- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil #29295 üzenetére
Nos csináltam egy írás-olvasás tesztet az egész vinyón, előtte újrapatricionáltam (1 partícióra), meg formáztam. A rövid önteszt még mindig nem fut le. Igazából úgy gondolom nem a hibás szektor okozza a gondot, mert azt már rég átpakolta volna. Ezzel vajon fordulhatok Acerékhez? Alaplap problémára gyanakodhatnék ebből? Esetleg kérhetem annak felülvizsgálatát?
-
plaschil
aktív tag
válasz
djculture #29296 üzenetére
Acer 5740G. Újonnan volt benne cserélve a vinyó, 1-2 naposan. Azzal is kékhalálozgatott. Azt a szerviz kicserélte erre. Ez úgy jött a szervizből, hogy rögtön 1 badsector volt rajta, 99%-os kondíció. Én így vásároltam használtan a notit, tulaj elmondta mi volt a hézag a notival, és hogy azóta neki jó. Nekem sem volt vele problémám, csak az utóbbi időben elkezdett fagyogatni a rendszer, meg kékhalálokat dobál. De inkább fagyogat, ami "elmúlik" kb. 1 perc alatt. Gondolom ilyenkor az eseménynapló szépen telik hibákkal. Gari június vagy július valameddig van a gépen.
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Akad a laptopomban egy Seagate ST9500325AS winchester. HD Sentinel szerint teljesítménye 100%-os, kondíciója 95%, 242 nap működési idővel.
A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 2 hibás szektort.
A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
74 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Gyanakszom rá, hogy néha a HDD miatt kékhalálozom, hogyan tudnék erről megbizonyosodni teljesen? Garis a laptop, akkor kicseréltetném a HDD-t, azért kérdezem.
Egyéb tünet, hogy előfordul random (pl. böngészésnél), hogy befagy az egész gép (egér is), és a HDD led csak világít a világba, aztán ez abba marad, és folytatódik minden tovább, mintha mi sem történt volna. Ez kb. 1 perc alatt lezajlik.
Más: ilyen probléma miatt (kékhalálozás) már volt a notim szervizben, akkor egy HDD cserével orvosolták ezt a problémát. Mióta a kondíció leromlott, azóta megint csinálja ezt a baromságot, de teljesen véletlenszerűen.
(Lehet h valami alaplap hiba miatt szállnak el benne a vinyók?)
-
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil #26267 üzenetére
Nos további érdekességeket írkál a HD Sentinel. "72 hiba fordult elő adatátvitel során." Rövid vagy részletes öntesztet próbáltam csinálni, de "sikertelen olvasó egység hibája miatt".
Lefuttattam egy felület tesztet (olvasásra) ott 1 db rossz blokkot jelölt pirossal, a többi zöld vagy sötétzöld. -
plaschil
aktív tag
Hali!
A notimban gariban cseréltek vinyót még vásárlás után, mert a gyárilag beletett HDD kékhalálozott. Ez 2010-ben volt. Akkor az új vinyón is volt már rögtön a legelején egy bad sector, de nem foglalkoztam vele, eddig. Mostanában viszont egyre több a bad sector a vinyón, 99%-os kondíció lecsökkent gyakorlatilag 2 nap használat után 95%-ra. (a képen a dátumok ettől eltérőek, mert közben volt egy nyaralás, amikor nem használtam a gépet).
Kép
Hogyan tudnék megbizonyosodni róla, hogy garanciális-e a hiba? Vagy mire figyeljek, hogy adataim ne vesszenek el? Úgy egyáltalán mit lehet ezzel kezdeni? Valami tesztet lehet futtatni ami még talál hibát? A linkelt képen látszik, hogy az önteszt le se fut...Köszönöm!
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
válasz
liksoft #17466 üzenetére
Ahm. Értem.
Akkor az előlapi kevés feszt ad, azzal nem szeretnék sz@rakodni. Viszont szeretném használni a vinyót úgy hogy nem kell a gépet ki-be húzogatnom a helyéről meg forgatni meg emelgetni, asztal alá bújkálni minden egyes használatkor. Ha vennék egy USB elosztót és csatlakoztatnám a hátlapi USB kivezetéshez, vajon mennyi feszültség lenne az elosztó USB kivezetésein? Onnan működne 1db USB kivezetéssel?
-
plaschil
aktív tag
Üdv nektek!
Van egy 2,5"-os USB-s külső házam benne egy vinyóval. A kérdésem az lenne, hogy miért csak az alaplapi USB-ről kezd felpörögni a vinyó. Az előlapi USB-re kötve csak halkan kattog folyamatosan, a külső házon a led világít egyebet nem csinál. Kevés feszt kapna?
-
plaschil
aktív tag
Kicseréltem a kábelt egy újra. Semmi javulás. Ugyanazt írja a HD Sentinel.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák.
Nincs szükség beavatkozásra.
Bedugtam másik sata aljzatba a kábelt a lapon, tök mindegy neki....
Kb. 15-20 indításból 1x csinálja ezt és nem tudom hogy miért.Nem USB-ről kapja az áramot, közvetlen csatlakozik az alaplapra.
A táppal együtt vettem a vinyót, mostanában feltűnően hangos a táp ventije. Nem tudom ez segít-e...Boot-on mit módosítsak? Az egyik vinyó IDE a másik Sata II.
-
plaschil
aktív tag
Hali!
Adott egy Seagate ST3500418AS 500GB-os vinyó. HD Sentinel szerint teljesítmény és kondíció 100%, 123 napot ment.
De ezt még kiírja: A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák.
Nincs szükség beavatkozásra.
Az a problémám, hogy próbálok rámásolni pl. DVD-ről, vagy a másik vinyómról (2 van a gépben), vagy akár egy biztonsági másolatot létrehozni valamiről (pl. képek) egyszerűen megfagy a gép, és csak úgy csinál mint aki másol de nem csinál semmit. Pár perc elteltével jobb alsó sarokban kiírja, hogy nem sikerült a késleltetett írás, próbáljam meg máshová felmásolni... Mostanában (néhány napja) win (XP) indításkor ellenőrzi ezen a vinyón a konzisztenciát. 1-2 hete is volt már ilyen problémám de restarttól megoldódott. Kezdek félni valami lesz a vinyóval. Ja és mégegy dolog, csak az írás nem megy neki, amik rajta vannak adatok, tökéletesen olvassa, lejátsza.
Valaki találkozott már hasonlóval?
Próbáljam másik sata kábellel? Vagy máshova dugni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest