Új hozzászólás Aktív témák
-
djhir
tag
Ami nekem volt TCL C725 azon még nem a google, hanem android futott, de azt is utáltam. Az EPG használatakor csak az adott tv műsor hangja hallatszott, a kép nem volt látható. A színeknek mindíg volt egy kis neonos beütése. Szóval örülök hogy le tudtam cserélni. Engem nem zavar, ha a fekete nem annyira mélyfekete, a többi szín, meg a fehér legyen rendben.
-
Jelen pillanatban egy belépő kategóriás LG van itthon. (55UH6507)
Digi tv és net van itthon így nincs (egyenlőre) semmilyen beltéri egység. Amíg lehet nem váltok ONE csomagokra, mikor már nem lehet, akkor se akarok beltérit, max az a kártya, de az is már visszalépés lenne. Ezekre a funkciókra szűkségem van a felhasználói szokásaimhoz. Nem szoktam pörgeti 4K filmet, vagy sorozatot. Elindítom nézem, aztán max megállítom és máskor folytatom. Nyilván az Oled lehet hogy egy LG oled-hez képest gyengébb, de mivel nekem egy sima fapados LCD-m van annál sokkal jobb lesz. Kell az eggyel nagyobb méret is és így már akcióba is 400k-nál járunk, asszonynak nehéz lesz át nyomni, nem hogy a még többet. Ezeket tudja a többi kevésbé érdekes, mert bár jó a webos, de nyilván ezen a tv-n nem egy száguldó őrült. A Yt-ot szoktam még telefonon kiválasztani és kirakni tv-re, de ha egy wifin vannak akkor ezt minden is tudja. Ahogy olvastam az AirPlay is jól működik ezeken a tv-ken szóval nekem ennyi elég lenne. -
Zizi123
senior tag
Az amerikai oldalon néztem.
A Francia oldal annyira lassú volt, hogy ráhagytam, de most kivártam, és valóban van 1-el újabb (1 hónappal újabb, így már éppen nem másfél éves )
Azért rohadjanak meg, hogy nem ajánlja fel a frissítést, és nekem kell vele sz@rakodni.
De nem is ez része a gond, hanem ha manuálisan rakom fel, akkor elveszít minden beállítást, így most fényképezhetek ki mindent, amit eddig beállítottam 3 év alatt...
Ja és még az sem biztos, hogy lesz MAX.
Szuper. -
-
SunMount3r
nagyúr
Technikailag biztos meg lehet oldani valahogy, de ez TV esetén elég nehezen elképzelhető, hogy hogy megy. Ez ugye két különböző bemeneti forrás, az USB és amin a TV adások jönnek, hogy hogy váltogat közöttük. Mikor újra elindítod az adást, akkor az már a Pendrive-ra felvett videó file-ból fog lejátszódni, de amikor vége a felvételnek, akkor vissza kell ugrania az élő adásra. Vagy folyamatosan veszi fel az adást utána is és az utána következő "részek" is a Pendrive-ról mennek? Nem tudom, de valahogy így hírtelen ezt nem értem...
-
SunMount3r
nagyúr
A célja azért világos nekem is, de akkor sorry, nem tudtam, hogy már létezik ilyen funkció a mai TV-kben, meg elég nehéz is elképzelni, hogy hová menti le közben a műsort a TV onnantól, hogy megállítottad? IP TV-s szolgáltatóknál értem, hogy valahonnan a "felhőből" jön majd a dolog, a többi esetén nem...
-
enginev3.0
félisten
-
Cartmenn
aktív tag
Nem tudom itt mire gondolsz,de nálam se néz ki máshogy ami képet felraktál (megkerestem)
u8qf a tv-vel meg semmi gondom
nem frissítek,bár nincs is mit--az az 1 is azért volt mert kifagyások voltak a 4K filmek külsőről való indításakor,meg hozzá dupla tápot is kapnak a hhd-k
-
nOvOp
senior tag
Találtam összefüggést az említett jelenségre. Netflixen ami DV-ben van és 25 fps, azt a TV appja jól jeleníti meg (4K 25Hz, DV, 10bit, YUV420), míg az Apple TV ugyanezt már egyes jeleneteknél bandinggal (4K 50Hz, DV, 8bit, RGB). Ahhol 24Hz-es a film, ott sehol nincs ilyen jelenség. Aki esetleg ért hozzá, megírhatná az okát vagy akár a megoldást.
Amennyiben átállítom a HDMI formátumot Standard-re, akkor már az Apple TV-is jól jeleníti meg, de már nem 50Hz-en, hanem 25Hz-en, ahogy a TV appja. Nem DV tartalmaknál pedig nem jön elő a probléma.
-
zseko
veterán
Én nem tudom, és csak saját vélemény, de én ilyen szintű sávosodást és blokkosodást eddig csak szarul tömörített képeken és videókon láttam. Az 1080p felbontáson szerintem látványosan szar, két monitoron, egy oled tévén, egy oled telefonon és egy oled tableten nézve is ugyanaz. Na most vagy a video rossz, vagy az összes eszközöm kijelzője szar 🤷♂️
-
SztiviVander
addikt
Downgrade. De itt egyértelműen a név volt a trükk, a másik két fájlnévvel rengetegszer próbáltam, de semmi. Újabb verzióra frissítésnél valószínűleg működtek volna a másik nevek is, de mivel ez régebbi volt gondolom ezért kellett neki ez a force fájlnév. N0807-ről mentem vissza L1029 -re, ez sokkal gyorsabb és csak annyi a bugja hogy aktiv gyorsindítás-nál mindig visszakapcsolja az ultra smooth motion-t (amit én utálok), de a gyorsindítást emiatt kb sose használtam és nincs is vele gondom ha 15p alatt kapcsol be 3 helyett. Végre a hangerő kiegyenlítés is ismét úgy működik ahogy kell, a hangosabb részeket (tipikusan a reklámok, hiába tilos) lehalkítja nem pedig felerősíti mint az új fw-ben, és a media lejátszónak is újra működik a fit módja. Auto frissítés kikapcs, azt jólesz ez így. Majd megírom angol srácoknak is av fórumra, hadd örüljenek.
-
SztiviVander
addikt
No nekem is válaszoltak, adtak egy linket L1029-hez amiről MstarUpgrade.bin fájlt tudtam letölteni. A francia oldalról letöltöttnek meg usb_NOVATEK_DEV_EU.bin a neve. Mivel gyanúsan tök egyforma a két fájl mérete így össze is hasonlítottam őket, bájtra egyezik a tartalmuk. Viszont ami még közös hogy ezzel amit az üfsz küldött se indul el a frissítés
Ahogy írták, minden kihúzva a tv-ből, kikapcs, áramtalanít, pendrive bedug (usb2-est írták hogy csak az jó, de kipróbáltam perza az usb1-es usb3 portban is), áram alá helyez miközben távon a bekapcs gomb nyomvatart. Semmi se történik, csak simán elindul a TV. 2db 4GB-ossal fat32 és két db ntfs-es el (32 és 64GB) próbáltam, mindkét usb-ben. Sőt még azt is kipróbáltam hogy egyiken penen átneveztem .bin -ről .pkg -re a fájlt, de úgy se reagált. Most vagy ez a típus pont pont enged downgrade-et (és akkor sajna igaza lesz az angol csókának), vagy ez a fájl amit adtak (és ami amúgy meg is volt, csak más néven) egyszerűen nem jó erre mert valami kicsit bővebb tartalmú .pgk kellene esetleg. Azt nem próbáltam még hogy gyári beállítás visszaállítást csinálni és úgy kipróbálni, de esetlegesen tök fölöslegesen nem is csinálnék és nem állítgatnám be újra az össze csatornát, plexet, netflixet, képbeállításokat. Írok nekik megint aztán meglátjuk.
-
-
-
-
SztiviVander
addikt
Igen, aki írta annak nem indult el a régebbi fw-el a downgrade de az kifejezetten 55U8GQ topik. Pedig állítólag ő is üfsz-től kapta. Aztán kikönyörgött valami egyelőre kiadatlan N0906-os fw-t, ami a média lejátszó képarány hibáját legalább javította. Persze jófej módon ahelyett hogy feldobta volna gdrive-ra eltűnt az ember a fórumról mint szürke szamár... De azért a hisense is komoly, majd jövő nyáron talán kiadja a már három hónapja létező javítottat?
Hova írtál akik ilyen készségesek?
Megpróbálnék én is kérni egy működő L1029 -et mert amit a francia hisense oldalról lehet(ett, most már csak az N0807-et lehet) letölteni és le is töltöttem anno usb_NOVATEK_DEV_EU.bin azt le se tojja. Persze passz hogy azért nem mert a fájl nem jó vagy azért mert ez a modell nem enged downgrade-et. Menüből usb-ről frissítésnél azt mondja nincs semmi, ez az áram alá helyezem és közben nyomom a távon a bekapcs gombot módszer meg nekem gyanús hogy az csak az androidos usa modelleken megy, ez csak elindul a TV (bár lehet hogy itt is a nem jó fw-nek felismert fájl a hibás). -
Parmezan77
junior tag
Hát nekem nem akarnak .pkg-t küldeni ezzel a .binnel meg nem érek semmit. Ezt válaszolták:
"Sajnos másik fileal nem rendelkezünk.
Természetesen, van mód arra, hogy szervizünk bevizsgálja a készüléket, ennek költsége
azonban a Vásárlót terheli amennyiben a felmerült probléma nem garanciális eredetű."Írtam egy válasz levelet, hátha mégis megmozdulnak. Ha nem akkor megpróbálom telefonon is.
Esetleg ötlet honnan lehetne máshonnan firmware-t beszerezni?
Vagy bárki telepített már .bin kiterjesztésű firmwaret Hisense TV-re?
Esetleg valakinek firmware A7GQ modelre? -
nOvOp
senior tag
Na, feltettem az új FW-t (N0207). Nekem simán felment elsőre egy 64GB-os pendrive-ról. Csináltam utána egy teljes visszaállítást, de a TV csatornákat meghagyattam vele. Mindent újra beállítottam, eddig csak egyetlen változást találtam, a rendszerinformációnál több infó van. És elsőre szemre, mintha nagyobb lenne a blooming, és a fekete sem annyira fekete, de lehet csak én képzelem. A netflixen néztem a Korona 6/1. részt és abban elég sok "ablakos" jelenet van. Hogy ez alapból is ilyen vagy a régi FW-rel is ilyen lett volna, ezt nem tudom megmondani. Majd még tesztelgetem, meg megpróbálom bekérni a régi FW-t is az ügyfélszolgálattól, és ha vissza tudom tenni, akkor már össze tudom hasonlítani. Más tapasztalt egyéb változást?
-
Parmezan77
junior tag
-
Parmezan77
junior tag
Köszi, írtam, kaptam is egy Bin filet amiben állítólag N0629 van de sajnos nem sikerült upgradelni.
Minden utasítást, követtem, 4 GB USB FAT32-re formázva, gyökérkönyvtárba másolva a .bin file, minden kihúzva a TV-ből, áramtalanítva, USB bedugva az USB 2.0 bemenetbe, TV áram alá helyezése, közben távirányítón készenléti gomb lenyomva. A TV egy idő után rendesen bekapcsol. Mind a három filenevet kipróbáltam, amire mondták, hogy írjam át, de egyikkel sem jártam sikerrel.
Van itt valami trükk? -
Cartmenn
aktív tag
Na csak találtam két meghajtón ugyan azt ---Planets (Brian Cox) felraktam mindegyik TVn mindent maxra(fényerő max,dinamicban) ,igaz csak FHD, de az eső rész elején van szín--fényerő--szélesvásznú csík , nem vallott szégyent a Hisense
Ja és a TCL lejátszója,annyira nem érdekel mert van külsőm.
-
Cartmenn
aktív tag
A feketében igen van,különbség --de világos szobában ez nem jön ki,csak sötétben persze (mindkét tv alap beállításokon megy,a fényerő szabályozás az aut.---ugyanúgy meg nem is lehet beállítani mert más típusok) Színben észre vehető változást nem látok egyik javára se szerintem
Netflixen belenéztem ugyanazokba a filmekbe (sorozat,természet) -----saját médialejátszójukat is néztem ugyanazokkal a filmekkel ---megint csak a "fekete" max amit kiemelnék (kissebb a virágzás, fekete szélesvásznú csíkok sötétebbek,de koránt sem egyenletesek még a c805nél sem )---de mivel ugrálni kell egyik szobából a másikra,így nehezebb hasonlítani. A TCL médialejátszója 2 film-el valamiért nem bírkózott meg (4K 1917 akad a kép,csak a hang ment ----a Jumanji2 el se indította hdr10+ ) a Hisense -nél nincs gond ,beletekeréssel sem. Ha 75ös u8qf lett volna (csak 65"ig volt) azt szerintem nem cserélném le ---de mivel egy sima direkt ledes LG IPS,annál meg jobb bőven.Csak a "feketét" ,meg max a fényerőt (de annyira már nem látszik hogy épp 1000 vagy 1300 a max,vagy épp túlteljesíti bármelyik----sötétben meg úgy is zavaró nekem ,azért van "autómatán") ---a hang a Hisense-nek jobb,de ezt ís teljesen úgy lehetne hasonlítani hogy a TCL is lapos szekrényen volna nem a falon
-
captainnemo
aktív tag
Köszi!
-A fekete átmeneti idő rendben van, az normális, csak azok a batár üzenetek nem kellenek.
-plex csak kíváncsiságból érdekel, mert amúgy külső lejátszót használok
-ok mert a sima info gombra lejátszáskor nem jön elő, és bár a távon sincs ilyen gomb, de logitech-et használok ami ismeri az összes infra parancsot elvileg a tv-hez olyat is ami a távon nem elérhető
-valami olyasmi dob fel, a beálítások módosításával, megnőhet a tv fogyasztása -
zseko
veterán
Nem lenne gond, ha legalább fix színt használna, mivel így a tévével együtt kapcsol be és ki, és nem kell külön kapcsolgatni, és így azért marha kényelmes. De nem...
De már gondolkoztam én is külön tápon, mivel éjjel, levéve a fényerejét, tök jó hangulatvilágítás ha nem megy a tévé (mármint mikor kikapcsolom a képernyőt alváskor és csak a hang jön pl. youtube zenelistáról).
Nálam az egyedüli furcsaság, hogy hajnal egykor pár percre mindig bekapcsol a ledGondolom ekkor néz fel a tv a netre, és megkapja az áramot az usb port.
-
uffneked
aktív tag
Köszi, tőle jött a kocogtatás.
Akkor marad a KQ széria, azon belül is leginkább a 7-es. Feszült várakozások, hátha beesik 250k alá valahol, holnap reggelre...@djhir köszi neked is!
Egyébként ha már OLED vs FALD MiniLED, nálam most 55"-ben pont az U7KQ versenyzik a Philips 55OLED707-vel.
Most olyan 100k az árkülönbség, ha valamelyiket durvábban akciózzák, valszeg el is dől a kérdés.Érdekes, hogy míg a FALD MiniLED-nél az a kérdés, elég sötét-e a fekete (fényerő-gondok nincsenek), az OLED-nél meg az hogy nappal elég lesz-e a fényerő (fekete-gondok nincsenek). Kicsit patt-helyzet.
-
trooper44
csendes tag
Én emiatt a bejegyzés miatt gondoltam, hogy Chansorttal működnie kellene, ha gondolod, küldj át egy file-t, és megnézem próbából.
Mert ezek szerint kimenteni tudtad a listát, csak szerkeszteni nem?
"Hisense
-Some older models like LTDN40D50TS use the same .csv files as Sharp. See Sharp for instructions.2016
- "Smart" models with a channel.db file, i.e. H65M5500
- 2017 models with a servicelist.db file
- models exporting a HIS_DVB.BIN file
- models exporting a set of HIS_FAV.BIN, HIS_SVL.BIN and HIS_TSL.BIN filesSpecial thanks to Hisense for supporting ChanSort with technical information and a test device!"
-
Széna Tom
csendes tag
Na, hát most van egy UPC(vodafone) mindent felvevő boxom és egy CI kártyám, amit még nem adtam vissza. Mélyebben belemegyek majd és megnézem, amiket írtatok és beszámolok majd.
Érdekes, hogy a CI kártyával a tv automatikusan felismeri a sportműsort és átvált sport beállításra. A box-szal összekötve ezt nem csinálja. Apróság, de emiatt jobb a CI kártya. Amúgy pedig a box mindent vesz (M4 sport is, amit az újabb boxok már nem. Gondolom a jogdíjak miatt) -
SztiviVander
addikt
Akkor az ujabb vidaa ezek szerint fejlodott valamit ebben. Enyemre sajna remenytelen a 2021-es fw-nel (meg a vidaa5-nel) ujabb, ugyhogy ez van. A kepe meg a gyorsasaga (lg fajoan tetulassunak tunik mar ezutan) karpotol erte. En Lg-men is valami akoruli a korlat, de igazabol arra pont tokeltes volt amire valo, azaz visszatekerni 5-10-20 percet amirol egy telefon vagy a gyerek fontos kozlendoje miatt lemaradtal.
-
Konfigos
őstag
Igen érzékeli, kírja a tv hogy befogott jelet észlelt és menü gombbal oda válthatok. Ha átmegyek akár input gombbal akár a menü gombbal akkor pedig kiírja hogy gyenge vagy elveszett a jel. Próbáltam azt a beállítást is amire gondolsz, de a megújult formátummal és a standard formátumal sincs jel. Próbáltam ilyen áramtalanítás varázslatokat is (youtube doktoroktól) de semmi. Lehet az lesz a vége, hogy rendelek mégis egy apple tv 4k-t mert az volt az eredeti tervem, de ha a tv hibás esetleg akkor gari..
Csak bosszantó kicsit, még megnézek valamit, hogy mivan ha átjátszom a 4k-s házimozi pioneer erősítőn a jelet, csak nem volt kedvem szétszedni a nappaliba a HM szettet ezért.
-
SztiviVander
addikt
Pedig lebegni nem fog, valahogy csak oda kell valamihez erositeni, gondolom furni es caavarozni nem akarod a tv-t
Akkor marad a ragasztas. Vagy ha mogotte fal/szekreny van akkor oda rakod, pl pattex gyurma ragasztoval. Led szalagot boven elbirja. Bar az ugy pont a tv fele vilagitana, ami lehet hogy zavaro. Vagy csinalsz egy teglalap keretet a tv moge es arra erosited es akkor tv es fal is erintetlen marad. De ennyi otlet szerintem eleg mara :)
-
Parmezan77
junior tag
Nekem van egy ilyenem ha valakit érdekel. U8HQ-ra küldték, nem tudom másra jó-e. Ez már az Air playes.
Amúgy miután bejelentettem a hibát a Hisense supportnál és elküldtem a szériaszámot, az volt az első, hogy elküldték ezt a Fw-t. Nekem is M volt a TV-n és azt mondta, hogy az a legújabb, és láss csodát, mégsem. Akár meg lehet próbálkozni bejelenteni valami kamu hibát, hátha küldenek egy friss FW-t -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged