-ozsé
üzenetére
Próbálok olvasgatni a honlapjukon..

Soha nem használtam ilyet.....
-
twine
veterán
válasz
Ice-ozsé
üzenetére
az egyik ebből tuti a HP 3D DriveGuard...(honlapon szoftver-biztonság alatt)
a másik kettőt fejből meg nem mondom...
eszközön jobb klikk tulajdonságok események lapfül informácio,vagy részletek érték most hirtelen nem tudom,,,kimásolod, google, és megkeresed mi lehet....
de még jobb ha feldobsz egy aida64-et, és megnézed abban, mi lehet az "ismeretlen eszközöd",,,az mindent megmond...
-
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Volna egy kérésem.
Van egy régebbi laptopom HP ProBook 6555b
Telepítve van rajta a win7 profesional 64 BIT
Nos az a problémám, hogy hiányzik róla egy pár driver.
A HP oldalán nem találom ezt a terméket olyan, mint ha nem is létezne ilyen gép.
SOS segítséget szeretnék kérni, hogy ti hátha találtok olyan oldalt, ahol ennek a gépnek a driverei rajta vannak.
Kérlek linkeljétek el nekem azt az oldalt, de úgy, hogy ez a laptop már be van írva és csak telepíthetni kell onnan a drivereket
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét.

-
válasz
Darko_addict
üzenetére
Volt. Nagy cikk, bezár.
-
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Egy Probook G1-en szeretném kikapcsolni a hardveres gyorsítást az egyik programhoz, de sehogy sem sikerül. Sem az ATI, sem az integrált NVIDIA control paneljében sem találom a beállítást, valamint úgy sem tudom elérni, ha a tálca jobb gomb>képernyőbeállítások>további beállítások> troubleshoot útvonalat követem. Valaki nálam jobban hozzáértő tudna segíteni ebben?
Köszönöm! -
tpeter77
addikt
válasz
adika4444
üzenetére
szia
vezérlőpult alatt pontosan mire gondolsz?
kérhetnék egy printscreent, hogy pontosan mit mutassak meg?
Az eszközkezelőben látszik az inteles HD Audio vezérlő, de amikor ki kell választani a hangeszközt, a hangszóró szürke, nem kijelölhető.win8.1 volt előtte is, és működött, a telepítés után meg nincs hang

és ugyanez a win volt rajta, igaz, csomagtelepítő végzi automatikusan, nem én kézzel (céges telepítés)
de akkor is, korábban minden jó volt, most meg kuka. -
adika4444
addikt
válasz
haligali72
üzenetére
Intelt vedd, azon nincs lassulási anomália meg íráslimit amit elérvén elvész az 5 év gari, itt fel is le is 5 év
ezért jó az Intel SSD
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
haligali72
üzenetére
Kérdezz rá

-
-
adika4444
addikt
válasz
Rush77
üzenetére
Hali!
A gép jó választás.
Az m2 hely megy, hogy az PCIE vagy nem PCIE azt sajna nem tudom.
Kijelzője ugyan nem IPS, de a FHD talán vállalható...
Ha IPS kijelzős kell akkor 210-ért van Fujitsu Lifebook A555G
részletesebb infoért fordulj a Milyen notebookot vegyek c. topichoz
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig a szüleim laptop vásárlásán töröm magam.
Most kinéztem a Probook 450 G3-at (valamiért ragaszkodnak a belső ODD-hez).
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1- Van e tapasztalat ezzel a géppel mert bár olvastam teszteket és jónak tűnik (találtam egy FHD panelest 205k-ért I5-tel) de hátha aki használta már az tud mondani valami okosat.2- A másik meg az M2-re vonatkozik mert ha jól tudom akkor van benne 2280-as hely. Azt nem tudom, hogy M2 Sata vagy PCIe van benne mert ezzel kapcsolatban nem találtam infót. (amúgy ezeket néztem ki bele Samsung 850 EVO vagy ezt ADATA Premier Pro SP900)
Esetleg ha tudtok, megbízható típust ezekből akkor azt is szívesen fogadom.
Köszi.
-
twine
veterán
válasz
e-newsee
üzenetére
De nagy vagy...

A napokban a melóhelyem rendszergazdájával épp lapozgattuk is ezt a dokumentumot más ügyből kifolyólag...
De eddig már nem terjedt a logikám

Köszönöm szépen...Az talán nem is baj, ha nem engedi plafon órajelre a procit a BIOS,a hőmérséklet miatt...
Nekem úgy is a 8 szál lenne a lényeg rendernél...
A baj az, hogy egy ilyen procit még meg kell vennem, sajnos nincs a fiókban...(Ebből adódóan szinte "mindegy milyen" HT-s quadcore)
Ezért is informálódom ennyire,,mert ha nem működik a "projekt", ugyan el tudom adni...de megkímélném magam a procedúrától... -
e-newsee
addikt
Szia,
Van egy ilyen a HP-nél, hogy maintenance guide. Nos, abban szerepel a kívánt procid. De azért a melegedéstől félnék. Bár lehet, hogy a BIOS nem engedi full teljesítményen menni a procit. Állítólag HP szokott ilyen korlátot beletenni. Én azt mondom, procit cserélni nem jár forrasztással, egy próbát megér. Ha meg működik is, még ha visszafogva is, biztos gyorsabban gyárt videót, mint az i5.
Itt a guide PDF-ben. A 94. oldalon van felsorolva a támogatott procik listája. -
twine
veterán
Egy új kérdés:
ProBook6460b
Win10 prof 64bit "alatt" mire van szükségem ahhoz, hogy életre kelljen az ujjlenyomat olvasó?
Illetve rémlik, hogy olvastam valami olyasmit is, hogy BIOSban is kell kapcsolni valamit a security környékén...
Soha nem használtam, mióta nálam a masina...sőt más gépen sem...
ezért amatőrködök ennyire...Meg azért, mert csak a legszükségesebbeket szeretném bekapcsolni a funció működéséhez,,, nem akarom "rommá védeni" a gépet....
Köszönettel
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére

Kitaposom a belééét

De, hogy értsem,,,akkor "csak" a hőmérséklet ami határt szab?
áramellátás(kondik stb...) illetve,,,BIOS kezeli vajon? tud vele mit kezdeni?
Magyarul, ha beleapplikálok egy ilyen CPU-t,, elindul a masina, "csak" izzad a CPU mint a kömlői halott?Régebben ment a tuning ezerrel asztali vonalon,,,de lapossal nem próbálkoztam soha,,,itt azért erősen meg van kötve az ember keze...

-
Hiába használsz másik ventilátort. A probléma az, hogy maga a hűtőtönk és az egész rendszer nem a 45W-ra van tervezve, ezért nem tudja biztonságosan lehűteni. Nézz utána, van-e hozzá olyan hűtés, ami elég. Régebben több gépnél voltak különböző hűtések, pont a négymagos procikhoz.
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez a gyakorlatban mit jelenthet kb. °C-ban?
Esetleg, ha meló közben megtámogatom egy ventilátoros paddal?
Csak hogy tisztába tegyük,,, abban biztos vagyok, hogy nem "normális" amit szeretnék, és a tűzzel játszom...a kérdés inkább az mennyire,,, feltéve, ha egyáltalán fogadja a deszka, és működik vele...(?)Köszönettel...

-
-
válasz
taylor9414
üzenetére
Tudja kezelni az msata ssd-t, gyárilag is volt kiadva vele.
-
twine
veterán
-
twine
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek...
Egy ProBook 6460b-be bele tudok pattintani egy i72670qm procit?
Most azt tegyük félre , hogy megéri e, vagy sem...
Egyszerűen az érdekelne a 35W tdp és 45W közötti +10W-ot elbírja e a kis gépecske, és a Bios tudja e normálisan kezelni a "helyzetet"?
És még mindaz, amire nem is gondoltam, illetve tudatlanságom miatt nem számoltam vele...
Köszönettel a válaszokért
Szerk:
Most kapott Ssd-t+optibay-ben egy 7200Rpm-es hdd-t,,16GB Ram,,,Edius-al használom/használnám leginkább 1080 50p H264 "gyártásra"...az i5 is dolgozik quick sync-el szépen,,, de azért a 4mag nyolc szál fürgébb lenne
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
haligali72
üzenetére
Szószó, nem egészen: [link]
-
haligali72
aktív tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Köszönöm!
A virtualizáció azt jelenti hogy akár egy másik rendszert is tudok futtatni párhuzanossan? -
tpeter77
addikt
sziasztok,
van egy HP Elitebook 8570p notebookom, és a minap felraktam rá egy 64 bites Win8.1-et.
Amire minden progit feltelepítettem vettem észre, hogy nincs hang.
Minden drivert kipróbáltam, ami a HP oldalán van, de nem javult meg.
Vajon mi lehet a gond?
Esetleg próbálkozzak egy BIOS frissítéssel? -
taylor9414
csendes tag
válasz
draco31
üzenetére
Hát akkor elvileg a legfrissebbnek kell lennie. Legalábbis, ha a hp oldalán az van. De nekem azért is furcsa, mert felismeri a gépem, egy 120gb-os samsung EVO 850 msata ssd. Az eszözkezelő is látja, de mégsem tudom használni. Volt hogy sokáig szórakoztam vele, de még akkor sem sikerült formázni, mert hibát írt ki, de végül tudtam neki partíció nevet adni, de akkor meg formátumnak írta ki azt, hogy RAW, és másolni még akkos sem tudtam rá. Kicseréltettem az ssd-t, mert azt hittem hogy az a hibás, de az újjal is ez volt. Most meg inkább visszavittem a boltba és vissza kértem a pénzem.

-
draco31
veterán
válasz
taylor9414
üzenetére
Persze, a bios az az alaplapon van egy chip, abba íródik bele. Óránként cserélgetheted a vinyót, meg telepítheted, az akkor is marad.

-
taylor9414
csendes tag
válasz
draco31
üzenetére
Hát ezt most nem tudom neked meg mondani. Elvileg a legújabb van fent rajta. Még régebben tönkre ment a vinyóm és így oda lett minden adat, még a recovery partíció is. Aztán meg kellett keresgélnem a géphez tartozó drivereket. Meg is találtam a hp support oldalán, és ott volt egy BIOS-os frissítés is és azt is felraktam. Habár azóta volt már újra rakva a gép egyszer-kétszer, de attól még a BIOS az marad amire frissítettem, ugye?
Mellesleg köszönöm a válaszaitokat!

-
draco31
veterán
válasz
taylor9414
üzenetére
Legfrisebb BIOS van rajta?
-
taylor9414
csendes tag
válasz
Graphics
üzenetére
De próbáltam és nem tudom miért, de nem tuja kezelni. Látaom az eszközkezelőben, meg a lemezkezelőben is megjelenik, de amint inicializálni akarom vagy formázni, hogy használhassam hibát ir ki. Ha sokat próbálkozom akkor meg ki is dobja úgy, hogy csak többszöri újrainditás után hajlandó megint észlelni az ssd-t. Ötletem sincs, hogy mi lehet a baja.

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
taylor9414
üzenetére
Elvileg tudja.
-
taylor9414
csendes tag
Sziasztok,
segitséget szeretnék kérni tőletek. Van egy HP ENVY m6-1104se notebookom. Nem rég szétkaptam hogy kitakaritsam és találtam a wifi modulja mellett egy mini PCIe csatlakozót. Ezt akkor most lehet msata-s ssd-vel használni, vagy sem. Próbálkoztam már vele, fel ismerte az ssd-t de nem tudta kezelni. Hivatalos hp fórumon pedig azt irták, hogy lehet használni az a csatlakozót.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Razermazer
üzenetére
Figyelmetlen voltam, hogy van ilyen topik is.
Bocsi!Köszönöm!
-
Razermazer
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Legközelebb a beárazós topikba [link] tedd fel a kérdésedet,(sőt még most is) de mint láthattad igen széles skálán mozognak 95-150-160 felszerelés, állapot, felbontás, függő.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a piaci ára egy 3 éves szép állapotú [8570p]-nek? i5, 4+4GB RAM, 500GB HDD, jó akksi, sérülésmentes ház.
Gondolom nem a "szokásos" 0,6-os szorzó játszik itt.
Köszönöm!
-
Razermazer
őstag
válasz
haligali72
üzenetére
Erre annyit mondanék, hogyha nem használsz vitrualizációt akkor a 3230-is tökéletes neked, ő csak vt-x-et tud, míg a 3360-már támogatja a vt-d-t is, ami azért nem hátrány, jobb hardver kihasználást eredményez. Egyébként pedig a nagyobb felbontást preferáld.
Az ára pedig tényleg ajándék, akkor meg pláne, ha még szép állapotban is van.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
haligali72
üzenetére
Ajándék!
Neztem,de 120-tol kezdődnek jo vetel
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
haligali72
üzenetére
20% szerintem nicns, mondom , főleg ha órajelben korlátozza HP a procikat... /8470P-nél pl csak 3,1ig engedi/
Nekem a 3.2-re írt procit 2,9-ig engedi csak a gyári BIOS, pedig papíron tudnia kéne a 3,2-t Turbo boost-ot.
De alapműveletekben sztem kb ugyanannyit fog tudni. Semmi extra, főleg, hogy az SSD határozza meg majd a rendszersebességed, nem annyira a proci.
Szintetikus tesztekben sincs pár százaléknál több. [link]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
haligali72
üzenetére
Semmit nem fogsz a két proci között érezni, én inkább a nagyobb felbontásra mennék rá

Sőt az is lehet, hogy az órajelet a gyártó BIOS-ban korlátozta, az én HP pl valamivel a CPU specifikációja alatt pörög.
Amúgy igen, a kijelző között akkor látható leginkább a különbség ha egymás mellett van, árban mi az eltérés?
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy HP 8570 p-t venni ,de nem tudok dönteni. Adott 2 választás ugyanaz az ár:
- i5-3230/8G/128GSSD/HD+ felbontás
- i5-3360/8G/128GSSD/csak HD felbontás. kindkettő karcmentes nagyon megőrzött.
A fürgébb processzor felé hajlok, csak az érdekelne, hogy nagyon szembetűnő e a két kijelző közötti különbség.
Köszönöm! -
draco31
veterán
Hello!
Adott egy HP NC4400. Az FN gombja halott, kv miatt, nem szerette. De ahogyan látom, biosban át lehet állítani, hogy a Ctrl legyen az FN. Ilyenkor egyáltalán nem is funkcionál tovább Ctrl-ként?
-
válasz
Graphics
üzenetére
A szeptemberi verziónál a Rendszerkövetelmények alatt írja:
An Intel video driver must be present on the system before installing the AMD video driver in Hybrid Mode.Szerk.: a korábbinál is írja...

Szerk. 2.: ez még hasznos lehet...
Troubleshooting Switchable Graphics issues under Windows® 10 -
Üdv!
Egy 8570p vásárlásán gondolkodom (1600-as kijelző, Radeon, stb.), és kérdezném, hogy tapasztalt valaki szoftveres, driveres gondokat W10 alatt?
És hogy van ezzel a dedikált VGA-val?
Tesztben azt írják, hogy nem lehet letiltani a Radeont-t, viszont elvileg működnie kellene Catalyst-ben a Switchable Graphics menüpontnak, ahol programonként megválaszthatja a júzer, hogy energiatakarékos (HD4000), vagy teljesítményfókuszú (HD 7570M) módban akarja használni a rendszert.
Sevice Guide is switchable graphics-ról ír... -
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok
Adott egy HP ProBook450 (G1 asszem, tavaly éveleji gép). (kicsit meredek) Kérdésem az lenne, van-e arra lehetőség, hogy egy jobb kijelzőt szereljenek bele valamilyen úton-módon? Tudom, hogy ezt a gépet gyárilag nem adták jobb/szebb felbontású képernyővel, de kíváncsi lennék arra, hogy esetleg más 15 FHD HP képernyőt vhogy bele lehet e szerelni.
Köszi előre is
-
dh66e
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi az ajánlást megnézem azokat is.Mondjuk félek hogy 4-5-6 éves modellekből egy jó állapotút kifogni

-
-
dh66e
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Honnan tudtad hogy azt néztem ki?

Esetleg a kisebb 14" colos változata is lehet elég lenne bár eddig mindig 15,6" gépeim voltak.
A mostani Lenovom (G500 i5-3230 6 giga rammal) nagyon bevált,de potyog szanaszét -tudom más kategória-,de anno használt 620-as HP-m még mindig jól működik ismerősömnél.
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Elegem van az ócska műanyagokból.Egy régebbi Elitebook vagy Probbook napi használatra ajánlott még?Főleg netezés és meló van rajta (szövegszerkesztés meg némi 3D-s tervezés). -
Razermazer
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Egy noti merevlemezt meghajtani ennyi, válaszod alapján akkor simán megy, köszönöm ez lett volna a kérdés
csak zavart az 5volt, 12volt szükségessége de ide elég az 5. Meg nem voltam tisztában azzal, hogy az esatap-t hívják még Power eSATA, eSATA/USB Combo, vagy eSATA USB Hybrid Port (EUHP)-nak is.
Csak ugye nem mindegyik tudja a 12v-ot az 5v-ot mindegyik.
Most már tiszta a dolog.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Razermazer
üzenetére
Mit szeretnél?
Simán egy ebayrol rendelhető usb - sata kabellel megy a dolog sztem
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdésem a következő hp8560p notinál az esata/usb kombo port ezen leírás alapján tudhat 5voltot leadni?12voltot nem mivel nincsenek meg a s12/s13 csatlakozók[link] ami ugye egy noti merevlemez meghajtására elég! esetleg ssd vagy slim optikai meghajtó!
Egy ilyen átalakítóval elviekben akkor menne a merevlemez?[link] -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Na, akkor most én nem értek vmit, azt mondod, hogy a legtöbb konzumer HP jobb ennél a belépő üzleti HP-nél?
Ha nem olyan rossz, akkro a konzumerek jobbak?

A Probook oké, szerintem alatta inkább konzumerebb minőségről van szó. A Probook is egy elég átmeneti dolog.
Persze, az új oké, habár én egy 8570-es Elitebooknál húzom meg a mércét. Én annál újabb notebookra nem szánnék forintot

Nekem ez a 250-es kb 2016 G62/G6-osának tűnik
. a G3-as pl katasztrófa hardveresen, de ez sajnos a kortársakban is jellemző probléma. -
válasz
Graphics
üzenetére
Ez nem konzumer gép, hanem az üzleti kategória belépő szintje. Az első netes találat alapjánis tudni kellene ezt

Nem olyan rossz, a probook lebutított verziója, viszont jóval olcsóbban. Nem azt mondom, hogy jó, csak tegyük helyre a kategóriákat. A legtöbb konzumer HP jobb a 250-estől mindenben

Az új gép az új, a használt az használt, nyilván sokkal olcsóbban, de nem véletlenül.
-
Phobion
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
A laptop lényegében internetezésre lenne használva, és célja az lenne, hogy minél gyorsabban bekapcsoljon (SSD alap) és azonnal lehessen az internetre csatlakozni és az ügyfelek számára "termékeket" bemutatni, vagy információkat keresni bizonyos termékekkel kapcsolatban.
Erre alkalmas az előbb linkelt HP notebook?

-
Phobion
addikt
Sziasztok!
HP 250 G4 (T6P47EA)-el kapcsolatban mik a vélemények? Munkára alkalmas eszköz?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
asuspc96
üzenetére
Aksira rá van írva egy serial number, az alapján akár már tudsz is keresni.
De már a tesztet végigpörgetve is megtaláltam az ide vonatkozó képet.

-
asuspc96
senior tag
Helló!
Van egy HP ProBook 650 G1 laptopom, és szerintem meghalt benne az aksi, mert csak töltőről hajlandó menni

Ebbe milyen aksi való, és honnan lehet beszerezni ?
Semelyik specifikáció leírásban nem találtam idevonatkozó részt...
Ha valaki tud valami segítséget, azt megköszönném !
-
KRoy19
őstag
Üdv!
Vettem egy Hp Pavilion 15 ab105nh típusú notebookot és érdekelne, hogy megoldható e odd caddy-s módszerrel az ssd + hdd együttes használata garanciavesztés nélkül?
Köszönöm a választ előre is!
Üdv.: Roland
-
grosy
senior tag
Sziasztok!
Ma sajnos szervízbe kellett küldenem az új pavilion 15 laptopomat. A Flextronics gyáli telephelyére viszik. Milyen vélemények vannak erről a szervízről? Remélem úgy kapom vissza, ahogy elküldtem, mert egy karc sem volt rajta. -
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Vagy 2x3 = 6 cellás nem pedig 8, de ez már volt téma.
-
qbeer666
tag
Sziasztok. Ezt a kérdést az azonnali topikban is felteszem egyúttal, de mivel egy HP Probook G1-ről van szó ide is megírom. Tehát, néhány hete elkezdte azt csinálni a lapos, hogy nem 20/1 kikapcsolás alkalmával nem áll le rendesen, hanem a bekapcsoló gomb égve marad, a képernyő elsötétül és amíg lé nem merül addig nem áll le, csak, ha hosszabb lenyomva tartom a bekapcs gombot. Ez szoftveres probléma sze röntgen, próbáltam guglin keresni megoldást, de nekem nem jött be amit ott írták. Szóval találkoztak már ilyesmivel. Win10 van a gépen.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
HP 8460p probléma:
Monitorra kötve, néha elcsúszik a kép (monitoron), és csak színes vonalakat látok. Ilyenkor ez pár másodpercig (egyszer majdnem két percig) marad, majd magától visszajön a normál kép. Nem mindig csinálja, van, mikor órákon át semmi gond, van viszont, mikor egy órán belül kétszer-háromszor. Az nem segít, ha a monitor részt mozgatom.
Valami ötlet?
-
e-newsee
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
A legújabb fejlemények:
Tegnap sikerült kicsikarnom egy hibaüzenetet.
Azzal kezdtem, hogy egy utolsó reménytől vezérelve ismét letiltottam az AMD VGA-t a biosban. Egyszer már megtettem, akkor ugyanúgy aktív maradt. Még idegesített is, hogy mi a fene baja van, pedig én kivettem a pipát. De ezek szerint valahogy nem mentettem rá a módosításokra. Elképzelhető, a biosban az egér elég lassan/szakadozva/késve működik. Szerintem a No-ra sikerült kattintanom. Na mindegy, tegnap sikerült rendesen megcsinálni, és csodák csodája, működik minden, az eszközkezelőben is csak az Intel HD3000 látszik. Azért felnyomtam a Win8.1 mellé egy Ubuntut is, az is hibátlanul ment. Aztán kíváncsiságból ismét visszakapcsoltam a diszkrét kártyát. Az Ubuntu belefagyott a töltőképernyőbe. Van ott is olyan, hogy az Ubuntu felirat alatt mennek pöttyök. Na ezek egyszer csak megálltak, és úgy maradtak. Nem állt le, nem sötétült el, megfagyott. Gondolom akkor kellett volna betöltenie a VGA drivert, és használatra bírni. Kikapcsoltam, elindítottam a Windowst, az meg elindult, betöltötte az asztalt, majd pár másodperc múlva dobott egy kékhalált a VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL felkiáltással, majd újraindult. Persze újraindítás után már nem ez jött be, hanem egyből a bejelentkező képernyő utáni elsötétülés.
Van egy videóm róla, ha érdekel, felnyomom YT-ra.
A lényeg, hogy nem driver hiba. Vagy a kártya hibás, vagy nem tudom.
A RAM-nak semmi baja, úgy egy óráig ment a memtest hiba nélkül.
Lehet, próbálkozom egy BIOS resettel, hátha. De gyanús, hogy nem az a baja. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
csak egyszer használtam ezt a leírást, cca. 2 éve...semmire nem emlékszem a gyakorlatból...de a saját problémáimat a leírást követve megoldottam 

2,5" méretben.

Pyttawrx