- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cartmenn
tag
válasz Backrau #7397 üzenetére
Néztem az u8qf-n ,nem látok semmit,de az a baj nincs semmi egyik hdmi-n se Nálam alapban így a kábel tv kapcsol be amelyik csatornán volt ----ha rámész a bementekre ,ott írja is ha megnyomod a "beállítások" gombot akkor az a bemenet rákerül a HOME oldalra ,azt már nem tudom akkor alapban ezért kapcsol e oda ---ha a home oldalon aztán rámész a bemenetre ,onnan ugyanígy eltávolítható ----azt nem tudom a hdmi3 at rárakod akkor számít e valamit .Nekem az a lényeg sose kapcsolt a home ra
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Hisense 65U8KQ. Hogyan lehet beállítani, hogy ha bekapcsolom a tv-t, akkor ne a Home felület jöjjön be, hanem a HDMI3-at kapcsolja egyből. Azon van a beltéri.
Szétnyomkodtam, de nem igazán találtam ilyet, vagy az LG után furácsább a megoldás. -
molnar28
csendes tag
Táviranyiton bal oldalon kisnégyzet benne két vizszintes vonallal azt megnyomod majd megjelenik a beállitasok menü ott hálozat majd ott a wlan halozatra csatlakozast kapcsold be es elvileg akkor a wifid be van kapcsolva … konfigurálni meg ugyanitt a hálozat konfigurálása menuben tudod .
-
peanar
senior tag
Mindenkinek, aki hozzá fűzött valamit a témá(m)hoz és persze azoknak is akik nem🙂
Tegnap meghozták a Tv-t, persze a két futár.....az már régi történet, nekik nem kell megvárni a kibontást mert amúgy is ha valami baja lenne a készüléknek, nem ők vinnék "most" vissza.
Bevitték a szűk előszobába, letették és amennyire lehetett, lefényképezték és már itt sem voltak.Mivel így is látszódott hogy tobb helyen sérült a csomagolás, én is gyorsan telefont ragadtam és amit lehetett, fényképeztem, kamerástam.
Miután feleségemmel bevittük, láttunk hogy a csomagolás a másik oldalon is sérült, így a kibontási folyamat végig videózva, fotózva lett..Na de a tv szerencsére sérülésmentes volt, legalább is tegnap az az 1-2 óra alatt ameddig nézegettük (késön hozták, valamikor 19:30 óra körül került a helyére) nem fedeztunk fel semmit.
Beüzemelés után kisfiam egyből felavatta az xboxal, utána meg netflixel teszteltük valamilyen sorozatot nézve. Ég és föld a régi tvhez képest, még így alapbeállításokkal is, viszont a netflixen a film 1-2x megdöccent, ami az előző tévére nem volt jellemző.
Tegnap a netflixre ugyanúgy az amazon fire tv sticket használtam mint a régi tvnél....de lefekvés előtt a saját netflix alkalmazásán is bejelentkeztem, majd ott is tesztelem.
(mielőtt bárki kerdezné, wifin keresztül és nem kábelen!).
Ami tetszett, hogy egyből átvette az amazon stick távziziének a kezelését, így elég volt csak a tv távirányítóját használni.
Ami viszont nem (és még nem tudom az okát), hogy az amazon stickhez gyárilag járó hdmi toldót nem szereti, így azt kihagyva a stick kitakar +1 hdmi helyet, ami most hiányzik.....
Valaki tud erre valami olyan toldót javasolni ami működik a tvvel?Másik, használ valaki ezzel a tv-vel (A85H) vodafone mediacard-ot??
Ha tudnám hogy müxik vele, szivesen visszaadnám a tv boxukat mert az egy rakás.....(most per pillanat ez nincs bedugva, ritkán nézünk tv adást).Ha már kérdések, még valami eszembe jutott. Tegnap a beállítások elején felugrott egy ablak valami wake up lanon és wifin ki vagy bekapcsolom e, én a ki-re mentem, de utána a beállításoknál ezt az opciót nem találtam meg. Nem tudom, hogy ennek kikapcsolása miatt nem tudom a tv-t bekapcsolni a telefonon lévő alkalmazásával, vagy amúgy sem menne....bár az is igaz, hogy tegnap a Vidaa alkalmazással hol működött az irányítás, hol nem.
Most egyenlőre ennyi, előre is köszönöm!
-
pn4hvq
senior tag
válasz SztiviVander #7390 üzenetére
Nem jogszabályban van rögzítve, hanem a webshop olyan feláras szerződést köt a futárcéggel, hogy a termék kibontására a vevőnek lehetősége van. Extraszolgáltatás a futárcégtől, extra díjért a webshopnak.
-
SunMount3r
nagyúr
Konkrétan volt ilyen példám, írtam is, hogy mivel. És igen a bolt "szabályzatában" (vagy mifenében), konkrétan ez szerepelt, hogy ezt megtehetem (sőt még "javasolták" is).
Szerintem ez a mai napig még nagyon sok webshop-ban így van, vagy hasonlóan... (Mármint, hogy azt írják, hogy "persze", aztán a helyszínen kiderül, hogy "mégse".)
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Igen lehet az is.
De ha vettem egy 75s tv-t régebben még a futár is kivi volt rá plus egy 1000s meg is oldotta a kérdéstPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #7389 üzenetére
Melyik jogszabalyban van az leirva hogy jogod van fizetes elott (tehat ugy hogy az meg jogilag nem a tied) kibontani? Be tudnad linkelni? Mert ez szerintem egy urban legend, az hogy a bolt "azt mondja" egy dolog, az inkabb beetetes hogy batrabban vasarolj.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz kelly416 #7388 üzenetére
A cégek a ("fő") hunyók, ez igaz, de nem mintha a futárnak ebben ne lenne szerepe. Konkrétan meg van mondva neki, mit, hogyan és meddig, még ha az nem is teljesen "szabályos". Ezért van, hogy simán megtagadják a csomag kibontást fizetés előtt is. És a legtöbb esetben, szerintem hiába hadakozol, hogy hát ehhez neked jogod van, azt fogja mondani, hogy akkor sztornó és inkább viszi is vissza a csomagot.
-
kelly416
veterán
Volt olyan futár aki kérte, hogy nézzük meg a csomagot, de meg volt nyomva a kartondoboz oldala.
Szerintem itt a csomagolás sérülésétől van szó, amit megnézhetsz bontás nélkül. Viszont amennyiben a csomagolás sérülésmentes, a futár nem fogja megvárni ameddig kibontod, mert rohannia kell ha mindent ki akar vinni ami aznapra nála van. Egyébként meg tőle vonnak le pénzt, ha valamit nem visz ki, és így meg lehet érteni őket is. A cégek a hunyók sokszor, nem az alkalmazott.
-
SunMount3r
nagyúr
Hű én ezt régebben kipróbáltam, igaz nem egy TV-vel, hanem egy gitárral. Azt mondta rá a futár, hogy amíg ki nem fizetem és alá nem írtam az átvételt, addig coki. Utána meg már minek, ugye? Ha ki is derült volna valami sérülés, ő már biztosan csak vállat vont volna, innentől kezdve nem az ő feladata visszavinni, meg visszaadni a pénzt, hanem kezdhet bele az ember a full garanciáztatási folyamatba. Ha meg az elállás jogával élne, akkor meg várhat akár hónapokat is, mire visszautalják a pénzét...
-
peanar
senior tag
válasz molnar28 #7385 üzenetére
Köszönöm az infókat, holnap majd odafigyelek (elvileg holnap hozzák)!
Igyekszem majd a feleségemmel együtt a széleinél fogni és nem elejteni.
Az euronics webáruházából rendeltem, küldték mailen hogy majd a futár jelenlétében bontsam ki a csomagot, ha sérült át se vegyem....kíváncsi leszek mit szól majd ehhez a futár. -
molnar28
csendes tag
Rendben. Összeszerelés 2 emberes mivel a tiéd 65 coll és alul ne középen fogd meg ha megemeled majd mert ott van a talp fedő műanyaga hátul az nekem a kezembe maradt anno mikor megemeltem az enyém de szerencsére nem ejtettem le a tvt.. Igaz a víz le is vert egy pillanat alatt
-
molnar28
csendes tag
-
peanar
senior tag
Oled megrendelve (izgatottan várom és bízom benne hogy nem lőttem mellé )!
Mindenkinek köszönöm a segítő szándékát!
-
Cartmenn
tag
Az árúkersőn egy valaki hasonlította az u8qf hez ami egy jól sikerült tv --nekem is van az 55ös ----a miniledes VA paneles tv aminek azért már rosszabb a betekintési szöge mint az olednek ,persze ha nagyon oldalról nézed ----a miniled fényereje sokkal jobb,épp egy világos nappaliban,zónája is elég sok van .Hát most hirtelen én se tudnám melyiket válasszam pedig az oled feketéje csábítóbb ---hang az szerintem hasonló lehet ---bár az olednek wattban több
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz tigribigri #7372 üzenetére
és Backrau, mindkettőtöknek köszönöm!
A fentebb említett két tévének most kozel azonos ára van az euronics-ban.
A hisense.com-on a Hisense 65A85H modell 600k felett van, míg az euronics csak 390k-ért adja.Én egyik párti sem vagyok, csak próbálom az adott összegért a lehető legjobbat kihozni...
Akkor a mini lednek is hasonló a betekintési szöge? Oldalról nézve nem rosszabb az olednél?
-
Vhiktor
veterán
válasz tigribigri #7372 üzenetére
935-t kalibráltan pl bátran oda merek tenni bármelyik oled mellé.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tigribigri
tag
Nehéz összehasonlítani oled tv-t a mini-led tv-vel. Nagyon más.
Én ráadásul nem szimpatizálok az oled-del, nálam egyszerű a kérdés.
Én a mini-led-et vákasztanám. Játék módban jobb is szerintem (144Hz), illetve fényerőben jobb.
De még egyszer mondom az oled azért más kategória... -
peanar
senior tag
Sziasztok!
Ti mint Hisense tulajok, melyik készüléket ajánlanátok jobban ez a kettő közül:
Hisense 65U8KQ és a
Hisense 65A85HFényes nappaliban lenne nézve, kb 3,5-4m távolságból és nem csak szemből!
Tv adást ritkán nézünk, általában netflix vagy hbo (tudom, az utóbbi nincs, de ezt a két szolgáltatót most is egy amazon firestick-en nézzük) megy, vagy számítógépről áthúzva és/vagy hálózaton megosztva mozizunk.
Xbox is sokszor be van kapcsolva kisfiam jóvoltából.Előre is köszönöm!
-
Kiskutya
veterán
Már a francia oldalról is tölthető az n1213 firmware! (65a9g)
hmm...
-
badb
tag
Sziasztok. Rendeltem egy Hisense 65U6KQ tv ét van hozzá jó képbeállítás valakinek?
a Gépem:MSI B450 TOMAHAWK MAX , AMD Ryzen 5 3600 , Crucial Ballistix BL16G32C16U4B 2x16GB 3600 , Inno3D GeForce GTX 1070 iChill 8GB , Patriot VPR100-256GM28H ssd , Arctic Freezer 34 eSport DUO , FSP 700W Hyper K 700 , SilentiumPC Signum SG1 TG
-
Kiskutya
veterán
válasz rainman72 #7367 üzenetére
Az a baj hogy ott kb ugyan azok a modelleke lennének mint a milyen tv-t vegyek topikba! Ettől függetlenül a kínai gyártók a szoftveres oldalra tényleg figyelhetnének jobban! Emlékszem az lg-nél volt egy frissítés ami elcseszte a fényerőt az oledeknél kb 2 napra jött a javítás! A Tcl meg a Hisense is botrányos ezen a téren pedig jó cuccokat gyártanak szerintem!
hmm...
-
rainman72
nagyúr
válasz Kiskutya #7364 üzenetére
Meg kellene alapítani a "NossMilyentvtnevegyek" topikot mivel az alap gyártók nem képesek kiszolgálni azt amit igértek.
Elég szomorú hogy a tv gyártás ide jutott hogy csak köpködni lehett mindent.
Ez amúgy bevett magyar szokás is sajnos
De sajnos ez van,haza viszed kibontod,király meg van érzés😂Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
classic B
senior tag
válasz enginev3.0 #7352 üzenetére
Én a TCL-lel vagyok ugyanígy. Hulladék az is szoftveresen. (Véletlenül tévedtem erre amúgy )
-
Kiskutya
veterán
válasz enginev3.0 #7358 üzenetére
Ha gond van nyaggasd őket de nem hiszem lesz érdemi megoldás max kapsz egy másik szoftvert amit felrakhatsz! Egyébként nálam a mozgással soha nem volt gond pedig féltem én is ettől de az is igaz hogy az én szemem annyira nem érzékeny rá! (65a9g)
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
enginev3.0
félisten
75A7KQ
Egyszerű szoftveres gondja van
De simán nem érdekli őket
Pedig szóról szóra leírtam nekik minden segítséget amit lehet, hogy tudják orvosolniDe holnap írni fogok újra
Mert az hogy 2024ben egy tvnek nehezére essen mozgóképet megjeleníteni az azért több mint viccesEgyébként kb 1 hete át váltottam mozi nappali módra kép beállításoknál, és napokig hibátlanul működött
Az hittem ezzel megoldódottDe tegnap újra előjött a hiba
És ma is
Majd megint ugyanazzal az egyszerű megoldással el is tűnt a gond[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
atee
őstag
Melyik típus ez amire ennyire haragszol? Mert egy jomplett márkát azért nem hiszem, hogy érintene a problémád!
D-day 2002-01-04 01:54
-
enginev3.0
félisten
válasz Kiskutya #7355 üzenetére
Ott volt a legalapabb Samsung ami eddig is volt
Vagy egy qledMondom oké, egy ezressel drágább havonta, akkor legyen qled hisense
Ja meg van rá 5 év garanciaDe hogy arra sem jó amire kitalálták az elég durva
Bánom minden percét
Kapcsolgassam ki be ugyanazt a funkciót pár naponta hogy meg javuljon, majd újra előjön a hiba
És újra
És újraA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Kiskutya
veterán
-
Hülye
friss újonc
válasz SunMount3r #7349 üzenetére
Távirányítóval is működik.
-
Hülye
friss újonc
válasz tigribigri #7348 üzenetére
A böngészőben van egy olyan opció, hogy hozzá adás a home-hoz.
Ekkor kirakja a többi app közé és 2-3 gombnyomással elérhető. -
enginev3.0
félisten
Soha többé ezt a retek gyártót
Hogy arra nem lehet használni ezt a köcsög tvt amire kitalálták mert akadozik a kép meg blokkosodik
Az isten verje meg hogy ezt vettem és nem küldtem vissza azonnalSzutyok szar
-
Hülye
friss újonc
válasz SunMount3r #7349 üzenetére
Én a telefonos appot használom.
-
Hülye
friss újonc
Sziasztok! Rendszeresen olvasom a fórumot de csak most regisztráltam. Sokan hiányoltátok az HboMax-ot a tv-ről, nekem sikerült böngészőböl megnyitni (58a7gq) és tökéletesen működik.
-
-
zseko
veterán
"de az elmúl 1 évben eleve nagyot esett az OLED-ek ára."
Hát, nem tudom hogy a nagyszerű forintunknak hála-e, de én ezt nem látom az árakban. Két éve, mikor az enyémet vettem, 250e volt a legolcsóbb 55" (Hisense) Oled, most 300e alatt eleve nincs, ott is csak számomra ismeretlen, Hisense-ből meg a legolcsóbb 55"-ös 400e fölött van. Azt, hogy most a 65"-ös történetesen éppen alá ment az akció miatt, szerintem nem kellene ide számolni.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
tigribigri
tag
A specifikáció és az olvasott tesztek alapján jó ár/érték aránynak tűnik. Én is tartottam a márkától, de eddig (pár hete van meg) meg vagyok elégedve az enyémmel, de az ugye csak egy belépő mini-led-es készülék, meg sem közelíti sem minőségben sem árban az A85H-t.
Próbálj érdeklődni róla az OLED tv topicban hátha van valakinek ilyen.[ Szerkesztve ]
-
vick33
tag
válasz tigribigri #7338 üzenetére
Egy ideje már van hasonló áron, de az elmúl 1 évben eleve nagyot esett az OLED-ek ára. 77 inchre fájna a fogam, de az még mindíg túl drága...
[ Szerkesztve ]
-
vick33
tag
Sziasztok,
Tudom, hogy voltak már hasonló kérdések, meg a neten is próbáltam utánanézni, de nem igazán találtam magyarázatot a 65A85H 400k alatt elérhető, ami 100k val olcsóbb mint a legolcsóbb LG oled. Van probléma ami miatt indokolt ez a diszkont ár? vagy vegyek LG C3-at 150k-val többért?
Más kérdés akinek van ilyen lehet egyszerre két bluetooth fejhallgatót csatlakoztatni a tévéhez? Alszik a gyerek és nincs jobb ötletem, hogy oldjuk meg ha filmezni akarunk az asszonnyal -
Cartmenn
tag
Nem is tudtam hogy már a HDR10+ 2020ban is megvolt ( U8QF) Most töltöttem le a Levegő urai-t ezzel a formátummal --kép módnál : HDR10+ standard ---színház -- és Vivid Meg van a Prehistoric planet ,annak is a 2 évada van ebben a formátumban,csak épp a TCLre van rákötve,így épp a Hisense-n nem néztem ---amúgy persze semmi különleges Ja és általában javasolják hogy minden képjavítás legyen kikapcsolva ---most hogy a netflixen néztem a 3test problémát --be lett kapcsolva a UltraSmoothMotion (valamelyikre) meg mellé a ClearMotion (tisztamozgás ) is --mert a háttérben sokminden akadozott (tárgyszélek)
-
nOvOp
senior tag
Szerintem hajnalban az EPG frissítés és talán a FW ellenőrzés zajlik. Én is szoktam látni, hogy ekkor villog a visszajelző piros fény. Az is lehet, ha ezeket a frissítéseket kikapcsoljuk a tévén, akkor a probléma is megszűnik. De én is külön tápra tettem a LED-et, az a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz enginev3.0 #7326 üzenetére
Nem hiszem. De engem az enyémnél az jobban zavart, hogy
- hajnal kettőkor mindig bekapcsolt pár perce,
- mindig baszkurálnom kellett a tévé bekapcsolásakor, mert mindig az idióta színváltogatós módban indult el.Ezért már inkább külön hálózati töltővel használom, így akkor kapcsolom be meg ki, mikor én akarom. Én egyébként szoktam használni éjjeli fénynek is azért jobb nekem így, hiába volt kényelmesebb hogy a tévével együtt ki-be kapcsol.
HR24.hu
-
enginev3.0
félisten
Ha rá van dugva tv-re led szalag, és kikapcsolom a tv-t, akkor utána még egy csomó ideig világít a LED, mert kap áramot az usb-ről
Meg lehet ezt a dolgot valahogy szüntetni?
-
Cartmenn
tag
válasz klaya86 #7318 üzenetére
Amúgy nemrég vettem egy TCL 75ös c805öt ,azt a típust bőven ajánlanám de ott már az 55ös is 260felé van ---én ahhoz tudom hasonlítani a Hisense-t igaz az U8QF (55") ---kevesebb zónás a háttérvilágítása,de az is bőven jól működik ,és amilyen "feketét" tud, az már elfogadható---hang mindőség kifejezetten jó (JBL) bár csak 2.0 de alsó szekrényen rohadt jól szól szerintem vidaa -rendszerrel nincs gondom (nekem épp nem hiányzik a HBO ami még nincs rajta) lefagyás ritkán van (mikor ki kell húzni a konektorból ) Eleinte volt kifagyása USBn külső hdd-ről lejátszott 4k videóknál, de volt egy szoftverfrissítés ,meg dupla tápot adok a külső hdd-nek 2 usb-ről ,mert azok csak 500mA-s-ek --azóta azzal sincs gond . De az ugye mint írtam ez az u8qf ,hogy épp milyen lehet amit jelöltem az u7qf azt nem tudom ,talán nézni YT-n róla véleményt. De így én se tudom hogy venném ezt a szépséghibásat vagy épp újan a u6kq-t
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #7316 üzenetére
Mit nem ertesz? Az az ujdonsag/plusz az N-ben az L-hez kepest. Meg az ujabb es lassabb vidaa. Meg a bugok
-
Cartmenn
tag
válasz klaya86 #7318 üzenetére
Írtam még hozzá ,csak most ment a módosítás nekem is az u8 keretje van megütve kicsit,ha belefér persze ilyen---amúgy küldenek képet,aztán vagy látszik rajta hiba vagy nem --de attól még van nekem is ugye 2020as típus mint ez amit a végén jelöltem u7qf,meg ugye az VA panel : https://www.kitele.com/en/tv-hisense-65u7qf
[ Szerkesztve ]
-
Cartmenn
tag
válasz klaya86 #7309 üzenetére
Az u6k-t itt pont tesztelték, én annyiért pont ezt venném,de sajnos IPS ( 65ös 200e ),bár itt nem dícsérik ,nekem a régebbi nagyobb kategóriás u8qf (VA) van az simán ajánlanám a u6k-t amúgy nem ismerem : https://prohardver.hu/teszt/hisense_u6kq_teve_teszt/hisense_u6kq.html Mondanám még innen ezt a tv-t ,én is innen volt szerencsém venni az u8-at (2020as már nem volt kapható 1.5 éve) ,talán ezt venném a kereten belül,és talán egyedül ez nem képhibás ,csak max esztétikai : https://depostore.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-smart-tv-qled-tv-oled-tv-4k-tv/hisense-65u7qf-uhd-smart-tv-ultra-hd-165-cm-led-4k-tv.html
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SztiviVander #7315 üzenetére
mint apple tv app...->
-
jonhy86
csendes tag
55A9G Meg jött a Frissités de még mindig nem tudom Képárányt állítani usb Film lejátszás alatt
-
klaya86
senior tag
válasz SztiviVander #7312 üzenetére
Köszi a segítséget. Mivel szimpi pár típus így specko alapján,igy megpróbálom előben is megsasolni. Aztán, ha okénak tűnik, akkor online megrendelem. Így ha mégsem jön be, 14 napon belül vissza tudom küldeni.
-
SztiviVander
őstag
válasz klaya86 #7311 üzenetére
Csak az baj az nem egy európai oldal, így ott van hogy csak az usa modell van fent.. Ez általában a típusból látszik is, pl az 55u8gq és az 55u8g két különböző modell, utóbbi az usa-s ráadásul azokon android/google tv van mint os (erről is megismerhető hogy az nem eu-s) nem is ez a vidaa amit az eu-ba raknak ra. De még ha a pontos típusra keresve meg is találod akkor sem 100% hogy helyesek ott az adatok, érdemes több fórumban (lehetőleg nem amcsi fórumokban, hanem pl avforums.com az angol, ott is eu modelleket árulnak) is keregélni, vagy üzletben megkopogtatni a kiállított darabot
[ Szerkesztve ]
-
-
klaya86
senior tag
Sziasztok. Tv vásárlás előtt állok. Viszont elég nagy a katyvasz a fejemben. Jelenleg egy középkategóriás, 50es, VA paneles Samsungot használtok. Szeretnék váltani. 55 vagy 65 col felé. A keret, amit tévére szánok, az 200k. Nézegettem a hisense tvket. Egész jó vélemények vannak. A kontraszt miatt elsősorban VA paneles tvket szeretem, de normálisabb ips sincs kizárva. Mik a tapasztalatok a hisense tv-kel kapcsolatban? Megbízhatóság, kép és hang minőség? Illetve tudnátok ajánlani valamit? 55 colban az e7q és a7q qled, u6k meg miniled. Melyik technológia jobb minőségű?
-
mc.g
aktív tag
válasz rainman72 #7300 üzenetére
A Philips-eket én is néztem (net-en: 75PML9008, 75PUS8818) de 55"-osakat tudtam csak szémelyesen összehasonlítani, boltban a PUS8818 tetszett jobban, és az "E"-s energiacimkéje is a "G"-vel szemben (a TV cserém lényege, hogy nagyobbra, és alacsonyabb fogyasztásúra cseréljem a legjobb képminőség, tartósság, és megbízhatóság mellett).
OLED-et a (gyengébb) tartóssága, nagyobb fogyasztása miatt (és esetlegesen a túlzó árai miatt, mert OLED-ből Panasonic-ot vennék) nem terveztem venni...
[ Szerkesztve ]
-
mc.g
aktív tag
válasz Cartmenn #7299 üzenetére
Alapvetően semmi más nem érdekel, mint a képi megjelenítés, csak egy HDMI kábel fog rá csatlakozni, amin csak képi információ fog közlekedni (szóval pl. hang el sem jut a TV-ig, van komolyabb házimozi rendszerem). Az az egy érdekel, hogy egyetlen gombnyomással tudjam bekapcsolni, hogy mindjárt pl. a HDMI1-re kapcsoljon (ez feltétel), ne kelljen menüben keresgélni a bemeneteket minden bekapcsoláskor, vagy a távirányítón pl. az AV gombot nyomni/nyomkodni (jegyezze meg mit használtam utoljára).
Nem kivánom méregetni a pont középen ülő családtagom fejének a pozícióját (vagy a sajátomat), a többiek már nem szemből nézik, az ebédlőből meg kimondottan lapos szögből látjuk a képet.
Engem nagyon zavar a színtorzulás, (van otthon több IPS, és VA kijelzős TV/monitor, ismerem a sajátosságukat, kifejezetten zavar mikor a monitornak használt 43" Sony VA TV-n a kép szélei felé elszineződnek bizonyos színek, de csak a műhelyembe használom, oda megteszi).
Volt egy felsőkategóriás mobilom valamiféle csúcs VA-LCD -vel (az OLED-ek elterjedése elött), de nagyon elcseréltem volna a kijelzőjét a feleségem belépő kategóriás mobiljának IPS kijelzőjére !
A VA paneles megjelenítők jellemzően szemből sem tudnak olyan természetes képet mint az IPS.
Az IPS technológia sokkal lineárisabb szabályozhatósáhot tesz lehetővé, egy élénk pl. zöld szín az jellemzően világos/fényes egy IPS-en, VA-n sokszor mélyebb/sötétebb tónusként szokott megjelenni. VA-n statikusabbnak hat a kép, mintha egy kinyomtatott megfogható lap lenne, IPS-en inkább érzem úgy, hogy elöttem van a téma, egy "ablak" a képernyő."Hisense 65E7K PRO"-t volt alkalmam személyesen megtekinteni egy üzletben másokkal összehasonlítva, eléggé meggyőző a panel minősége, kontrasztosabb mint a többi IPS, és jobbak a látószögei mint a VA paneleseknek. (A keret alsó részén a két szélen az a gagyi pönnyös/csillogós matrica az nagyon nemtetszik) A "G"-s energiacimke is hátráltat a megvételben, "E" szimpatikusabb lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest