- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
zsolti_20 #66195 üzenetére
ez inkább dc motor vezérlő. Itt egy jó leírás.
Épp ezzel is megcsinálhatnád, de nem lenne olyan pontos, mint egy léptetővel.
1-2 kilóhoz szerintem 1 nema 17-es is elég neked. -
izisz
senior tag
válasz
Reggie0 #66189 üzenetére
Nagyon köszi, pont azt valaszoltad, amire szüksegem volt
Léptető+enkóder: tudom, tipikusan nem itt van használva. Ám 3d nyomtatózok és ott már akad létjogosultsága filament adagolás témakörben (ugye feedback lehetne pl h tenylegesen mennyi filamentet huzott be az extruder motor - itt ugye nem a mocit figyeli az enkoder hanem a mozgo szálat nade nem offolok tovább)
Csak az elmélet és a pulse/rev teória volt ami szürke. -
csubuka
addikt
válasz
terapeuta007 #66196 üzenetére
Jogos megjegyzések természetesen
Vigyázva azért kitolható az élettartamuk persze. Sajnos Xiaomikkal is volt már negatív tapasztalatom, pedig azok jók elvileg..
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
csubuka #66194 üzenetére
Biztonsagi frissitesek: akarmikor viszarakod regi romot vagy esetleg jol mukodo fozott romra csereled.
Chache torolgetessel(pl clean master lite)
Es 2 évente ujrarakassal jo sokaig hasznalhato marad a telo.(persze csak ha androidos mert egyeb zart forraskodu rendszereknel eleg nehez nem azt a romot hasznalni amit a gyarto akar hogy hasznalj.)es a gyartonak nem az a celja hogy sokaig ne vegyel uj telefont)
Az egy masik dolog hogy addigra szétesnek.
Bár azert egy rendesen oszerakott 6 col alatti kozep vagy felso (ár)kategorias telefon az nem jellemző hogy magatol szétesik.max Hangszoroknal beretkesedés.
Meg össze lehet törni ugye. -
csubuka
addikt
válasz
terapeuta007 #66192 üzenetére
Köszönöm a véleményt és választ!
Jogos persze, csak gondoltam megkérdezem a részleteket. Amikor tudok figyelek erre a 20-80 mesére, de azért ez a gyakoritól távol áll. Igazán még akksit sosem cseréltem ezekben az okostelefonjaimban. Valóban nem az volt a gond sosem. De nem is volt korábban mondjuk gyorstöltős telóm.
(#66193) Reggie0: Valóban akár a biztonsági frissítések miatt is neccesnek tekinthető egy idő után egy régi teló. Mondjuk ha csak alap dolgokra kell akkor jó lehet, a face, Viber, Whatsapp, Waze elmegy azért régebbi telókon is. Kicsit azt érzem, hogy itt is az lett, mint a PC-k esetében, hogy már nem kell alapabb modelleket sem feltétlen cserélni átlag használóknak két-három évente sem (legalábbis hardveres teljesítmény oldalról okés lenne még). Csak addig széthullanak ezek a silány termékek. Laptopom W520, 7 éves és korrekt teljesen, asztalim meg LGA1366/X58 X5650, abban is van még élet. Csak ezek a mobilok egyszerűen szétesnek, recseg, hajlik, kikopik a gombja, elválik a kijelző meg elszíneződik...
-
Reggie0
félisten
válasz
terapeuta007 #66192 üzenetére
No meg a szoftverek mennek el mellette. Ha csak telefonalni kell, akkor lehet erdemes kulon torodni a toltessel.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
csubuka #66191 üzenetére
Ha vigyazol a telora akkor az aksi lesz az elso ami lepusztul.
Igazavol veve a toltes anyira nem szamit elettartamszempontjabol.
Inkabb az hogy ne meritsd 20%ala. Meg azis segit ha csak 80%ra toltod.
De annyit nem ér az a plusz fél év hogy ne hsznald ki a telot. Igyis ugyis ujat kell venni.
Vagy aksit cserelni.
Ebayrol nem olyan nagy dolog akut cserelni mgadnak.
Kapsz telefonszetszedos kitet + kis kezugyesség es kesz.
Aksik olcsok. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egészségesebb-e egy gyorstöltésre képes telefont gyorstöltő helyett hagyományos (csak 5V-os), a gyárinál alacsonyabb áramú töltővel tölteni?
-Ugye a telefon sokszor a max áramot veszi fel majd a töltőből (hiszen maga a teló többet is elfogadna, a gyári töltője több áramot tudna adni, mint az alacsony áramú, amivel én használnám), ami így eléggé a tervezési határain fog üzemelni. Gondolom ott a legnagyobb a voltage ripple pl. De ha jól meg van tervezve, akkor ez talán nem gond és maga a töltő nem fog melegedni és megfelelő minőségű táplálást ad a telónak. Szóval jó minőségű, de lassú 1A-es töltőt használnék.
-Az akksi tuti kevésbé melegszik, gondolom jobb az élettartamának, meg az egész töltőelektornikának is ez. Mondjuk az esetleges nagy ripple meg nem annyira jó neki, már ha a töltő olyat produkál max áram leadásakor. Gyári töltő 2A-t tud 5V-on, szóval a teló bekajálná az áramot, a töltő 1A-e limitálná ezt majd, szóval simán maxra járatja majd a kisebb áramút.
Mi a véleményetek erről? Jelentősége nem sok, mert felteszem hamarabb amorizálódik le más része a telónak sajnos, mint, hogy ez gond legyen... csak a kíváncsiság ugye.
-
Vladi
nagyúr
-
Reggie0
félisten
AB azt jelenti, hogy kvadratura kodolt jelkimenete van, igy a forgas iranya is megallapithato a jelfolyambol. Csak relativ poziciot ad, abszolutat nem(ha van Z vezetek, akkor nulla pozicional kapsz egy kulon impulzuts azon, amihez szinkronizalhatsz), tehat a jelfolyambol azt tudod megallapitani, hogy eggyel nott, csokkent vagy nem valtozott a pozicio.
Jol erted, 1/16 lepest nem fog tudni megkulonboztetni, csak minden nyolcadikat tudja. Viszont 8 lepest tudsz szamolni az enkoder meghajtasabol is, nem hinnem, hogy tul surun tevesztene lepest. Emellett nem igazan ertem, hogy miert kell neked enkoder egy leptetomotor melle, ha a nyomatekok kello biztonsagi tartalekkal vannak meretezve, akkor a leptetomotor annyit lep amennyit te vezereltel neki. Enkoder tipikusan nem leptetomotorok melle szukseges.
Nem leptetomotoros hajtasoknal szoktak meg az enkoderek pontossagat kvarc orajel es a szamitott sebesseg alapjan szoftveresen boviteni, de ez leginkabb a gepmodelles szabalyozasokhoz kell, ami a leptetomotoros hajtasokat nem igazan erinti.
-
draco31
veterán
Hello!
Plazma TV tápegysége 220mf 450wv kondenzátor felfújta magát. Most hirtelen kéznél nekem 220mf 400wv van, az gondolom túl nagy különbség lenne igaz? -
izisz
senior tag
Sziasztok,
Egy elméleti kérdésem lenne.
Adott egy tetszőleges - mondjuk pl. nema17 osztályú - léptető motor, 1.8°-os.
Ez ugye egész lépésben hajtva 200 lépés/fordulat. Mondjuk 1/16 uStep-ben hajtva 3200 lépés/fordulat (elméletileg). 1/2 uStep 400 lépés.
Na most, ha adott egy optikai enkóder, ami specifikáció szerint 400 pulzust tud/kör (és AB "2 fázis" - ez dunsztom sincs még mit jelent), akkor ez azt jelenti, hogy ha ezt az enkódert a motorra kötöm és a mocit 1/2 uStep-el hajtom, akkor minden motor lépés adni fog 1db pulzust az enkóderből is?
Egész lépésben 2 pulzust / 1 motor lépés. DE ha mondjuk 1/16-ban van járatva a motor, ekkor elvesztem a fonalat, mit kezd az enkóder ilyen finom mozgással? Jól feltételezem, hogy 1/16 lépés esetén 8 lépésenként adna csak 1 jelet az enkóder? (már elkezdetem guglin is keresgélni, de ha van, aki tudja a választ instant, sok időt spórol meg nekem, amit köszönök!)
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
tordaitibi #66177 üzenetére
Esetleg ez:[link]
-
zsolti_20
senior tag
Szep estet emberek! Valaki nem tudja veletlenul, hogy ez a sinszerkezet hogy mukodik pontosan?
-
Létezik olyan 0,5-1W körüli végfok IC ami ha nem kap jelet 10-20 másodpercig, elalszik stanby-ba, nagyon kicsi nyugalmi áramfelvétellel? És ha megjön a jel, felébred.
Egy telepes (akkumulátoros) táplálású készüléken ügyködök, naponta kb. 200x 10másodpercig kéne működnie a végfoknak, a többi időben jó lenne nagyon minimális készenléti áramfelvétel. A meghajtó áramkör minimális fogyasztású, a végfokot kéne valahogy megoldani. -
-
válasz
zsolti_20 #66155 üzenetére
Nagyon én sem tudom a jellemzőiket, de adott megvilágításon (10Lux) adnak meg elenállást. Na most mivel te annyit akarsz mérni, hogy ott világít-e (azt nem, hogy mennyire), valami érzékenyebb darab megfelel. Arduinohoz úgyis feszültségosztóban használatos, tehát annyit kell csinálni, hogy (ha paraszt módon oldod meg) világító szegmens esetén megjelenjen egy 3,5-5V közötti fesz az Arduino bemenetén (vagy egy logikai 0, teljesen mindegy), így kell kiválasztani az osztó másik tagját. Így nem vagy az 5 analóg bemenetre korlátozva, hanem a digitális bemeneteket használhatod az egyes szegmenseknek megfeleltetve.
Legalábbis én azt csinálnám, hogy szegmensenként egy ellenállás, azok mennek az Arduino bemeneteire (mondjuk ez lehet hogy kevés lesz, és multiplexelni kell), a progi meg buta módon azokat olvasgatja ki, és a kapott érték függvényében küld értékeket egy PC-nek, vagy csinál valamit.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
moha21 #66165 üzenetére
Atmerot adtam meg.
800A re kepes lesz ez a trafo?Lehet korbekerdezek van e vmeik haveromnak. Vmi profil vagy drot alubol vagy rezbol.Mert ebbol a 2mmes drotbol meg vezetekbelekbol korulmenyes lesz oszehozni.
En azthittem ilyen 200A koruli aramrol van szo csak mihez eleg 1cm atmero.
Abbol a 2mm vastag drotbol csak 3meterem van az a baj.Amugy szamolas szerint 2cm atmero is eleg mert ugy csak 4% a fesz. eses ami teljesen turheto.800A mellett.
Az uzemido ugye 3 masodperc. Ponthegesztes.
-
moha21
veterán
válasz
terapeuta007 #66145 üzenetére
Jó lenne ha tudnám, mit is adsz meg mm-ben? átmérőt? sugarat? keresztmetszetett mm^2-ben szoktuk megadni. de a 800 A, az ugy 500mm^2 felett kezdődik. Persze kerdés az üzemidő stb.
-
moha21
veterán
válasz
darvinya #66150 üzenetére
Ráadásul ez kisfeszültségű olvadóbiztosító, amivel terhelés alatt tilos bontani az áramkört. Arra vannak terheléskapcsolók meg megszakítók, igaz többe kerül, mint egy profi hegesztőgép pajzsal mindennel. ( és ez még csak a kisfeszültség. ) középfeszültségű megszakítók ( a legkisebb amivel én dolgoztam 10kV melett 630 A áramot volt , motoros felhúzás stb.. ) ára már milliós tétel. És tegyük hozzá, hogy ezek érintkezőjenek sem hassznál a nagy áramm kapcsolgatása. Bár elvileg ugye zárlati áramot is tud megszakítani. Az más kérdés, hogy hányszor.
-
terapeuta007
aktív tag
Vigyázzatok a recsegos hangszorokkal mert máma nyomjuk zenet suliba és a picit recsegos mélynyomo kiegette az erositot..xd
Szerintem a tekercs szetment (surlodott a tekercs az ontvenyhez valszeg)
Es lement az ellenallasa ami megolte az erositot. -
Ribi
nagyúr
válasz
kbhuinfo #66158 üzenetére
Háát a 22V kicsit elfuserált érték.
Szerintem vagy valaki meg tudná javítani, vagy esetleg egy amolyan univerzális táppal lehetne megoldani. Nem férne bele, de kábelt gondolom be lehetne kötni.
A csere amúgy is igényelne forrasztást, vagy ki lehet szedni csak a tápot?
Esetleg 1 kép róla ha nyitott? -
kbhuinfo
tag
Méretileg mekkora 50x40x35, mekkora áramot bírjon 5,2VA, esetleg a mostani milyen típusú custom, nem találtam a típust neten?
Miben volt eddig rezgő adagoló, mi célt szolgált, lineáris vagy kapcsolós nemtom, de mivel régi, ezért szerintem lineáris?
Bocs a laikus kérdésfeltételért és előre is köszi a választ!
-
zsolti_20
senior tag
Találtam is ebay-en eladó fotoellenállásokat, de nem tudom melyik lehet a legjobb nekem. A leírásban ezek szerepelnek:
Resistance: @10 Lux
GL5506 2-5Kohm
GL5516 5-10kohm
GL5528 8-20Kohm
GL5537 18-50Kohm
GL5539 30-90Kohm
GL5547 3-15Kohm
GL5549 45-100KohmDark Resistance:
GL5506 0.2Mohm
GL5516 0.5Mohn
GL5528 1Mohm
GL5537 2Mohm
GL5539 5Mohm
GL5547 20Mohm
GL5549 10MohmGondolom az érzékenységet jelentik ezek.
-
kbhuinfo
tag
Adott egy nyák, amin egy 380v ac-ról 22v dc-re alakító modul tönkrement. A kérdésem, hogy modul 5 (6) kivezetése milyen funkcióval rendelkezhet? (hiányosak az ilyen irányú ismereteim) Előre is köszönöm!
-
darvinya
titán
válasz
terapeuta007 #66147 üzenetére
Az leválasztó kapcsoló.
Neten csak hasonlót találtam, amiről beszélek.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
darvinya #66139 üzenetére
Csakhogy ez meg mindig a 230V---400V halozati feszultsegek kategoria, parezer volt DC kicsit mas teszta. Oda mar sokkal bonyolultabb kapcsolo kell, durvabbak az oregito hatasok, komolyabb szigetelesek kellenek, emiatt dragabb es kevesebbet bir, mint valami emesztheto kisfeszultseg. Szoval mi ertelme szenvedni a par ezer voltos kondival, amikor ugyan abban a terfogatban kisebb feszultsegen lehet ugyan akkora energiat tarolni, ami a hegesztes szempontjabol a lenyeges szempont. Kar feleslegesen bonyolitani az eletet, ha nem szukseges.
Ivolto kamras kapcsolot barki lathat egy kismegszakitoban, ebben semmi extra sincs, viszont 2000V DC-t nem azzal fogsz kapcsolni, mert total alkalmatlan ra.Kozepfeszultsegen mar nemigen van kapcsolo, csak kontaktor, megszakito, szakaszolo, stb....
-
moha21
veterán
válasz
terapeuta007 #66121 üzenetére
Én annó flex-el levágtam a szekundert és beledobtam a rézprofilt. Hajlékony sín azért is lenne jobb, mert szigetelt. Bár azt érdemes tudni, hogy a 800A-es áramnak már van némi termikus hatása is .:-) Persze idő függvénye. 2mm körüli átmérőt ( nem 2,5mm^2 ) felejtsd el.
-
darvinya
titán
válasz
Reggie0 #66138 üzenetére
Nézd, gyakórán szemléltetés volt a cél, milyen ívoltó van hálózati leválasztó kapcsolókban.
Szerencsére oktató nem értebe a félbe vágott szemléltetővel, hanem gyakorlatban hogyan működik.
Pl: ívoltó kamrás szépen durran, mikor kapcsolót működtetjük, míg homokos(ezt nem tudom még létezik) semmi hangja nincs.
Ekkor jött, melyik hogyan bírja környezeti hatásokat, és homokos nagyon nem szereti nedvességet. -
yohnsee
tag
Sziasztok!
Ez a mikrótrafós dolog megmozgatta az én fantáziámat is. De nem ebben az irányban.
Szerintetek életképes volna-e egy 1500V körüli szekunderű mikrótrafóval az LCD háttérvilágításhoz használt fénycsöveket tesztelni? A gyújtást meg kellene oldjam, de hogy bekapcsolva maradjon, ahhoz elég lenne? Illetve mivel határolhatnám be ez esetben a csövekre jutó áramot? Tipikusan 7-7.5mA az áramfelvétele egy csőnek, általában 8-10db szokott lenni egy kijelzőben.
Vagy totál elvetemült ötlet ilyesmit csinálni? -
Reggie0
félisten
válasz
terapeuta007 #66132 üzenetére
Szerintem impregnalva van, amit nem konnyu eltavolitani. Lehet egyszerubb vmi rezgyujtonek odaadni h szedje ki belole es az ove
-
terapeuta007
aktív tag
Nekiálltam kalapaccsal.aztan kessel elvagtam a tekercs szálait de nem birom kihuzni a vasmagbol.
Most elkezdtem tőbol lefureszelni a vasmagbol kiallo reszeket. Es utana vmi ékkel kiutnem a maradekot.
Nincs erre vmi egyszerubb megoldas?
Akar kemiai akar vmi egyeb trükk?
Esetleg hidrogenperoxid + sosav oldja a rezet de a szigetelessel nemtudom hogy banjak el ezesetben.Aza baj hogy fafűrésszel kezdtem el.és szerintem belekell majd ölni 2-3 orat hogy vegezzek.persze nem egyszerre mindet. szoval igy napokat huzodik a dolog.
Darvinya: a hegesztes nem igy mukodik. Sem a ponthegesztes sem az ìvhegesztes.
Még Ivhegesztesnel is 100v alatt vagyunk mindig. -
válasz
zsolti_20 #66119 üzenetére
Kamerához kell írni valami képfelismerő progit. Az nem oly' egyszerű.
Az esetleg mehet, hogy a szegmensekre teszel egy-egy fotoellenállást/fototranzisztort, és azok jelét nézed, vagy közvetlen a kijelző lábairól húzol le szálakat, és az alapján találod ki, mi történik.
-
darvinya
titán
Csak ötletelés.
Nem lenne jobb mikró trafóhoz tartozó 2db kondival pillanat hegeszteni?
Azaz trafóval 10mp alatt 1000-2000V(attól függ melyik változat van) feltölteni kondit, ekkor lekapcs(leválaszt) trafó, s feltöltött kondival pillanat alatt hegeszteni.Vagy fontos 0.1V/10A hegesztő?
-
mezis
félisten
válasz
terapeuta007 #66122 üzenetére
A vékonyabb, több menetes a szekunder ! (2000-3000 V-ra kell transzformálni a 230V-ot.)
Igen, a jobban szigetelt a szekunder, ennek egyik vége le is van kötve a testre már a trafón.
Az a két piros vezeték meg a pár V-os fűtőfeszültségé.
Kell még lenni egy sokkal vastagabb. kevés menetes tekercsnek is. Ez a magnetron pár V-os fűtőfeszültségét biztosítja.
-
Reggie0
félisten
válasz
terapeuta007 #66124 üzenetére
Akkor igen. Nem ismerek szemelyesen minden trafot
Viszont ez alapjan nem egy biztonsagi transzformator, csak ugy nem lepnek a vastesttel sem erintkezesbe, ha nem muszaj.
-
Reggie0
félisten
válasz
terapeuta007 #66121 üzenetére
Alubol is lehet a szekunder, csak figyelembe kell venni a nagyobb ellenallast.
(#66122) terapeuta007: Ez milyen trafo? Szerintem a jobban szigetelt lesz a primer, ami megy a halozatra, es a szekunder(kisebb feszultseg) van kevesbe elszigetelve, mert nem veszelyes. Felteve, hogy lefele transzformal.
-
sz.j
nagyúr
Bár nem tartozik szorosan a topik témájához, de mivel nem találtam jobbat ide írnám
Mivel nincs szívem kidobni "elajándékoznám" a ritkaságszámba menő régi Rádiótechnika számait és Rádiótechnika Évkönyveket
Rádiótechnika: 1979, 1986, 1987 teljes évfolyamok, évenként bekötve
Rádiótechnika Évkönyv: 1980, 1982, 1983, 1984 példányaiHa érdekel légyszi írj egy privit
Ui.
Sok más ilyen-olyan kütyüm is van (pl. tranyók, IC-k, stb.) amiket később hasonló sorsra szánok .... -
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Egy LCD kijelzőről szeretnék leolvasni számokat, mivel oldható ez meg legegyszerűbben?
Egy sima hétszegmenses kijelzőről lene szó, semmi extra csaupán a megjelenő számoakt szeretném valahogy digitális formában kinyerni és arduinónak adni utasítást vele.
Gondolkodtam pici kamerán, ami arduinohoz való, de lehet van egyszerább megoldás.
-
moha21
veterán
válasz
terapeuta007 #66115 üzenetére
Én ha jól emlékszem 40x10 mm-es Cu sínre fűztem fel 2 db vasmagot, igaz nem hegesztés céljából:-)
Csak ahhoz megfelelő sínhajlító berendezés szükséges.Enélkül még jó lehet a flexibilis sín , ami kézzel hajlítható és sokkal jobban terhelhető, mint akarmilyen vezeték. Pl: egy 32x6-os flexisín 630A-ert tud azt hiszem 70C mellett. / lehet 90 /, de 130C-ig jo a szigetelése.
Erico-hoz van fenn katalogus a net-en google kidobja.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
gyenesmartin #66116 üzenetére
Ugy szamoltam 1cm atmerovel 4% a drop ami mar turheto. 200A mellett.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
terapeuta007 #66115 üzenetére
Két tekerés elég. Ha több akkor az áram lesz kevesebb.
Amilyen vastag csak belefér. -
terapeuta007
aktív tag
Van mikro trafom.
Elhataroztam hogy csinalok 1 ponthegesztot.
Videokban altalaban 2 tekereses a szekunder.
De viszont lattam 1 olyan videot ahol 2db ien trafot parhuzamba a csavo mert 1dbal nem volt eleg fasza.Milenne ha 4-5 tekereses lenne a szekunder?
Milyen keresztmetszetu kabel kell MINIMUM? -
válasz
Darthforce92 #66112 üzenetére
Több LED van egy chipben. A ledek már minimális áramnál/feszültségnél pislákolnak, szóval ez akár jó is lehet.
-
Laox
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Kaptam pár ledet egyik ismerősömtől (7db).
Elvileg 1800 lumen körüli fényt ad le egy chip. Az lenen a kérdésem, hogy hogyan lehetséges az ,hogy 5 voltnál már világít de a hivatalos ajánlott üzemi feszültsége 12 volt?
Illetve félvezető teszter tudna mérni ilyen teljesítményű lednél nyitó fesz. értéket? -
-
Csiszolas, kls pottynyi feluketen, ajanlom azt a pasztat amivel a rezcsoveket forrasztjak, nagyobbacska paka.
Gyorsan kell, semmi baja nem lesz. Tegnap 2032 bios elemet forrasztottam igy. Kb. 2 szer 2 masodperc amig hoterhelest kap ha ugyes vagy. Gyakorolj egy lemerult ceruzaelemen. -
terapeuta007
aktív tag
-
darvinya
titán
válasz
#18379748 #66104 üzenetére
Nekem miért és minek, megoldom magam.
(#66105) terapeuta007
Laikusnak javasolni izomból szigszalagolás+alufólia.
Még végén direkbe tekeri az egészet, azt kezében robban fel az aksi.
Ráadásul mostani szigszalagok nyúlnak és ragasztójuk folyik, ekkor elenged.
Elemtartó jó lenne, ha beférne. -
@ (#66086) Agyturbina: Értem. Köszi a választ, akkor nem foglalkozok vele, mármint a halványan világító LED-ekkel nem. A 3 év gari olyannira megnyugtat, hogy ha 3 évente ki kell adnom 5.000 forintot egy ilyen eszközért, valahogy kigazdálkodom.
@ (#66097) Jarod1: Oké, de mindkét készülék ugyanúgy viselkedik, szóval ez gyárilag így lehet kialakítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egyéni arckép OFF
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Honda topik
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged