- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Pityu89 #5896 üzenetére
Kitartó a tévé. Hátha mégis haza tud telefonálni.
Nekem egy Denon AVR van tévé alatt. Az kb 20 perc után akkor is lekapcsol, ha meg van állítva a lejátszás.
Akinek tartósan bekapcsolva marad, érdemes szétnéznie az AVR menüjében. Szinte biztos, hogy van valami watchdog funkció az automatikus kikapcsoláshoz.Más.
A külső lejátszó vs. belső vitához.
A külső lejátszó nem feltétlenül jobb a belsőnél.
Ha nem szinkronizálja a tartalom megjelenítést a kép frissítéséhez, akkor lehet zavar a megjelenítésben,
Ha a felbontása kisebb mint a tévéé, akkor a natív méretre felskálázás okán rosszabb a kép minőség.
Illetve a tévében a HDMI jel javítását érdemes letiltani. A tévé csak rontani tud a egy jó médialejátszó képén.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Kiskutya
veterán
válasz SpongyaBob #5898 üzenetére
Igen csak nálam még a relé is kattan a tv-ben és rá 2 másodpercre az erősítőben is!
hmm...
-
Pityu89
senior tag
válasz Hieronymus #5891 üzenetére
Úgy is, hogy nincs netre kötve és a kábeltévés frissítés is ki van kapcsolva. Akkor is próbálkozik minden nap, hajnal 2 kor.
-
zseko
veterán
válasz grafnet #5889 üzenetére
Azzal a részével azért egyet tudok érteni, hogy a gyári app szebb képet ad. Legalábbis nekem is úgy tűnik. És a tévé kezelése is valamivel gyorsabbnak érződik, pedig amikor elkezdtem használni a stick-et, azt gondoltam hogy hú, milyen gyors, de a tévém mégis gyorsabbnak érzem.
HR24.hu
-
Kiskutya
veterán
válasz Hieronymus #5891 üzenetére
Nekem arcon össze van kötve és bekapcsolja az erősítőt. Reggel mikor felkelek mindig nekem kell kikapcsolni az erősítőt.
hmm...
-
-
Kiskutya
veterán
válasz Pityu89 #5886 üzenetére
Ezt az este bekapcsolást rohadtul nem értem miért van rá szüksége a hisense-nek..... Rohadt idegesítő főleg hogy bekapcsolja az erősítőt is mivel össze vannak kötve.... Nem is értem mit csinál olyankor az appokat soha nem látom hogy frissülnek maga a rendszer meg soha nem frissített nekem sajna....
hmm...
-
grafnet
veterán
Akkor vagyunk itt néhányan, akik nem így látják.
A Plex nálam rendszeresen feladja a leckét a TV-nek, pedig már átállítottam.Csak
kicsit, ja nemNAGYON b@cca a csőrömet, hogy vettem egy TV-t >200 e-ért és még vennem kell hozzá egy 20-25 e-s cuccot, hogy használni is tudjam...Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
dropi
aktív tag
Ebben mind igazatok van, de a HDMI jelátvitelt és annak a hiba lehetőségeit alapból kizárod a saját appokkal. Különböző liszensz gondok is femerülhetnek. Plusz nekem a tapasztalatom is azt mutatja, hogy a beépített lejátszó mindig gyorsabb ésszebb a képe is.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Pityu89
senior tag
Ezt így nagy butaság. Most a Fire TV használja a saját erőforrását, a rá optimalizált appokkal. Köszöni jól van.
Hisense szoftvere viszont egy kalap szar, hatalmas bugokkal. (Gyors indítást bekapcsolva nen kapcsol ki a smooth motion. Random alapra áll a képmód, pedig a beállítást mást mutat. El kell állítani majd vissza, higy észbe kapjon. Minden este 2kor bekapcsol, pedig ki van kapcsolva minden frissítés) Ezek után esélyt se adok a smart cuccainak. Kodi sincs rá.Az a szerencséje, hogy a képe brutál. Különben már szabadulnék tőle...
-
nOvOp
senior tag
Ezt nem értem, miért? Számomra logikusan akkor használna kevesebb erőforrást, ha csak mint megjelenítőként működik. Az előző LG tévém is nagyon lassú volt a beépített appal, igaz amikor elindult már nem volt gond. De a mostani u7hq némelyik YT videónál (4K HDR), ha belepörgetek, kifagy. Le kell vennem a felbontást FHD-re, és úgy már lehet ide-oda tekerni benne. Az más kérdés, hogy a korábbi 4K Google TV chromecast sokkal gyorsabb volt, de egy szoftver frissítéssel hazavágták, mert utána már picit szaggatott a 24 frames filmeknél, míg az LG TV appja teljesen jól vitte ugyanazokat. Ezért is kérdeztem rá az amazonra, mert a Google TV-s crhomecastot elajándékoztam 🙂
[ Szerkesztve ]
-
-
nOvOp
senior tag
Használ vki Amazon Fire TV Stick 4K eszközt? A TV HDMI-n keresztül megfelelően jeleníti meg a streamekről (Netflix, D+, stb.) a jelet? Gondolok itt a DoVi, HDR, 4K megjelenítésekre. 55U7HQ TV-n lenne használva.
-
kelly416
veterán
válasz tuzpenge #5875 üzenetére
Édesapámék pont ezzel voltak meglőve, hogy az egyikük az egyik szobában ezt akart nézni, a másikuk a másikban azt, de kapcsolgatták egymás tv-jét akaratlanul. Szerintem ennek örülj.
Wifi-s a távklikk, nem lehet? Vagy bluetooth-os. Mindegy, mindkét technológia átmegy a falon. -
zseko
veterán
válasz tuzpenge #5875 üzenetére
Úgy, hogy valószínűleg - legalábbis feltételezem - Bluetooth-os.
Amit személy szerint nagyon bírok is. Így, hogy egy kiröhöghető dolgot mondjak, nem kell állandóan a tévére 'mutogatni' a távirányítóval, hanem, például télen, nyugodtan lehet nyakig betakaródzva a paplan alól is kezelni, kényelmesen. Ha tudod fejből a távirányító gombjait
HR24.hu
-
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
van egy 50u7qf-es tv-nk és most vettünk egy 55a6b-s tv-t. Meglepődve tapasztaltam, hogy a távirányítójuk semmilyen szinten nem kompatibilis. Tehát még csak hangerőt vagy csatornát se tudok váltani, de még csak be se tudom kapcsolni a másik távirányítójával. Ez nagyon fura mert idáig az összes samsung tv tavirdája vitte a másik samu tv-t. Még a 10 évvel ezelőtti távirda is… Viszont az 55a6bg-s tv-nek olyan bika a távirányítója hogy csukott ajtón, több falon át nem a tv felé irányítva 3 szobával arrébbról is működik…..ezt hogy?ˣ
-
Kiskutya
veterán
Most írta ki a 65a9g hogy panel frissítést kell végre hajtani mert időszerű. KB 1 órát fog igénybe venni. Ez normális vagy valami más lehet a baja? Már kezdtem örülni hogy szoftver frissítés jött de nem...
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
grafnet
veterán
-
kispal87
aktív tag
válasz grafnet #5866 üzenetére
A szaggatásra próbáld ki ezt, indits el egy filmet, nyomj egy lefelé gombot, hogy előjöjjön az "időcsúszka", jobb alsó sarokban 3 pött és a közvetlen lejátszás engedélyezése mellől vedd ki a pipát.
Ha ez segít akkor be lehet állítani permanensen, hogy ne kelljen mindíg minden filmnél kikapcsolni.dropi #5868:
Nekem wifin "lóg" a tv, lehet az is lefolytja.[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
válasz grafnet #5866 üzenetére
Ezeknek a tévéknek sajnos ezek a tartalmak már túl nehezek. Harver nem elég jó, kell mellé egy 4k-s Xiaomi stick vagy ilyesmi, azok azért jellemzően már megoldják ezt. Régebi tévékben még bikább volt a hardver, ez is szerepet játszik. Egy ilyen kategóriás újabb LG sem viszi már zökkenőmentesen ezeket.
-
kispal87
aktív tag
-
grafnet
veterán
Nagyon elegem van a TV-ből (65E7HQ)!
Plex app volt a lényeg a vásárláskor...
Van Plex app, de egyszerűen nem hajlandó értelmesen lejátszani semmit!
Ha 4k-s tartalmat szeretnék: néhány mp után fekete képernyő, hang megy, újabb néhány mp után megáll a hang is és összeomlik a TV, csak áramtalanítás után tud ismét minden funkciója működni.
Ha FHD a tartalom: szaggat, mint a galuska szaggató, élvezhetetlen az adás.
720p-ben minden tökéletes, csak azt meg ciki nézni a 65"-on.Mindezeket egy öregecske LG simán megoldja...
Segítsetek, hogy milyen beállításokkal lehetne ezeket a hibákat megszüntetni!
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
nOvOp
senior tag
válasz SpongyaBob #5864 üzenetére
Arra gondoltam, hogy megvetted a beállításokat? Mert az elvileg, ha jól értelmeztem, akkor tartalmaz fehéregyensúly beállításokat is.
-
nOvOp
senior tag
Vki nem próbálta ki esetleg ezeket a beállításokat?
Amúgy innen ered. -
dropi
aktív tag
Nem, egyik sem volt az, a mostani az oled és az tényleg elég brutál. Ráadáasul én nyúzom is, nálam 100-as oled fényen megy mindig minden
HF77
Nem, a tévé HDMI beállításánál kell átállítani, de nekem autón van, és az kezeli pl jól. azért nem is jutott eszembe, hogy ez lehet a gond.Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
HF77
őstag
válasz Bandita0176 #5859 üzenetére
ezt a konzolon belül állítottad gondolom?
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Bandita0176
újonc
válasz d.véderjoe #5846 üzenetére
megvan a megoldás-
HDMI beállítások/HDMI formátum/Megújult formátum. Így lesz 4k HDR 60hz-en. és tényleg szép. -
tocijozsi00
csendes tag
Űdv forumtársak.U8hq paraméterei kőzt feltűnt a 2800PCI(picture criteria index)Arra lennék kiváncsi pontosan mit is jelent?Más modelnél más szám szerepelt.Hiába gugliztam,nem találtam pontos jelentést,magyarázatot.Beadott minden zagyvaságot.Pont azt nem amire kiváncsi lennék. Link is jo.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Szóval nemrég óta van egy 40A4BG-m. A kalibrálás/képi beállítások vannak valami javasoltak, amiket a gyáriról érdemes el(be)állítani? A TV műsoros "forrásra" és a HDMI forrásra is kérdezem (később egy média lejátszó lesz rákötve)...
THX!
-
nOvOp
senior tag
Pont ezen gondolkoztam, hogy a hisensenek vagy általánosan a qled tévéknek ez a színvilága. Kb. olyan, mint amikor a fényképezőgépeknéll canonról fujira megyek át. Bámulatosan mély színek vannak.
De azért én sokszor elgondolkozom, lehet hogy TCL55C735 jobb választás lett volna, mint a Hisense 55U7HQ. Persze, ha a TCL-t vettem volna, lehet ugyanezt írom le fordítva.[ Szerkesztve ]
-
dropi
aktív tag
Én annyit tudok neked segíteni, hogy nekem volt egy TCL C715-öm, és utána egy Hisense U7b-m, és a Hisense szinei nekem sokkal jobban bejöttek. Azért van azóta is Hisense tévém. A TCL-nek nagy előnye az oprendszer mondjuk, de azt azért ki lehet küszöbölni manapság szolgáltatói set top box-szal (Nekem most Yettel TV-s androidos box van, hibátlan, de a telekomos is oké). Szal én a Hisense-t vennem a helyedben, bár ebbe na kategóriában sztem olyan óriási különbséget nem fogsz tapasztalni.
-
dropi
aktív tag
válasz Bandita0176 #5845 üzenetére
Nekem ugyan Xboxom van és ott a beállításoknál ugye lecsekkolja a tévét, és mindent kiír, nem lehet, hogy ezt meg kéne nezni a PS-en is? Tuti van ilyen a videóbeállításoknál? Amúgy a PS4 meg az Xbox One X se fogja engedni a 60 feletti FPS-t, hiába tudja a tévé.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést attól, aki több topikban is jelen van, jártam már máshol is a kérdésemmel, csak még nem érkezett válasz. Gondolom a tapasztalatok hiánya miatt.
De itt hátha van valakinek személyes tapasztalata az alábbi TV-kkel kapcsolatban. Hisense 55A6BG és a TCL 55P615. (~130k Ft)
Néztem összehasonlítást itt: link
Ezt pedig a chatgpt írta: linkEsetleg ezeket az infókat valaki ki tudná egészíteni, vagy helyes az utánajárásom? Ezek alapján talán a Hisense előnyösebb a kettő közül?
(Felhasználásom elég átlagos: nappaliban, akár este, akár nappal, szemből, távolabbról, néha egy kis sport műsor, leginkább netflix, youtube) -
HF77
őstag
igen a tévé tudja....de a konzol is tuti, 100%? (pont amit az előttem szóló is írt..)
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
d.véderjoe
tag
Ps4 max 60Hz
-
Bandita0176
újonc
Sziasztok, segítségeteket kérem!
Beszereztem egy Hisense 65U7HQ Smart , 4K, Ultra HD TV-t.
Írja, hogy 120Hz, HDR 4K, dejó, ez kell nekem. Rádugom PS4-et, indítom a Grand Turismot,és írja, hogy bocs, de ez csak HDR 2K-ben tudja (4 éves LG-n simán ment ugyanezzel a kábellel. Dugva HDMI 4 kiállásra, ami 120Hz 4k a leírás szerint. Nyomkodtam mindent, de minden jel szerint HDR 60 hz megy a játék (ezt írja ki bal felső sarokba csat váltáskor, kép mellékelve). Kérlek segítsetek /az is segítség, ha benéztem valamit/, köszi! -
munz
friss újonc
Windows 11 laptop és Hisense között próbáltam több képernyő/csatlakozás vezetéknélküli megjelenítő eszközhöz módot használni. A laptop nem észlete a Hisense 32a5600F készülékemet. A tv menűjében sem találtam semmi különleges pontot. Mi a megoldás?
-
JoolsNOS
veterán
válasz kispal87 #5839 üzenetére
Én használtam, kellett hozzá a sajátja. Igaz egy alap kis 20ezres cucc volt. Alig volt hangkülönbség. Eladtam, vettem egy 5.1es házimozik használtan 25ért. Na az már jól szól és persze az 5.1 is sokkal jobb élmény.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
kispal87
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki Hisense hangprojektort?
Lehet a tv távirányítójával kezelni vagy mindenképp kell a soundbar sajátja? -
SunMount3r
nagyúr
Az az új, "nagy" Vidaa frissítés mikor jönne majd? (Nekem 40A4BG van, elvileg 2022-es modell).
-
nOvOp
senior tag
Vki kalibráltatta már be a tévéjét?
Leginkább a fehéregyensúly érdekelne. Gondolom azt csak szakival lehetne... vagy házilag is van megoldás? -
dlor
tag
válasz SztiviVander #5809 üzenetére
Apple tv volt... nincs. Most néztem meg ...már nem elérhető. Tuti nem halucináltam mert még képet is csináltam. Nem volt fw váltás. 1029 van. Tesztelnék? Ahogy láttuk már nem kell FW váltás hogy az alkalmazások eltűnjenek és visszajöjjenek.
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #5829 üzenetére
Az utolsóra gondoltam én is, a másik kettő nem jó megoldás, a falat kell megvilágítani 🙂 Csak reméltem, hátha vkinek van jobb ötlete 🙂 Azért köszi a hozzászólást 😉
-
SztiviVander
őstag
Pedig lebegni nem fog, valahogy csak oda kell valamihez erositeni, gondolom furni es caavarozni nem akarod a tv-t Akkor marad a ragasztas. Vagy ha mogotte fal/szekreny van akkor oda rakod, pl pattex gyurma ragasztoval. Led szalagot boven elbirja. Bar az ugy pont a tv fele vilagitana, ami lehet hogy zavaro. Vagy csinalsz egy teglalap keretet a tv moge es arra erosited es akkor tv es fal is erintetlen marad. De ennyi otlet szerintem eleg mara :)
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Előző tévém hátuljára tettem fel led háttérvilágítást öntapadóval. Nagyon hiányzik, ezért vettem ismét, de a mostanira egyelőre nem ragasztanám fel. Van vkinek ötlete, hogyan lehetne megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
válasz Parmezan77 #5824 üzenetére
Ezt a fw küldés dolgot kifejleszthetnénk...
Mármint, hogy mi legyen az a sw hiba, ami miatt rögtön küldenek egy friss fw-t.Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Parmezan77
junior tag
Nekem van egy ilyenem ha valakit érdekel. U8HQ-ra küldték, nem tudom másra jó-e. Ez már az Air playes.
Amúgy miután bejelentettem a hibát a Hisense supportnál és elküldtem a szériaszámot, az volt az első, hogy elküldték ezt a Fw-t. Nekem is M volt a TV-n és azt mondta, hogy az a legújabb, és láss csodát, mégsem. Akár meg lehet próbálkozni bejelenteni valami kamu hibát, hátha küldenek egy friss FW-t
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabesz87
veterán
válasz SztiviVander #5818 üzenetére
Nekem M-es fw van a 65U8QF-en rég. Arra most nem emlékszem, hogy manuálisan raktam fel, vagy OTA volt, de azt hiszem ez utóbbi. Kb. 2 alkalommal frissítettem kézzel, aztán 1 vagy 2 update jött OTA-n.
Engem sem érdekel különösebben, TV_n max a YT-ot használjuk, meg néha a gyerek néz meséket YT-on, Disney-n, Netflixen. Minden másra ott a Shield!
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
válasz Parmezan77 #5816 üzenetére
Akkor nem lesz gond. Időben jelezd nekik és visszaveszik. Én lecsúsztam erről. Nem vagyok egy visszahordós típus , ezért nem vittem vissza, de már megbántam. Egy TCL-t visszavittem nekik, mert hibás volt, de ennek semmi baja, csak nem vagyok kibékülve vele. Mondjuk ha megint vennék egy TCL-t, jönne megint a para, hogy jót kapok-e, nem foltos, nem cicereg, hdmi-k rendben működnek, nincs hang hibája, stb. Régen nem volt ilyen. Vettél egy tévét, ha nagyon kifogtad, csak akkor volt szar. Most meg sok problémát olvasni. (főleg ha tapasztalod is)
@Gabesz87: úgy néz ki, akkor ez nem egy iPhone támogatás...
-
SztiviVander
őstag
válasz Gabesz87 #5817 üzenetére
Ja, még 2022-es (M-es) fw-t se kaptunk az u8 szeriara (ha jol emlekszem a qf se kapott), nemhogy új vidaa-st Nembaj. mukodik, stabil, neha az appokat ugyan elkurodazzak de legalabb ki is javitjak par napon belul, ha annyira kene apple cucc vagy az hbo arra meg ott a konzol. Inkabb akkor ez mint egy instabol, lefagyosgatos uj verzio (latom mi megy tcl vonalon, hogy minden frissitestol elsz.rodik valami ami addig jo volt) amiben olyan van ami nem is kell.
-
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #5812 üzenetére
Nem u8, hanem 55u7hq 06.20K.M1229
@Parmezan77: emagos, hogy még vissza tudod küldeni?
[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
Minden kalibrálási beállításnál 100-at ajánlanak a neten. Azon volt nekem is. Dimminget próbáltam különböző szinteken. Maxon volt a legkevésbé látható a jelenség.
Elindítottam a visszaküldést, remélem elfogadják, akkor valószínűleg TCL lesz belőle, ha meg nem akkor bekalibráltatom, hátha jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Új Vidaa jön. vajon mennyire régi tévék kapják majd meg? Két éves? Egy éves? Fél éves? Vagy szarnak bele és majd csak a legújabbak?
Tekintve hogy a 2021-es - akkori - csúcs oled tévéjükre már a Vidaa 6-ot sem csinálták meg, sok reményt nem fűzök hozzá.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #5809 üzenetére
VIDAA 6-nál szerintem kellene lenni. Appstore?
-
dlor
tag
válasz Parmezan77 #5805 üzenetére
Ezen az u8hq-n van háttérvilágitás állitás? vagy itt már be van nyomva? Ha ki van kapcsolva az u8gq-n akkor az látszik, hogy valami nem kerek. Kisérletezgettem én is hogy mennyi háttérvilágítás kell de aztán végül mindig max 100 ra lett húzva akkor is ha van halo.
[ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
Ezt írták a szervízből:
"A Hisense állásfoglalása alapján a sarkokon jelentkező beárnyékolódás normális jelenség, a direkt háttérmegvilágítású led technológiánál. Így cserét vagy javítást nem igényel. Szoftver visszaállítása a gyári alapállapotba."
No comment...
Amúgy a képek nem lettek a legjobbak (ideje volna már telót is cserélni). Annyira nem durva, de igen zavaró. -
dlor
tag
U8GQ megérkezett az Apple tv. Bár lehet nem a napokban de eddig nem volt nálam.
-
nOvOp
senior tag
válasz Parmezan77 #5801 üzenetére
Ez nagyon durva, ha a válóságban is így néz ki, mint a képeken. Nálam szerencsére ilyen nincs egyáltalán, csak a sarkok kicsit sötétednek, de ips-nél azt hiszem ez nem kirívó hiba. Igen, a TCL-ről jókat írnak, én is ezért döntöttem elsőnek mellette, de kifogtam egy panel hibásat (ahogy többen is) és meghátráltam.
-
Parmezan77
junior tag
Szia,
Nem éppen. Nekem a TV adással nem volt baj. Mondjuk csak rá néztem. Nem nézek TV-t, kivéve Forma 1. A sima FHD tartalmak is szépek. Nekem főképp HDR-ben és néha DoVi-ban is sötét jeleneteknél (Dark/Night vagy Filmmaker beállításokkal), elmosódott vagy bloomingos széleket kaptam. Néha a sarkok, szélen teljesen elsötétedtek. Már beszéltem egy szakival (Vhiktor itt a fórumon) és küldtem neki képeket. Ő mondta, hogy ezt a jelenséget DSE-nek hívják (Dirty Screen Effect) és ezt a panel homogenitás hiánya okozza. Ezért lennék rá kíváncsi, hogy ez egy általános jelenség, vagy simán rossza a panel. Ö nagyon ajánlotta a TCL835-öt. [kép] [kép] [kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest