- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
válasz
King Unique #50552 üzenetére
Jó dolgokat írtál, elgondolkodtató, még az is hogy esetleg ez így normális ennél a modellnél. Sok féle kábelem van és 3 féle USB3 host controller. Akármilyen kombinációban ugyanez az eredmény. Jövő héten másik géppel is kipróbálom, jelenleg az nem működik. Semmi töredezettség nincs rajta (0%), frissen írtam rá a példának screenshotolt WD Greenről, másolva mindent.
Ez egy amazon refurbished, használtan érkezett, nem így akartam de már a pénzt is visszaadták. A SMART szerint rendben van, így gondoltam hadrendbe állítom. Meg fogok próbálni ilyeneket, hogy úgy töredezettségmentesíteni ami akár a 0%-ost is átsorrendezi (filenév alapján, O&O defragban van ilyen), vagy törölni pl 500-1000GB közötti részt, hogy visszaalakul-e a grafikon azon a szakaszon.
-
FireShadow
senior tag
HD Tune benchmarkjában a grafikon irregularitást mutat azon a területen ahol van adat. Minél többet írok rá, úgy akakul át a szép lefelé ívelő normális vonal rángatózóssá. Itt egy csomó kép ami illusztrálja.
USB3-as WD Elements 4TB külső vinyó.
Ez mitől van? Úgy tudom nem a fileok olvasásának sebességét méri (nem kéne befolyásolja a sok kicsi vagy néhány nagy file ezt a fajta tesztet). Ott van referenciaként az ugyanezeket a fileokat tartalmazó másik (belső ) WD Green vinyó, aminek teljesen normális a vonala. Safe módban is volt tesztelve, nem valami program közbelépése lassítja.
-
FireShadow
senior tag
válasz
liksoft #14871 üzenetére
Akkor bizony nem adom el nyugodt szívvel viszont el kéne kezdeni gondolkodni az adatmentésen aztán kivonni a forgalomból igaz? Bár nem ez a legöregebb vinyóm, van amiben már közel 50ezer munkaóra van
Ha bepostolom ide a másik 2 tesztképeit megállapitanád/tok hogy eladható-e? Nem akarok szart eladni. Egyébként 3 régi 'kicsi' vinyobol csinálnék egy nagy újat.
-
FireShadow
senior tag
válasz
liksoft #9115 üzenetére
megcseréltem a kébeleit egy másik vinyóval, azóta nem állt le de amúgy se szokott 5percenként, most járatom.
WD teszt programja:
Test Option: QUICK TEST
Model Number: WDC WD5000AAKS-65YGA0
Unit Serial Number: WD-WCAS85846399
Firmware Number: 12.01C02
Capacity: 500.11 GB
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 2!fura
ja és 42 fokos van elötte hütö
na most beakadt a zene, de 10mp utan ujra folytatódótt
-
FireShadow
senior tag
van egy WD Caviar Blue WD5000AAKS winyóm és olyat művel az utóbbi 1-2hónapban hogy időnként entünik a rendszerből. igy kezdte. mostanában van olyan hogy zenét hallgatok és egyszer csak "beragad a lemez-hangokat ad ki a winamp", aztan megint nincs ott a meghajtók között. most ujrainditás után betüjelet váltott
. (ujrainditas utan mindig visszajön). Ha használatba veszem egy idö utan mindig kikapcsol. Hallom ahogy felpörög, leáll, felpörög leáll.. De csak ez az 1 vinyó, szóval feltételezem nem táp. HD tune látott rajta pár bad sectort, az fdisk is lefut néha vista indulásnál. Mit csináljak vele?
Én arra gondoltam hogy átrakom róla a cuccokat másikra, legyalulom deep format meg ami ilyenkor szokás, tiszta lap, aztán vissza. Vagy ez hardveres eredetü és ezzel nem oldom meg? .S
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #8363 üzenetére
-
FireShadow
senior tag
vettem egy 1tb-os samsung sata vinyót és bios is és vista is latja a problema csak az hogy 32mb-os területüként. mit csinaljak hogy 1 terát lásson belöle? beraktam egy vista telepitöt de az is csak 32 megát lát..
vista 64bites amugy
és gigabyte p35-dq6 alaplap -
FireShadow
senior tag
válasz
liksoft #5237 üzenetére
tegyükfel kicseréli a kereskedö, de ez neki hol éri meg? vagy a gyárilag elvileg jónak minösitett cuccot is visszaveszszik tőle, megbiznak benne hogy ha ö azt mondta h cserélni akkor cserélik is. meg a felbontott de párnapon belül visszavitt termékeket ujra eladják ujra vagy visszaviszik a gyárba ujra csomagoljak aztan resale? bocs az offért
-
FireShadow
senior tag
Megfelelő, S.M.A.R.T.-ot kiolvasni képes szoftver használata nélkül a felhasználó általában semmit nem vesz észre a merevlemez állapotának romlásából – csak mikor már túl késő. Ha időnként néhány újabb hibás szektor keletkezik, és a lemez megpróbálja azokat tesztelni és az adatokat áthelyezni, nem biztos, hogy észrevehető (ha a gép nem dolgozik amúgy intenzíven). Ilyen esetekben az operációs rendszer általában teljesen megáll, ezért a felhasználók egy része – tévesen – ilyenkor újraindítja, esetleg lekapcsolja a számítógépet, mondván, az „kifagyott”. Az adatok helyreállítása közben eltűnő táp nem a legszebb módja annak, hogy kifejezzük, mennyire szeretjük merevlemezünket.
ezekszerint ha olyan "vinyós" lefagyás van: nem mozog az egér és tudni lehet hogy tuti a vinyótól van akkor nem szabad resetelni meg kell várni mig folytatódik? hogy zajlik ez?
-
FireShadow
senior tag
válasz
DjPremier #5167 üzenetére
ú bakker ilyen volt havernak lanpartyn de helyreállt magától ha jól emlékszem. de befosott nagyon. és üresnek látta a vinyojat. esetleg megprobalhatsz egy rendszeervisszaalitot. amugy szvsz nem badsector miatt van, abbol nekem is kijutott böven mégse szarakodik igy koppkopp
-
FireShadow
senior tag
hi
miért másolok féléves sata2 hitachi vinyorol vadiuj sata2 westerdigitalra 15mega/sec sebességgel?
létezik ilyen hogy egy sata channelen vannak? mint rége egy ide kábel belassitotta 2 vinyo között a kommunikáciot. vagy annyira töredezett lenne a forrásvinyó? -
FireShadow
senior tag
seatools-al neki estem a vinyóknak, a 320as amire a sentinel eleg halálos értékeket mondott, nem fut le a teszt, végigmegy, de kiirja hogy aborted..
a régi 120as maxtoron meg végimegy és zöddel kiirja hogy passde ennyi lenne ez a progi? mert ez a hivatalos seagate diagnosztikai szoftver de elég szegényesnek tünik, marmint semmit nem tudok meg a vinyorol, hu most vegigment egy teszt és passed, akkor mivan
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #2859 üzenetére
nemmegy a linkelés macera valamiert most
http://www.partysounds.hu/firsh/hdd/report.html -
FireShadow
senior tag
válasz
liksoft #2858 üzenetére
hát most ezzel a hard disk sentinellel beparáztam
azt irja az alig 1 éves vinyómra hogy majdnem olyan allapotban van mint a 6 éves maxtor...
feltöltöttem ide az egesz html reportot, valaki segitene kideriteni hogy melyik vinyot kellene sürgösen lecserélni vagyhogy mennyire komoly a helyzet?[L]http://www.partysounds.hu/firsh/hdd/report.html][/L]
Disk: #0: ST3160023AS - ez a legjobb vinyom egy 160as seagate sata ezen tarolom a fenykepeket es a dokumentumokat
Disk: #1: Maxtor 6 Y160M0 - 160as maxtor sata - filmek, sürün használom mint letöltési cél (napi 5giga kb) + lapozofile ezen van
Disk: #2: ST3320620A - 320as seagate ide - zenék, filmek, sorozatok, legjobban igénybevett (napi 5-10giga adat kicserélödik rajta) (torrent+zene erröl megy) (ja és a windowsnak is ebböl van csinálva egy particio) There are 402 bad sectors on the disk surface. - sztem ez huzos
Disk: #3: Maxtor 6Y120L0 - ez az öreg tesó, régi cuccok vannak rajta, ritkan hasznalom (program és jatek telepitök, regi windowsok backupjai, 'asztal' mappa tartalmak stb)
-
FireShadow
senior tag
hali
utobbi idöben hangokkal foglalkoztam és hangosan sokszor létrejött tartós 40 és 70hz közötti rezgés mélnyomo által.
a gép egy asztalon van a mélynyomóval.
lehetséges hogy a rezonancia káros hatással van a vinyókra?
elég fura hangja van a 6 éves maxtoromnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest