- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
A 3D nagy baja a minőségi tartalomhiány volt. A legtöbb film, ami kijött 3D-ben annak csapnivaló, vagy szinte semmi 3D-s hatása sem volt. Csak azon a pár kivételen (pár animációs film, meg természetfilmek) lehetett látni, hogy ebből sokkal többet is ki lehet hozni. Nem csoda, hogy sokan csalódtak benne és ez vezetett a végéhez is.
(A 2014-es Samsung-om is 3D-s é szerintem 4K TV-re váltás után is megtartom, mert az a pár jó 3D-s film tényleg nagy élmény vele).
-
SunMount3r
nagyúr
A 40a4bg tényleg a legolcsóbb kategória, az is csoda, hogy tudja a HDR-t. Teszteltem azért direkt (meg mert még sose volt HDR-es TV-m) és valóban látni olykor némi extra hatást a filmekben. De ez kb, annyi, hogy azok a dolgok, amiknek "világítania kell", azok tényleg világítanak (nap, hold, villanykörte, színes neonfények, ilyesmik). De teszteltem olyan filmmel is, amiben alig van ilyesmi és alapból elég egysíkú a képi világa (Pale Blue Eyes) és ott már szinte semmi különbséget nem láttam az SDR-es verzióhoz képest. Jó, lehet mondani, hogy ez a TV meg ennyit tud HDR szinten, de én inkább úgy vagyok most vele, hogy a HDR "jó ha van" és inkább legyen akkor a HDR-es verzió, de annyira nem nagy szám, hogy sírni kellene utána, ha éppen nincsen.
-
"Fit módnál egy szélesvásznú film torzulva jelenik meg. Régen nem volt gond. Kb 10 mp lehet a fejlesztőknek helyretenni hogy jól olvassa ki a vidó metainfóit."
Nem.
Azok nem szélesvásznú filmek. Csak a szélesvásznú film van kiegészítve két vastag vízszintes csíkkal.
Mivel a felbontás 4:3 a széthúzás torz lesz.
Kell lenni még egy beállításnak ami kb a megjelenítő felbontásának megfelelő szélességben húzza szét a képet. És vág alul - felül. Ezzel a képarány nagyjából helyre áll.A movie zoom beállítással lesz jó a képarány.
-
dlor
tag
rá is kerestem lehet hogy nem jól csináltam 😃 If your Hisense TV is turned on, unplug the AC adapter from the power socket.Now, let it stay like that for at least ten minutes.After 10 minutes, press the “POWER” button on your Hisense TV and hold it down for 60 seconds.További elemek...•
-
zelikocc
senior tag
Próbáld ki Pityu89 tanácsát. És kapcsold ki az ultra smooth motiont.
Ezután úgy indítsd újra a TV-t hogy áramtalanítod.
Nekem így lett jó. Így már Apple TV-ről érkező 24 FPS jelet tökéletesen megjeleníti.
Azóta is jól megy és egyre jobban tetszik a TV. Bár a VIDAA-t nem használom az Apple TV miatt, de az is jónak tűnik. -
Ferenczi Áko
addikt
Nem követem min megy itt a perpatvar, csak a kommentedre akarok reagálni.. A Media marktban van olyan szolgáltatás 6000 ft-ért, ha veszel egy Ps5-öt akkor beüzemelik neked a helyszínen, csinálnak accountot,, "szűz" email címmel stb. Ami kb egy 5 éves gyerek szintjén van..És van akik veszik.. Lehet ezzel kellene foglalkoznom..
-
Vhiktor
nagyúr
Azért ez nem igaz. Mert attól hogy szűrőket használnak, hova tovább utomunkalatok során digitálisan színezik át a képet, attól még, ha a rendező/colorist sárgás hatást akar elerni mondjuk szűrővel akkor a kalibralatlan tvn ez nem sárgás hanem mondjuk zöldes lesz.
Továbbá gyári beallitasokkal sok esetben rengeteg részlet tűnik el a képről és így a néző lemaradt bizonyos dolgokról amik egyébként ott vannak a képen.Szóval a kalibrálás lényege az, hogy azt lásd amit a rendező. Ha ő nem a valóságot akarja közvetíteni akkor ne a valóságot lásd, ha pedig azt akarja akkor azt lásd.
A legtöbben úgy nézik a tvt, hogy fehér szín vagy annak az árnyalata soha nincs a képen, de a sok éves rossz használat során, ez fel sem tűnik nekik, hogy a hó és a felhő is kék, stb.
De azzal egyet értek, hogy mindenki úgy nézze ahogy számára tetszik.
Pl nekem volt olyan ügyfelem aki úgy hívott ki, hogy ne legyen neki szinhelyes a tv, hanem a termeszetfilmnel a fa levelek vilagitsanak mint a neon zöld, mert neki az tetszik.
Volt 4 tv-je és csak az egyik képe tetszett neki, és azt szerette volna, hogy a másik 3 is ugyanolyan legyen. Megcsinaltam.És ez így van rendjén, hogy azt élvezze ami neki tetszik.
De ha a valóságot szeretnéd látni akkor elengedhetetlen a kalibrálás.
Hogy ne csak a tvknel maradjunk, ugyanez igaz az elohivott fenykepekre. Személyes példa, hogy a valóságban rózsaszín koszorúslány ruha az elohivott fényképen sötét lila lett és az összes részlet, gyurodes eltűnt.
Nem is fizettem ki az elohivott képeket. A forrás képek természetesen tökéletesek voltak.Vagy hogy a pipacs színe a valóságban piros és nem sötét bordó.
Pár példa csak a szemléltetés kedvéért.
Az hogy kinek melyik tetszik jobban az már egyéni ízlés kérdése.
Ebből adódik, hogy nem való mindenkinek a kalibralt kép. -
-
SztiviVander
addikt
Az fura mert nekem is 55u8gq van es van benne. Halado kepbeallitasokban talan a masodik menupont, nullatol szazig csuszkan lehet allitani mint a fenyerot vagy a kontrasztot. Ilyen hogy ki/alacsony/stb nekem a dinamikus kotrasztnal meg a zajszuroknel van csak. Es mindig be van kapcsolva az fenyerzekelo, olyankor a bealllitott hatterfeny ertek a maximum amire felhuzza vilagosban. Annyi ha allitok rajta akkor kikapcsol az erzekelo es vissza kell nyomni. De anelkul ejszaka kiegetne a szemem. Vagy lehetne allandoan manualisan allitgatni este meg nappal, de minek ha tok jol mukodik az auto szabalyzasa. Apropo, nem lehet hogy neked vmi regi fw van rajta amiben meg ugy volt a beallitas ahogy irod? En L1029-el vettem (nincs is ujabb ra sajna) ugyhogy passz korabbiakba esetleg mi hogy volt.
-
SztiviVander
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=igfFYxo1KZ8
7:46 -tól van hogy kell belépni, nekem működött. Annyi hogy balance állítás nem minden audió módban van, ki kell kapcsolni a dolby-kat és akkor van. De szerintem nem sok minden van ott ami a sima menüben (vidaa 5 alatt) ne lenne benne és érdemes is lenne elállítgatni. -
-
Tasunkó
őstag
Nálam is vibrál de kikapcsolt smooth-nál nem a négyzeteket mondanám elsősorban hanem a kis pontot, ami hol utánhúz, meg hektikusan ugrál előre hátra,. Hasonlóan viselkednek a négyzetek és a kör is de nem annyira feltűnő mivel lassabban mozognak. Standard smoothnál a kis kör enyhe utánhúzásba vált, illetve átmenetet látni, mindenképpen kellemesebb az egész, valami utánhúzásba konszolidálja, de nem tünteti el persze csak ott már az egész nem annyira zavaró. A szerviz menüt azt nem tudom. Megnéztem egy 5éves lg-n de ott nem tudom, mennyire voltak bekapcsolva funkciók de maximum valami low-on, és ott is nagyjából ugyanez mint a hisense-n kikapcsoltnál. Pc monitorom, amin kimondottan a legroszabb.
Írtad hogy kodi-n keresztül se jó? Pedig ott az rendbeteszi, amit kiküld a hdmi-re az már 60hz-eshez igazított 24 fps úgy tudom, ha jól be van állítva. -
SztiviVander
addikt
Fú hát ez telefonon és pc-n is borzalmas, mondhatni nézhetetlen
A TV még kikapcsolt ultra smmoth-al s a legjobb volt a 3 közül, de ott is gáz és így már értem mit értesz akadozáson. Standard smooth az egész nézhetővé varázsolta, de ott meg gondolom van a másik probléma. Nem tudom de én még ilyet sose láttam filmnél, gondolom egyik streaming se nyom ilyen 24fps filmeket és a letöltött filmjeim se ilyenek.
-
-
mihione
őstag
Ez ilyen en is leirtam tobbszor is hogy vannak kephibak barki barmit mond
De engem mar nem erdekel szep kepe van es annyi,probald meg elengedni es csak hasznald,felesleges allitgatni ugysem segit.Nalam custombe van a smooth motion 3-as az elso ertek es 0 a masodik,igy viszonylag keveset hibazik. -
-
Tasunkó
őstag
Tv box-nál Kodival meg szokták oldani ezt a szaggatást, olvastam róla de nem jutottam odáig hogy felfogjam mi ez, mert nem vettem észre, de vannak leírások erről a képkocka, 60 Hz ellentétről. Ha egy olyannal játszanál le hdmi-n keresztül, szerintem netflix is van benne meg a többi hasonló HBO.,Az androidos rendszer mellé kell librelec alapon Kodit, mert androidoson is van ez a probléma.
-
-
dlor
tag
A legtöbb tévén azért van a szellőzéseknél rács. Na ott be lehet akasztani vékony drótot, az is fog annyit. Egyszer már az megfogta 😃 Nálam már nem akar tv-t borogatni a gyerek de ettől fűggetlenül én kikötöm. Főleg mert egy mozgó tv állványt alkottam, hogy félre lehessen tolni a 65-ös tvt ha projektorozás van. 😃 Azért elég lassan tologatom 😃😃😃😃
-
dlor
tag
Befejezem a szaggatós dolgokat. Nem hiszem, hogy bárhogy meg lehetne 100% ig oldani. Lg tv-im voltak már nagyon régóta. Most ahogy egymás mellé tettem a tvket, az Lg meg olyan mintha húznák magukkal sokszor a szellemképüket a mozgó dolgok.. Csak most tűnt fel ehhez képest. De kevésbé vibrál az egész. Azt szokhatta meg a szemem. Másfajta elmosás lehet gyárilag. Meg 3D tv-k, ki tudja mit hogy mókoltak azokon.
-
Gijon
senior tag
Ugyan ez volt nálam is..., a megoldás nálam (hátha segít) az volt, hogy beléptem a szervízmenübe és kikapcsoltam a gyorsindítást.(így lassabb, hosszabb a bekapcsolási idő, de nem vészes, máshoz nem nyúltam és nem is javaslom.) + az élességet 0-ra raktam minden olyan bemeneten, ahol filmeket nézünk. így megszünt a szappanopera hatás. Valószínű, hogy szoftveres hiba lehet, mert előtte olyan érzésem volt, hogy kikapcsolhatatlan az ultra smooth. Néha még látok egy-egy röccenést, de az elenyésző, vagy csak beképzelem. Viszont ez a módszer is generált egy hibát, mégpedig hogy nem engedi a bemeneteken állítani a képernyőméretet. Ezt a forráskészülékeken be tudom állítani, szóval nem olyan zavaró, de a hiba az hiba. (A dolby vision, csak az egyedi, saját beállításoknál engedi kikapcsolni a smooth-ot.) 7:15-nél van a Fastboot, azt állítottam off-ra. [link]
-
Zizi123
senior tag
Nem lehet, hogy neked is ugyanaz a bajod, ami nekem is volt, hogy a "cinema szaggatás" zarav? Amikor 24p-t 60Hz-es kijelzőn?
Itt beszélgettünk róla:
https://prohardver.hu/tema/hisense_lcd_es_led_tv-k/hsz_3101-3150.htmlErre nekem tökéletes megoldás volt a "Smooth: Lágy" beállítás.
Nem mondom, hogy soha nem láttam laggot a képen, de sima, gördülékeny (smooth), gyönyörű a kép, és nem rángat folyamatosan. -
-
SztiviVander
addikt
Nekem 55-os van, sehol sem eszleltem semmi szaggatast, se netflix se d+ se jutub se dvbt2 adasoknal. Kiveve a dlna-rol vagy plexrol lejatszott s21-el felvett 4K videoknal. De az konkretan fel percenkent egy kepkocka volt szoval az biztos nem az amire te gondolsz. Van az a vibralas vagy mi csokkentes amitol kicsit sotetebb is lesz a kep, mintha azt olvastam volna valahol h az okozhat ilyet, de nekem az off. Meg az az automatikus felismeres is off h epp mit nezel. Ultra smooth-tol kivagyok, foleg h valami bug miatt a netflix/d+ mindig visszakapcsolja (menuben off nyilvan, de latszik a keoen h on) es allandoan nyomkodnom kell hogy be majd ki hogy valoban elmuljon. Es mindegy hogy a kepbeallitasok mindenre vonatkozora vagy bemenetenkenti egyedire van allitva. Ennyi bugot talaltam en eddig benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest