- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
-
sombrero
csendes tag
válasz
King Unique #50917 üzenetére
Végül teljesen véletlenül derült ki, mi volt a baj. Kölcsönkaptam egy külső HDD -t, hogy egy ismerősöm behalt laptopjáról lementsem rá az adatokat, és az én dokkolóm tápegységére kötöttem a vendég HDD -t. Azon csak felvillant a LED, és kialudt, többszöri próbálkozás után is. Akkor bedugtam a szintén 12V -os, 2 amperes tápot, ami az ismerősöm HDD -jéhez volt, és azzal tökéletesen ment. Akkor kipróbáltam azt a tápot a saját dokkolómmal is, és kifogástalanul elindult. Egy multiméterrel megnéztem, és kiderült, hogy csak kb. 9 voltot adott le a táp a 12 helyett. Szétszedtem, totál fel van benne púposodva egy kondenzátor, nyilván ez okozta a bajt. Az oszcilloszkóp is egy durva fűrészfog-jelet mutat, ami 50Hz -cel rezeg kb. 7 és 11 V között, hát ez távolról sem ideális. A másik, kapcsolóüzemű tápnak tökéletesen egyenes, 12 voltos feszültsége van. Minbdenre gondoltam, csak arra nem, hogy a táp nem jó.
Az zavart meg, hogy a notebookal ment, a nagy géppel nem. Erre most sem tudok értelmes magyaráztatot, talán egy hajszálnyival kevesebb áramot szívott le az USB kábelen át a notebook, és ott még bírta a 9 voltot, de a nagy gépen épp elérte a küszöböt, ami alatt már feladta.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztalos klub
- Linux Mint
- Milyen házat vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung 870 EVO 500GB (Garancia)
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest