Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil
üzenetére
Nos csináltam egy írás-olvasás tesztet az egész vinyón, előtte újrapatricionáltam (1 partícióra), meg formáztam. A rövid önteszt még mindig nem fut le. Igazából úgy gondolom nem a hibás szektor okozza a gondot, mert azt már rég átpakolta volna. Ezzel vajon fordulhatok Acerékhez? Alaplap problémára gyanakodhatnék ebből? Esetleg kérhetem annak felülvizsgálatát?
-
plaschil
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
Acer 5740G. Újonnan volt benne cserélve a vinyó, 1-2 naposan. Azzal is kékhalálozgatott. Azt a szerviz kicserélte erre. Ez úgy jött a szervizből, hogy rögtön 1 badsector volt rajta, 99%-os kondíció. Én így vásároltam használtan a notit, tulaj elmondta mi volt a hézag a notival, és hogy azóta neki jó. Nekem sem volt vele problémám, csak az utóbbi időben elkezdett fagyogatni a rendszer, meg kékhalálokat dobál. De inkább fagyogat, ami "elmúlik" kb. 1 perc alatt. Gondolom ilyenkor az eseménynapló szépen telik hibákkal. Gari június vagy július valameddig van a gépen.
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Akad a laptopomban egy Seagate ST9500325AS winchester. HD Sentinel szerint teljesítménye 100%-os, kondíciója 95%, 242 nap működési idővel.
A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 2 hibás szektort.
A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
74 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Gyanakszom rá, hogy néha a HDD miatt kékhalálozom, hogyan tudnék erről megbizonyosodni teljesen? Garis a laptop, akkor kicseréltetném a HDD-t, azért kérdezem.
Egyéb tünet, hogy előfordul random (pl. böngészésnél), hogy befagy az egész gép (egér is), és a HDD led csak világít a világba, aztán ez abba marad, és folytatódik minden tovább, mintha mi sem történt volna. Ez kb. 1 perc alatt lezajlik.
Más: ilyen probléma miatt (kékhalálozás) már volt a notim szervizben, akkor egy HDD cserével orvosolták ezt a problémát. Mióta a kondíció leromlott, azóta megint csinálja ezt a baromságot, de teljesen véletlenszerűen.
(Lehet h valami alaplap hiba miatt szállnak el benne a vinyók?) -
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil
üzenetére
Nos további érdekességeket írkál a HD Sentinel. "72 hiba fordult elő adatátvitel során." Rövid vagy részletes öntesztet próbáltam csinálni, de "sikertelen olvasó egység hibája miatt".
Lefuttattam egy felület tesztet (olvasásra) ott 1 db rossz blokkot jelölt pirossal, a többi zöld vagy sötétzöld. -
plaschil
aktív tag
Hali!
A notimban gariban cseréltek vinyót még vásárlás után, mert a gyárilag beletett HDD kékhalálozott. Ez 2010-ben volt. Akkor az új vinyón is volt már rögtön a legelején egy bad sector, de nem foglalkoztam vele, eddig. Mostanában viszont egyre több a bad sector a vinyón, 99%-os kondíció lecsökkent gyakorlatilag 2 nap használat után 95%-ra. (a képen a dátumok ettől eltérőek, mert közben volt egy nyaralás, amikor nem használtam a gépet).
Kép
Hogyan tudnék megbizonyosodni róla, hogy garanciális-e a hiba? Vagy mire figyeljek, hogy adataim ne vesszenek el? Úgy egyáltalán mit lehet ezzel kezdeni? Valami tesztet lehet futtatni ami még talál hibát? A linkelt képen látszik, hogy az önteszt le se fut...Köszönöm!
-
plaschil
aktív tag
-
plaschil
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Ahm. Értem.

Akkor az előlapi kevés feszt ad, azzal nem szeretnék sz@rakodni. Viszont szeretném használni a vinyót úgy hogy nem kell a gépet ki-be húzogatnom a helyéről meg forgatni meg emelgetni, asztal alá bújkálni minden egyes használatkor. Ha vennék egy USB elosztót és csatlakoztatnám a hátlapi USB kivezetéshez, vajon mennyi feszültség lenne az elosztó USB kivezetésein? Onnan működne 1db USB kivezetéssel?

-
plaschil
aktív tag
Üdv nektek!
Van egy 2,5"-os USB-s külső házam benne egy vinyóval. A kérdésem az lenne, hogy miért csak az alaplapi USB-ről kezd felpörögni a vinyó. Az előlapi USB-re kötve csak halkan kattog folyamatosan, a külső házon a led világít egyebet nem csinál. Kevés feszt kapna?

-
plaschil
aktív tag
Kicseréltem a kábelt egy újra. Semmi javulás. Ugyanazt írja a HD Sentinel.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák.
Nincs szükség beavatkozásra.
Bedugtam másik sata aljzatba a kábelt a lapon, tök mindegy neki....
Kb. 15-20 indításból 1x csinálja ezt és nem tudom hogy miért.Nem USB-ről kapja az áramot, közvetlen csatlakozik az alaplapra.
A táppal együtt vettem a vinyót, mostanában feltűnően hangos a táp ventije. Nem tudom ez segít-e...Boot-on mit módosítsak? Az egyik vinyó IDE a másik Sata II.

-
plaschil
aktív tag
Hali!
Adott egy Seagate ST3500418AS 500GB-os vinyó. HD Sentinel szerint teljesítmény és kondíció 100%, 123 napot ment.
De ezt még kiírja: A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák.
Nincs szükség beavatkozásra.
Az a problémám, hogy próbálok rámásolni pl. DVD-ről, vagy a másik vinyómról (2 van a gépben), vagy akár egy biztonsági másolatot létrehozni valamiről (pl. képek) egyszerűen megfagy a gép, és csak úgy csinál mint aki másol de nem csinál semmit. Pár perc elteltével jobb alsó sarokban kiírja, hogy nem sikerült a késleltetett írás, próbáljam meg máshová felmásolni... Mostanában (néhány napja) win (XP) indításkor ellenőrzi ezen a vinyón a konzisztenciát. 1-2 hete is volt már ilyen problémám de restarttól megoldódott. Kezdek félni valami lesz a vinyóval. Ja és mégegy dolog, csak az írás nem megy neki, amik rajta vannak adatok, tökéletesen olvassa, lejátsza.
Valaki találkozott már hasonlóval?
Próbáljam másik sata kábellel? Vagy máshova dugni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- E-roller topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Kriptovaluták és az adózás
- További aktív témák...
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Lehet h valami alaplap hiba miatt szállnak el benne a vinyók?)