- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
-
Statikus
senior tag
-
Statikus
senior tag
válasz
DNReNTi #29535 üzenetére
Próbáld ki nem usb-n, ha úgy is kattog, akkor vidd vissza, ha nem kattog, akkor cseréld ki az usb-s cuccot.
Én egy most vásárolt több tízezer forintos cuccnál nem engednék meg semmi hibalehetőséget, főleg nem egy adattároló eszköznél.
Ha az egyik kattog, a másik nem kattog, akkor valószínűleg rossz, cseréljék ki.Miért ír ki 21 indulást? Mert minden egyes kattanás egy új indulást jelent a fejnek, ugyanis a fej mozgása kattog - parkoló és a munkaterület között.
-
Statikus
senior tag
válasz
yoogie #29544 üzenetére
Szia!
Érintkezési hiba, amitől a fej nem tud pozíciót találni, ezáltal nem látsz partíciót, csak magát a hw-t win alatt.
Fagyasztóba (most akár párkányra ki) vele (mint ahogy a video alatt javasolják is), majd dugd be hidegen gépbe.
Nekem pontosan ilyen hangú hibám volt, mozog a fej ki-be, próbálkozik, de nem jön össze neki, majd idővel a motort is leállítja. Kb fél óra másolást bír egy hűtéssel.Amíg nem ismertem ezt a fagyasztásos technikát, 3 napon keresztül másoltam 4-5 kB/sec sebességgel - feleslegesen.
Hűtés után simán viszi a normális tempót, 35 MB/sec-el, hiba nélkül leszedtem róla mindent.Javaslatokat kaptam, át kellene melegíteni a forrasztásokat, amennyiben a lemez hibamentes, tovább fog működni rendesen - de még nem jutottam el odáig, örülök, hogy lejött róla minden.
Ja, a lemezen nincs egy bad sector sem, tehát tuti, hogy érintkezési, kontakt hiba.
-
Statikus
senior tag
Természetesen ártasz, mi van, ha éppen akkor húzod ki, amikor mozog a fej valami miatt. Koccan a fej, kuka, legjobb esetben írás közben húzod le, csak adatvesztés...
LEVÁLASZTÁS, a pendriveroknál sem véletlenül kellene leválasztani, bár én azt magasról le szoktam kakkantani, miután a másolás megtörtént...
-
Statikus
senior tag
válasz
Darko_addict #29527 üzenetére
A ki-bekapcsolgatás a legkárosabb egy hdd-nél.
Ha nem torrentezel, tudod, hogy este 10 után már nem használod, akkor szerintem fixre állítsd be, hogy 10-kor álljon le, illetve, ha mégis be kell kapcsolnod éjjel, szerintem fél óra is elég. Ha filmet nézel, befejezed, fél óra múlva kikapcsol. -
Statikus
senior tag
válasz
panpeter92 #29524 üzenetére
Általában az a winchi dolgozik amelyiken a windows van.
A tárolón, ha nincs torrentezés, egyéb mozgás, az nem mozog akár napokon keresztül.Itt a HD Sentinel egy megfelelő program. Shareware, valamennyi ideig működik vásárlás nélkül is.
http://www.hdsentinel.hu/download.php
Ez nagyon sok infót magyarul kiír az összes HDD-ről, SDD-ről, ami a gépedben van, még a külső USB-s winchikről is, ha rádugod.
Ha valami hibát észlel, kiírja, figyelmeztet mindenre.
-
Statikus
senior tag
válasz
panpeter92 #29522 üzenetére
Amikor nem nyúlsz a géphez, nem csinál semmit, akkor is néha a windows dolgozik, nem tudom pontosan mit, de pld. időt ellenőriz, indexel, ment valamit...
Teljesen természetes, hogy néha kattan és ezzel egyidőben felvillan a HDD led a házon.Javaslok egy smart kiolvasást.
Ha még soha nem csinált ilyet, vagy nem ilyen hangon kattogott, akkor kell elkezdeni aggódni. -
Statikus
senior tag
SSD-re miért nem írja senki a Corsaireket?
Force GT pld.Nem azért mert nekem ilyen van, de fél éve hibátlanul használom, rendszer van rajta, a Desktopot sem helyeztem el róla, pedig azt használom rendesen, amikor fileokkal dolgozom. Odarakom, megnyitom, letörlöm stb.
Konzisztencia 100%, minden frankó, nulla hiba. -
Statikus
senior tag
válasz
djculture #29327 üzenetére
Fogalmam sincs, már adatmentőket is hívtam, hogy hétfőn beviszem drágapénzért és utána találtam rá erre a hűtős trükkre.
Ha részleteznéd szívesen utánanézek, hátha egyszerűbb lenne megpucolni, mint 15 perc másolás után fél órát hűteni.
Hibajelenség: Áramot kap, kattan a fej oda-vissza párszor, majd a forgás is leáll. A bios látja, mint hdd, de a partíciót nem látja a win. Majd hűtve 3-4 kibedugás után megtalálja, akkor működik frankón negyed órát kb. 20-30 MB/s sebességgel. Másolás közben pedig 30 fok fölött behal.Szerintem is valami érintkezési hiba, KH lehet, de én nem értek hozzá, nem vagyok HDD szerelő, csak egy műszaki beállítottságú mérnök
-
Statikus
senior tag
Jelentem a fagyasztásos technika működik a halott hdd-m esetében.
Kirakom a hidegbe, lehűl 5 fokra, mentek róla mint állat, felmelegszik, belassul, nem másol tovább, hiba...
újrahűtés stb... -
Statikus
senior tag
Sziasztok!
Van egy WD RE2 500GB winchim. kicsit több, mint 5 éves.
Kb fél éve csináltam rajta egy partícióösszefűzést valami csodaprogival. Minden frankó volt, nem veszett el semmi.
Kicsivel később ment a fiókba pihenni.
Tegnap próbáltam róla az adatokat lementeni, de sajnos úgy néz ki elfáradt.
Nagyon nehezen ismerte fel a partíciót a win. Mint hw látja, azzal nincs baj, de inicializálni, particionálni akarta.Most látom az teljes tartalmát, elkezdtem copyzni. Helyenként lemegy a sebesség 1kB/s-re, évekig tartana a copy.
Olvastam róla, hogy ez lehetséges az összefűtés miatt, de lehet, hogy elfáradt a gép.
Érdekes, mert múlt héten még üzemelt...HDD regenerator-t indítottam tegnap, azóta is megy... sokezer delay-t talált. Még kb felénél jár csak, így nem tudom mi lesz belőle.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Minden segítség jól jönne.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest