- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
AB azt jelenti, hogy kvadratura kodolt jelkimenete van, igy a forgas iranya is megallapithato a jelfolyambol. Csak relativ poziciot ad, abszolutat nem(ha van Z vezetek, akkor nulla pozicional kapsz egy kulon impulzuts azon, amihez szinkronizalhatsz), tehat a jelfolyambol azt tudod megallapitani, hogy eggyel nott, csokkent vagy nem valtozott a pozicio.
Jol erted, 1/16 lepest nem fog tudni megkulonboztetni, csak minden nyolcadikat tudja. Viszont 8 lepest tudsz szamolni az enkoder meghajtasabol is, nem hinnem, hogy tul surun tevesztene lepest. Emellett nem igazan ertem, hogy miert kell neked enkoder egy leptetomotor melle, ha a nyomatekok kello biztonsagi tartalekkal vannak meretezve, akkor a leptetomotor annyit lep amennyit te vezereltel neki. Enkoder tipikusan nem leptetomotorok melle szukseges.
Nem leptetomotoros hajtasoknal szoktak meg az enkoderek pontossagat kvarc orajel es a szamitott sebesseg alapjan szoftveresen boviteni, de ez leginkabb a gepmodelles szabalyozasokhoz kell, ami a leptetomotoros hajtasokat nem igazan erinti.
-
R̲e̲m̲
senior tag
tudtommal brownoutba akkor kerül ha alacsony a tápfesz
milyen pi milyen mcu-val? (melyik rev)
nem ismerem a raspit, az mcu táp lábán mekkora feszt mérsz?
azért is beszakadhat, mert a stepdown vagy ldo a panelen nem bírja zat az áramot amit ki szeretnél húzni belőle
ahogy nézem van 3,3, 2,5 illetve 1,8as stabkocka is a panelen, mindegyik kimenete rendben van? -
Legnagyobb döbbenetemre évek óta fiókban heverő Nokia bl-5c li-ion akksikat vettem elő nemrég, egyik sem volt 0V-on, kb. 5 éve lehettek ott töltés nélkül, de kb. 3V-ot mértem rajtuk töltés előtt, szóval egyrészt ezek jól meg voltak csinálva, másrészt több van bennük, mint az ember gondolná. Azért csak vigyázz velük, ne legyél a közelben, ha robbannak... Én egy mélytányért tettem rájuk töltés közben.
-
A te Xtar töltőd nem olyan, hogy AA akksit is tölt, és a fesz alapján dönt, hogy mi van benne? Az enyém olyan. Lehet, hogy ceruzaakksinak érzékeli. Vagy csak letilt az alacsony feszültség miatt...?
Minden attól függ, hogy mióta vannak ilyen lemerült állapotban. Ha hetek, hónapok óta, akkor ne sok jót remélj. Nekem sikerült már 0 voltos 18650-es cellát is visszahoznom, lassú töltéssel, 100mA körül, amíg el nem érte a 2,5-3V-ot. Utána normális töltéssel, és figyeltem a hőmérsékletét, ha langyosodik, az már károsodást jelez. Az én 0V-ra merült akksim amúgy aznap délelőtt merült le koppra a hülyeségem miatt, este már töltöttem, de azóta is használom.
Van különben egy power bank-em, amit akksi nélkül vettem, abban van 8db leharcolt, normál töltés (500-1000mA) mellett felforrósodó cella, 100-200mA-el tölti őket az elektronika, tökéletesen működik velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged