- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
Igen, igazából utálom a Google-t
, mégis az a TCL tűnt a legjobb választásnak abban az ár kategóriában. Meg is tartottam volna, ha nem panel hibás és a boltban nem úgy fogadnak “na, még egy TCL…”. Amúgy a vidaa nekem sokkal barátibb, mint a Google. Bár pont most gondolkoztam el egy LG C4-en
, de egyelőre marad. Sokszor gondolkodom el a feketéjén, jó lenne egy jobb, máskor meg azon tűnődöm, milyen jó képe van
. A következő tuti oled lesz, de még várat magára.
@Fisher05: próbáld meg a tv menüjében (rendszer) a sütiket és a gyorsítótárat törölni. Csak utána mindenhova be kell jelentkeznek ismét. -
A Philips tévéket nagyobb kontrasztra állítják be gyárilag. Már a CRT időkben is ezt csinálták. Ez önmagában semmit sem mond el a panelről vagy a tévéről.
Első körben rendesen kalibrálni kellene a tévéket, aztán lehetne bármit összehasonlítani.
Az ADS panel sem adhatna nagyon rossz képet.
A teljes háttérvilágítást is le tudja kapcsolni a tévé, nem csak a zónákat. -
gulupeti
senior tag
Hibamentesen működik és az sokaknak uncsi.
#6865zseko
Láttam ezt a tesztet, de nem mertem berakni ide.
Amúgy a tesztelt tv-k közül a qledeken is meglátszott a 10 hónapnyi CNN, mondjuk a Hisense U7G qledje jól vizsgázott ez ügyben, az U7H már kevésbé. A valós felhasználástól ugyanakkor ezek a tesztek eléggé távol állnak. Bár MO-on biztosan van olyan elvetemült aki az M1-et nézi és az ég bele... -
Cartmenn
aktív tag
Én is
2 plazmám volt,még mindig meg van a tesóméknál (51" és 60") és bizony azok se voltak feketék,igaz alsó kategóriásaim voltak. Ha van OLED topik ott kell hasonlítgatni egymással ,az egy kategória, az LCD meg másik ,ami meg a háttérvilágítás miatt több fajta van---ot se kell igazán hasonlítani egy Edge ledet a Mini leddel pld
-
zseko
veterán
Alapvetően én sem akartam oledet venni, sőt még 120e-et sem terveztem egy tévére szánni, de a 'milyen tévét vegyek' fórumot olvasgatva egyre inkább az jött le hogy nem szeretnék olyan tévét aminél a 'szürke az új fekete', felhősödik, sarok sötétedik, fátyolos, szar a betekintési szöge, kopogtatni kell hogy kiderüljön milyen panel van benne valójában, stb-stb, és ez nemcsak az alsókategóriákra jellemző, de még a többszázezres kategóriákra is, így inkább oledet vettem.
Őszintén mondom az első bekapcsolás óta egy másodpercre sem bántam meg. Egy 150e forintos tévé sokkal jobban fájna utólag, és megbántam volna valamilyen szinten.Emellett a telefonjaim is és a tabletem is évek óta oled kijelzősek, a tabletem konkrétan 9.5 éves (2014 májusi vétel), ugyan minimálisan észlelek rajta némi beégést, de azt is csak ha direkt színtesztekkel keresem tök sötétben. Pedig egyáltalán nem volt kímélve: játék, streaming, rengeteg - napi szinten akár több óra - netezés, főképp Angliában ahol nem volt pc-m, szerintem volt olyan nap hogy 12-14 órát is ment, ez volt használva mindenre.
Így még ha esetleg nem is zárható ki teljesen a lehetősége, a tabletemből kiindulva (na meg a képminőségéből amit már az is ad [2560x1600-as felbontású]) én inkább az oled mellett döntök.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
Nem csak én, de az RTINGS is.
Ezért érdemes a városi legendáknak utánajárni.Mondhatnám azt, hogy az összes LED TV fátyolos / nem homogén a képe, de ez is csúsztatás lenne, mert egy jó mini LED már 95 százalékban hozza egy OLED szintjét is.
Ugyanígy egy mai modern / jó OLED sem ég be normál felhasználás esetén, bár a képernyővédő gyári beállítással rögtön közbelép, ha véletlenül otthagyod. Kizárólag monitorként használva tudom elképzelni, hogy egy új W OLED beégjen.
-
Tegyük tisztába a panelek tulajdonságait.
IPS.
Szép színek. Oldalról nézve is maradnak a színek. Sötét jeleneteknél jelentkezik az IPS Glow. A háttérvilágítás betükröződése. A legkorrektebb színeket adja vissza.Minta kép.
Nem linkeltem közvetlenül sokan ismerik a jelenséget. Általában kevesebb problémát okoz a képen látható jelenségnél.VA.
Szinte tökéletes látványt ad. A színek minden irányból azonosak. Teljesen szemből nézve erősebb a fényerő. Ezt egy speciális fóliával szokták korrigálni. A legjobb kontrasztot és színárnyalatokat biztosítja.TN.
Ezzel szerencsére nem találkozunk a mai tévékben. Esetleg a nagyon olcsó kategóriában fordulhatnak elő még. Az alacsony reakció idő miatt ideálisak a játékokhoz. A színek a rálátás szögétől függenek. Szemből nézve a legpontosabbak a színek. A szélek felé még így is fakulás és fényerőcsökkenés tapasztalható.
A régi notik esetében nagyon oldalról nézve "inverz" képet lehetett látni. Vagy valami hasonlót. -
SztiviVander
addikt
Elsonek en is valami olyat talaltam (emagon, valami taviranyitokat arulo cegnel) ami bunrossz volt, alig lehetett benyomni a kor alaku gombjait, igazi gagyi volt. Ment is vissza emag boxba masnap. Utana jutott eszembe hogy hatha van az lg-nel bevalt marka hisense-hez is, es volt. Ennek sem olyan kemeny kattogos a gombja mint a gyarie, kellemes tapintasu gumi, en ezt jobban is szeretem mint a kokemeny muanyagot.
-
Részben kompatibilis.
Nekem van egy régi Toshiba távirányítom. Az részben kompatibilis a Hisense tévémmel.
A bekapcsoló gomb automatikusan indít egy képernyőkímélő izét, ha engedélyezve van. Az eredeti szabályzón is meglévő gombok általában működnek. A többi általában nem csinál semmit. -
nOvOp
senior tag
Igen, 120 Hz-es, de ne kérdezd, hogy ezt látom-e
A TV adással kezdek megbarátkozni, én jobbra számítottam, de ugye ez függ a szolgáltatótól is. Ha az auchanban van mindkét tv, akkor kérd meg, hogy tegyék ugyanarra a forrásra, talán vmennyire összehasonlítható lesz. Bár nyilván függ attól is, hogy melyik tv milyen beállításokkal megy. Vagy ha viszel egy pendrive-ot kívánt tartalommal, akkor azt is megnézheted. -
SztiviVander
addikt
Ha mondjuk az oled a felso kategoria hisense-nel, akkor az U a kozep, az A pedig az also. Az E talan valahol az A es az U kozott lehet, de azokat en annyira nem neztem mit tudnak, tavaly meg nem volt E-s szeria, csak az A es a Q en azokat neztem at alaposan mielott a Q-t valaszottam. Felhosodes valamilyen szinten mindnel van ami fald-os (minel tobb zonas annal kevesbe zavaro, miniled meg ugye eleve egyel feljebbi kategoria), de ha local dimminget kikapcsolod akkor felhosodes sincs. Bevilagitas (oldalrol es/vagy felulrol) az a nem fald-os tv-k sajatossaga (A es talan az E szeria is ) es nekem az sokkal zavarobb mint a fald miatti sarki picit sotetebb foltok amit igazabol csak nagyon vilagos kepnel es nagyon a sarokra fokuszalva lehet eszlelni. Legalabbis u8gq-nal nagyon kell figyelni. Sarki 10*10 centis reszre meg nemigen fokuszal az ember, hacsak nem a 18-as karikat akarja meredten nezni :)
-
nOvOp
senior tag
Nekem 55U7HQ van, de a sarkaiban van sötétedés. Fehér (világos) képernyőnél látszik, filmeknél észre sem veszem. De ha most megkérdezném az asszonyt, vagy a gyerekeket, hogy van-e sötétedés a sarkokban vagy nincs, tuti azt mondanák, hogy nincs vagy nem tudják
Ha figyeled látni fogod, ha nem érdekel, észre sem veszed. Amúgy meg nem olyan feltűnő egy természetfilmnél sem, de ha tényleg figyeled, látni fogod. Tudom, mert én is hülye voltam és teszteken néztem a képernyőt, feleslegesen
szerk.: viszont ennek a tévének olyan fantasztikus színei vannak, hogy számomra új értelmet nyert bármelyik film (újra)nézése. Előtte egy LG 43UH661V volt, csak hogy mihez hasonlítom, de van itthon egy samu4K is.
-
dropi
senior tag
Nem, egyik sem volt az, a mostani az oled és az tényleg elég brutál. Ráadáasul én nyúzom is, nálam 100-as oled fényen megy mindig minden
HF77
Nem, a tévé HDMI beállításánál kell átállítani, de nekem autón van, és az kezeli pl jól. azért nem is jutott eszembe, hogy ez lehet a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged