- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Sziasztok!
Sziasztok! Vettem egy Sony VAIO notebookot, amiben egy WDC WD5000LPVX merevlemez van.
...ami néha csipog egyet.
Először azt hittem beragadó billentyű miatt a gép csipog, de nem. Valamikor egész délelőtt csendben van, van, amikor óránként-kétóránként csippan egyet.Az alábbi videón szereplő hangon csippan, de mindig csak egyet, majd órákig semmi...
Ilyen a csippanás hangja, de csak egyszer.
Rákerestem, és volt már hasonló megfigyelés, panasz, de ilyen esetben csak gyanú volt, hogy energiatakarékosságból leparkolja a fejet...
A HD Sentinel semmi hibát nem jelez, a merevlemez kitűnő kondíciónak örvend.
Még a pár évvel ezelőtti Green széria hibának is utánaolvastam, az ott ellenőrzésre használt szám is "csak" 1-gyel növekedett egy nap alatt...Mi lehet a néha-néha csippanás oka?
Első - és ezek után utolsó - WD merevlemezem, eleddig soha semelyik (Hitachi, Toshiba, Seagate, Samsung) merevlemezem, még csak hasonlót sem csinált.
-
-
mrlujoak
veterán
Sziasztok!
2009-ben vásárolt msi notim eredeti Toshiba merevlemeze (320GB) adta fel a harcot tegnapelőtt este.
MK3263GSX
Ami furcsa volt, hogy a merevlemez folyamatosan gyűjtötte a hibás szektorokat új kora óta. Havonta egyet-kettőt. Csak úgy. Pedig a notim többnyire csak otthon, asztalon, ágyban (notitartón persze) használtam, csak párszor utazott velem a városban...
Tegnapelőtt este viszont a win7 összeomlott, majd pár sikertelen indulás után nagy nehezen elindult, és a HD sentinel szerint a kondíció az addigi jó-ról közepesre, majd rosszra esett...
Aztán megint kék halál, és soha többé nem bootolt be a win7. Tegnap vinyó kiszerel, és meglepő módon a C, D és E meghajtóról az adataim gond nélkül le tudtam menteni. Ellenben a meglévő partíciószerkezettel az újbóli win7 telepítés megszakadt, illetve a C formázásakor az is.
Ezután egybe formáztattam a merevlemezt. Azt külön formáztam, látja is a másik gép a meghajtót, de a win7 így is megáll a telepítéssel...
Tegnap óta 20%-os lett a HDsentinel szerint.Ötlete valakinek? Mit tehetnék vele, vagy érdemes-e foglalkozni vele?... Az újat már megrendeltem, szóval nem ettől a rossztól függök, csak ha meg lehet barkácsolni, ám legyen, lesz egy "zúzható" külső egységem is...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest