- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Ez benne vna, és igazából bármilyen médialejátszót meg lehet akasztani, idő kérdése, sikerül-e megtlaálni a letöltögetések során, ami végül megakasztja, a killa sample pl direkt erre van.
Én se hiszem, hogy ez így jó, mindenkinek megy, nálam akad, csak még nem tudom, miért. Minden más megy, szóval a plex appban, vagy pont ebben a közvetlen lejátszásban lesz valami apróság, ezt még mindig nem találtam meg.
De erre jó egy külső médialejátszó, amúgyis 15-18 dolcsis cuccokról beszélünk, nem tétel. -
SztiviVander
addikt
Fura, en is probaltam logi vezetek nelkulit billt es egeret is, meg ket ilyen kinai mini billt, egyiket se ismerte fel. BT-s egerem/billem nimcs, azt csak gondolom hogy nem fogja latni mert keresesnel semmi mas bt-s eszkozomet nem mutatott csak a fejhalgatomat. Vezetekes cuccokkal meg nem is probaltam mert egyreszt azt minek, msreszt valamelyik doboz melyerol elo kene kotornom, reg nem madzagozok. Lehet hogy tv-tol is fugg vagy vidaa verziotol hogy megy e.
-
Rick4
félisten
Nálam a fém távban egy tuti volt, hogy bt-on is kapcsolatban van a tévével, és fel se kellett emelni, ment a takaró alól is.
Ez a harmony touch picit túlmutat a sima rendszertáv funkción, az eszközöket lehet csoportosítani, azaz nálam amikor még a projektor volt fent, tv és film activity volt.
A tv activity-re bekapcsolta a projektort, bekapcsolta az erősítőt, áttette a sat bemenetre, bekapcsolta a műholdvevőt, bekapcsolta a projektort. A csatornaváltó és menü gombok a műholdvevőt irányították, a hangerő az erősitőn hangositított vagy halkított, tehát nem nyomsz semmit, csak az egyik gomb az egyik eszközt, a másik gomb a másik eszközt irányítja.Amikor átnyomtam a film activity-re, kikapcsolta a beltéri egységet, bekapcsolta a médialejátszót, átrakta az erősítőt a blu Ray bemenetre, a médialejátszót vezérelt minden gomb, de a hangerő itt is az erősítőt irányította.
Külön gombokat lehetett feltanitani rövid és hosszú nyomásra, plusz az érintőképernyőre azt tettél ki, amit akartál, nem utolsósorban háttérvilágítással és saját akksival rendelkezik. Nekem megvan kb 2014 óta, de akkor ez a boltban 75 ezer volt, és minden percét megérte, még a klímát is tudom ezzel vezérelni.
Ha meguntam a tv előtt ülni, megnyomtam a kikapcs gombot, a táv pedig kikapcsolt szépen mindent sorrendben, lehet állítani a gomb ismétlés szekvenciát, az eszköz kikapcsolásnál a gombnyomás hosszát, és a két eszköz közötti szünetet.Zseniális technika, belül meg van egy plusz ellensúly, hogy pint úgy álljon a kezedben, ahogy az ergonómiailag tökéletes. Egy baja volt csak, nem volt olcsó kategória, ez is lett a veszte, ezért került süllyesztőbe a fejlesztés, beszántottak az egészet, de a mai napig letölthető a szoft, és napi szinten frissítik a készülékeket.
Rádugod a gépre, belepsz a szoftverben, hozzáadsz egy új eszközt gyártó és típus alapján, és onnantól működik.
És ha 10 évig egy távot használsz, azt lehet csak igazán megszokni. -
grafnet
veterán
Megmondom őszintén: teljesen igazad van.
Az én esetem, hogy 5 éve vettem egy LG TV-t, ami elkényeztetett!
Aztán 3 éve vettem egy Samsungot, ami hátba vert: nincs benne BT.
Aztán 2 éve a Hisense költözött be a házba. Na, az meg földhöz vert.Igen, az LG öreg, de mindent tud, amit - szerintem - egy TV-nek tudnia kell, nem kellett mellé vennem semmit, simán játsza a 4 k élményt.
A Samsunghoz már kellett egy BT átalakító, de még ő is simán elbír a Plex-szel.
A Hisense meg semmivel sem bír el. Pocsék a hangja, nem tudja a Plexről a 4 k-t lejátszani önerőből, még a FHD is megakad néha a fejében. Szóval vettem egy drága, de szép képet produkáló kijelzőt, ami mellé vennem kéne egy okosítót, hogy elérhető legyen az 5 évvel ezelőtti szint.
Igen sírok ezen, mert amikor ide jöttem érdeklődni, akkor csak a Plex-szel foglalkoztam, mert még nem volt streaming itthon. Senki sem mondta: ne vegyel Hisense TV-t, mert nem tudja önerőből lejátszani a Plexet - sem. -
Rick4
félisten
Ez a távirányító kérdés mindig előjön, én szerencsére már vagy 8-9 éve egy Logitech harmony touch boldog tulajdonosa vagyok, ha bekerül egy új eszköz, mint pl most a tv, pár perc alatt beilleszteni a sorba, és minden megy a megszokott módon. Ha újra kellene vennem, most is ezt vennem, bár sajnos már nem gyártják.
-
Rick4
félisten
Lehet ez egy központi szerveren tárolt lista, ami bejelentkezéskor mindenkinek más.
Mivel nincs kapcsolat a szerverrel, csak a fw- ben érkező cuccok láthatóak, amit utólag pakoltak oda, az mind hiányzik. Se a max, se a skyshowtime, se a directone nincs meg.
Igaz a smart iptv viszont fent maradt, amögött van egyedül kis kuka ikon, hogy eltávolítható a listából. -
SztiviVander
addikt
Nem plusz savokat ad hozza csak siman nem 100%-os meg mindig ezek szerint a nagyitas funkcio. A stick jol skalaz, a tv meg nem. En ezert (is) raktam vissza az L-es szoftvert mert amikor vegre kijott hozza az N0807 akkor kiderult h minden dlna-rol lejatszott film amit az aranyai/felbontasa miatt nagyitani/felskalazni kene nezhetetlen lett mert siman mindet teljes kepernyosre nagyitotta fekete csikok nelkul. Az N1213-al meg mar nem is probalkoztam, ezek szerint lehet jobb is. Mondjuk nekem igy nincs is max appom.
-
" a stick meg 3840x2160-t küld ki rá."
Ez UHD felbontás.
A TV 4K: 4096 x 2160
A TV mind a két oldalra egy vékony fekete csíkot rak. Észre se veszed. Ez jól működik.Ha közvetlenül kapja a 3840x1600 felbontást. elrontja a skálázást.
Mehetünk ezen még néhány kört, de az nem fog segíteni a helyzeten. -
Kiskutya
veterán
Nekem valami olyan elképzelésem van hogy bizonyos appok más codecet használnak. ( nem biztos hogy igy van) Azért érdekes mert a prime a disney meg a netflixen tökéletes a dv viszont a plex a max illetve a apple tv csíkos! Az a gond hogy nem egy appal van gond hanem hárommal és full ugyan az a hiba!
-
A UltraWide™ QHD+ (3840x1600) felbontást használja néhány stream szolgáltató. Például az Apple. Akkor van értelme, ha a tartalom is 21:9 oldalarányú. Minimális sávszélességet takarítanak meg vele.
De léteznek megjelenítők is ezzel a felbontással.A kijelző felbontására skálázza át automatikusan a tartalmat a TV vagy a jelforrás, az oldalarányok megtartásával.
Alapesetben ez a megjelenítő feladata. De a modernebb jelforrások lekérdezik a monitor felbontási képességeit. Ezekhez igazod állítják át a kijelző felbontását amihez hozzáskálázzák a tartalmat.
Ha nem így lenne, az SD tartalom tűélesen jelenne meg a 4K monitoron. De bélyeg nagyságban lenne látható a kijelző közepén. Hatalmasan vastag gyászkeretben.Itt továbbra is ugyan az a buktató. Nem mindegy, hogy 4K vagy UHD felbontásra skáláz a tévé. UHD esetében a natív 4K kijelzőn, alul és felül marad a kék csík.
A kék szín jelzi, hogy egy adott bemenetre nem érkezik jel. de ki van választva. Egyes tévék esetében kikapcsolható, ott marad a fekete.
A VIDAA, amivel mi közvetlen találkozunk, az államokban bejegyzett cég. A tulajdon viszonyaira nem találtam információt. Vélhetően teljesen kínai tulajdon.
-
Nagyon sok 4K TV UHD felbontású, nem valódi 4K.
A kérdező tévéje prémium minőség, valódi 4K felbontással.4K: 4096 x 2160
UHD: 3840 x 2160Az 4K felbontásra optimalizált tartalmat Dolby Vision esetén rosszul jeleníti meg a tévé. A 4096-ot behúzza 3840-re, ezzel csökken 2160 sorszám. Tejesen feleslegesen
A lehetőségek
Az appban keresni beállítást
kizoomolni a kéket
megbarátkozni a kék színnel
TV csere vagy valami minőségi stick használata
reklamálni a Hisensenél.
Az utóbbi esetében vagy nem történik semmi vagy csak lassan valami. -
kelly416
veterán
Az a baj, hogy a nyelvekkel hadilábon állnak, és mióta hugom vett egy kihangosítót - csak mivel németben laknak, így a kihangosító németül kvartyog - , nem igazán akar Édesapám külhoni kütyüt.
Köszi a tippet, utána keresek.
Erre gondolsz egyébként? Mert akkor meg is rendelem.
-
captainnemo
aktív tag
A minap volt kis időm próbálgatni és kipróbáltam dlna-n is a tartalmakat amivel plex alett gond volt. Minden megy rajta tökéletesen a tv belső lejátszójával, a hang is kijön az ARC-on rendesen. Szóval a plex kliens nem működik jól, ami nagy kár mert amúgy simán egy nagyon jó képminőséggel működő lejátszó van a tv-ben. Én amúgy külső lejátszót használok (apple tv), de ha jól működne a plex kliens, akár a tv egymaga elégséges lenne majdnem mindenre, de pl. streamingek közül max nem elérhető.
-
nOvOp
senior tag
Szerintem hajnalban az EPG frissítés és talán a FW ellenőrzés zajlik. Én is szoktam látni, hogy ekkor villog a visszajelző piros fény. Az is lehet, ha ezeket a frissítéseket kikapcsoljuk a tévén, akkor a probléma is megszűnik. De én is külön tápra tettem a LED-et, az a biztos.
-
nOvOp
senior tag
Nem teszt miatt nézegettem, hanem emiatt a jelenség miatt keresgéltem. Azt gondoltam, hogy külső eszköz vagy hdmi problémám van. Aztán már tv adásoknál is észrevettem néha (pl. reklámoknál). És akkor találtam ezeket a teszt videókat.
-
-
nOvOp
senior tag
Nekem is van LED sor a TV hátulján. Először én is a TV-be csatlakoztattam az USB-t, de voltak furcsaságok és elfoglalt egy USB aljzatot (bár nem mintha használnám mindkettőt) és inkább kerestem egy elfekvőben lévő mobil töltőfejet és abba csatlakoztattam. Így teljesen jó. Persze ez is +1 távirányító, baszki...
-
-
Maximum1
őstag
Én is ezért cseréltem tv-t, mára már kitapasztaltam mit nem szeret a tv:
mp4-et és az UTF-8 feliratot.
Ezekre figyelek és nincs szívás.
Külső meghajtózok én is, minek menjen a gép is, ha sz@r a film tudok mobilozni közben, wifin lenne beszaggatna közben, legalábbis nálam így van. -
gulupeti
senior tag
Én sem vettem másképp 3 éve a qledet, utána olvastam és elegendő információval rendelkeztem ahhoz, hogy meg merjem venni, nem volt benne rizikó, de tényleg. Nem mentem sehová, nem kopogtattam semmit és nem is csalódtam.
Szerencsére semmiféle panel lottóról ez ügyben akkor nem volt szó, mint mondjuk amit a Samsung már 2010-ben is csinált, amikor az LE40C650-et vettem. Akkor becsíptem egy AUO paneles verziót, ami akkor még jócskán kerülendő gyártónak számított és igazából sz@r is volt fényes, fakó, foltos, stb. Betekintési szög azon a tv-n gyakorlatilag nem is létezett.
Szerencsére a médialejátszója is sz@rozott, így kaptam egy cserét, amiben már a legjobb, Samsung féle SQ01 volt. Igazából a gyártókat kellene globálisan megregulázni, mert az nonszensz, hogy ugyanazt a készüléket, ugyanazon a néven eladják különböző specifikációval, vicc. Samsung a telefonjaival is ugyanezt csinálja (Exynos vs Snapdragon)
Sosem mondtam, hogy szar az oled. Ti viszont úgy írjátok mindig, mintha az oleddel nem lehetne melléfogni, pedig azért nem kevés panel cseréről lehetett olvasni. Főleg ugye még akkor, amikor nagyobb volt a fényerő, mert azt azért visszább vették. Tudom, hogy az LG Evo paneljával javult a dolog, de pl. amikor B7-ről B9-re váltott haver, na annak botrányosan kicsi volt a fényereje, az nem is égett be. B7-ben viszont csodálatosan meglátszódtak valamelyik játék hudjai a PS-ezéstől.
Ezeket este lőttem, én továbbra elégedett vagyok ezzel a készülékkel.
-
Kornel
veterán
Pontosan.
Annak idején 2016 körül vettem egy elvileg felső polcos 55 colos Sony FHD TV-t, ami nagyon sok teszt szerint a legjobbak között volt.
Szerencsétlenségemre az enyémbe beleraktak egy noname kínai panelt, amit a tragikus képminőségen kívül a service menü is megerősített. A TV sötét jeleneteknél fekete helyett zöldes árnyalatú volt, és 7-8 éve 250k nem annyit ért, mint ma...Egy LG paneles OLED esetében ilyenbe nem futhat bele az ember.
-
djhir
tag
Az egyetlen dolog amiért az OLED-et választanám, az a betekintési szög. Mert őszintén szólva azért az én IPS paneles, QLED-es tévémnél egészen oldalról azért látszódik némi beszürkülés...Amúgy meg a fekete is "csak" egy szín a többi között, és nálam pl. a fehér nagyobb súllyal esik latba. Az legyen hófehér, és ne szürkés vagy sárgás...
-
-
Kornel
veterán
Ultra smooth motion gondolom az interpoláció, nekem a tiszta beállítás az, ami jónak tűnik.
Clear motion=BFI? Ha igen, akkor csak ki vagy be állapot van? Érdekes.
dlor: én is 55 colból indultam ki, aztán már 65-öst kerestem, U7HQ volt képben, de élőben egyáltalán nem győzött meg, így lett A85H akciósan, persze drága, de 340k egy mini LED belépő szintje 65 colban, OLED 400+tól indul, koreaiak 500-600k.
-
SztiviVander
addikt
Ugye? Olyan mintha a hirtelen erősebb hangokat nemhogy csillapítaná hanem mintha még erősítené is. Mintha elkezdett volna fordítva működni mint ahogy kéne. Beszéd alig hallható, majd jön egy robbanásos autósüldözéses jelenet és leesel a kanapéról. Amikor ki van kapcsolva akkor is érezhető az ilyen hangerő változás de mégis kevésbé. Eddig a bekapcsolt állapot tök szépen kiegyenlítette ezt nálam. Na mindegy, ahogy látom downgrade nem megy (nem ismeri fel a korábbi fw fájlt usb-n frissítésként) úgyhogy ez marad ilyen akkor.
Nyelvben igazad van, de a holland, dán, svéd, olasz sem éppen világnyelv és 100 millióan sincsenek. Meg sokszor van hogy szlovák, csek, szlovén nyelv is van (nem a vidaa-ban), csak valahogy a magyarra pikkelnek. Piacnak sem hiném hogy ezek annyival nagyobbak mint a magyar. Nehéz ez a nyelv, csak azért gondoltam hátha az AI korában ez már nem annyira megugorhatatlan -
SztiviVander
addikt
Én is egész jól tudok élni appletv nélkül, azt csak azért írtam mert akinek válaszoltam azt írta hogy "mintha fw frissítéssel jönne új streaming app". Akinek régi L-es fw van annak tudtommal senkinek nincs appletv, viszont a D+ meg a fifa az simán megjelent ezen is, ezért is gondolom hogy az applehez kéne valami olyan a fw-ben is ami ha nincs akkor nem jön le az app. Vagy csak simán egy minimum (M-es vagy N-es) fw verzióhoz van kötve az hogy letöltse-e a tv vagy sem. Na majd meglátjuk jön-e erre valaha, azt láttam tegnap avforums-on hogy angoloknak erre a típusra jött múlt pénteken egy N0807, pedig ők ráadásul még a 1029-et is a francia oldalról szedték le, mert nekik még az se jött meg rá magától és valami ennél is korábbi verzióval vették
-
arabus
addikt
Az rendben hogy vannak M,N frissitések de ezek nem egyformák.
Háromféle prociról tudok eddig amit mostanában használt a Hisense.
Mtk,Mstar,Novatek természetesen mindegyiknek más a firmvere.
Nekem a Novatekes tv megfrissült Német régión,aztán irják hogy nem árt néha kihuzni teljesen áramtalanitani,vagy a gyorsinditást kikapcsolni.
Sajnos többet nem tudok mondani,a 7500F nekem sem frissült soha magától.
Érdemes régi kis pendrivot használni mert arra is lehet háklis ha eggyel nem megy másikat szerezni kérni azzal is kipróbálni. -
Kiskutya
veterán
Sehogy nem akar elindulni... Szerintem leküldték a fájlt hogy ne reklamáljak tovább de nem jó hozzá... Menüben felismeri usb frissítésnél (ki is írja új szoftver) de miután rányomok az újraindításra a tv újraindul kattog párat de a frissítés nem indul el. Már próbátam átnevezni de úgy sem jó. Próbáltam a kihúzós gombnyomós megoldást is de nálam az se indítja el. Ha valakinek mégis sikerülne írjon légy szíves!
-
-
Pityu89
senior tag
Én nagyon gyűlölöm a tévét.
Az OLED képe hibátlan, de minden bekapcsoláskor max fényerővel virít normál üzemmódban, hiába van mozi éjjel üzemmódra téve. Át kell kapcsolni az üzemmód választót másra majd vissza, hogy észbekapjon. Gyorsindítastól ez független. Ha az be van kapcsolva még a smooth motion is kikapcsolhatatlan.
-
hallerlaller
addikt
Nekem sajnos muszáj volt philips tévé után, nem csak kíméli a szemet, hanem reggel is sokkal fáradtabban ébredtem az elmúlt egy héten.
#5539 HF77
Na hiszen, csak fel kell ragasztani és bedugni a tv egyik usb portjába, nem nehéz, én ezt rendeltem:
[link]
Tévé kikapcsolása után még pár percig világít.(szerk: nyilván nem követi a képet a fény, ha valaki erre kíváncsi)
-
SztiviVander
addikt
Mire jok amugy a zene appok egy tv-n? Tv hangszoro zenehallgatasra a vicc (egyesek szerint a kinzas) kategoria. En ha zenelni akarok be nem kapcsolnam ezert a tv-t akkor se ha lenne rajta spoti vagy ytmusic, vagy a geprol vagy legtobbszor a telefonrol rakuldom erositore bt-n es kesz :) Annal jobb minoseget a tv se tud meg ugy se hogy az optikaval van az erositon.
-
SztiviVander
addikt
Ahogy a telefonon se az android 13 vagy a havi biztonsagi frissitesek frissitik a plexet vagy a d+ -t hanem maga a store
D+ is csak ugy megjelent rajta tavaly. Ahogy ez a sweet.tv is mar honapok ota fentvan nalam, csak sose erdekelt miez. En azt hittem olyan molotov meg rakuten fele foschtalicska. Mondjuk nem rakta ki a gyorsindito kockakba, de az app storeban ott volt jo ideje. Neha bele szoktam nezni nincs e valami uj ertelmes app.
-
SztiviVander
addikt
Persze, ez a szokasos kinai bullshit :) De a leggagyibb noname garazsceg is kb ugyanezt irja ki. Es igaz hogy nincs ra ezer app es nem jon ra hetente fw (bar inkabb a soha a jo szo), viszont a kep szuper es fel ev alatt egyszer sem fagyott le vagy hogy akarcsak docogott volna barmi is. Aramtalanitva is egyszer volt, azota csak kikapcs bekapcs. d+ , netflix, plex, dlna, is hibatlanul fut. Azert ez a stabilitas sajnos nem egy altalanos dolog a mai agyonfunkciozott meg appokkal teletomott okostvknel.
-
Kiskutya
veterán
Nyilván jobb lenne ha minden komolyabb app lenne a rendszerhez de sajnos aki hisense tv-t vesz annak számolnia kell ezzel a hozzáálással! Engem kárpótol a stabil rendszer + a képminőség egyelőre! (nemtom amúgy mitől függ hogy felkerüljön egy app mivel a vidaa is android alapú nem hinném hogy nagy gond lenne megcsinálni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged