Új hozzászólás Aktív témák
-
muszty
tag
Üdv!
Olyan van, hogy a HD sentinel tökéletesnek látja, mégis hibás egy merevlemez? Próbáltam rá windows-t telepíteni, amit nagyon nehezen és lassan, de felrak, viszont az eredmény szörnyű és használhatatlan. Teljesen bugos lesz az egész operációs rendszer, néha össze-vissza villog, eltűnik a képernyő, visszajön, elcsúsznak, eltűnnek az ikonok... Ezt csak akkor csinálja, amikor már felrakta, tehát mintha a windows-t nem rakná fel normálisan. Próbáltam már mindent. Átraktam a hdd-t egy másik gépbe, ott felraktam rá, ugyanúgy viselkedik. Nagyon lassan telepíti fel rá, és miután végzett bugos a rendszer. Windows 7-et is felraktam. Azt viszonylag jól felrakja, viszont egy idő után meg befagy az egész, és szintén használhatatlan.
Arra gyanakodtam, lehet a hdd szoftverében van valami vírus, mert mindenféle védelem nélkül volt használva a gép.Minden jel arra mutat, hogy rossz a merevlemez, a diagnosztikai program mégis tökéletesnek látja. Ötletek?
-
muszty
tag
Sziasztok!
Van egy merevlemez, amit ha berakok a gépbe, akkor nem akar elindulni a másik vinyón lévő windows normálisan, de még csökkentett módban se. Kiírja, hogy windows betöltése, a led is folyton világít a gépházon, mintha valamit töltene, de nem csinál semmit. Ha kiveszem, akkor tökéletesen megy. Ilyenkor a windows valamit be akar olvasni a merevlemezről, és amíg nem tudja beolvasni, addig nem tud elindulni vagy mi okozhatja ezt?
-
muszty
tag
Még sosem volt seagate vinyóm, ugye ez normális?
-
muszty
tag
Üdv,
Grafikai programokat használok, és úgy érzem, hogy nem tudom teljesen kihasználni az új konfigomat.
i5-3570k
gtx 660 oc
8GB ramAz élmény index szerint a proci 7,6 ram 7,9 videókártya szintén 7,9. Viszont a régi merevlemezem (sata2-1TB) csak 5,9-et kapott. Az lehetséges, hogy ez lassítja be a többit? Ha vennék egy SSD-t lenne javulás a hardverek kihasználtságát illetően? Pl sony vegasban nem sokkal jobb a teljesítmény mint a régi konfigommal és ez elég furcsa.
Régi konfig:hd 5450
amd athlon 2 dual core 6400+
3 gb ram -
muszty
tag
A régi konfiggal ketté osztottam egy 1TB-s vinyót. A második patríción sok adat van. Ha belerakom majd az új gépbe ugye nem kell majd inicializálni és leformázni hogy felismerje?
-
muszty
tag
Valaki adna egy leírást a jumpereléshez? Nem találok semmi értelmeset!
-
muszty
tag
Üdv!
Lenne egy nagyon sürgős kérdésem!
Az miért van, hogy ha a 80 eres IDE kábel rövidebbik végét dugom bele a merevlemezbe akkor csak ULTRA-DMA Üzemmód 2-ben tud működni, viszont ha a hosszabbik végét akkor rendesen DMA 5-ben. Ha egybe dugom a DVD RW-t és a HDD-t akkor mindkettő DMA 2... Nagyon sürgős lenne, valaki valami ötlet? -
muszty
tag
Az lehetséges, hogy a rossz jumperelés miatt írja ezt a hibát?
"A merevlemez UDMA mód 2-ben üzemel, mely a sebességet korlátozza 33 Megabájt/másodpercre"
A merevlemez és a DVD RW egy 80 eres szalagkábelre van kötve. A biosban azt írja, hogy a DVD RW a master és a vinyó (amin a rendszer is van) a slave... Gondolom rosszul van jumperelve, mert ennek fordítva kéne lennie. Nem?
-
muszty
tag
"A merevlemez UDMA mód 2-ben üzemel, mely a sebességet korlátozza 33 Megabájt/másodpercre."
Ezt hogyan tudom orvosolni?
-
muszty
tag
Üdv,
Volna egy kis problémám. Van egy IDE vinyóm és egy IDE DVD RW-m amik nem férnek össze. Egy szalagkábelbe csatlakozik mindkettő, és elindítás után nem tud a gép bebtooloni. Néztem már a biost ott rendben van minden... Egyszerűen nem értem! De amúgy ha kihúzom valamelyiket akkor tökéletesen működik és a bootolás is sikeresen végbemegy. Tehát mindkét alkatrész működő képes csak épp együtt nem akarnak működni. Ötletek?
-
muszty
tag
Üdv!
Beraktam egy 160 gigás ata vinyót a gépbe, de nem akarja felismerni. Illetve a win7 kiírja, hogy az illesztőprogram telepítse sikeresen megtörtént, de amikor bemegyek a lemezkezelőbe azt írja hogy inicalizálni kell... MBR, GPT. Megpróbáltam mindkettővel, de nem történik semmi. És nem tudok neki betű jelet se adni meg semmi. Csak leválasztás, inicializálás, tulajdonságok menü pont van. Van valami progi amivel meglehetne csinálni? Illetve tudom hogy van, de tudtok ajánlani olyat ami jó is?
-
muszty
tag
Üdv,
Elakarom majd adni a gépem egy 160-as vinyóval, viszont nem szeretném, hogy adatokat tudjanak vissza nyerni róla. Jó tudom, nincs olyan megoldás amivel ez megoldható mert vannak cégek akik a mágneses mozgásból is vissza nyernek dolgokat, de biztos van valami megoldás, hogy egy otthoni környezetben ne lehessen megcsinálni. Valahol olvastam hogy ehhez low-level format kell, máshol azt, hogy ilyen nem is létezik. Szóval, mit tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged