Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrlujoak

veterán

Sziasztok!

Sziasztok! Vettem egy Sony VAIO notebookot, amiben egy WDC WD5000LPVX merevlemez van.
    ...ami néha csipog egyet.
    Először azt hittem beragadó billentyű miatt a gép csipog, de nem. Valamikor egész délelőtt csendben van, van, amikor óránként-kétóránként csippan egyet.

Az alábbi videón szereplő hangon csippan, de mindig csak egyet, majd órákig semmi...

Ilyen a csippanás hangja, de csak egyszer.

Rákerestem, és volt már hasonló megfigyelés, panasz, de ilyen esetben csak gyanú volt, hogy energiatakarékosságból leparkolja a fejet...

A HD Sentinel semmi hibát nem jelez, a merevlemez kitűnő kondíciónak örvend.
    Még a pár évvel ezelőtti Green széria hibának is utánaolvastam, az ott ellenőrzésre használt szám is "csak" 1-gyel növekedett egy nap alatt...

Mi lehet a néha-néha csippanás oka?

Első - és ezek után utolsó - WD merevlemezem, eleddig soha semelyik (Hitachi, Toshiba, Seagate, Samsung) merevlemezem, még csak hasonlót sem csinált.

• mrlujoak

veterán

válasz liksoft #29578 üzenetére

Köszönöm a választ :R , sajnos most, hogy a telepítési próbálgatások nyomait is eltüntettem (gyors, majd normál formázás) 18%-ra esett a kondíció, úgy, hogy csak itt van egymagában az asztalon... Kuka.
    Felesleges súlyként inkább nem cipelem sehová...

• mrlujoak

veterán

Sziasztok!

2009-ben vásárolt msi notim eredeti Toshiba merevlemeze (320GB) adta fel a harcot tegnapelőtt este.

MK3263GSX

Ami furcsa volt, hogy a merevlemez folyamatosan gyűjtötte a hibás szektorokat új kora óta. Havonta egyet-kettőt. Csak úgy. Pedig a notim többnyire csak otthon, asztalon, ágyban (notitartón persze) használtam, csak párszor utazott velem a városban...

Tegnapelőtt este viszont a win7 összeomlott, majd pár sikertelen indulás után nagy nehezen elindult, és a HD sentinel szerint a kondíció az addigi jó-ról közepesre, majd rosszra esett...

Aztán megint kék halál, és soha többé nem bootolt be a win7. Tegnap vinyó kiszerel, és meglepő módon a C, D és E meghajtóról az adataim gond nélkül le tudtam menteni. Ellenben a meglévő partíciószerkezettel az újbóli win7 telepítés megszakadt, illetve a C formázásakor az is.

Ezután egybe formáztattam a merevlemezt. Azt külön formáztam, látja is a másik gép a meghajtót, de a win7 így is megáll a telepítéssel...
    Tegnap óta 20%-os lett a HDsentinel szerint.

Ötlete valakinek? Mit tehetnék vele, vagy érdemes-e foglalkozni vele?... Az újat már megrendeltem, szóval nem ettől a rossztól függök, csak ha meg lehet barkácsolni, ám legyen, lesz egy "zúzható" külső egységem is...

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák