- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #56393 üzenetére
Kicsit megkésve, de itt a diskekről a report: [link]
Csináltam rajtuk benchmark tesztet hogy mégis melyik csinálja. Érdekes módon ilyenkor nincs ez az erős dübögő hang.
Nyilván hangosak és zakatolnak is rendesen, viszont nincs ez az "ütögetés".
A benchmark eredmény teljesen jó. -
JonssoN
csendes tag
válasz
Gardaai #56027 üzenetére
11 ezerrel ugrott a Load/Unload Cycle azaz a parkolás, ennek a kattogását hallod. Mivel Seagate, openSeaChest-el kilehetne kapcsolni. Instrukció. A smart adatok folyamatosan frissülnek.
-
Xanderas
csendes tag
válasz
Gardaai #56016 üzenetére
Először is köszi a segítséget.
odáig már eljutottam, hogy a probléma (szerintem) szoftveres, mert total commander mindig látja őket és fájlokat másolhatok, kezelhetek stb, csak a fájlkezelő vacakol.
HD sentinel szerint kiváló 99% és 100% közötti állapotban vannak.
Azt hiszem frissítek win11re és az újratelepítés megoldja a gondot.
Köszönöm a hozzászólást és a segítséget.
Üdv -
válasz
Gardaai #56005 üzenetére
Gondolom Windowst használsz és HD Sentinel van telepítve a gépeden. Itt van egy jó leírás a SMART-ról: [link] Érdemes arra is ránézni, hogy milyen értékek szerepelnek ott, bár, ha van valami nem tetsző és problémás dolog (pl. áthelyezett szektorok, javíthatatlan szektorok, stb.) arról szólni fog.
-
válasz
Gardaai #56003 üzenetére
7200-as HDD-k melegednek, ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni, pláne úgy, hogy nem kapnak hűtést. Gondolom a dokkolónak is műanyag háza van, az se sokat segít rajta. Hűteni kell valamivel.
Van egy Delock mobil rackem. Abban 3 olyan lemezem van, ami nem melegszek. 2 darab WD Purple (5400 rpm) és egy WD Ultrastar He10 10TB (héliumos). Az utóbbi valószínűleg a héliumos dizájn miatt hűvösebb.
A 7200-as régebbi Hitachi lemezeim, illetve a WD Black mind melegednek. -
cocka
veterán
válasz
Gardaai #55998 üzenetére
A Google egy NASA cikket hoz fel arról, hogy mennyi is az ujjak tűréshatára, kb. 44 fokot ír. (43.8 pontosabban)
Nekem is égeti a kezem 2 terás 7200-as Toshiba. Magyarul amit már fájdalmas tartani, az tuti több, mint 44 fokos. De ezek még kb. 70 fokig azok a hőmérsékletek, amiket képes vagy így is néhány másodpercig tartani. Szerintem kb. afelett már 1 másodperc is túl sok ahhoz, hogy ne okozzon tartós fájdalmat.
ráküldtem egy 12 órán át tartó surface tesztet, ami kb. éjjel 2 körül végezhetett, reggel amikor géphez ültem, 48 fokos volt üresjáratban
Ha nem parkolós fajta és pláne 7200-as, akkor feltehetően egy ilyen hosszan tartó művelet után brutál nehezen hűl le.
Azt kéne megnézni, hogy simán szobahőmérsékletről felmelegedve üresjáratban meddig melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- SATA SSD 256GB Samsung 840 Evo & Pro
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest