- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander #8269 üzenetére
Olvasd el még egyszer. "legalábbis a sima tv képről nem ugrik sehova, azaz ez így használhatatlan." Aztán ezt újra próbálgattam, és mint láthatod, z F2 gomb nyomására vált át a smart módba. Azaz én magamat kijavítottam.
Nem kellett volna elhinnem, mert mint írtam, máshol láttam leírva hogy megy, pont ezért vettem elő újra.Nem, nem magamnak írtam, hanem neked, biztosan nem látod azt sem, a fejlécben mi szerepel... Sebaj, még egy ember, akinek a hozzászólásainál szimplán csak tovább kell tekerni...
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander #8265 üzenetére
Én elhiszek mindent, ami külső hivatkozással bizonyítható, de mivel nem hagyott nyugodni a dolog, rákerestem a neten, kidobott pár helyet, ahol többek között a logitech K400-zal is ment, meg azzal a bizonyos android witeless keyboard nevű kis csodával, szóvak ismét rádugtam, és a sima tv adás közben elkezdtem random nyomogatni a billentyűzet gombjait.
Az F2 gombva át is váltott a smart üzemmódba, ott már el lehetett jutni a böngészőhöz, működik is szépen, F9-cel visszajutsz a beállítás menübe, ESC-vel visszakapod a tv adást a menü felülete nélkül.Amint a képen látható, működik:
Sőt, enterre még egy ph-s cikket is talál róla:
Asszony logitech K235-ösét is rápróbáltam, mostmár könnyű a dolgom, mert bedugtam egy usb hosszabbítót, nem kell elemelgetnem a tévét a fali konzolról, kintről bármit rá tudok dugni.
A másik bill is megy, csak ott F1-gyel lépek a smart menübe, F5-tel lépek ki, az F9 némít.
Szóval kevesebb okoskodás, több próba, és egyértelmű bizonyíték. Mindig működik. -
Croa
csendes tag
válasz
SztiviVander #8215 üzenetére
Köszönöm a tippet de sajnos a gyors bekapcsolás inaktívra állítása nem vált be.Ezenkívül még az automatikus inicializálási üzemmódot is kikapcsoltam de az sem segített.A TV-t idős szülőknek vettem akik most vagy úgy használják, hogy almenükben turkálva kell minden bekapcsoláskor kikapcsolni az fényérzékelőt, vagy felkapcsolt lámpák mellett nézik a TV-t.Sok beállítást kipróbáltam és közben észrevettem hogy a magas frissítési ráta bekapcsolása sem működik mert magától kikapcsol.Ez nem észrevehető és nem zavaró.
Ha van még tipped jöhet mert még nem adtam fel hogy sikerül valahogy beállítanom a Tv-t úgy, hogy a beállított érték meg is maradjon.Tetszik hogy ez a VA panel már nem fakul annyit oldalról mint a korábbi VA panelek.Igaz én IPS panelest akartam.A legtöbb helyen az 55A6N EU paraméterei szerepelnek az áruházakban ami IPS paneles.Már ahol méltóztatnak feltüntetni a fényerőt és a kontraszt arányt. Kiszállításkor nekem viszont az 55A6N érkezett ami VA panellel szerelt.Lehet jobb lett volna már itt visszaküldenem de már kifutottam az időből. -
grafnet
veterán
válasz
SztiviVander #8228 üzenetére
A TV és TV közötti különbség is bejátszik - valószínűleg - abba, hogy melyik mire képes a Plex-szel.
De, hogy még mindig 100-as LAN-t tesznek beléjük az tényleg vicc! -
windlord
őstag
válasz
SztiviVander #8224 üzenetére
Ünnepeld csak magad!
Tobbiektol szeretnem kerdezni, hogy az N tipus1300nit egy a K 1000nit kulonbseget nagyon lehet erezni?
Latom, hogy a K olcsobb, de megeri az N tipus a felarat? -
windlord
őstag
válasz
SztiviVander #8220 üzenetére
Amugy az N es a K volt a kerdes.
Koszonom a hozzaallasod! -
marco0007
aktív tag
válasz
SztiviVander #8203 üzenetére
Csak azért kérdeztem, ezt az IPS VA paneles kérdést, mert van egy Hisense 65a7gq tv-m és nem tudom, hogy ez pl a jobbak közé tartozik e.
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander #8199 üzenetére
Azt a képet én rajtam ide, de én nem tudom, kalibrált-e a monitorod, te nem tudod, mivel és hogy készült a kép.
Azzal, hogy ezen körülmények tisztázására vissza se kérdeztél, hogy esetleg a véleményednek biztos alapokat adj, igazából meg is pecsételte a hozzászólásaidat.Azzal, hogy egy telefonnal készített képet (nem a tévé képét, hanem egy arról készült fotót) egy monitornál ülve akarsz megítélni, mindezt úgy, hogy tényszerű információk híján eldöntöttél valamit, igazából rád mutat vissza, és innentől fogva teljesen mindegy, mivel akarsz magyarázkodni.
Tényeket, fotót, hiteles mérést két ismerten összehasonlítható információt tőled nem láttunk, tehát a véleményedet még csak szembe se sikerült az én hozzászólásommal állítani, tehát így, tények nélkül, pláne ebben a stípusban feleslegesen próbálod meg az általánosan ismert tényekkel szemben magyarázni, nálad mi volt jó, meg mi nem.
Én összehasonlítottam egyszerre két készüléket, betettem pár fotót erről, azt megindokolva, amit én a magam szemszügéből fontosnak tartottam, ugynaere neked is lehetőséged volt, de te nem éltél vele.
Úgyhogy valóban meg is beszéltük.
-
Rick4
félisten
válasz
SztiviVander #8197 üzenetére
Nem, szerencsére azt a telefonom csinálja, mert nem tud az elképesztő fnyességgel mit kezdeni.
Amőúgy csak szólok, a tévémet nem láttad, a telefonom által készített fényképet nézed a saját monitorodról.marco0007
Nem tudom, én 2 éve egész véletlenül vettem megy egy 75-ös Samsungot, iutthon derült ki,m hogy az VA paneles, úgyhogy az előtte használt 65-ös Samsung vissza is került másnap, se normális kontraszt, se normális fekete, se oldalról normálisan nézhető kép nem volt. Gondolom kitalálod magadtól, melyik az IPs panel, és melyik a VA. Ha nem, segítek.Ez két egyforma Smasung tévé, az összes beállítás, tehát, szín, fényerő, kontrasz, háttér, minden ugyanaz. Ha a képek nem is tökéletesek, meret egy sima telefon auto beállításon, a különbség erősen látszik, és élőbnen is erősen látszott. Na ezért nem jöhet nálam szóva soha IPS paneles tévé, de még monitor sem.
-
Cipas
tag
válasz
SztiviVander #8155 üzenetére
Ja, hát apró utalás azért volt hasonló dolgokra, ajánlottak hogy a Gorenje ügyfélszolgálatot hívjam, hátha találkoztak ilyennel
-
kelly416
veterán
válasz
SztiviVander #8007 üzenetére
Az a bosszantó, hogy amcsi autó alkatrészekkel is így csinálnak, holott rockauto-ról rendelve 3 munkanap alatt a kezemben van a megrendelt termék általában. De 2-3 hetet ülnek rajta és min. dupla áron árulnak.
Az alis eladók felének meg van EU raktára már, úgyhogy aki hazai "boltban" árul, igazán kipuhatolhatná, hogy melyik "shopból" jön gyorsan csomag, de az megint sok utánajárás vagy többletköltség lenne.
-
GASTROB
friss újonc
válasz
SztiviVander #7991 üzenetére
Kb 1 perc utána ki kapcsol és újraindul!
SN: utáni számsort próbáltam de hibásnak írja! -
rainman72
nagyúr
válasz
SztiviVander #7991 üzenetére
Ez nekem is fura volt de ebbe nem mentem bele jobban.
-
Sz7Cs
aktív tag
válasz
SztiviVander #7898 üzenetére
Köszi a választ. Nem szempont, AppleTV-ről mennekek nálam az appok, csak megkérdeztem, hátha..
-
djhir
tag
válasz
SztiviVander #7865 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, LG IPS nekem sem kell. 24-es Philips monitor tévét használok még, az is IPS. Amikor vettem, a bemutató készülék mellett volt egy hasonló LG is. Ég és föld volt a különbség oldalról nézve a Philips javára.
-
zseko
veterán
válasz
SztiviVander #7793 üzenetére
Ja, valóban a nagyítás elrontására gondoltam, nem a plusz sávok hozzáadására valójában. Tehát hogy ezek amúgy is ott vannak, csak a tévé nem tünteti el mert nem nagyít bele azt az 0,5%-ot, hogy eltűnjön.
Emlékeim szerint amúgy volt már olyan leszedett anyagom régen amiben szintén benne volt ez a két csík alul-felül, ezért akkor beállítottam -2 pixellel kisebbre a méretet és átkódoltam a videót. -
zseko
veterán
válasz
SztiviVander #7757 üzenetére
Vannak sima interaktív kijelzők is amiben semmi nincs a felsoroltakból - de nyilván azokban is van olyan ami tévézéshez szintúgy felesleges, mint például az érintőkijelző vagy az android 11, azok sem olcsóbbak, sőt.
-
rainman72
nagyúr
válasz
SztiviVander #7722 üzenetére
Igazából jó az az apple tv+.
Sokszor van rá 3 hónap ingyenes.
Most is.Ha van otthon Lg tv is vagy ismerősnek akkor be kell állítani rajta,és te is tudnád utána használni a Hisensen ha bejelentkezel.
Mi is ezt csináljuk régóta. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
SztiviVander #7512 üzenetére
Köszi.
Én innen vettem: https://www.ledtvalkatresz.hu/
De itt is kapható alkatrész: https://www.pakaszelektro.hu/
Itt is van egy csomó, de jóval drágább, mint az előbbiek (persze azért így sem túl drága) https://www.torokelektro.hu/tcslista/led-tv-alkatreszek/alaplap/hisense-_214877
Itt egy rövid videó, hogy hogyan is kell kiszedni az alaplapot: https://www.youtube.com/watch?v=nRGagjXU3m8&ab_channel=Nick%27sTVRepair
Az egész videó 1 perc 10 mp, nekem azért is tartott "sokkal" hosszabban a művelet, mivel nem elektromos csavarbehajtót használtam, hanem hagyományosat.Egy jó tanács, ha valaki hasonlót csinálna. Érdemes rendelés előtt leszedni a TV hátulját, és megnézni az alaplapon lévő termék számát (az én esetemben pl RSAG7.820.10316/ROH) és az alapján keresni, rendelni.
Tényleg rohadt egyszerű az egész, szinte nem is lehet hibázni.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
SztiviVander #7508 üzenetére
Szeretném megköszönni az ötletet, eszembe se jutott volna magam megcsinálni. De rákerestem Youtube-on, találtam videót, hogy hogyan is zajlik egy ilyen "javítás". Aztán találtam több magyar céget is, ahol bontott alaplapokat árulnak. Kedd este megrendeltem egyik helyről (17500 HUF postaköltséggel együtt). Tegnap (csütörtök) délután átvettem a postán, aztán este kemény 9 perc alatt kicseréltem, és tökéletesen működik. Mondjuk ebben a 9 percben nincs benne, hogy le kellett venni a TV-t a helyéről, biztos helyre tenni, majd utánna visszarakni :-).
Szóval örök hála a tippért, újra működik! -
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #7508 üzenetére
Teljesen egyetértek, amellett hogy engem is bosszantana, de sajnos ilyen világban élünk...
DIY: YT+kínaishop
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #7460 üzenetére
Jó, én főleg azért nem tudtam eddig ezeket, mert még sose használtam, nem is akartam használni, lévén, hogy alig nézek TV adásokat. Az én "saját" TV-m szinte csak lokál filmezésre van használva, egy másik családtag, másik TV-je meg TV adásokhoz is, de nála sem merült fel eddig ez az igény, de jó róla tudni, majd megnézem, hogy működik e azon a TV-n.
-
rush1902
csendes tag
válasz
SztiviVander #7460 üzenetére
Köszi szépen. Akkor ez lesz a nekem megfelelő tv, persze jó lenne ha az ára kicsit lejjebb menne, talán a foci eb előtt akcióznak.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #7431 üzenetére
És a beágyazott feliratok, hangsávok? Lejátszás közben lehet váltani közöttük?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #7428 üzenetére
A DLNA meg már egy nagyon régi szabvány erre, attól is tartok. A feliratokat Serviio-val rendesen kezeli?
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SztiviVander #7428 üzenetére
Szerintem a plex kliens kezeli rosszué a dolgokat. Megnéztem az egyik 1080p anyagot konkrétan 16 380 kbps ez kb 16 Mbit/s. Ez ha jól azonosítom kb. level 2.1. A tv kliensmaximálisan 4.1-et mond ami 200 Mbit/s, azaz ezt bőven vinnie kéne. De könnyen lehet mással van a baja. Az biztos, a plex kliens gyakorlatilag használhatatlan offline tartalomra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #7418 üzenetére
Akkor csak jól gyanítottam. Bár nekem még mindig kicsit átláthatatlan a Plex működése, mert nekem pl. a server-en ki van kapcsolva az átkódolás engedélyezése, de úgy látszik nem elég csak ott. Eléggé belépő Hisense TV-nk van amúgy és a Közvetlen adatfolyam, lejátszás be van kapcsolva a kliens-ben, de ilyen akadós gond eddig nem volt vele. Legfeljebb a nagyon nagy bitrátás videókkal, mert 2.4GHz-es Wi-Fi-n lóg, az pedig már nem bírja el, lehet ott is ez a gond?
-
pn4hvq
senior tag
válasz
SztiviVander #7390 üzenetére
Nem jogszabályban van rögzítve, hanem a webshop olyan feláras szerződést köt a futárcéggel, hogy a termék kibontására a vevőnek lehetősége van. Extraszolgáltatás a futárcégtől, extra díjért a webshopnak.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Konkrétan volt ilyen példám, írtam is, hogy mivel. És igen a bolt "szabályzatában" (vagy mifenében), konkrétan ez szerepelt, hogy ezt megtehetem (sőt még "javasolták" is).
Szerintem ez a mai napig még nagyon sok webshop-ban így van, vagy hasonlóan... (Mármint, hogy azt írják, hogy "persze", aztán a helyszínen kiderül, hogy "mégse".)
-
rainman72
nagyúr
válasz
Igen lehet az is.
De ha vettem egy 75s tv-t régebben még a futár is kivi volt rá plus egy 1000s meg is oldotta a kérdést -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #7315 üzenetére
mint apple tv app...->
-
klaya86
senior tag
válasz
SztiviVander #7312 üzenetére
Köszi a segítséget. Mivel szimpi pár típus így specko alapján,igy megpróbálom előben is megsasolni. Aztán, ha okénak tűnik, akkor online megrendelem. Így ha mégsem jön be, 14 napon belül vissza tudom küldeni.
-
tocijozsi00
csendes tag
válasz
SztiviVander #7277 üzenetére
Hát az én tv -ém 2021 es.A7gq.azon N1203 as frisittés kerűlt rá.Március 6 reggelén..Képi világ jo.Szerintem.Ugy vettem észre,hogy a boxbol jővő Tv csatornák képe javult kicsit.Javitották a nézet arány álittást.
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #7277 üzenetére
Egyszer valami hisense képviselő elmagyarázhatná hogy mennek ezek a frissítések mert szerintem botrányos! Hónapokat kell várni rá ha valami nem megy rendesen de az se biztos hogy megjön a tv-re úgy hogy másnál ugyan olyan tv-nél már kettővel újabb van!
-
enginev3.0
félisten
válasz
SztiviVander #7157 üzenetére
Az lenne az acr javító szerintem
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #7024 üzenetére
Jó lenne megszerezni az említett javítást!
-
dlor
tag
válasz
SztiviVander #7019 üzenetére
L1029 pipa 😃 Nagyon köszönöm.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #7017 üzenetére
Szuper.
Mondom elsőre nekem sem indult el a downgrade, de gondoltam egyet és ismét áramtalanítást csináltam. Nem sokat vártam mire bejött a kép és akkor már 29%-nál tartott. Ez most nálad is downgrade volt vagy update?
-
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander #7016 üzenetére
És milyen gyorsan válaszoltak! Le a kalappal, főleg így karácsony előtt amikor már mindenki szabin van. Küldtek új linket, amiről megint ugyanazt a fájl lehet letölteni (nyilván összekomparáltam ezt is az előzővel), csak épp Forcedupgrade_001.bin néven
És ezzel a névvel bizony elsőre elindult a downgrade. Szóval ez a trükk, legalábbis az 55U8GQ-nál.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #6999 üzenetére
Én amúgy mindegyik frissítést úgy csináltam, hogy tv kikapcs, áramtalanít, pendrive csatlakoztat, távirányítón bekapcsgomb benyom és közben áram alá helyezem a tv-t. Egyébként pont ez az utolsó nem indult el egyből, ekkor megint áramtalanítottam és utána már ment. És lehet az sem mindegy mi a fájl neve, de ezt is megírja az ÜSZ. Amúgy az oldalukról néztem az email címet: hisensetv.hu@gorenje.hu.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #6994 üzenetére
Amúgy miért nem ment neki? Nem talált hozzá FW-t, vagy nem indult el a telepítés? Mi volt a probléma?
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #6993 üzenetére
Nálam is pkg fájl volt. Az tölthető le és azt is kaptam az ÜSZ-tól és vidaa van a TV-n. Vagy mire gondoltál?
#6994:
usb_MTK_9900_EU.pkg néven ment fel a 2.0-ás USB portba csatlakoztatva.
Remélem nekem menni fog a downgrade. Pont erről az oldalról korábban lementettem az előző fw fájt, már nem tudom miért, szóval azzal megpróbálom. -
balalajka
újonc
válasz
SztiviVander #6934 üzenetére
Nem hinném, hogy hibás, mert egyéb képeknél nem látszik probléma, tökéletes videókat is produkál, de vannak ilyen képernyők, amikor nagyjából 1 szín van rajta és ahhoz valami fehér, azoknál így világít. Sokkal inkább vezérlési problémának tűnik, hogy valamiért ilyenkor ott túlvilágítja.
-
Kornel
veterán
válasz
SztiviVander #6629 üzenetére
65U7HQ VA panellel úgy torzul, hogy invrzbe fordulnak a színek. Ezért nem vettem meg 200k-ert sem, pedig nagyon csábító volt az ára.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #6462 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam azt az upnp részt a routeremben, amit kerestem (azt szeretném kikapcsolni)
-
válasz
SztiviVander #6440 üzenetére
Ezért furcsállottam én is
Egyébként azt sem értem, hogy miért a Gorenje szervízt kell hívni
De komolyan azt kell.
IQfályter: ezek megvoltak természetesen -
IQfályter
tag
válasz
SztiviVander #6419 üzenetére
Na
Most már megy Google Home nélkül is
de tényleg elsőre csak a Google Home mellett látta.A Tv-n képernyő megosztás bekapcsol, Home elindítva ,helyadatok engedélyezése, Bluetooth bekapcsol redőny lehúz, Smart View bekapcsol, listáz. Most már simán listázza és kapcsolódik is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #6418 üzenetére
Ezt nem nagyon értem, hogy a csatornát hol kellene állítanom. Amint látható az egyetlen csatorna állítási lehetőség a "Vezérlő csatorna", amire meg pont azt írtad, hogy "mindegy".
A Displayspecifications pedig egy elég megbízható oldanak van tartva, én nem is ismerek ilyen hasonlót, ahol ennyire részletesen lehet egy TV típusról tájékozódni. (A Hisense hivatalos termékoldalát hagyjuk, ott szinte semmi sincs a marketingen kívül, még az User manual-ban sincs semmi ilyesmi.)
Gyanús nekem is, hogy a TV nem tudja amúgy, de azért megpróbálom még, amit lehet.
-
IQfályter
tag
válasz
SztiviVander #6407 üzenetére
Nekem sem megy egyből csak ha mellette fut a Google Home. 43A7GQ, Samsung A34
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #6412 üzenetére
Ezek a mostani beállítások (gyakorlatilag a "gyáriak"):
A csatorna most 44-en van, de majd legfeljebb kipróbálom 36-on is, bár nem hinném, hogy pont ez lenne a baja. Bármi más látszik, amit állítani kellene?
-
Klon
aktív tag
válasz
SztiviVander #6407 üzenetére
Szia!
Sajnos nem találtam olyat hogy a "tv-t atkapcsolom a kepernyomegosztasra..." -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #6408 üzenetére
Igen ahhoz akarok csatlakozni. A Routerem tudja az ac-t is.
Ezeket írják a TV-re:No most akkor itt hol van béka elásva?
Miért hogy kellene beállítani a router-emben a Wi-Fit? Mind 2.4GHz-en, mind 5GHz-en tudok rá más eszközökről csatlakozni. A 2.4GHz-re a TV-ről is tudok csatlakozni, de az ugyan úgy van beállítva, mint az 5GHz-es.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
SztiviVander #6398 üzenetére
Igen bocs--rossz kérdés-válaszra kattintottam
erre gondoltam , amit ő kérdezett még pár hozzászólással előtte
55U8HQ ---ebből a nagyobbra
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #6362 üzenetére
Nálam szinte minden ok kivéve a dv. Sötét jeleneteknél olyan mintha lassabban alkalmazkodna az adott jelenethez és ez néha villogást eredményez.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Nekünk 40A4BG-van és arra is nemrég jött egy frissítés, lehet annál is elromlott ez a hang opció? Amúgy még sose néztem a menüben, de ez a "DD-s kiegyenlítés" minden forrás esetén működik, pl. a TV adásoknál is? Vagy csak olyan lejátszott videóknál, amikben van DD hangsáv?
(Nem az én szobámban van ez a TV, nem én használom rendszeresen, ezért nem töltöttem vele eddig túl sok időt, hogy ezeket megfigyeltem volna).
-
zseko
veterán
válasz
A hang nekem is feltűnt hogy fura. De a magyar nyelvet várni a Vidaa voice-ba és ezt hibának felróni szerintem túlzás, nem egy világnyelv vagyunk.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander #6357 üzenetére
Nekem egyelőre úgy tűnik hogy a gyorsindítás bekapcsolása most nem kapcsolja be az ultra smoot motion-t ahogy korábban tette és amiért a gyorsindítást sose tudtam használni. De majd még figyelem.
Ez a pinklila elég durva, ha már ennyire szinezni akarnak lehetett volna pár választható szín és nem ezt erőltetni mindenkire. Media lejátszó tényleg szarul fit-el bizonyos felbontású videókat, valaki írta hogy mozi nagyítást kell választani, oké, de a gond csak az hogy a media lejátsznónál csak fit, teljes és eredeti méret (=eredeti felbontás) van. Mivel a teljes méret és a fit ugyanaz így valószínűleg a fit van elrontva, annak kellene képarány szerint úgy nagyítani hogy szélességre kitöltse, magasságnál meg alul felül fekete csík.
Hang normalizálása dolby atmos-al szerintem szintén elromlott, hol tök halk hol zavaróan felhangosítja, ez eddig tökéletes volt, most átkapcsoltam dolby virtualx-re, azzal kevésbé zavaró. Vidaa voice-ban továbbra sincs magyar nyelv és google továbbra se választható. Viszont lett apple tv és energia takarékosságra figyelmeztetés, ami biztos roppant hasznos. Jó, hát biztos jobb lett a rendszer belül is. Vagy nemDe hátha ezután nem kell megint 2 évet várni egy frissítésre.
-
djhir
tag
válasz
SztiviVander #6337 üzenetére
Előtte nekünk Tlc tv volt, egy kicsi, meg egy nagyobb távirányítóval. A kicsit a nejem használta, és hiányzik neki az egyszerű távkapcsoló, amin csak a hangerő, és csatornaváltó gombok vannak a ki-be kapcsolón kívül.
-
djhir
tag
válasz
SztiviVander #6335 üzenetére
Én meg egy ilyet [link] vettem, ami nem lenne rossz, de a gombok kapcsolása nem annyira precíz, mint a gyári távnak. Viszont van rajta info gomb, és lejátszás vezérlő gombok is.
-
zseko
veterán
válasz
SztiviVander #6299 üzenetére
Nálam nem az újabb fw-vel jött az appletv, hanem egyszer csak megjelent. Persze előtte, korábban már jött egy fw frissítés, így lehet szüksége van valamire ami egy újabban van benne.
Engem egyébként annyira nem nyűgözött le az appletv, még azt az egy sorozatot sem néztem végig a három hónap próbaidő alatt amit elkezdtem, ellenben kurva macerás volt lemondani és megszüntetni az előfizetést.
Nem tudni mi alapján jön frissítés. Nekem oled van, szóval az se a legolcsóbb kategória, napokban jött ki rá a frissítés. Kiskutyának 'még drágább' tévéje van tőlem, ha mondhatjuk így, a 65'-os változata az enyémnek, ami ráadásul szintúgy az L1029 fw-n ragadt, míg az enyémen a legújabb volt, mégis hamarabb megkapta az új fw-t, mint én. Szóval még te is megkaphatod.
Amúgy nekem nem jött be a felület megújítása, a régi jobban tetszett. Sok változás persze nincs rajta, csak pont ahhoz nyúltak látványosan, ami szerintem jó volt úgy ahogy volt
-
Pityu89
senior tag
válasz
SztiviVander #6299 üzenetére
Pont ezeket várom én is. Csak egy Hisense OLED mellett.
-
kispal87
aktív tag
válasz
SztiviVander #6296 üzenetére
Alapból hibátlanra sikerült, azért nincs rá frissítés!
Viccet félretéve, nem értem mi ez a nagy frissítés várás. Még ha bekerülne egy új streaming alkalmazás vagy ilyesmi, de ilyenről szó sincs, szóval... -
Széna Tom
csendes tag
válasz
SztiviVander #6203 üzenetére
Vodafone-nál a CI kártya plusz beltéri egységnek minősül. Havi díja 500 Ft. Gondolom a T-nél is valami hasonló lehet. És ha nem set-top boxot használ, hanem CI kártyát, akkor az usb-re kötött vinyóval tökéletesen tud rögzíteni, megállítani..stb.
-
Levente1991
tag
válasz
SztiviVander #6200 üzenetére
Értem, köszönöm az infót!
-
Gabesz87
veterán
válasz
SztiviVander #6192 üzenetére
Oksa, megnézem, köszi. TV-n nem tudom most be van-e kapcsolva a CEC, a Shield -en és erősítő igen. Shield tavjaval kapcsolom az erősítőt és állítom a hangerőt.
Szetnezek majd a másik TV -n is, az meg egy jó régi Samsung. Ahhoz egy amlogic lejátszó van kötve, lehet hogy ott is aktív a CEC. -
hontik
csendes tag
válasz
SztiviVander #6174 üzenetére
Köszi!
Jelenleg a V0007.06.10S.N0110 szoftver van rajta, de magától nem frissül. Van ennél frissebb? Érdemes ezzel foglalkozni, vagy hagyjam el?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SztiviVander #6159 üzenetére
Factory reset esetén törlődik minden. Ezért dokumentálom a beállításokat így könnyen visszaállíthatóak.
-
Széna Tom
csendes tag
válasz
SztiviVander #6153 üzenetére
Pfff, tök jogos. Ezt most nem adta ki az agyam
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #6085 üzenetére
Hisense frissítési hozzáállása valami borzasztó. Nálam a 65a9g még mindig L-en van pedig elméletileg felső kategória márkán belül..... Automataán semmi amit a szupport küldött meg nem jó hozzá...
-
Dohren
tag
válasz
SztiviVander #6072 üzenetére
Szia
Az LG simán lejátszotta. Jellemzően mkv töltök le vagy avi. A plexet megnézem a QNAPon.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5982 üzenetére
U7HQ-n úgy van, hogyha bekapcsolom az állandó időeltolást (rendszer/haladó /pvr×hift), akkor ha nem kapcsolom be külön a timeshiftet, akkor is elindul a háttérben. Igaz, ha aktiválni akarom a visszatekerést, akkor megnyomom a jobbra nyilat és aktiválódik. Pl. ha fél órája nézem a csatornát és vmit visszanéznék, de nem indítottam el a timeshiftet, akkor jobbra nyíl és elindul a timeshift és visszanézhető az a fél óra. Amennyiben csatornát váltok, akkor persze megkérdezi, hogy leállítom-e, de a másik csatornán ugyanúgy elindul a háttérben. Nekem is LG volt előtte, na ott valóban sokkal jobb volt, észrevétlenül működött, nem kérdezett semmit. De pl. samunál is külön be kell kapcsolni mindig. Viszont az LG csak 1,5 órát tudott visszatekerni, itt akár többet, talán a háttér tártól függ. Itt volt hogy 3-4 órát is vissza lehetett.
-
Széna Tom
csendes tag
válasz
SztiviVander #5980 üzenetére
Köszi, kipróbáltam alakul ez. (nekem háttérfény 100 a max) majd játszok vele. Érdekes, hogy nem mindig aktív az automatikus fényerő, de majd kitalálom.
Használ valaki CI kártyát a tv-ben? Érdekelne, hogy én bénázok valamit vagy tényleg csak az aktuálisan nézett adást tudom rögzíteni? Most kértem egyet a Vodafonetól hátha ki tudom váltani a boxot, de így nem tudom.
-
Széna Tom
csendes tag
válasz
SztiviVander #5978 üzenetére
Aztaaa, hát rá nem jöttem volna, hogy ott fel-le kurzorral váltok még. Láttam, hogy a háttérfénynél van "Ki" "Alacsony" "Közepes" és "Magas" és ennyi. Köszi
Valami jó beállítás, ami neked bejött? Hátha kiindulópontnak jó lehet.
Ami nagyon zavar, az a szappanopera hatás, amit a "mozi éjjel" kb. kivesz, de azzal pedig nagyon fátyolos a kép. -
djhir
tag
válasz
SztiviVander #5966 üzenetére
Nehéz eligazodni a Hisense tévék között. Egy biztos, oledet nem szeretnék. Nem azért, mert rossz a képminősége, de én szeretek világosban is tévét nézni. Nem zavar, ha egy tévé nem annyira vékony, sőt kifejezetten kedvelem a direkt ledes típusokat.
-
dlor
tag
válasz
SztiviVander #5809 üzenetére
Apple tv volt... nincs. Most néztem meg ...már nem elérhető. Tuti nem halucináltam mert még képet is csináltam. Nem volt fw váltás. 1029 van. Tesztelnék? Ahogy láttuk már nem kell FW váltás hogy az alkalmazások eltűnjenek és visszajöjjenek.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5829 üzenetére
Az utolsóra gondoltam én is, a másik kettő nem jó megoldás, a falat kell megvilágítani 🙂 Csak reméltem, hátha vkinek van jobb ötlete 🙂 Azért köszi a hozzászólást 😉
-
Gabesz87
veterán
válasz
SztiviVander #5818 üzenetére
Nekem M-es fw van a 65U8QF-en rég. Arra most nem emlékszem, hogy manuálisan raktam fel, vagy OTA volt, de azt hiszem ez utóbbi. Kb. 2 alkalommal frissítettem kézzel, aztán 1 vagy 2 update jött OTA-n.
Engem sem érdekel különösebben, TV_n max a YT-ot használjuk, meg néha a gyerek néz meséket YT-on, Disney-n, Netflixen. Minden másra ott a Shield!
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5812 üzenetére
Nem u8, hanem 55u7hq
06.20K.M1229
@Parmezan77: emagos, hogy még vissza tudod küldeni?
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5809 üzenetére
VIDAA 6-nál szerintem kellene lenni. Appstore?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #5788 üzenetére
A TV lépernyője le volt fóliázva és minden kiegészítő bontatlan csomagban volt. Annyi még hozzá., hogy a csavarok nem "hegyesek" voltak, tehát nem teljesen lemezcsavar, bár lehet erre rosszúl emlékeszem és mégis. De majd megnézem jobban milynek is, de egy ideig még nem, mert még gyógyul az újam, amiről lehozta a bőrt...
-
válasz
SztiviVander #5788 üzenetére
Valószínűleg ez a gyártó is egységcsomagokat használ a kellékekből. Olcsóbb néhány csavarral többet rakni a csomagba és több készülékhez ugyan azt a kellékcsomagot adni, mintha mindegyikhez saját kellékcsomag lenne.
-
HF77
őstag
válasz
SztiviVander #5770 üzenetére
nálam ilyen (még) nem volt....persze ez az én tapasztalatom!
-
HF77
őstag
válasz
SztiviVander #5766 üzenetére
én több ízben rendeltem, vettem tőlük ezt-azt...nem tudok rájuk rosszat mondani!
de ezért is írtam, rá kell kérdezni!
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
SztiviVander #5758 üzenetére
Könnyen lehet
amúgy kínai ház WD belső (500gb) --de rajta is hogy 985mA (a többi hhd-n nincs fogyasztás írva )---de amúgy most végig néztem mindegyikkel problémás
-
dlor
tag
válasz
SztiviVander #5750 üzenetére
65U8gq-m az van ...a színeked imádom de azért nem tudok minden szeretni benne ....de már félig meddig megszoktam. 😃 Ez a 75" miniled azért "izgat"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SztiviVander #5746 üzenetére
Lemondtam az LG-t, most már biztos a Hisense lesz, de nem az, hanem ez a másik (elvileg újabb) modell. Az HDR-t meg legfeljebb "elengedem" (az LG biztos HDR-es lett volna). A hangját meg majd "meglátjuk", de az is szimpatikus a Hisense-ben, hogy van audio Jack out, így egy pár jobb hangszóróval bármikor tudom "turbózni". Az viszont kicsit fájó, hogy a kézikönyve szerint csak 2.4GHz-es Wi-Fi-t tud, azért DLNA-ra meg hasonlókra jó lett volna az 5GHz.
-
Pityu89
senior tag
válasz
SztiviVander #5704 üzenetére
Disney+ on nálam is csak újraindítás után indulnak el a filmek.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5676 üzenetére
Na igen, a gyári visszaállításnál lehet, bár az könnyen lehet, hogy egységes. De ahol a FW telepítését írják, ott külön rész van a Vidaa rendszerre. De csak egy ötlet volt
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5649 üzenetére
Nem, sima windows. Ezt a programot nem ismerem, ha túl nagy szakértelmet nem kíván, holnap kipróbálom.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5647 üzenetére
A PC-n lévő megosztást vmiért nem látja a TV. De akkor majd egy TP link routerrel kipróbálom. De Robi81 is jelezte, hogy neki a Synology NAS-nál sem látja. És igazából a lecserélt LG-nek nem volt ilyen problémája, és az xboxnak sincs, sőt a samsungnak sem.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SztiviVander #5612 üzenetére
Megnézem majd azon is. Azért jó lenne egy kalibrálós videó, mint a tcl c735 esetében. És ahogy nézem sd és sd adás között is van különbség. RTL3 Arsenal meccs kép, tragédia. Mondjuk a te tévéd magasabb kategória.
-
hallerlaller
addikt
válasz
SztiviVander #5558 üzenetére
Na most hogy mondod le is jött xd milyen ragasztót ajánlasz?
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #5573 üzenetére
Ja nekem sincs ott új fw. Pedig úgy gondolom hogy egy 9-es szeria azért megérdemelné hogy jobban figyeljenek rá.
-
Kiskutya
veterán
válasz
SztiviVander #5568 üzenetére
Nálam se frissül az a9g! Még mindig L1029.
-
zseko
veterán
válasz
SztiviVander #5530 üzenetére
Nálam - például alváshoz
Az én tévémnek - A9G - tévéként egész korrekt a hangzása ahhoz, hogy zenét hallgassak róla. El nem tudnám viselni (zenéhez) ha nem így lenne, szeretem a mélyeket pl., és, tévéhez képest természetesen, de ezen van normális. Hogy hangerőt nem bír ilyenkor az egy más dolog, 20-as értéknél már behörög a hangszóró, na de 12-nél feljebb nem is nagyon szoktam használni mert azt már áthallani, pláne este, ekkor elég, még majdnem sok is a 8-as szint is. Így például ha Youtube-ot nézek se szenvedés hallgatni, ehhez és a filmekhez is bőven megfelel annyira, hogy ne kelljen külön erősítő hozzá.
Mivel a kijelzőt külön ki lehet kapcsolni, ami kifejezetten tetszik is nekem, és olyankor csak a hang van, az időzítővel kombinálva kimondottan jó így (számomra, természetesen) alváshoz. A tévé mögé tett usb-s ledsorral ('házi' ambilight) kombinálva pedig marha hangulatos is, és mikor lekapcsol a tévé, lekapcsolja ezt is. A külön erősítő meg ott búgna nekem egész éjjel, én meg nem bírom elviselni alváskor az ilyet, ki kell kapcsolnom mindent olyankor.
Végülis megoldottam a Youtube-al, szóval annyira nem lényeg a Spotify, csupán a zenéim ott vannak, emiatt lett volna jó, na meg más tévén rajta van, és ismertebb mint a Deezer. -
zseko
veterán
válasz
SztiviVander #5528 üzenetére
Nálam az AppleTV+ szintén csak úgy megjelent egyszer. Én is bele-bele szoktam nézni időnként, mert sok népszerűbb appot hiányolok, de sose jelenik meg semmi. Mondjuk van FireTV Stick 4K Max-om így különösebben nem gond, de például a Spotify (vagy a Twitch) hiánya teljességgel érthetetlen, miközben a Deezer rajta van vagy háromszor, de kétszer biztosan. A Rakuten jó lenne nekem, csak nem a TV hanem a Viki változata
-
dropi
senior tag
válasz
SztiviVander #5501 üzenetére
Hallod, eskü ezen gondolkodtam, hogy ha csak 15-ert adnék el 20 darabot már meglenne a repjegy
Annyiért meg egy ilyet tuti h el tudnék
Ha még mellé dobnék két 20 dolláros Nike-t meg Tommy Hilfiger cipőt, a költő fele is -
zseko
veterán
válasz
SztiviVander #5437 üzenetére
Egyetértek veled, egyedül a sose döcögött résszel nem, mivel nálam a menü eleve szinte mindig úgy jön be film alatt, leglátványosabban a Disney 4K DV anyagoknál. Olyankor még a film is belaggol. Na meg nem véletlenül ajánlják ezeknél a tévéknél minden képjavító szirszar kikapcsolását a minél simább futás érdekében.
Plex sem hibátlan, van olyan anyagom amit nem tud lejátszani hibátlanul - pár másodpercenként megakad és bufferel - valamint egy-két perc után memory insufficient hibával elszáll az egész. Érdekes mód viszont a 85Mbps bitrátájú filmet meg lejátssza hiba nélkül (az említett film az 65Mbps-es).DE nem szidom a tévét, mivel összességében elégedett vagyok vele, csak vannak ezek a bosszantó apróságok (mármint az appok hiánya). És egyébként is, már tavaly május környékén is, mikor tévét kerestem, úgy írtam itt és a másik topikban is, hogy leginkább 'megjelenítő' kell nekem, mivel van egy 4K Max stick-em. Azon meg rajta van minden amit erről hiányolok (Rakuten Viki, Spotify, Twitch, HBO és most a SkyShowtime).
-
Gabesz87
veterán
válasz
SztiviVander #5308 üzenetére
Nem volt még soha Digim, úgyhogy én sem vagyok 100% képben, de digitálisan jön minden (ill. jön az analóg is parallel, ha minden igaz), a megfelelő vevővel (TV-k mindegyike ilyen már nyilván) alapból nem kell semmi más. De vannak kódolt adások, mint az HBO-k, CInematrix, ill. Filmbox csatornák, amikhez kell a kártya, vagy a STB. De erről a Digi Kábel TV topik összefoglalójában részletesen van írva.
-
Gabesz87
veterán
válasz
SztiviVander #5304 üzenetére
Opcionális. Lehet kérni box-ot, vagy Smart CAM-et, de igazából csak kódolt adásokhoz kell. Meg alapból nem lehet vele felvenni, mert HDD nélkül adják. No meg akar a fene plusz egy távirányítót, örülök, hogy megszabadulok a STB-tól.
#5305 Pityu89: ok, köszi. Hát az mondjuk úgy eléggé lekorlátozza a TV nézést, de végül is mindegy, mert nem igazán nézünk már sima TV adást. Valahol mintha a PVR kapcsán azt olvastam, jobb egy külső tápos HDD, hogy ne a TV tápját terhelje az is. Vagy nem számít, jó a sima USB tápos is?
Vannak még amúgy a felvétel kapcsán egyéb ötleteim, de azok nem ennyire triviálisak:
1. Veszek egy DVB-C vevőt (monjduk Enigmasat), ami tud felvenni hálózati tárhelyre is, és akkro egyből a szerveremre menne a felvétel.
2. Van egy elfekvő RPi 3-am, azt vértezném fel valahogy ez DVB-C vevővel, de az sem annyira egyszerű (kompatibilis vevőt találni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BIOS topic
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged