- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gambeca
tag
Mivel diódákról van szó, semmit nem mért a multiméterem (egyszerű mérőműszer), viszont sötétben ha egy ledet mértem akkor éppen hogy, de világított. Ebből kifolyólag végig mértem a 40 ledet egyesével és három nem világított.
Az összes led sorba van kötve, egyenként 3 volt feszültséget kapva, ami össze adva 120volt.
A led csíkon van egy típus szám, az alapján be is tudtam azonnal azonosítani, hogy mi kell bele.Egyszerűbb megoldásnak kínálkozik hogy a három lehet kicseréljem, és sokkal olcsóbb is lenne, de ha kompleten cserélem, akkor a háttér világítás teljesen új lesz benne.
Csak hobbi szinten foglalkozom vele és a saját tapasztaltaimra támaszkodok.
[ Szerkesztve ]
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
Tatyla
őstag
Most hogy egy hete már tesztelgetem az 55A85K- t meg kell mondjam nem csalódtam.
Nagyon szép képe van PS5 és Xbox Series X is van rákötve és szépen teszi a dolgát.
A VIDAA app azért nem egy tökély volt olyan hogy áramtalanitani kellett mert egyszerűen a SkyShowtime nem akart egy filmet folytatni hang se rossz de én eddig is hangprojektort használtam,próbáltam így úgyis de a projektornak tisztább a hangja[ Szerkesztve ]
PSN:Tibipapa74 Xbox id: Tibipapa74 Battletag:Tatyla#2431 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
-
gambeca
tag
Nem nagy dolog szétszedni.
Legkorábban kari környékékn lesz folytatása, addig nem vagyok otthon.
Találtam hozzá való komplett led csíkokat. olyan 15€-ből kijön aliexpresszről.Majd beszámolok a műtétről, remélem csak a led a baja...
[ Szerkesztve ]
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
gambeca
tag
Sziasztok!
Mennyire jellemző a Hisense tv-re a led háttér világítás meghibásodása?
Történt ugyanis, hogy a kb 2-3 éves tv-m üzem közben kikapcsolt és, többet nem akart menni, 4 villogó hiba kód.
A tv-t atomjaira szedtem, a 40darab ledből 3 nem működik, mivel sorba vannak kötve, emiatt a tv nem kapcsol be, gondolom nincs meg a minimális ellenállás a ledek megvilágításáért felelős elektronikában.
55A6G a típus.Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
GASTROB
friss újonc
válasz SztiviVander #7991 üzenetére
Kb 1 perc utána ki kapcsol és újraindul!
SN: utáni számsort próbáltam de hibásnak írja! -
SztiviVander
őstag
válasz rainman72 #7992 üzenetére
TV-ben sajna amugy ez a rovid egyedi azonosito kod nincs is benne, csak a hosszu sorozatszam.
Lehet csak nem boot-ol be neki es bizik benne hogy a bootloader resz meg mukodik es akkor usb-rol a force-olt fw upgrade is megy. De ha nem kezzel eroltetett ra egy nem arra a TV-re valo fw-t vagy nem ment el az aram pont auto frissites kozben, akkor az szerintem inkabb hw hiba lesz.
De persze en is probalkoznek mindennel amivel lehet mielott szervizes hercehurcaba kezdenek[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz SztiviVander #7991 üzenetére
Ez nekem is fura volt de ebbe nem mentem bele jobban.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
SztiviVander
őstag
válasz GASTROB #7987 üzenetére
Ha nem kapcsol be hogy akarsz rajta szoftvert frissiteni? Vagy mennyire nem kapcsol be?
Es azt az A-val kezdodo hat szamos egyedi azonositot (ami nem sorozatszam) probalod ugye a francia oldalon es nem az SN utani reszt? Mert utobbit nyilvan nem fogja elfogadni.[ Szerkesztve ]
-
GASTROB
friss újonc
Sziasztok,
Nem tud esetleg valaki segíteni, hogy a HISENSE 58A7GQ sorozatszáma mi? Mert frissíteni szeretném az oprendszerét de ami nekem van sorozatszám nem jó a Hisense oldalon nem találja mondjuk meg is van kopva így lehet rosszul adom meg!
Köszönöm.
-
J054
csendes tag
Sziasztok,
hátha tud valaki NAS ügyben segíteni.
Van egy 10+ éves nas-om (Dlink DNS-320), azonos hálózaton a Hisense 50A6K tévével. A nasra FunPlug és minidlna van felügyeskedve, amivel szépen megy a lejátszás Samsung tévéken.
A Hisense-en megjelenik a nas, a mappaszerkezetet is tudom tallózni. A gondom az, hogy az összes fájlt 1kB-nak látja, ha próbálom indítani, "nem támogatott formátum" hibát kapok.
Ugyanezeket a fájlokat pendrive-ról le tudja játszani.
Van ötlet miért van ez? Valami Linux jogosultság? Vagy lehet, hogy a minidlna ezen verziója csak Samsungokkal működik?
Másik kérdésem, modernebb nasokkal működik a lejátszás? Gondolkodom rajta, hogy lecserélem egy új Synologira a nyugdíjaskorú nasomat, gondolom ott nem lesz ilyen probléma. -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Van egy érdekes problémám, szóval mióta egy XBOX Series S gyári HDMI kábellel csatlakozik egy Hisense 55a7kq tévéhez, azóta másnap valamiért a tévét nem lehet bekapcsolni sosem, csak ha áramtalanítom... Tehát áramtalanítás után aznap simán többször bekapcsol, de másnap már sosem, egyébként a tévé áram alatt van olyankor (led világít), és a HDMI CEC ki van kapcsolva mindkét eszközön...[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
Tokmind2
újonc
válasz IMseventhson #7979 üzenetére
Fényerőben, hangzásban, zónaszámban azért erősebb az U8. Természetesen jobb TV. Viszont mindkettő nagyon jó szerintem
-
MZoli
csendes tag
-
nyulnyulu
senior tag
válasz rainman72 #7972 üzenetére
Semmi extrát nem tervezek rajta,ez a hálószobában lenne, szerintem az asszony nézné legtöbbször,max egy két sorozat pendrive ról,amit az asszony is nézni akar,a mostani ősrégi samu csak 40" os,ahoz képpest ég és föld lehet,én szinte semmit nem nézek tv n,inkabb a gép előtt nézek mindent,samsung odyssey g7 nálam bevállt.Minden esetre nagyon szépen köszönöm a véleményt!
privátra illik válaszolni
-
rainman72
nagyúr
válasz nyulnyulu #7971 üzenetére
A6 a legalapabb 4K tv náluk.
Az árán is látszik hogy nagy elvárások nem lehetnek.
A Samutól vszinű azért jobb lesz,persze attól is függ mit nézel.
SDR/4K HDR
Viszont a 50" VA panel,magasabb kontraszt és jobb fekete mint 1 IPS-n.[ Szerkesztve ]
-
nyulnyulu
senior tag
Hisense 50A69K típusrol tudnátok nekem mondani véleményt?10+ os samu lcd t váltana.Előre is köszönöm
privátra illik válaszolni
-
rainman72
nagyúr
válasz freeland0806 #7967 üzenetére
Tudni kéne milyen panel van benne
Igazából mind1 is én alá pozicionálnám a C655-nek picivelPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz freeland0806 #7964 üzenetére
Az az E7 nagyon alap a U7-hez képest.Nem tudom VA vagy IPS de ha az utobbi akkor meg főleg felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
Jelentem ,nálam is van már SkyShowtime app. Magától települt, nem úgy mint a Max, amit egyedileg kellett.
-
freeland0806
junior tag
Sziasztok!
Hisense 55U7KQ-ról és/vagy 55E7NQ-ról nincsenek tapasztalatok a fórumban? Múltkor megrendeltem, de technikai hiba miatt visszadobták (lehet hogy ez egy jel volt ).
Egy hibás TCL 43C655 készüléket fogok váltani és kíváncsi lennék mennyire valós alternatívák. Megmondom őszintén én a QLEDnél maradnék az ára miatt, de ha annyival jobb a mini led akkor zsebbe nyúlok. Ami fontos lenne az az, hogy ne legyen orrba szájba bandingos/DSE effektes a képernyő. A TCL viszonylag tiszta volt egy vízszintes csíkot kivéve, csak van valami hardveres hibája. -
peanar
senior tag
válasz IamGabor #7956 üzenetére
Szia.
Attól függ, hogy állítható e a kikapcsolás lehetősége (standby vagy teljes kikapcs).
De rém egyszerű, mindkét verziónál amikor kikapcsoltad, lépj be a routeredbe és nézd meg, hogy még wifin lóg e (neten) az eszköz, ha nem, nem fog működni.
Ezért dob a vidaa app is bekapcsolásnál hibát!Én még nagyon régen vettem egy Broadlink RM Mini wifi IR távirányítót, van saját appja valamint az Amazon appban hozzávaló Skill és ezzel oldottam meg a ki/bekapcsolást.
Rengeteg eszközt tud kezelni (klíma, házimozi, légtisztító stb stb) és még tanítható is, ha véletlen valamelyik letöltött távirányító nem úgy működne ahogy kellene.
Én Alexa + ezzel kapcsolom ki/be pl a hazimozit is mivel az még nem netkompatibilis. -
jesszjessz
tag
Sziasztok!
Hisense A85K-ról tud valaki mondani véleményt, esetleg van valakinek személyes tapasztalata? Mennyivel jobb vagy rosszabb mondjuk egy LG B szériához képest? Telekomnál 300k alatt lenne és erősen gondolkodom rajta, mert hát egy oleddel csak nem lövök nagyon mellé.
Ugyanitt az U7NQ-ról is érdekelne vélemény, ha a fentebbi típus mégsem érné meg.
Előren is köszönöm a válaszokat -
IamGabor
tag
Sziasztok!
(65U7NQ)
Amazon Alexa-val (echo dot okoshangszóróval) akarom mi-be kapcsolni a tv-t. Odáig eljutottam, hogy kikapcsolni kitudom, de be nem nagyon.
LG-n működött (bar ott is problemasan, regio állítgatással)
Itt már a Vidaa app hibát dob:
[kép]Állítottatok már be ilyet?
"Józanul vadászni pont olyan szar, mint horgászni....... józanul."
-
Füge11
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 2,5 éve vásároltam egy Hisense 43A7GQ TV-t.
Eddig nem volt vele nagyobb gondom.
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire tartósak, milyen gyakran hibásodnak meg?
Akinél már elromlott, kb. hány éves korában történt? Mire számítsak.
Olyan meghibásodásra gondolok, amivel szervízbe kellett vinni a TV-t. (…vagy kidobni.)
Köszönöm! -
riicsii123
csendes újonc
Mindenkeppen érdemes. DV HDR hibrid mkv-t se tudja kezelni.csak a hdr-t jatsza le. DTS hang se megy a gyári lejátszójával.
-
soldi3r
veterán
válasz riicsii123 #7951 üzenetére
Akkor ugy tunik, emelle a TV melle tenyleg javasolt lesz egy lejatszo.
E30 (oo=[][]=oo)
-
riicsii123
csendes újonc
Hát szerintem ha van rá pénzed akkor inkább szánj rá többet. Nem rossz tv egyébként de amikor full sötétben filmezek egyszerűen nem tudom a fekete sávokról levenni a szemem. Véletlen vettem meg sajnos én is mert tesztek alapján VA panelesnek ìrták közben meg kiderült hogy ebben a méretben nem az. Előtte egy tcl c655 pro volt nálam. Az 128 ledes volt de nekem jobban bejött. Feketéje sokkal szebb volt. Csak sajnos elromlott és vissza kellet vinni.
-
Kiskutya
veterán
Nemtom volt e már de nekem megjelent a skyshowtime app! Ami pozitív hogy működik a hdr és az 5.1 hang is!
hmm...
-
joydrv
aktív tag
válasz freeland0806 #7943 üzenetére
Sajnos kénytelen az ember hozzátenni az esetleg több százezret is. Mert ha nem, akkor minden napra marad a bosszankodás, amikor leülsz elé.
-
rainman72
nagyúr
Plus 200e akkor már meg oled.
Az Lg ADS Mini led se tud csodát tenni se kontraszttal se a fekete megjelenítéssel.Blooming is lesz.
Az hogy világosban csodás képe van csak 1 dolog.
Majd ha full sötétben sötét jeleneteknél,felíratos filmeknél is meg lesz a hűha érzés akkor jó tv-t vettél.
Amúgy az Lgnek csak a 9-s sorozat mini led az idén,a Qned913T3 valszeg azt láthattad.Viszont eddig magasabb ára volt mint 1 Hisense olednek,ami annyira nem nagy erény,65s méretben.
75" se olcsó 750e talán,annyiért volt multkor a 77s Samu oled.[ Szerkesztve ]
-
freeland0806
junior tag
Ez igaz az olcsóbb Qled TV-kre is a fent említett márkák közül. Papíron jók, gyakorlatban meg idegesítő problémáik vannak. Akadozás, villódzás, pixelesedés szoftveres bugok stb. Jó tvk lennének pedig ezen hibák nélkül. Viszont nagyon mást meg nem is tudsz választani ebben az árkategóriában, mert mind szemét, kivéve ha hozzáraksz több 10 vagy 100 ezret (ahogy írtad is).
-
joydrv
aktív tag
válasz riicsii123 #7939 üzenetére
Úgy látszik nem véletlen, hogy a TCL és a Hisense tévék a legolcsóbb mini ledesek.
MM-ben néztem egy LG IPS-ADS paneles mini ledet. Annak szuper volt a képe. Lehet rászánom azt a +200-at. -
soldi3r
veterán
válasz riicsii123 #7940 üzenetére
Mit jelent pontosan, hogy random akadasok? Milyen forrasbol?
E30 (oo=[][]=oo)
-
riicsii123
csendes újonc
Szia. Nekem ilyen tv-m van annyi hogy 75" és az ADS paneles. Hát az ADS panel magában szörnyű számomra. Sajnos blackbaros filmeknél elég hulladék. De van ezenkívül bőven probléma vele... Bugos az egész ahogy van. Random akadások. Beállítások vissza allitódnak magától. Nem tudja normálisan kezelni az 5.1-em.
-
juhi56
tag
Sziasztok!
Egy Hisense 50A7KQ tv csatornakiosztást, hogy lehet pendrive-ra kimenteni?
Minden bekapcsolásnál elfelejti az átrendezett csatornákat.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Egy H65U8BE -t cserélnék egy 75" ra!
Szerintetek most mi az ár/érték arányban a leg ideálisabb?
500eFt a határ![ Szerkesztve ]
-
Tatyla
őstag
Tegnap este megrendeltem a Telekomtól az 55A85K-t 255k lett a vége minden kedvezménnyel,várhatom a futárt
PSN:Tibipapa74 Xbox id: Tibipapa74 Battletag:Tatyla#2431 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
-
joydrv
aktív tag
Hisense 75U7NQ-val van valakinek tapasztalata? Nagyon jó árban van most MM-ben - 450. Pár napja még 400 is volt valahol.
Az infóban ugyan IPS-ADS Mini led van, ami valószínűleg igaz is. De ez önmagában nem riasztana el. -
freeland0806
junior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Hisense 55U7KQ televíziót, 200ért ennél jobbat nem találtam pláne ilyen méretben. Azt szeretném kérdezni, hogy ennél a tvnél mennyire kell számolni a DSE/Vertical Banding jelenséggel? Gondolom valamilyen szinten jelen lesz. Akiknek van ilyen Tv megvannak vele elégedve? Végülis 5 év garancia jár hozzá, gondolom ennyit nem vállalna rá a gyártó, ha sok gondja lenne a tvnek. Viszont külföldi fórumokon olvasni, hogy van egy jó adag DSE, másoknak meg semmi, de szerintem gyakorlatilag majdnem minden tvnél ki lehet fogni ilyen dolgokat az oleden kívül -
Kiskutya
veterán
-
Tokmind2
újonc
Hali Érdemes most szétnézni mert igen jó árak vannak! 55E7NQ 149-ért megy, a 65U7NQ 299-ért! Skyshow november végétől elérhető ahogy olvastam, MAX már van! Végre érdemes lecserélni a U8QF-em.
-
Sz7Cs
aktív tag
sziasztok!
pénteken megjött az tv-m : 65U7NQ
rendeltem hozzá egy hangprojektort is: AX3120G 3.1.2
a kombót most 370.000 Ft-ért sikerült megcsípni ami igencsak baráti ár szerintem.
könnyű beüzemelés, beállítás, villámgyors rendszer, szép kép és hang. vidaa os pozitív csalódás. -
Cartmenn
tag
válasz djsunstealer #7918 üzenetére
Hát 3.5es audió kimenet van ahogy nézem --azt nem tudom össze lehet e hozni belőle amit akarsz --RCA val ---757mm-t ír az álványok távolságára
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút "analfabéta" vagyok a témában, nézzétek el nekem!
Samsung LE32R8 ősrégi LCD TV-m van száz éve, eljött az idő a váltásra.
Nem vagyok egy nagy tartalomfogyasztó, néha filmeket nézek, Youtube stb.
Hisense 43A6N néztem ki, úgy látom ezen van audio kimenet. Jól gondolom? Ez azért lenne fontos, mert a mostani TV-hez van csatlakoztatva egy ősrégi erősítő 2 db hangfallal, ezt szeretném a továbbiakban is használni. [kép]
Az üveges TV állványom szélessége 870 mm, a Hisense TV állványainak egymás közötti maximális távolsága 757 mm a hivatalos leírás szerint. Remélem ráfér, nem tudom a Hisense állványai milyen vastagok, ezt majd személyesen megtekintem a boltban.
Köszönöm szépen ha tudtok segíteni, esetleg ha van hasonló kategóriában jobb tudású Hisense, szívesen meghallgatom. -
HF77
őstag
üdv
tudtok olyan hisensét ami valóban jó va paneles mini led?
köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
kóóó
aktív tag
-
Tatyla
őstag
Sziasztok! Telekomtól vennék tévét ,két típus között vacilálok:
55U7KQ
55A85K
Szerintetek?PSN:Tibipapa74 Xbox id: Tibipapa74 Battletag:Tatyla#2431 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
-
sattyesz
újonc
Sziasztok. Vettem egy Hisense A6N típusú tv-t. Tudom hogy nem egy nagy durranás de a 12 éves samsung buta lcd tv-m után gondoltam jó lesz. A problémám az lenne vele, hogy sehogy nem tudom elindítani az RTL+ alkalmazást. Próbáltam böngészőn keresztül, de azt írja elavult a böngésző, frissítsem de nem tudom frissíteni.. Alkalmazást pedig nem találom az áruházban, hiszen mint megtudtam nincs is Esetleg valami megoldás van erre a problémára? Olcsón megakartam úszni de kénytelen leszek venni egy google tv-t
-
pOwErOnE
csendes tag
Ez nekem is probléma a 65U7KQ TV -men.
Szerintem nincs megoldva, hogy wifi hálózatot használja az adatroaminghoz. Azonnal bekapcsolja bt-t ha képernyőtükrözésnél. Pedig nem feltétlenül lenne szükség rá ha ugyanazt a hálót használja mindkét eszköz. Gondolom bt kapcsolatot használ elvileg bt 5.0 felett 2Mbit/s van de az nem elég a mai video és hanganyagok megfelelő átviteléhez. Amúgy ez telófüggő is. Nekem Neutron zenelejátszóról normálisan zenét sem lehet lejátszani.
Ha lenne normális sebesség ez nem lehetne gond asszem, de lehet, hogy nincs igazam ezt rábíznám a profikra[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
válasz SunMount3r #7586 üzenetére
Tudom nem most volt téma, de most jutottam el oda, hogy frissítsem pendriverol a legújabb firmwaret.
Viszont így se oldódott meg a probléma.Most se tudja lejátszani telefonról a videókat, szétesik a kép, elcsúszik a hang és akad egyfolytában.....
Esetleg más tipp?
Üdv.: kóóó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest