Új hozzászólás Aktív témák
-
all6atos
tag
válasz
liksoft #29651 üzenetére
Hy!
Nem rángatom ennyire, kb. max 15 fokot, és nem is kell ilyen erővel. Már gyengén és kb. 5 fok kitérésnél is lehet hallani (átmozgás közben és nem kitérésnél). Ha úgy csinálnám, mint a videóban, akkor már elég hangos lenne, és nem is merném. Gondolom a videó miatt lóbálja ennyire, de még így is sokkal halkabb, mint élőben.
Akkor tűnt fel, mikor a telepítések után levettem az asztalról. Épphogy megdőlt már zúgott is...
A másik HDD-vel nem csinálja, bmenyire cibálom is, öcsémé se, pedig az újabb jóval és 7200-es. Egy laposnál se láttam még ilyet. Mellesleg már lassan 4 éve hibátlan a gép, nem vagyok őrült
.
Az a furcsa, hogy pl. random seek/r/w teszt alatt nem változnak az értékek, hiába mozgatom és hallom a hangot.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
liksoft #29588 üzenetére
Nem olyan zagyva a kérdés, csak elvesztem a részletekben
Szóval megpróbálom a lényeget leírni:
Rendszertelepítés után, már az első újraindításnál bootoláskor megáll a gép azután, amikor felismeri a sata WD500-as merevlemezt. (Nem fagy le, csak megáll.) Még a BIOS-ba lépés előtt. Ez a probléma.
Amit eddig kiderítettem:
- Nem lehet az adatkábel hibás, mert ugyanazzal a kábellel és másik merevlemezzel nem áll meg bootolás közben a gép. (Ezzel kilőttem a port és az alaplap hibáját is, gondolom.)
- Másik tápra is kötöttem a vinyót, az sem hozott megoldást.
- A vinyó viszont jó, mert másik gépre dugva felismeri és el is indul vele.
Kérdés:
Mielőtt ezt csinálta volna particionáltam és formáztam minden gond nélkül.
- Lehet, hogy ezzel volt valami probléma, és újra kellene particionálni?
- Illetve lehetséges, hogy a particionálás/formázás hibája miatt a vinyó felismerésénél (még a BIOS-ba lépés előtt) megáll a bootolás? -
-
Statikus
senior tag
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #29378 üzenetére
Hát 12megás tempó az már igen durva 20 gigás segate bőrgatyás vinyóm tud 25 megát a 12 évével
Szerintem vagy a vezérlővel van valami, vagy a vinyó van agyoning tele hibás szektorokkal, vagy agyon van töredezve a rajta lévő adat és hónapok óta rajta vannak az adatok. Ekkora tempóhoz már minimum 80% töredezettségi szint kellene -
J.J. András
őstag
válasz
liksoft #29364 üzenetére
Hali,
Erre tudnál valami mondani :?
Másik kérdésem: sötétzöld és méregzöld és normál világoszöld szektor között a HD Sentinel mit különböztet meg :?Elöre is köszi (nincs ékezetem duplán) : Andräs
-
Babetta-X
senior tag
válasz
liksoft #29343 üzenetére
Próbálkoztam sok türelemmel, végül live linux gparted leformázta, tudtam particionálni ntfs-re, de a win7 továbbra is annyit csinál csak, hogy látja de megnyitni nem tudja, win7 telepítője pedig csak egyszerűen várakozást ír a particionálóban, több óra várakozás után is. A vicc, hogy keveset volt használva, igaz nem mai darab, de rendszer sosem volt rajta, a hd sentinel 100%-nak írja. Biztos, hogy itt a vég, az nem lehet, hogy az alaplap sata vezérlője szállt el (a patas winyó ami 100* öregebb és mindig megy, az tökéletesen üzemel), illetve ha igen, hogyan lehet megmondani? Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
-
plaschil
aktív tag
-
tknof1871
őstag
válasz
liksoft #29272 üzenetére
Az eszköz meghibásodásakor az adatmentéses cégek a Te hozzáférési jelszavadat át tudják lépni (könnyebb ha tudják, de legtöbbször nem kötelező tudni), de a gyártó tárolásiját NEM!
Ezek szerint a gyártó is képes "átlépni" az én jelszavam és a gyártó máris az adataimnál van, mert ismeri a tárolási jelszót. Ezek szerint a Self-Encrypting Drive nem olyan biztonságos, mint a Truecrypt-el titkosított HDD (vagy akármilyen háttértár. Akkor mi értelme van a Self-Encrypting Drive-nak? Kinek jó, vagy kinek való?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
liksoft #29275 üzenetére
Akkor gondolom megtalálom a samsung és maxtorhoz is ezeket a programokat.
A jumpereket biztos hogy jól néztem, többször ellenőriztem, de aztán már én is arra gondoltam, amire most te és tükörben is próbáltam. Eredmény ugyanaz volt. A panelnél a csatlakozók közül alkoholos sörtés mosóval kiszedtem a port, hátha ez okoz rossz kontaktot, de ezután sem javult. Végül is, ha egymaga van a kábelen, akkor nincs gond vele, de azért ez több mint érdekes.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
liksoft #29273 üzenetére
Szia!
Gyalulás alatt mit értesz? Mert win XP-t telepítettem mindkét meghajtóra, és azzal particionáltam és megformáztam ugye a lemezeket is, de szerintem te valami spéci programra gondolsz.
AMaster slave eset annyiban igaz, hogy a csatlakozót lustaságból nem cserélgettem, de se slave se master se cable select beállítással nem értem el a teljes kapacitást. Azt hogy? Ha meg levettem a jumpert akkor jó?
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #29268 üzenetére
Én mondjuk pendrive-val jártam úgy felraktam rá pár fényképet 2005-ben. 2009-ben még rajta volt Tavaly eszembe jutott meg akartuk nézni, eltűntek a fenébe
Na azóta tudom ha nem frissíti fel az ember a tartalmát egy idő után akkor keresztet vethet az ember a tartalmának. Pedig ez még csak nem is tlc flash, volt mint manapság mindegyikbe van. Annál ki tudja mennyi ez az idő?(költői kérdés)
-
tknof1871
őstag
válasz
liksoft #29266 üzenetére
Ha bármikor adsz neki jelszavat, a rajta tárolt adat abban a pillanatban védetté válik, és nem kell az egészet titkosítani, mert már olyan. Csak a jelszót elkérni.
Igen, a jelszót csak a gyártó tudja. El kell kérni tőle? Nem értem, mi a jó olyan hardveresen titkosító SSD-t gyártani, aminek a jelszavát úgy kell elkérni. Hogy kell elkérni?
És a vásárló megvátoztathatja a jelszót, hogy olyan legyen, amit csak ő tud és a gyártó nem?Vagyis van benne logika...
Emelt díjas SMS-t kell küldeni, hogy megtudjam az SSD-m jelszavát, amit megvettem? Szóval kétszer kell megvennicsak nagyobb a buktatója mint az előnye. Ettől függetlenül más is van még ott, ezt már máshol leírtam.
Ez a máshol azt jelenti, hogy itt-ott kommentekben, vagy van valahol egy cikk, ahol minden össze van szedve?
Már olvastam néhány dolgot az SSD-kről, de azon kívül, hogy adatot tárolni rajtuk drágább, mint a merevlemezeken még semmi rosszat se. -
djculture
félisten
válasz
liksoft #29265 üzenetére
Szoktam olvasni, mikor meg hozzáírom valakinek hogy nem oda buda mert ezek nem igazán arra lettek tervezve hogy hajtod őket 2 évig gond nélkül.
Na akkor jön hogy tudom utálod az ssd-ket de nekünk már 5000 éve megy még napóleoni háborúba vettük..Igen tényleg voltak olyan szériák amik nagyon bírták, nekem is van egy 20 gigás slc intelem nulla baja. .
De manapság már a tlc a divat meg olyan logika ami megpróbálja elfedni a cella fáradást. Az első két szériás mlc ssd-nél még tartalék tárhely is volt cella fáradás esetére.
Ma már a tlc-k nél az is kifújt. Túl drága lenne teszem,azt egy 64 gigás ssd 5-10 giga tartalék plusz tárhely-el.Évről évre egyre gyorsabbak és egyre kevesebb írást viselnek el. Lassan meglesz az egyszer írható ssd is
-
tknof1871
őstag
válasz
liksoft #29260 üzenetére
Oké, totál összezavarodtam. Azt vágom, hogy ha TrueCrypt-el csinálok egy partíciót a mágneses elven működő hagyományos HDD-re, akkor lesz egy jelszavam (+ esetleg 1 kulcsfájl is), amivel meg lehet nyitni azt a partíciót. Én tudom a jelszót, én meg tudom nyitni. Aki nem tudja a jelszót, annak valószínűleg sokáig tart kitalálni.
A Self-Encrypting Drive SSD-knek belső jelszava van? A jelszavát a gyártó tudja, én nem, hiába vettem meg az SSD-t? Akkor ez mire jó? Mitől véd az önmagát hardveresen titkosító SSD? -
djculture
félisten
válasz
liksoft #29262 üzenetére
Valamilyen marketing blablákkal muszáj eladni a flash tárolókat, akinek már hullott el egyik percről a másikra ilyen az úgyis legyint rá.
Windowsra első osztályú ami ha kidöglik kb nem érdekel mert előhúzok helyette egy másikat a rosszat meg legariztatom. Másra ezek nem jók bárhogy marketingelnek meg etetik a vásárlót.
De nincs választás a vinyókat is egyre kevesebb üzemmórára tervezik. Nézz meg egy 12 éves 20 gigás bőrgatyás seagete vinyót , mai napig teszik a dolgukat.
A zsír új terás vagy nagyobb vinyók meg egyik nap kikapcsolod a gépet másik nap már nem ismeri fel a bios..
1-2tera adat megy a levesbe vagy óriási munkával lehet visszanyerni amit ha a tulajnak megmondasz mennyibe kerül az intenzívre fogják vinni garantáltan. -
tknof1871
őstag
válasz
liksoft #29242 üzenetére
A Samsung szerint nem jár teljesítményveszteséggel, ráadásul a lehető legbiztonságosabb, mivel a titkosításhoz használt kulcs a meghajtóban marad, nem kerül át az operációs rendszerbe vagy az alkalmazásokba.
A kulcs az SSD-k esetében jelszó?
A jelszót az SSD vásárlója határozza meg, vagy az SSD-vel együtt vásárolja meg? Mondjuk egy kártyán, ami olyan, mit a kaparós sorsjegy. Lekaparja, előtűnik a jelszó. Megjegyzi, a kártyát meg megsemmisíti. -
mrcrnl
tag
válasz
liksoft #29219 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Egy Maxtor Maxblast 4.0 progit találtam, és letöltöttem. Megpróbálni csak holnap tudom. Viszont esetemben akkor lesz hatásos, ha a HDD-t másik gépbe áttéve szintén nem lehet normál particionáló programmal (vagy win telepítővel) újra az eredeti méretre particionálni.
-
tknof1871
őstag
-
tknof1871
őstag
válasz
liksoft #29230 üzenetére
Ez nem az én kérdésemre válasz. Nem azt kérdeztem, hogy a SED technológiát használó SSD titkosítva táloja-e az adatokat.
Ha én a truecryp programmal titkosítok, akkor az lelassítja a számítógépet minden írásnál és olvasásnál.
A Samsung SSD-nél nincs bármiféle teljesítménycsökkenés. Ezt állítja.
Szóval a Samsung igazat mond vagy hazudik? -
peter889
őstag
válasz
liksoft #29218 üzenetére
Szia! Meg fogom nézetni valakivel a tápomat, még mielőtt visszatenném a HDD-t. Sokszor végeztem rajta teszteket: teljes felület olvasása, írása, de csak egyre rosszabb lett. Telefonon közölte a bolt, hogy Samsung/Seagate megjavította és nem hibáztattak mást. Lehet, csak egy firmware frissítést csináltak - bár nem értek hozzá.
Ha átlagosan 3 évente cserélni, ellenőriztetni kell a tápot, szerintem kellene, hogy a táp és HDD gyártói gondoskodjanak arról, hogy a hiba ki legyen jelezve, pl. hogy túl zajos lett a táp, mint ahogyan a hőmérsékletek, feszültségek, stb. értékei megjelennek a felhasználó előtt. Vagy nem kéne túlérzékeny cuccokat előállítani.
-
korn
aktív tag
válasz
liksoft #29061 üzenetére
seatools win alatt nem látja,
seatools dos alatt látja, de törölni nem lehet
maxtor powermax dos alatt nem látja, minden mást lát: ssd, 2.5"hdd, dvdrom , csak a maxtort nem.
hdat és mhdd tudja törölni 10MB/sec-cel kb 5 óra lenne, majd egyszer ha lesz időm végig futtatom, most egyébként sincs hozzá idegrendszerem ezek után
-
-
forgonati
őstag
válasz
liksoft #28986 üzenetére
Nem, a tápja tökéletes, atomstabil 12V-ot ad, semmi ingadozás, vagy hasonló. Különben sem értem, hogy vezethető ez vissza a tápra? Ha a "Spin Up Time" vagy a "Spin Retry count" volna sok, az esetleg utalhatna tápgondra, de ezek nullán állnak. Volt már valakinek hasonló? Hogy a "Raw read error rate" meg a "Seek error rate" ilyen magas volt? A HDSentinel mindkét helyen azt írja hogy lemezfelület vagy fejprobléma lehet...
-
peter889
őstag
válasz
liksoft #28952 üzenetére
Köszönöm az adatbázist, de lényeges paraméterek hiányoznak belőle. Pl. a sebesség.
Csak a Sata szabványokban rögzített elvi max. értékeket írja ki átviteli sebesség gyanánt.Nem értek a HDD-khez, de sejtésem szerint úgy kéne legyártani, hogy gondolni kellene arra, hogy a többi gyártó is trükközve spórol.
-
peter889
őstag
válasz
liksoft #28920 üzenetére
Ha nekem most újraindul is a 3 év gari, 2 hónapig megfelelő HDD nélkül maradtam+adatok úszhattak volna el+a kellemetlenség. Ezeket senki nem téríti meg.
Szerintem senki nem kívánja a 9 éves HDD garit úgy, hogy közben 3-szor cserére szorul. Akkor az a terméktípus inkább a hulladéktárolóba való, mint rendszeresen cserélgetni. A gyár nyugodtan fizethetne kártérítést, mivel szemetet dobott a piacra.
Sajnos az utóbbi évtizedekben egyre rövidebb időre tervezik a használati tárgyakat és egyre inkább kispórolnak mindenből mindent. -
djculture
félisten
válasz
liksoft #28894 üzenetére
Á az idősebbeknek az orosz tudásuk a nagy.
Én az biztos mindig a magával a gyártóval szoktam gariztatni, Kiküldöm a feltétetlek szerint postán és 3-4 hét múlva küldik az újat. A serial számból minden gyártónál meg lehet kerestetni hogy van e még gyári gari.
Ha valaki nem akar vele vesződni itt fórumon is van aki ezt intézi némi plusz pénzért+ a kiküldési díj.
Héten kaptam vissza két idés 250-es wd-t, küldtek helyette 2db 500-ast 3 év garival, írtak egy levelet hogy ez volt épp raktáron.
WD az ilyen ügyben kifejezetten korrekt. -
V.Stryker
nagyúr
-
-
válasz
liksoft #28644 üzenetére
Igen... bár még 2 évig a HGST-nek külön teljesen függetlenül mennie kell (így hagyták jóvá).
Vagyis még 2 évig (2014-2015) biztos lesznek HGST meghajtók is.
Aki ezért nem vett 7K vagy 5K HGST meghajtót eddig az megnyugodhat, bőven piacon lesznek még egy ideig.Annyi hogy a cimkén az lesz hogy "HGST a Westend Digital Comapany".
Tehát 4 termék tuti lesz. Seagate, WD, HGST és Toshiba kb 2014 végéig minimum.
-
ati888
senior tag
-
ati888
senior tag
-
ati888
senior tag
válasz
liksoft #28638 üzenetére
Hello!
Igazából az adatok amik rajta vannak nem valami fontosak, de azért jó lenne valahogy lementeni. Most azt gondoltam ki, hogy a lehetséges-e a WD külső tokjába beletenni egy régebbi Samsung HDD-t úgy, hogy csak simán rárakom az USB vezérlőjét? Menni fog-e azzal? Mert akkor elég lenne egy belső vinyót vennem csak. Bár már lehet inkább egy USB3-as külsővel jobban járnék.
USB3-as, külső, 2,5"-os HDD megfelelő egy mediaplayer mellé? Elég oda az USB-s tápellátás, vagy biztosabb a 3,5"-os? Mert 3,5-est már nehezebb beszerezni, ráadásul árban sincs különbség.
ati
-
AwesomeJazz
csendes tag
válasz
liksoft #28599 üzenetére
Lehet titkosítani, viszont akár dupla bal klikkel kattintok az eszközre ( G:. meghajtó ) akár jobb klikkel kattintok elkezd gondolkozni a gép és ismételten kidobja a Formázást valamint az Adathibát.
A fényképek és videók egy része megvan DVD-n illetve CD-n de van néhány kép, dokumentum ami nincs rögzítve lemezen, csak a HDD-n van. És örülnék ha megmaradna, van még rajta film és egyéb más de az letölthető akármikor, az nem is fontos!
-
r-chee
őstag
válasz
liksoft #28567 üzenetére
Próbáltam már másik kábellel, másik porton és másik tápcsatival is. HDS 1 hibás szektort ír rá, plusz azt, hogy "5497 hiba fordult elő adatátvitel során". És kondíciója egyre romlik, nemsokára bezuhan 60% alá. Üzemen kívül tartom egyenlőre.
Lehet, jól tippelsz, hogy fejhiba. Két részre van osztva, s az egyik partíciónak csak betűjelét látja, tatalmát nem. -
peter889
őstag
válasz
liksoft #28485 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm az újabb infókat mindenkinek.
Természetesen a legfontosabb adatokról lenne másolat, de itt olyan súlyos probléma jelentkezett a Samsungnál, hogy alig másoltam rá valamit és jelentős részük eltűnt!
Tehát itt nem csupán a Sentinel fölösleges aggodalma húzódik.A P4-es gépemben XP-vel sokáig használtam egy Maxtor és egy Seagate winchestert, és 10 évi alatt úgy 3 különböző időpontban bekövetkezett adatvesztésről tudok.
Ráadásul azok a köztudottan gagyi Codegen tápegységgel mentek.
A Maxtor jelenleg a Seninel szerint 10 bad szektoros, a Seagate pedig 1 - mindkettő gyenge szektorok nélkül!Írod: "Holott egyik sem "hibás", csak nem mennek együtt. "
Gondolom, ez a rejtett inkompatibilitás esete.
Amikor a gyártók kompatibilisként árulnak inkompatibilis részeket. Csak az az érdekes, hogy ilyesmire sokszor a legújabb eszközök beszerzése az orvosság. Visszaköszön a "dobd el és vegyél újat" szlogen.Jelenleg XP-m van.
Ha Win7-et telepítenék fel, szerinted azzal szebben muzsikálna a Samusung HDD? -
Rommel6600
őstag
válasz
liksoft #27834 üzenetére
Ha letöltök (ugyan 25megabit a net de 700Kbyte-ra van lekorlátozva a uTorrent) vagy a vinyó aktivitás nagy, egyszerűen lefagy a gép. Úgy frankón fél-egy percre megáll, egér vagy eltűnik van vagy nem, aztán egyszer csak megy minden tovább (youtube, zene, torrent újraindul, egér is megjön) de csak egy fél-egy perc szó szerinti állás múlva.
További jellemző még, hogy amikor lefagy a gép egy katt hallatszóik a vinyó felől. Utorrent szerint a lemez túlterhelt 100%, stb. Ha korlátlan sebességgel töltök 25megabittel kb egy percen belül lefagyogat, ha a mostani korlátozással akkor "csak" kb 5-10 percenként.
Nemrég tettem fel a win7 ultimate-et (32bit asszem), előtte vista 64bit volt fenn. Azzal nem volt ilyen probléma, csak maga a gép volt lassúcska. Win7-el ugyan valamivel gyorsabb lett, de így viszont nem lehet letölteni használat közben, meg a folyamatosan leakadó vinyóval nem lett túl tisztább és szárazabb az érzés.
Ez mind egy 2008ban vásárolt notebookkal történik, tehát már nem mai gyerek.
Kérdéseim:
Ez lehet vmilyen szoftveres (akár driver, akár a windows7) probléma tünete? Mert nem emlékszem, hogy a vista alatt ilyet produkált volna, és letölteni is tudtam 10-20 megabit környékén még a nyáron - emlékszem.Az utolsó hozzászólásom óta kivettem a notiból a vinyót és lefuttattam rajta a gyári WD lifeguard diagnostic kis- és nagy tesztjét (quick és extended): mindkettő jó eredményt adott. De egy hdd smart progit is feltettem, már nem emlékszem a nevére, de az szerint is 100% a vinyóm állapota...
Egyéb ötlet? Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged