- iPhone topik
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- A OnePlus Turbo még az Ace 6-ra is rálicitál
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
MájMekk
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Koma2525
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget NAGYÚR!!!!
Letöltöm majd mind két programot és tesztelem őket.
SSD-m jó 6 terrát írt már, eddig semmi gondom sem volt vele..
Valószínű eladom a WD-t, HD filmeknek akartam használni külső HDD-nek, de gyorsan teleraknám....inkább nézek egy 3 Terrás HDD-t....Melyik típus jöhetne szóba?? Melegedés miatt félek, ez a WD RED nem melegedett és gyors is...
Én ezt nézegettem: [link]
-
Koma2525
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Koma2525
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Koma2525
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kösz a választ, akkor pontosítom kicsit a dolgokat. Az 5 terásnak az elejéből le lett csípve nagyjából 1terányi hely az entware-nek majd megformázva ext4-re, a maradék terület (cca 4TB) pedig NTFS. A 4 teráson 1 partíció van és NTFS-re lett megformázva. Mindkettőre formázás után kerültek a fileok, szóval defragmentáció nem játszhatott szerepet. Mindkettőre ugyanazok a fileok kerültek, az adataim: az 5 terás lesz a 4 terásnak a backupja. Ergo az adatok teljesen megegyeznek, és a szabad hely is nagyjából ugyanannyi mindkét NTFS partíción, és a sávok/szektorok is a lemez végén, azaz közepéhez közel voltak.
Csak miután kiírtam a kérdést, azután találtam rá erre az oldalra, ahol vannak róluk benchmarkok:
a sebességtesztek alapján látható, hogy az Elements jobb. Én csak azt nem értem, hogy a gyártó weboldalán miért nincs valami sebességteszt. Engem az se érdekel, ha mindegyiknek a laboratóriumi/legtökéletesebb értéket adják meg, az is összehasonlítási alap lehet 2 különböző termék között. Hogy 5400 vagy 7200 a fordulatszám, azt se találtam meg sehol...
-
Koma2525
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Most úgy fogom csinálni, beteszem a gépbe és írástesztet végzek rajta, eredményt megosztom majd...
Utána akkor már nem kell lassan formázni használat előtt?
-
Koma2525
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Megpróbálom akkor az írás tesztet, de előtte lementem a HD filmeket róla.
Külső házba kezdtem használni, hogy filmeket tudja róla nézni, ott gyors formázást végeztem mielőtt rátöltöttem a filmeket, lehet ez is a hiba oka??Köszönöm szépen a segítségedet!!!
-
sombrero
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Végül teljesen véletlenül derült ki, mi volt a baj. Kölcsönkaptam egy külső HDD -t, hogy egy ismerősöm behalt laptopjáról lementsem rá az adatokat, és az én dokkolóm tápegységére kötöttem a vendég HDD -t. Azon csak felvillant a LED, és kialudt, többszöri próbálkozás után is. Akkor bedugtam a szintén 12V -os, 2 amperes tápot, ami az ismerősöm HDD -jéhez volt, és azzal tökéletesen ment. Akkor kipróbáltam azt a tápot a saját dokkolómmal is, és kifogástalanul elindult. Egy multiméterrel megnéztem, és kiderült, hogy csak kb. 9 voltot adott le a táp a 12 helyett. Szétszedtem, totál fel van benne púposodva egy kondenzátor, nyilván ez okozta a bajt. Az oszcilloszkóp is egy durva fűrészfog-jelet mutat, ami 50Hz -cel rezeg kb. 7 és 11 V között, hát ez távolról sem ideális. A másik, kapcsolóüzemű tápnak tökéletesen egyenes, 12 voltos feszültsége van. Minbdenre gondoltam, csak arra nem, hogy a táp nem jó.
Az zavart meg, hogy a notebookal ment, a nagy géppel nem. Erre most sem tudok értelmes magyaráztatot, talán egy hajszálnyival kevesebb áramot szívott le az USB kábelen át a notebook, és ott még bírta a 9 voltot, de a nagy gépen épp elérte a küszöböt, ami alatt már feladta.
-
weres78
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
A parancssoros megoldás tökéletesen bevált, köszönöm!

-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Még annyit, hogy az előbbi módszer eleve destruktív, azaz törli a meghajtón a meglévő adatokat. Tehát ha valakinél fontos fájlok vannak a HDD-n, akkor azokat előtte értelemszerűen le kell menteni. Adatvesztés nélkül max. pl. 3rd party particionáló programok tudják megcsinálni az átkonvertálást (példa). Meg a W10-nél az MBR2GPT eszköz, de az utóbbi csak rendszermeghajtóknál használható, vagyis amikre Windows van telepítve.
-
sombrero
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, azt kilogikáztam én is, hogy csak a gépben lehet a hiba, de nem tudok rájönni, mi az. Pláne úgy, hogy nem egy bizonyos USB portra korlátozódik, és hogy régen jó volt, szóval nem is a Win7 összeférhetetlen a dokkolóval. És más eszközökkel nincs gond általában, nem értem, mi különbözteti meg ezt a dokkolót. Egy ugyanilyen dokkolót is megpróbáltam bedugni, azzal is ezt produkálta minden portban. Milyen drivert kéne ilyenkor újrarakni? Van esetleg valami módszer megnézni, mit érzékel a windows? Valami event log bejegyzés, vagy nem tudom.
-
Kaci84
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Az előző galiba óta a régi alaplapban visszaallitottam AHCI módra az érintett meghajtokon pedig töröltem a particiót és újraparticionáltam és formáztam azt. Majd gond nélkül használtam. Majd az új alaplapot behelyeztem új procival a gépházba.
Ha nyomok jobb klikket a lemezekre a kezelőben szinte minden inaktív csak a kötet törlése törlese választható meg a konvertálás dinamikus lemezzé. -
Drizzt01
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
28.-án lett belerakva az új vinyó. Eddig hiba nélkül ment. Ma újra indítás után nem működött rendesen és ezt a hibát produkálta
-
vj0c1
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem, és köszönöm a választ. Azt mindenesetre nem értem, hogy az előző pénteki, és egyébként szintén új rendszeren miért látszott kapásból. Mindenesetre köszönet még1x!
-
gologolo
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Miután futtattam jópár tesztet, SMART minden ok ill a kondició is 100% lehet hogy ez ilyen első indításos probléma volt, talán szoftver glitch. A kábeleket is ellenőriztem még azután hogy mondtad az is ki van zárva. Azóta nem produkált semmit. Remélhetőleg ez ilyen egyszeri dolog volt.
-
Dante73
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a gyors, kimerítő választ.
Végül, külső programmal oldottam meg a dolgot. Win10 64 biten az Easeus fagyott, Aomei nem akarta a partíciós táblát átírni, mondván más használja, így az is kuka, de végül a MiniTool-al sikerült a dolgot megoldani. -
gologolo
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Particionálva volt, és egy napot működött is, csak aztán nyom nélkül eltűnt. Kábeleket ellenőriztem, rendben vannak. HDS fennt volt, de nem vagyok benne biztos melyik tesztet kéne futtatnom és milyen alapossággal hogy nagy biztonsággal kijelenthető legyen jó-e a lemez. Olyan teszt mindenképp kell ahol törölni kell a lemez tartalmát? Köszi!
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hm... Töltöttem a winyóra játékot, viszont azok RAR kiterjesztésűek. Amikor elkezdtem kicsomagolni, a WinRAR lefagyott a gépen, a winyó meg visított XD

-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ez az egy topikos témát nem nagyon vágom, nem szokásom egy kérdést feltenni több helyen. Max akkor, ha nem jó helyen tudakolózom
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Mondjuk tény és való, hogy nem vártam meg a formázás végét. Akkor lehet, hogy nem voltam elég türelmes?

-
pjen
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
"Kipróbála ezt a FAT 32 Format progit, de ott is csak eXFAT-et enged"Na Látod kapott két rossz tanácsot,lehet egy másik topikban,másik tagtól rég megkapta volna a tutit.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kipróbála ezt a FAT 32 Format progit, de ott is csak eXFAT-et enged

-
pjen
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Hagyd már ezt a szabályzatot,a szabályzat szerint káromkodni sem szabad.
-
pjen
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Na látod,ez az amit írtam,nem gondoltam,hogy egybe akarja formázni,kipróbálja amit írtam,nem jó,más nem válaszol,felteszi valami hasonló topikban is a kérdést,mért zavarna az engem,vagy a PH t.
-
korcsillio
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi.
Fat32 volt xbox miatt,pont ezért nem tudtam nagy fájlokat rátenni és ezért particionáltam a szabad helyet rajta.
Átnézek másik csoportba,köszi -
korcsillio
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Eddig használható volt.Xboxhoz is használtam,lehet az kavart be,plusz volt rajta kb.10évnyi családi fotóm,filmek stb.
-
Kaci84
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Végül a partition mini tool oldotta meg a problémámat.
Köszi mindenkinek a segítséget
-
chopin42
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Elnézést, nem olvastam vissza

Igazából gyors hdd kellett 2 éve, erről fut a torrent, játékok, nagyobb helyet igénylő dolgok. Ssd-n az összes többi dolog van, a gyors indítást igénylő, illetve kis helyet igénylő programokkal együtt.
Azért nem húztam le eddig, hogy esetleg ne rinyáljon a windows a hiányzó parancsikonok gazdái, meg egyéb telepített progik miatt-nem tudom,tenné-e, de nem akartam gondot. Azért akarom tesztelni, mert nagyon le akarnám cserélni ssd-re, de ha nem ez zajong, akkor felesleges (bár a halk búgást tui ez okozza).
Kipróbálom az említett progikat, remélhetőleg sikerül. Köszönöm mindenkinek! -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Én próbálkoztam máskor azzal a HotSwap nevezetű programmal. Nem tudtam rájönni, ha leválasztom, utána, hogy lehet újra használatba venni az adott lemezt? Mert csak gép-újraindítás után volt hajlandó ismét megjelenni a rendszerben.
Viszont régebben találtam egy negyedik alternatívát. A HDD Scan nevezetű programban van direkt parancs a forgás leállítására - amíg a rendszer fel nem ébreszti vagy te nem utasítod. Ez szintén egy telepítést nem igénylő program. -
Tapper
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Srácok, köszönöm az eddigi segítségeteket.
Nem állítom, hogy mindent értek amit leírtatok...sajnos :/Mai nap volt időm megint foglalkozni a témával:
A diskpart-tal Win10 alatt clean-eltem a WD RED 4TB-t a Sharkoon dokkolóban.Majd egy raspberry-vel sikerült végigmenni az alábbi leíráson:
https://matthew.komputerwiz.net/2015/12/13/formatting-universal-drive.htmlEzután a windows alatt még csak raw drive-nak látszódott, de az AOMEI felismerte mint exfat,
újraformáztattam vele és utána jó lett!Most félcsoda van a sharkoon dokkolóban. felismeri a Synology, Raspberry, GalaxyS9, Win10Pro, Android mediaplayer... szóval minden!
Amint átrakom a lemezt a másik dokkolóba, már nem ismeri fel semmi.

Próbáltam abban is a fenti folyamatot, de mindig csak részsiker volt, egy-egy rendszer felismerte.Érzem, hogy van megoldás, mert külön-külön mindkét dokkolóval van részeredmény.
Nyilván az IcyBox dokkolónál lesz valami árulás, valszeg a 4096/512...https://www.tenforums.com/drivers-hardware/109605-4tb-external-disk-shown-mbr-formatted-how-possible.html
-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Próbából betettem a synology nasba és létrehoztam egy új kötetet.
Ott minden flottul ment.
Végül töröltem a kötetet és kivettem de a windows alatt ugyancsak írásvédettségi problémám fennáll. -
AXisBOLD
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Szia,
lemezen semmi fontos, mentésre nincs szükség.
TV-n a HDD 5V 1A portba volt bedugva, de lehet mégis a tápellátással volt a gond. Az alap kábel is vagy 80cm + USB kábelhosszabbítón "lógott", amit olyan 1,5m. Lehet itt annyi energiaveszteség, hogy a tápellátás nem megfelelő?
Azonban disc managerrel se sikerült formázni csak a partíciót törölni és létrehozni, ugyan azt írta ki "nem sikerült befejezni...".
HD Sentinel csak próba verzió, nem tudtam futtatni a tesztet.Viszont Windows 7 alatt babrálok és a leírásod alapján a parancssorból sikerült elétet lehelni bele, most tesztelem.

-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Bacusuz
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
-
Pubszon
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Garanciából vissza kapott HDD-re mennyi garancia szokott lenni?
-
Pubszon
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
A SeaTools Short Drive Self Test-je 20%-nál hibát jelzett és le is állt.
-
Nambervan
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm !
USB-n a fizikai csatlakozás és a kábel + a tápellátás rendben van.
USB 2.0 port van csak a számítógépen.
A fájlkezelőben megjelenik a külső meghajtó, de nem lehet megnyitni, tallózni a tartalmát azt írja"a lemezszerkezet sérült vagy nem olvasható" a hely nem érhető el "Ha jobb klikkelek rá a formázást talán engedi de nem merem elindítani, mert akkor biztosan elveszik minden róla

-
krealon
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Annyival egeszitenem ki csak az irasod, hogy az Advanced Format (AF, 4k szektormeret) azert kerult bevezetesre, mert igy a hasznos / adminisztracios adat hanyadost lehetett novelni a lemezeken, igy egy egyszeru szoftveres valtoztatas sok szazaleknyi kapacitasnovekedest eredmenyezett egysegnyi lemezfelszinen.
Sajnos az USB - SATA konverterek ezt a valtast csak faziskesessel kovettek, igy bele lehet futni AF-ot nem tamogato atalakitoba / dokkoloba a boltok kinalataban.

-
Tapper
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Most megformáztam a USB eszközkezelő alkalmazással a HDD-t és fdisk -l parancsra ezt dobta ki:
Disk /dev/sdq: 3.7 TiB, 4000787030016 bytes, 976754646 sectors
Units: sectors of 1 * 4096 = 4096 bytes
Sector size (logical/physical): 4096 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 1094AE6B-019F-4CE4-AFB6-20BAF5C9F71FDevice Start End Sectors Size Type
/dev/sdq1 32 976751999 976751968 3.7T Microsoft basic data -
Tapper
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szektorméretet nem variáltam, mindig alapértelmezetten hagyom PC-n.
A NAS-on nem is tudom állítani, amikor formáz.Hogy formázzam, hogy a windows is és a NAS is hozzáférjen?
Most megoldottam, hogy elérem a NAS CLI-t SSH-n.
Van erre valami workaround? -
crylicious
lelkes újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Végülis megoldódott. A probléma az volt, hogy egy frissítés hiányzott neki. Ezt követően mindenhol láthatóvá vált a HDD. Köszi a helpet, szuperek vagytok!

-
crylicious
lelkes újonc
válasz
King Unique
üzenetére
BIOSban látszik a SATA eszközök között. Lemezkezelő, HDD Sentinel és az Eszközkezelő viszont nem látja. Külső partíciós programot kellene próbálnom? Tudtok ajánlani egyet?
-
Hoqspok
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a segítséget , de végül is SCANDISK futtatás megoldotta a problémát , részletek itt :https://hu.wikipedia.org/wiki/CHKDSK
Javaslom mindenkinek akinek levállasztás hiba áram szünet stb miatt valami miatt szoftveresen sérül a merev lemeze
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique
üzenetére
és egy hdd folyamatos használat mellet mennyi számít normális űzemidőnek egy nap ?
12Óra szerintem is sok. bár ebböl sokat van üresjáratba . -
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben köszönöm, azt nem tudom napi 12 óra folyamatos üzemidö az soknak számít hddn (ez idö alatt nincs folyamatosan irva max játékok futatok rajta meg fontos dolgok vannak rajta)? Szoktam offline és felhöbe is menteni az életbe vágóan fontos dologról. Csak napi szinten meló miatt kénytelen vagyk 12 órát folyamatosan használni a gépet hogy ez megterheli e a hddt ? A hdd 38 fok fölé ha másolok rá nem megy.
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm még sajnos nem tudok legalább 2 évig másik hdd venni de ez az fd meg hogy nem 100 mit jelent ? Mikortól lesz ez gond ha tovább csökken ? Legalább 2 évig így nem lesz vajon még gondom vele?
Meg a sorozatszám látszik a képen azt nem tudom gond e.
Elnézést csak nagyon kezdő vagyok soha nem tudtam smart adatokat olvasni miket kell nézni egy hddn ? -
*Ropi*
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Ja értem, ok.

-
*Ropi*
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Ha le lenne tapadva a fejblokk, akkor nem hallanánk, ahogy mozgatja. Viszont nem pörög fel, ami több mindentől lehet...
-
iref-h
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, a melegedés miatt, valószínűleg az "új hely" nem szellőzik annyira.
A helyzet, hogy a Seagate 500Gb hdd-vel üzemelő gépembe beépítettem pluszban egy WD Black 640 Gb hdd-t. Mind a kettőt elláttam hűtőventillátorokkal. A WD üzemközbeni hőmérséklete 35 C fok, az eredetileg bent lévőé pedig aktív működés nélkül is 10 perc után elérte a 42 C fokot, - szerintem a hőfoka emelkedne tovább is, de azt nem vártam meg. Amúgy meg valószínűleg nem jól
csinálok valamit, de háttértárként nem jön elő a Seagate.
Köszi a javaslatokat. -
batagy
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
A rejtett fájlok megjelenítése nálam mindig is be van kapcsolva, nem ezzel függ össze a probléma.
Szövevényes mapparendszer sincs.Valamilyen indexelési gond lehet. A chkdsk valamit talál, amit pontosan nem tudok értelmezni, és a fix lefut. De utána is fennáll a probléma, végül nem tudja kijavítani.
A meghajtó szinten láttam hogy tele van a vinyó, de nem minden mappa szinten ellenőriztem. Csak bizonyos könyvtárakat, amit éppen másoltam, csak azokat. Nem merült fel, hogy az Intéző hibásan mutatja. Pont ennek kellene helyesen mutatni, nem 3rd party tool-oknak, na mindegy.
Máshol sosem találkoztam eddig ilyen problémával, csak ezen az egy helyen.
Végül is gondot nem okoz most már. Annyi, hogy mielőtt átmásolgatom, nem az Intézőből, hanem WinDirStat-ból fogom a mappa méretet ellenőrizni. A cél vinyón már helyes az adatméret.
-
cocka
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem olyan hangosak a hűtőventik, hogy én nem is hallom a vinyóimat, pedig mind 7200-as. Ennyi.

Amúgy meg ehhez a hangos vs. nem hangos mizériához én javasolnám neki, hogy USB-SATA átalakítóval vagy USB-s ház átalakítójával indítsa el házon kívül. Ha ott is hangos, akkor tényleg hangos.

-
Sirandrish
legenda
válasz
King Unique
üzenetére
A PC ház nem rezonál azért, mondjuk üresen 13kiló, szóval beb*szna, de maga a HDD kerregése miközben dolgozik hangos.
Nem is az a fő bajom hogy hangos, hanem hogy szerintem ez nem normális. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor neked is szokta ezt csinálni, hogy "beragad" és nem olyan különleges eset? Azért elég idegesítő.
1. Csekkoltam és a cache nálam is ki van kapcsolva és a "Biztonságos leválasztás" opció van bejelölve. Ott ugye ráadásul azt írja, hogy ilyenkor elvileg bármikor simán lehúzhatom a winyót, még csak a Biztonságos leválasztást sem kell előtte elvégeznem.
Ezzel szemben:
2.Tegnap mikor nem sikerült sehogy se leválasztani "biztonságosan", kénytelen voltam úgy kihúzni. Mikor visszadugtam egyből reklamált, hogy bibi lehet a lemezzel és futtassam le a gyors karbantartást. 2 perc alatt lefutott, ez OK, de akkor itt totál össze-vissza működnek a dolgok és cache kikapcsolása egy kummát se számít. Ráadásul a Biztonságos eltávolítás sem működik megfelelően (vagy egyáltalán), mert nem is lehet elvégezni.
3.Kénytelen leszek akkor telepíteni egy jobb 3rd Party alkalmazást direkt erre a célra, ami megint csak vagy működni fog, vagy nem.
Csak nem hiszem, hogy ez az egész normális működést tükröz, ill. nem hiszem el, hogy egy ilyen alap és szükséges dolog miért nem működik.
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
No hoppá mit találtam, erre mi a vélemény, mert nehogy a szerviz is ezt tegye - akár
: [link] 
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
No, akkor mára lett kettő WD Red meghibásodás, 1,5 év és 2,9 éves. Megingott a bizalmam.. Dzsekó ajánlásában "WD Red, Purple és Seagate Ironwolf, Skyhawk" a Seagate megnéztem csak 2 év a garancia ma már.
6TB WD Purple amivel szemezgetek 3 év garancia +9eft, ha cserélik a Red-et. Vagy lehetne esetleg jobb választás? Mindenképp a megbízhatóság a cél. Adattárolás - esetleg NAS - funkció amire lenne használva. -
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen készült teszt a WD programjával annak az eredményét is bemásoltam abba a levélbe (amit vagy elfogadtak vagy nem) amit én átküldtem. Csak a weboldalon keresztül azt a szöveget nem tudtam bemásolni, mert nem lehetett. Ezért is küldtem külön emailben a csatolmányokkal együtt, de mint írtam is külön kellett leadni a jelentést weboldalon keresztül.
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kis helyzetjelentés, ha megengeded. Éjszaka ráengedtem adatmentés után egy format /u parancsot a vinyóra. Az első 1 órában 0%-on állt, aztán meguntam és otthagytam éjszakára futni. Reggelre annyit írt ki, hogy: A formázás alatt lévő médiát eltávolították vagy érvénytelenné vált. Formázás megszakítva. A formázás során 268 rossz szektort talált a rendszer. Ezen szektorok törlése nem garantált.
A Sentinel szerint tegnap még 85% volt a kondíció, ez ma a formázás után már 0% lett.
Így nem tudom, hogy meddig jutott a formázás. Próbáltam volna egy egyszeres felülírást külön ezután, de mivel 6 napot írt ki hátralévő időnek (még ha nem is igaz) inkább hagytam a fenébe.
Kérdés, hogy elég ennyi amit megtettem, vagy csináljak még valamit pluszban?
Közben leadtam már hibajelentést a cég felé, küldtem képeket is a formázásról meg s sentinel állapotáról, de úgymond így külön emailben nem fogadták el, így kértek, hogy a weboldalukon keresztül adjam le a hibajelentést, ott viszont képeket nem csatolhattam.
-
jcvd
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Biztos, hogy a WD RED NAS a ludas.
Mindenféle Linuxos progival próbálkoztam PC-n, semmi nem látja.
Az eszközkezelő ennyit lát:
Semmit nem tudok vele kezdeni, se inicializálni, se particionálni, semmit.
A Data Lifeguard Diagnostic annyit észlel, hogy maga a vinyó WD40EFRX típus, de semmiféle tesztet nem tud lefuttatni rajta.

Kuka?
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszi a választ!
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha lefuttatok ilyen tesztet, akkor a report fájlt gondolom be lehet mutatni, mint bizonyítékot. Vagy felesleges hivatkozni erre?
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ, a garancia ilyen esetben kiterjed a BAD szektorokra is? Tehát ha van rajta mondjuk 1-5 ilyen rossz, vagy sérült szektor akkor is gariztathatom?
-
BViktor8
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen, holnap megpróbálkozok vele.

-
whited
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
kivettem, és először látott gépet ez a HDD
-
FireShadow
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Jó dolgokat írtál, elgondolkodtató, még az is hogy esetleg ez így normális ennél a modellnél. Sok féle kábelem van és 3 féle USB3 host controller. Akármilyen kombinációban ugyanez az eredmény. Jövő héten másik géppel is kipróbálom, jelenleg az nem működik. Semmi töredezettség nincs rajta (0%), frissen írtam rá a példának screenshotolt WD Greenről, másolva mindent.
Ez egy amazon refurbished, használtan érkezett, nem így akartam de már a pénzt is visszaadták. A SMART szerint rendben van, így gondoltam hadrendbe állítom. Meg fogok próbálni ilyeneket, hogy úgy töredezettségmentesíteni ami akár a 0%-ost is átsorrendezi (filenév alapján, O&O defragban van ilyen), vagy törölni pl 500-1000GB közötti részt, hogy visszaalakul-e a grafikon azon a szakaszon.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Az szép... már a tv is saját tulajdonba tudja tenni a file-okat?
-
Metalmedve
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
Total Commanderben tudtam megnyitni, ott írta hogy a hozzáférés le van tiltva, és rendszergazdaként megtekinthetem. Viszont Sajátgépben semmilyen módon nem lehet elérni. Megpróbálom úgy, ahogy linkelted. -
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Most nézem ezen exFAT fájlrendszer van, vagyis akkor a töredezettség elvileg nem téma. De az nem világos, hogy mért pont exFAT, amikor gyárilag is eleve NTFS-re van formázva, meg amúgy is azt célszerű használni Windowson. Az exFAT akkor indokolt, ha pl. Windowson és macOS-en is használva van, mivel azt mindkét rendszer natívan írja és olvassa.
Egyébként azon kívül van vele valami gond, hogy a HD Tune általi teszt görbéje olyan, amilyen? Csak mert az még önmagában nem feltétlen hiba, inkább akkor problémásabb, ha végig tele van 0-hoz közeli esésekkel (példa) és a gyakorlatban is tapasztalni a leakadásokat olvasásnál és írásnál.
-
Biriboyka
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ!
Csak USB 2.0-t tud az alaplap, ezért nem jöhetett szóba. A kérdés miértje pedig tényleg csak az lett volna, hogy bár látszólag rendben működik ezzel a bekötéssel a HDD, az csak a szerencsén múlik-e. -
PH 5.5
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ez egy home made nas, laptop alaplappal, tisztességesen beépítve egy házba, közel egy éve gond nélkül működik. Az usb-n keresztül csatlakozás a sebesség miatt nem opció, tehát SATA-n csatlakozik.
Nem nevezném gányolásnak, meg tákolásnak, mindössze azzal az egy dologgal kapcsolatban vagyok bizonytalan, amit felvetettem. Erre pedig szerintem feketén-fehéren választ tud adni bárki, aki egy bizonyos szint felett tisztában van a hdd-k működésével. -
Baky1987
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen mégegyszer a sok segítséget, csak a SATA-s kell majd.
-
Baky1987
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítségeket, a hozzászolásokat olvasva "rágúgliztam" és találtam egy ilyet:
https://www.pcx.hu/axagon-adsa-fp3-usb3-0-hdd-ssd-odd-adapter-262782?fbclid=IwAR2FKrqXYxsXzufMUQP9QjyFb81k0Xvvs-ftQDaKg1Lwfgpz-AYTSSeqch8
ez jó lesz, nem tudtam, hogy ilyen (usb-s csatlakozós kábel) létezik.
Köszönöm szépen!
-
inci67
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ja azt hittem valami program kell hozzá. A fájlkezelöst ismerem, avval szoktam a pendrivot is. Köszönök.

-
inci67
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Helló holnap a haverom gépébe be dobjuk a hddémet, minden particiót tőrlünk. Milyen programmal vagy hogyan csináljuk a lassú formázást? Meg tudom van ilyen fajta formázás is, de nem tudom melyik mire jó. FAT32, NTFS. Köszi a segítséget.
-
thotzoltan
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ,sajnos ettől sem lett jobb a helyzet..erre ez esetre kérdeztem az adatmentést,ha már nem gyógyítható..Elsődleges szempont a helyes működtetés volt,ezért nem az adatmentés topikban érdeklődtem..Szép napot!
-
inci67
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Most csinálja a win mentést, lemezképet. Ebbe benne lesz az összes egyéb programom is ami jelenleg a gépemen van? Köszi a segítséget.

-
inci67
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Lemezképfájlt a winről, hogy tudok csinálni, menteni? Ez az opció érdekel?
-
JHC
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Jelentem a chkdsk meg tudja zabálni a memóriát amikor a /R kapcsolóval futtatjuk. Ugyanis a felület ellenőrzésekor egyesével beolvassa a fájlokat a memóriába legyenek azok bármekkorák is. Ki lehet próbálni olyan meghajtón amelyiken a gép memóriájánál nagyobb fájl van is figyelni a feladat kezelőt.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, egyelőre marad mind, majd ha a 60-as helyére veszek még egy nagyot, akkor lesz újratelepítve szerintem a windows.
-
werinter
csendes tag
válasz
King Unique
üzenetére
Eddig sehova nem kaptam választ, szóval tök mindegy. Kösz a semmit...
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Vissza tudtam mindent állítani, de az eredeti file neveket nem tudtam visszaszerezni. (Kollégám vett pénzért visszaállító szoftvert.)
-
LordAxwell
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Most mindent visszaraktam úgy ahogy volt.
Van egy 250-es ssd meg egy 60-as, meg 2 hdd. a 250-es en van a win, és a 60-ast szedtem ki annak a helyére raktam be az újat, de úgy nem indult el a gép, boot sorrend bios-ban egyértelműen a 250-es ssd-vel kezd hogy arról indítja a win-t, de mégse sikerült neki, kábeleket 3x is megnéztem/igazítottam.
-
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Kösz, hogy megisztottad azt az írást! GPT lesz, ezek miatt:
- Tartalék fejlécet és partíciós táblát tárol a lemez végén, mely segít a helyreállításban, ha az elsődleges megsérül.
- CRC32 ellenőrzőösszegeket használ a fejlécen és a partíciós táblán a hibák és az adatvesztés megállapítására.(#50424) ricsi99
USB rack volt. Most nincs már, csak eSATA kábel. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az USB Safely Remove és a Zentimo eleve külön kategória-> Miért erre célra melyik a jobb a 2 közül?
Ha nem free az se baj, vagy olyat se tudnál?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Olyat nem tudsz, ami legalább olyan jó, mint az USB Safely Removal és van portable verziója? Csak akkor telepítek, ha nagyon muszáj.
Köszi!
-
atika88
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen a RAID a problémás HDD. És őszintén szólva gőzöm nincs miért van Intel Raid 0 Volume érték, mert már így került a hdd hozzám és nem tudok vele mit kezdeni így ugye. Legalábbis egyelőre. Minden bizonnyal Raidben volt korábban használva, erre már pontos választ nem tudok sajnos adni.
OK, megpróbálok a gyártói szoftverrel kezdeni vele vmit. Hátha.
-
koma106
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
-
koma106
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Valóban elmulasztottam pontosabb adatokat adni az eszközökről. Csak a rend kedvéért X96 S905X Smart TV BOX és WD Elements Portable 1TB.
Hasonló (de nem ugyanilyen TV BOX-on) és azonos típusú HDD-vel nem volt ilyen gondom, ezért nem is gyanakodtam tápellátás problémára, pedig gyanús kellett volna, hogy legyen.
Ha a TV BOX mindkét USB portjára csatlakoztatom a HDD-t, akkor a tápellátáson kívül lesz adatforgalom is?
Köszönöm az eddigi segítségeket!
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ!

Az egészen biztosan kizárható, hogy indexelés ... stb. okozta volna a 100%-os terhelős dolgot. Egyébként a Windows 10 task managerben néztem, mert feltűnt, hogy olvas pl. 10-20 MB/s sebességgel, aztán egyszer csak 100%-os terheltség, 1-2MB/s olvasás. Utóbbi rendszerint eltart kb. fél percig, aztán megint normál állapot van, majd pár perc múlva ismét előjön. (Volt még két másik USB-s HDD kötve a gépre, amikkel soha nem volt ilyen tapasztalat.)
Egyébként az első HD Sentinel írás teszt ilyet produkált:

Az ezt követő 2. ill. 3. teljes felületírás után vált csak olyan viszonylag egyszínű zölddél (lásd előző hozzászólás).
Jómagam egyébként biztos vagyok benne, hogy hibás a HDD, csak ezt így meglehetősen nehéz alátámasztani, ha a WD saját alkalmazása azt mondja, hogy minden tökély.
Így nem tudom egyelőre, hogy mit fogok tenni vele, de köszönöm a véleményed.

-
válasz
King Unique
üzenetére
Mégse
-
válasz
King Unique
üzenetére
""ész nélkül egyből ráengedni a lassú (teljes) formázást, ami hosszú órákig eltarthat."
lassú de biztos.
Kolléga nem közölte hogy
2.5 vagy 3,5 ös hdd
1-1 vagy y kábelt használ...
usb 2.0 vagy 3.0 -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
Olvasgattam a wdidle3-ról is, de az meg egyébként se működik a Blue sorozaton.
ott forduljon fel mind a két vacak ahol van. -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Rendszer meghajtóként egy Intel 545s 256 GB SSD szolgál.
Ebben a posztban felhívták a figyelmemet egy olyan dologra ami miatt a a különböző programok, látványosan kevesebb üzemidőt mutatnak az SSD-nek.
Ezek az észrevehetetlen alvások okozhatják a wd10ezex gyakoribb parkolásait? -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm.
Nem aggaszt, csak furcsállom, és szeretném tudni az okát, hogy két egyforma merevlemez azonos beállítások mellett, miért működik másképp. -
hajraolaj1
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Okés, köszi a helpet, legközelebb odafigyelek!
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
köszi!
Megcsináltam a grafikus felületen. Log file-t ilyenkor meg lehet valahogy nézni?
Defrag+Optimize-t érdemes még lefuttatnom a linkelt programmal? Vagy más még megcsinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

:

Így nem tudom egyelőre, hogy mit fogok tenni vele, de köszönöm a véleményed.