Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #8136 üzenetére
Erre a kérdésre lenne tapasztalat/válasz?
THX!
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
SunMount3r #8064 üzenetére
Kösz, közben olvasom fórumokon, hogy a Hisense hajlamos ilyesmire "film" motion interpolation beállításnál, úgyhogy most kikapcsolom, és kiderül.
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
SunMount3r #8062 üzenetére
Igen, egy régi pendrive-ról néztem valamit tegnap a 2.0 porton, és ott is volt egy ilyen akadás 40 perc alatt.
-
Marc22
csendes tag
válasz
SunMount3r #8037 üzenetére
Mindkettőn tesztelve.
Nézek másik formátumot hátha azzal jó lesz. -
kóóó
aktív tag
válasz
SunMount3r #7586 üzenetére
Tudom nem most volt téma, de most jutottam el oda, hogy frissítsem pendriverol a legújabb firmwaret.
Viszont így se oldódott meg a probléma.Most se tudja lejátszani telefonról a videókat, szétesik a kép, elcsúszik a hang és akad egyfolytában.....
Esetleg más tipp?
-
mis69
tag
válasz
SunMount3r #7871 üzenetére
Igen. Sőt én úgy érzem az új frissítések (kettő volt ha jól emlékszem) rontották el de nem tudom biztosan mert a frissítések előtt nem figyeltem ilyenre nem emlékszem és nem nézek olyan sűrűn filmeket.
-
Revan29
csendes tag
válasz
SunMount3r #7843 üzenetére
Ezek méretre stimmelnek, a kézikönyvben is mutatott 12mm-esek. Csak a fém foglalatok, amikbe belemennek a TV alján, mintha az nem lenne stabil.
Jó, nem fogja senki rángatni a TV tetejét, csak fura, hogy ennyire kileng. -
Zizi123
senior tag
válasz
SunMount3r #7806 üzenetére
Bocsika.
Nem hülye vagyok, és nem nem vettem észre csak nem tudtam hogy hívják, és lusta voltam utána nézni, hogy HBO, HBO+, HBO MAX, vagy MAX.
De a lényegen nem változtat, hogy nincs.
Akkor egyszer csak jönni fog elvileg? -
molnar28
csendes tag
válasz
SunMount3r #7806 üzenetére
Ne HBO+ hanem a MAX-ot keresd.
[kép]
-
válasz
SunMount3r #7781 üzenetére
A tévék alapesetben vágnak. A külső forrásnál lehet állítani a vágás mértékét.
Pontosan mit vesztesz azzal, ha nem látod a kék csíkokat?
Nyilván a kék csíkokat. Vagy nem ez a kívánt cél? -
válasz
SunMount3r #7779 üzenetére
Nem húzás vagy nyújtás.
Nagyítás. Az oldalakból is vág az overscan.A CRT tévék megjelenítési pontatlanságait csökkentették ezzel. Később el kezdték használni a nem látható sorokat.
Az analóg tv adások ezekben a sorokban viszik át a teletexet és más információkat. Régebben abban a szakaszban előfizetéses tőzsdeinformációk is mentek.
A digitális világban külön adat streamet kaptakezek az információk. Ezért maradt meg az információ nélküli sáv -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #7683 üzenetére
Mármint a frekvencia áthelyezésekkori összekavarodást persze nem küszöböli ki, mert akkor megint meg kell csinálni, de így gondlom sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a távirányítóval egyenként mindent a helyére rakni. És igen, én is a FAV listára gondoltam, de mást nem is lehet.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #7681 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Hisense tv csatornáit nem lehet szerkeszteni pc-s progival. Kedvenceket (FAV) kell megszerkeszteni egyszer a TV-n, majd ezt exportalni usb-re. Így ha vmi miatt elveszne a csatorna sorrend (pl. TV visszaállítás esetén), utána vissza lehet importálni. Egyszer meg kell csinálni.
-
rush1902
csendes tag
válasz
SunMount3r #7683 üzenetére
Ja, bocs nem figyeltem ki írta.
-
rush1902
csendes tag
válasz
SunMount3r #7681 üzenetére
Ja, azt hittem a tv szerkesztőjével akarod.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #7630 üzenetére
A lényeg hogy vissza tudja nézni. Amit felvesz a TV, azt sem tudja másik eszközön visszanézni, csak a saját tévéjén.
-
vampire17
addikt
válasz
SunMount3r #7576 üzenetére
Nekem ezt a hibat hozta rendbe vegre az uj firmware:
https://www.reddit.com/r/Hisense/comments/14u83r7/u8g_hdmi_weak_or_no_signal_issue_with_enhanced/
Annyi, hogy a chromecaston ki kell kapcsolni az elalvast, mert ha az be van allitva, akkor ugyanugy nem jon vissza, viszont msot mar vegre nem kell valtogatni a hdmi modok kozott (ritka idegesito bug volt...)
-
kóóó
aktív tag
válasz
SunMount3r #7583 üzenetére
Szolgáltató saját routere csak 2.4-et tud...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #7559 üzenetére
Hát ez fura, nem gondoltam volna, de úgy tűnik, hogy ez a firmware, amit küldtek, helyre hozta ezt a hang problémát. kb. 1 hete már, hogy felraktam és eddig nincs panasz a hangjára. Csak attól tarok, hogy egy idő után megint elkezd majd elromlani, ha pedig addigra kifutunk a a gari időből, akkor kb. nem marad más, mint újra és újra felrakni ezt a firmware-t, hogy megint jó legyen egy ideig. Csak remélem, hogy nem így lesz. Amúgy szerintem ez a firmware egyszerűen csak ugyan az, amint amit a francia Hisense weboldalról is le lehet tölteni, mert bit-re megegyezik vele a mérete.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #7561 üzenetére
Nem, érdekes módon ott nem jött elő a hiba amit képekkel és videókkal is dokumentáltam nekik előtte
-
pn4hvq
senior tag
válasz
SunMount3r #7561 üzenetére
"Amúgy hogy érdemes leadni reklamációt e-mailben, vagy inkább telefonon?"
Szolgáltatótól függetlenül én írnék. Annak nyoma van, nem lehet "elfelejteni". Ha telefonálsz és egy hétig nem veszi fel senki (extrém példaként), akkor nem vagy előrébb, nem történt bejelentés. Ha megírtad, akkor onnantól ketyeg minden. -
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #7559 üzenetére
Viszik és hozzák a tvt
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #7557 üzenetére
Persze hogy lehet, bármi lehet. De ahogy írtam is, nálam...
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #7555 üzenetére
Nálam a 4K (2160) videók YT-on jól mennek, de ha többször beletekerek, akkor befagynak egy időre, persze ha türelmesen várok, akkor folytatja
A rácsatlakoztatott 4k Apple TV-n nincs ilyen gond, ott annyiszor tekerek bele, ahányszor szeretnék, egyből megy tovább a videó. Szóval nálam mindenképpen a TV (U7HQ) a gyenge keresztmetszet és nem a hálózat. Én egy újabb TV vásárlása esetén is megtartanám a külső eszközt. Mindkettőnél más-más a fejlesztési cél.
-
kispal87
aktív tag
válasz
SunMount3r #7505 üzenetére
Én elsőre megpróbálnék egy resetet, ha nem segít, jöhet a szerviz.
-
peanar
senior tag
válasz
SunMount3r #7478 üzenetére
Azért is írtam úgy, hogy amire én használom....
Ha bármi van/lenne még mindig ott a hdmi kábel....
Ha online filmeket nézek, akkor pc-ről áthúzom a tv-re (hdmi), ha a pc-n lévő hd filmekre vagyok kiváncsi akkor a fentebb említett helyi hálózat megosztása módszert használom. -
peanar
senior tag
válasz
SunMount3r #7475 üzenetére
Nekem 65A85H tipusu tv-m van, csak azért irom le, mert nem tudom hogy mennyire egyezik meg a különböző típusok menürendszere, valamint mennyire befolyásolja a Vidaa verziószáma.
Pc-n (win10) Gépház/hálózat és internet/hálózati megosztási központ/speciális megosztási beállítások/itt az összes hálózati fület lenyitva válaszd a médiaadatfolyam továbbítási beállítások kiválasztását és itt a médiaadatfolyam továbbítás bekapcsolása....a következő felnyíló abblakban engedélyezd a TV-det.
Innentől fogva ha a tv-d azonos hálózaton van a pc-vel, akkor a sajátgép/Videók mappa tartalma látható lesz a tvn.
Tv-nél ahogy te is írtad, forrásválasztás (Input gomb) majd itt válaszd a Tartalom megosztása lehetoséget, így a megosztott Képek, Videók, Zene mappa látható lesz a Tv-n.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #7463 üzenetére
Semmi gond, nem vagyunk egyformák. Azért mondtam el, hogy tudd mi ez és hogy ez egyáltalán nem egy űrtechnológia.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #7459 üzenetére
Pedig semmi bonyolult nincs benne, már a 2011-es LG-m is tudta, sőt az annyival okosabb volt mint a hisense-ek hogy abban volt egy "auto timeshift: on/off" kapcsoló, mindig ON-ra volt állítva. Bekapcsoltam a TV-t és bármikor vissza tudtam tekerni. Hisense-nél általában akkor jut eszembe hogy el kellett volna indítani amikor már lemaradtam valamiről ami érdekelt volna
De én amúgy reklámmentesítésre használom, elindítom a timeshiftet amikor kezdődik a film/műsor, elmegyek csinálok vmit kb fél órát, majd visszatekerem a műsor elejére, elkezdem nézni, amikor jön a reklám azon meg áttekerek
Működni úgy működik hogy a TV adást ilyenkor a külső hdd-re (hisense-en ezek szerint már pendrive-ra is, de nekem egy sdd van rákötve külső házban) rögzítí folyamatosan és a képernyőn meg arról lejátszva jeleníti meg. Pont mintha egy bármilyen filmet néznél usb-ről, azt is meg tudod állítani meg előre hátra tekerni. Ha leállítod a timshiftet akkor nyilván visszavált az aktuális csatorán lévő műsor megjelenítésére. Annyi hogy csak analóg/digitális TV forrást lehet felvenni, hdmi-n rákötött jelet (pl bluray, xbox, stb) nem.
-
@rush1902 egész biztos lehetsz benne hogy tudja, hisense oldal is írja, meg az U szériánál olcsóbbak is tudják. -
rush1902
csendes tag
válasz
SunMount3r #7456 üzenetére
Már kb. 10 évvel ezelőtti tévékbe is volt ilyen funkció, pont hogy inkább a maiakba nincs benne. A TCL ezért is esett ki nálam.
Egyébként köszönöm a válaszokat, de örülnék ha írna egy olyan is akinek pont ilyen tévéje van, mert fontos nekem ez a funkció és ezzel a típussal szemezgetnek.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #7456 üzenetére
A korábbi LG tévémen is működött, de csak hdd-re mentve, pendrive nem volt jó. A jelenlegin működik pendriveval is. Én nagyon szeretem ezt a funkciót. Egyrészt fel tudok venni tv műsorokat, pl. ami éjszaka megy, de érdekelne. Vagy nézek egy filmet vmelyik csatornán, vmiért kimegyek, megállítom és azt a csúsztatott időt behozom a reklámoknál (áttekerem, amíg engedi) illetve a felvett tartalmat is tudom reklám nélkül nézni (áttekerem). De pl. a forma 1-et rendszeresen felveszem, ha nem lennék otthon. Az időmérő így nem egy óra, hanem 3x az utolsó 2 perc
(Q1, Q2, Q3). Szóval nekem hasznos. De van hogy a feleségemnek veszek fel egy főzős műsort, miközben vmi sorozatot nézek vmelyik streamingen, azt majd megnézi vmikor vagy ha nem, simán letörlöm, de legalább megnyugtattam, hogy felvettem neki
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #7454 üzenetére
Mondjuk kimegy egy sörért és nem szeretne lemaradni semmiről
u7hq-n működik
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #7430 üzenetére
Persze. Egymás mellett azonos névvel (film.mkv és film.srt) és rögtön mutatja is a TV. Vagy mobilon/pc-n pl a vlc is.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #7420 üzenetére
Nálam vezetékes lanon van a tv is, de a probléma jelentkezik 1080p, 4K anyagoknál is. Annyit sikerült most megnéznem, hogy H265 kódolással nincsen gond legyen az 4K, míg 1080p-vel igen ha az H264. Azaz a H264-et kezeli rosszul a plex, de azt még nem derítettem ki milyen level esetén. Szerintem attól sem függ, mert egy régi 1080p anyag is szaggat.
-
kispal87
aktív tag
válasz
SunMount3r #7420 üzenetére
Bár alapjában véve a Plex alkalmazást használom, de ha 4k filmet akarok nézni, akkor a tv bemenet választónál van olyan, hogy tartalom megosztás, ha jól emlékszem. Ott kiválasztom a Plex szervert és hibátlanul működik a lejátszás, akadásmentesen!
Ebben az esetben már nem terheli a gépet egyáltalán.
Hisense 65E7HQ
Digi 1000/300 net
Asus RT-AX55 router
A tv wifin, a szerver gép kábelen van. -
captainnemo
aktív tag
válasz
SunMount3r #7414 üzenetére
Persze, hogy nem "akarom", hiszen egy 4K felbontású film röptében transzkódolása brutálisan erőforrás igényes. Apple TV-t használok amúgy már évek óta, csak érdekességképpen nézek néha ráa dologra mennyire működik. LG WebOs-en jól működött a plex, attól eltekintve a DTS hangot nem engedte ki. De amúgy ott sem használtam a tv lejátszási képességeit. Ez az egész kizárólag kíváncsiságból érdekel. Mondjuk tényleg szánalmas, nem képesek rendesen megoldani.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #7417 üzenetére
de, atkodolja. es a kontener egy dolog, nem azzal van a baj hogy mkv hanem azokkal a levelekkel meg kodekekkel meg a sok.1-es hangsavokkal ami az mkv kontenerben lehet.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Mert a szerver átalakítja olyan formátumra az mkv-t amit a tv jobban szeret
Ez a folyamat amúgy annyira nem erőforrás igényes
-
kispal87
aktív tag
válasz
Nekem segített! Valószínű pont azért nem szaggat mert nem a TV erőlködik vele.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #7389 üzenetére
Melyik jogszabalyban van az leirva hogy jogod van fizetes elott (tehat ugy hogy az meg jogilag nem a tied) kibontani? Be tudnad linkelni? Mert ez szerintem egy urban legend, az hogy a bolt "azt mondja" egy dolog, az inkabb beetetes hogy batrabban vasarolj.
-
Hülye
friss újonc
válasz
SunMount3r #7349 üzenetére
Távirányítóval is működik.
-
Hülye
friss újonc
válasz
SunMount3r #7349 üzenetére
Én a telefonos appot használom.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #7316 üzenetére
Mit nem ertesz? Az az ujdonsag/plusz az N-ben az L-hez kepest. Meg az ujabb es lassabb vidaa. Meg a bugok
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #7293 üzenetére
Én tvmnek sincs mappája
-
zseko
veterán
válasz
SunMount3r #7282 üzenetére
A MAX-ot már az év végére megígérték mikor kiadták a tévét, és a MAX is még csak Hbo Go volt. 2021.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #7271 üzenetére
Nem nem, a z906-on még mutatta is a visszajelző led, hogy lejjebb vagy feljebb lett véve a hangerő, mintha a saját távirányítójával csináltam volna
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #7269 üzenetére
A simán azt jelenti hogy belemesz a Samsung tv menübe
Beállítod hogy milyen cucc van rá kötve (settopbox, hangfal, játék konzol stb) és utána tudja kezelni és készNekem a z906nal csak hangerőt tudott állítani
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #7267 üzenetére
Hát nekem Samsung tv simán irányította a Logitech Z906ot ami optikan volt rakotve
-
válasz
SunMount3r #7263 üzenetére
A HDMI és a DP kapcsolat átengedi a vezérlő jeleket. Az egyik eszköz távszabályzója képes irányítani a másik eszközt, ha van kompatibilis gombja. A tévé képes az AVR hangerejét szabályozni.
Az optikai kapcsolat (Toslink) kialakítása idején nem merült fel még az igény a vezérlőjelek átadására.
Ettől függetlenül néhány gyártó képes volt kihasználni a lehetőségeket és áttolni a vezérlő jeleket. Kizárólag a saját gyártmányú eszközei között.
A nagyobbik baj az, hogy a kép és hang szinkronját, mindig kézzel kell beállítani az optikai kapcsolat esetében.
Ha egy fáj más időzítést használ, akkor így jártál. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #7221 üzenetére
Erre nem tud senki valamit?
-
Backrau
aktív tag
válasz
SunMount3r #7201 üzenetére
Kikapcsoltam, akkor is ezt csinálja.
-
u600-cbr600
csendes tag
válasz
SunMount3r #7197 üzenetére
Nem, a Jack kimenet nem késik vezetéken jó a fejhallgató. Csak bluetooton késik a hang. Nyilván vezeték nélküli, fog valamennyit, de ez zavaróan késik. YouTube-on nézve ugyan azt az audio video Sync test-et, telefonon, tableten, laptopon nem érzékelhető a késés csak a tv-n nézve.
-
atee
őstag
válasz
SunMount3r #7186 üzenetére
Persze, de ha azok esetleg vannak már. Akkor nem kell mást venni. A lényeg, hogy sokféle megoldás van rá.
-
Kiskutya
veterán
válasz
SunMount3r #7183 üzenetére
Igen, ha androidos van neki!
-
atee
őstag
válasz
SunMount3r #7183 üzenetére
Igen. Az androidos telekom box. Ha nem az van akkor lehet kérni!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #7176 üzenetére
Na csak sikerült valahogy elérni, hogy lehessen a hangerőt szabályozni, de semmi mást nem csináltam másképp, mint tegnap, de ma bekapcsolás után hírtelen jó lett.
De még így sem annyira ideális: a Hang->Fejhallgató menüben ez a három opció van:Csak fejhallgató (ezen lehet a táv hangerő gombjaival szabályozni)
Fejhallgató kimenet hangszórókkal (ezen csak így lehet: Menü gomb->Hangszórók hangerejének szabályozása és ekkor tudom az oldalra nyíl gombokkal állítani, amit totálisan nem értek, hogy miért így van megcsinálva)
Audio kimenet hangszórókkal (ezt nem is lehet kiválasztani, szürke)
Amit itt még nem értek, az az hogy a termékoldal és brossúra szerint is van egy ún. "Audio kimenete" is a TV-nek a fejhallgató kimeneten kívül. Nomost ezt én sehol sem találom a TV-n. Ez akkor elírás lehet, vagy mégis mit akar jelenteni?
-
gulupeti
senior tag
válasz
SunMount3r #6821 üzenetére
Jól érted, jól látod. Kb. 2,3 méterre van a televízió, onnan készült a kép. Alul-felül van egy fekete sáv, csak ugye alig átszik (pedig ugye a QLEDen állítólag nem létezik a fekete
), a film valós felbontása kb. 3840x1700 lehet. Tehát nincs semmiféle zoom. Én sem értettem első körben, hogy mire gondolt a kolléga.
-
válasz
SunMount3r #6819 üzenetére
Elvesztettem a fonalat.
Mi az a vastag gyászkeret a linkelt képeken. Miért lenne baj, ha az eltűnne?
-
gippazoid
senior tag
válasz
SunMount3r #6790 üzenetére
Na jó, ezt végül is sejtettem, csak adtam egy esélyt, hátha... 1 éve nem néztem tévés fórumokat legalább, ki tudja, hová fejlődött a technika.
És mi a helyzet a Miracast funkcióval?
Azaz a mobilon megjelenő kép tükrözése a képernyőre. Tekintet nélkül annak tartalmára. -
kispal87
aktív tag
válasz
SunMount3r #6744 üzenetére
Na erre emlékeztem, ezt lejátszás előtt dobja fel, de csak az MP4 fájlnál, mkv-nál nem.
-
kispal87
aktív tag
válasz
SunMount3r #6738 üzenetére
Valahol a Plex HDR beállításai között olvastam.
Egyébként lejátssza, csak úgy, hogy rögtön konvertál a gép, ha jól tévedek.
Az előző procimat, i5 8400 fullba le is terhelte.
Ha hazaérek, megnézem, van pár HDR 4k film, csak szinte mind mkv formátum, talán 1 van mp4-ben.
De lehet szamárságokat beszélek. -
Kornel
veterán
válasz
SunMount3r #6710 üzenetére
DV ég és föld még a HDR10-hez képest is.
Őszintén én a TV-n szeretném élvezni, nem fogok laptopot bekapcsolgatni, stb. Mind macera azért, mert a Hisense nem tud egy normális lejátszót megírni. Szokták mondani, hogy olcsó húsnak híg a leve.
-
Kornel
veterán
válasz
SunMount3r #6707 üzenetére
Plex-et most nézem, USB-rol nem játszik le helyben, letöltöttem mobilra, ott meg fizetős lenne a TV-re való megosztás.
Valószínű médialejátszó lesz belőle, de nevetséges, hogy a gyári lejátszó nem működik normálisan, más meg nincs.
A support / szerviz hozzáállásán pedig legfeljebb a fogyasztóvédelem fog változtatni, ha nekik ez kell. -
Compika
aktív tag
válasz
SunMount3r #6704 üzenetére
Köszi, és mivel érem el a dlna megosztást
-
válasz
SunMount3r #6625 üzenetére
"grafikai munkára továbbra is az IPS monitor a nyerő."
Nagyobb a színhűség. A grafikus pontosan azt látja a képernyőn ami majd a nyomdából jön ki. Szerkesztés közben nem zavar a háttérvilágítás enyhe betükröződése a sarkoknál.
A VA panel szebbe tudja megjeleníteni az arany látványát. Viszont minimális eltérés lehet az arany színárnyalatában. Filmnézés közben ennek nincs jelentősége,
A többi személyes preferencia.
Van egy Dell IPS monitorom. A VA paneles tévé sokkal látványosabb PC-ről használva. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #6637 üzenetére
Azt hiszem megvan az oka, a Devices and Printer-ben a Tulajdonságok fülön írja, hogy UPnP "digital media renderer"-nek látja. És a listán minden egyes esetben más az "egyedi azonosítója":
No most vagy a TV-n kell kikapcsolni az UPnP-t (gondlom ezt nem lehet), vagy a Windows-ban. Vagy legalább ip cím alapján bekapcsolni valami szűrést, hogy onnan ne fogadjon UPnP kapcsolatot. ???
-
Kiskutya
veterán
válasz
SunMount3r #6625 üzenetére
Ez sem igaz minden esetben főleg sötét szobában!
-
kispal87
aktív tag
válasz
SunMount3r #6604 üzenetére
Ez nálam is így van. Sajnos még nem jöttem rá, hogyan lehetne kiküszöbölni.
-
Kornel
veterán
válasz
SunMount3r #6509 üzenetére
Szerintem van köze, próbáld meg clear / tiszta beállítással.
-
dlor
tag
válasz
SunMount3r #6509 üzenetére
24 hz-es oldalmozgásnál be szoktam csukni a szemem 😃 már ez is csak kicsit idegesít, 1 év alatt már megszoktam 😃
-
dlor
tag
válasz
SunMount3r #6490 üzenetére
Nagy fájdalmam hogy kinyírták az otthoni 3D-t. Azért bespejzoltam 2db 3d tévét 😃😃😃 Persze azt sem szerette mindenki. Ott tényleg volt egy kis extra. Legalábbis nekem. A mai panelekkel 4K minőségben pláne jobb lehetne.. esetleg szemüveg nélkül. Ez a kicsit világít a tűz ...nekem sem ad semekkora nagy élményt.
-
dlor
tag
válasz
SunMount3r #6472 üzenetére
Az én alapbeállításom 100% háttérfény és leginkább maximumon van a helyi halványítás sötétítés is, dinamikus szinekkel stb Ezeket a HDR meg DV módokkal hiába kisérletezem nagyon nem ad fényerőt. A szememben parasztvakítás az, hogy valami sötéthez szoktatja a szemem es ahhoz képest játszik a dolgokkal. Projektorozom is de nem valami hiper szuper csilió dolláros cuccal. Mindent megszok a szem azt is, hogy ott nincs az a színdinamika mint a tv-n. Ha projektorról Tv-re váltok jön a hűha de jó erzés, pedig a film közben mégsem volt hiányérzetem. 😃 Na kb nekem ez a HDR. Pedig tényleg szántam rá időt. De nincs ezzel végül nagy gondom. Nem eröltetem a dolgot. Ennyi. Az azért hozzátenném, higy u8gq van, amire írták többen hogy a HDR hagy kivetnivalót 😃😃😃
-
kispal87
aktív tag
válasz
SunMount3r #6485 üzenetére
Seth Brundle?
-
bj13
tag
válasz
SunMount3r #6477 üzenetére
Az sem látja, csak a PC mappáit. És a Dolby Vision-t HDR-ként játsza.
-
válasz
SunMount3r #6424 üzenetére
Most jön ki belőlük az új generáció.
-
IQfályter
tag
válasz
SunMount3r #6420 üzenetére
Szia [link] Sajnos nem tudja.
Wi-Fi
IEEE 802.11 b/g/n,2.4G -
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #6415 üzenetére
En ezert se szeretem a mindent auto-n hagyni mert igazabol nem tudod hogy epp mi min van. Nalam fix AC a wifi mod, 36-48-ig barmelyik jo minden ac-t ismero eszkoznek, de fixen beallitva nem auton, savszel 80, vezerlo csatorna az kb mindegy, de az ugyis attol fugg h mire allitod a csatornat, ha 36-ra akkor ugyis csak feljebb levot enged. De nekem gyanus h a tv-d nem tudja az ac-t (se, meg lehet hogy meg az N 5g-t se), sok oldal egymastol veszi at a spect igy eleg ha egy hulyeseget ir es a tobbin is az lesz.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #6409 üzenetére
pl wpa3-at es dfs (100 feletti) csatornakat nem tamogat minden kilens, wpa2/aes es 36-os fixre allitott csatornan latnia kell a tv-nek ha valóban ac kepes. de amugy media marktnal csak bgn van irva.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #6405 üzenetére
5Ghz mi amihez csatlkozni akarsz? AC? Ahogy latom az ac tamogatas is be van irva, de ezen az oldalon irtak mar el ennel nagyobb dolgot is. Meg hat siman lehet hogy megse jol van beallitva a wifid.
-
válasz
SunMount3r #6369 üzenetére
A DD kiegyenlítésnek csak a DD 5.1 esetében van jelentősége. Sztereóba visszavágva nem veszik el hang.
Vannak csatornák, amik még a korábbi mp2 hangtömörítést csinálják. Az csak sztereó, nincs rajta mit kiegyenlíteni. Halkabbak ezek a csatornák. -
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #6369 üzenetére
Nekem minden forrason működött, ha 8-ra volt allitva este a hangero akkor se tv adasnal se d+ (dolby) se plexrol nezett filmnel nem ebredt fel a csalad, viszont en hallottam a beszedet is. Most allandoan fel le kell tekergetni a hangerot mert parbeszedet alig hallani, de az akciojelenetek meg üvöltenek. Ezt nem lattam senkitol leirva pedig ha tudom lehet lemondok a frissitesrol.
-
modflow
veterán
válasz
SunMount3r #6366 üzenetére
Csak az általam megadottat néztem, az nem volt jó.
De a fájlokat látom bent a csomagban, de akkor se tudom melyiket kell nézni, rengeteg van..De most komolyan. Ez valami óriási igény részemről, hogy ki akarom exportálni a tv listát?
Itt még soha senki nem csinált ilyet és úgy nézitek a TV-t, ahogy a szolgáltató dobja?
Esetleg TV -n rendeztek 100-200 csatornát sorrendbe??? -
válasz
SunMount3r #6347 üzenetére
A HDR jelöléssel vigyázni kell.
Bármi hdr-esíthető a például a Filmoraval.Jelöléstanilag. A valóságban marad SD, hiába lát mást a lejátszó eszköz.
-
Bugatti63
csendes tag
válasz
SunMount3r #6339 üzenetére
Én már több ismerősnél próbáltam lejátszani 1080p hdr filmet kiváncsiságból és mindegyiken ment a saját lejátszóján. Csak simán dugd be a pendrivot vagy merevlemezt és menni fog.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #6344 üzenetére
Ja és még valami olyasmit is kiírt még, hogy "...ezért a videó át lesz konvertálva". Itt nem tudom milyen konvertálásra kell gondolni, lehet, hogy csak HDR->SDR konverzióra? Mert amikor lejátszás közben megnéztem a Plex Server-t a gépen, akkor itt is "Közvetlen lejátszást" írt a videóra és nem pedig azt, hogy transzkódolná éppen.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Most kipróbáltam még egy FHD / HDR videóval, ez speciel DV / HDR Hybrid volt, de ennek a a lejátszását elindította a Plex. De előtte még kiírt valami olyasmit, hogy "Ez a videó HDR anyagot tartalmaz és ezért színkorrekciót igényel, stb...", de amikor rányomtam az OK-ra, akkor elkezdte lejátszani. De nemem nagyon nem tűnt HDR-esnek a kép közben.
No ilyen esetben milyen következtetést lehet levonni?
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #6341 üzenetére
Mivel a tv nem ir ra (kiveve ha felveszel ra tv musort) igy barmikor bedughatod es kihuzhatod. A biztonsagos eltavolitas arra valo hogy iras muvelet ne szakadjon felbe.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Nem igazán van tvk-ben leválasztás,én legalább is utoljára az Lg LF652-ben láttam utoljára.
Tv kikapcs. utána kihúzod. -
Bugatti63
csendes tag
válasz
SunMount3r #6329 üzenetére
1080p ben támogatja. 1080p-ben is vannak HDR filmek feltéve.
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #6187 üzenetére
Próbáltam, de vmiért nem tudtam szerkeszteni a kiimportált fájlt.
-
Kiskutya
veterán
válasz
SunMount3r #6142 üzenetére
Most németen vagyok de semmi változás a frissítésben ráadásul a francia hisense oldal se hoz újabb szoftvert az L1029-én kívül. Van egy kód a tv hátulján az alapján kell rákeresni és érdekes módon az 55-ös modellnél zsekonak a francia oldal is már m-es szoftvert ad! Nem tudom miért pont a 65-ös modell van leszarva...
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
SunMount3r #6126 üzenetére
Ha pendriveról frissíted, kezdhetsz beállítani mindent elölről..
-
SztiviVander
addikt
válasz
SunMount3r #6074 üzenetére
Mivel nem adroidos a tv (amire lehetne pl kodit tenni) igy nem tud smb-t. De legalabbis meglepne ha ujabb vidaa ilyet tudna.
-
válasz
SunMount3r #6068 üzenetére
Eredetileg így működik.
ARC - audio return channel.
A kép és hanganyag egy transport adatfolyamban összefogva. Ezt a tévé bontja szét videó és folyamokra. A hagyományos út esetében A tévé felismeri pontosan a hang formátumát, de ezt késszel is felül lehet bírálni. Ezért van a tévében a beállítás lehetősége.
Visszafele már a leválasztott és igény szerint feldolgozott megy.A modernebb felállásban csak az eredeti hangcsatorna adatfolyamát küldi vissza a tévé. Az erősítő fogja feldolgozni az adatfolyamot.
Ha bővebben érdekel a dolog akkor trasport stream (TS) és a FullTS információkra keress rá. A TS egy video és legalább egy audio csatornát tartalmaz, összefűzve.
-
Pityu89
senior tag
válasz
SunMount3r #6046 üzenetére
Valóban, sok a félre fordítás a tvben. Például mikor másodperceket számol automatikus kikapcsolás előtt, de azt írja percek vannak hátra....
LG/Panasonic tévéken szintén elmegy a kép, majd kiírja hogy milyen felbontás érkezik éppen a HDMi bemenetre. Együtt lehet élni vele, vagy kapcsold ki ezeket az értesítéseket. Ez ilyen, nem fog változni.Ha nagyon zavar egy EDID manager közbeiktatásával biztosan nem fog ez megjelenni.
-
dlor
tag
válasz
SunMount3r #5986 üzenetére
Nálam olyan volt, hogy Kodiban be volt kapcsolva a hangáteresztés vagy mi a szösz, aztán reccsenő hang filminditásnál, majd kb úgy szólt az egész mint egy kinai dobozhangú halk mobil 😃😃😃. Nem regált semmire.. csak az áramtalanítás oldotta meg.
-
zseko
veterán
válasz
Ilyet nem, nálam majdnem az ellenkezője volt. Ráadtam az összes mélyet, felvettem hangosra hogy mit tud és bír, persze túlvezérelt lett így betorzított, viszont ez az állapot beragadt, így hiába vettem le a hangerőt, a mélyet, állítottam szanaszét, kapcsoltam ki, a torzítás megmaradt. Egy alaphelyzetbe állítást kellett végül csinálnom.
-
Széna Tom
csendes tag
válasz
Nálam tegnap ragadt be a netflix. Semmit nem tudtam csinálni, se forrást választani, se beállítás menü, semmi. Aztán egy süti törlés (vagy mi a tök) segített. Próbáld meg azt.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Nálam még nem volt, csak olyan hogy tiszta fekete képernyő. Hiaba kapcsoltam más csatornára, fekete maradt a kép és csak hang volt. Áramtalanítottam és jó lett. Szerintem bármilyen hiba esetén érdemes előbb áramtalanítani, ha az nem segít, akkor gyári visszaállítást végezni, kevesebb meló
-
HF77
őstag
válasz
nálam pár alkalommal pl. a netflixnél volt hogy a külön rákötött projektor volt valamiért halk....kikapcs-bekapcs után viszont ok lett. De hogy ezt mi okozta nem jöttem rá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook