Hirdetés
- iPhone topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple Watch
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Korábban ígértem, hogy beszámolok majd a garanciáztatással kapcsolatban. Nos mostanra sikerült a folyamat végére érnünk. Július 25.-én kapták kézhez a vinyómat a központban (PCX) én pedig a mai napon kaptam kézhez egy teljesen új vinyót, mert ahogy az sejthető volt, javíthatatlan lett a korábbi darab.
Nem tudom mennyire sok vagy kevés ez az idő (persze nekem elég sok volt a várakozás) de végül is teljesen korrekt volt minden. Jó nagy utat járhatott be az alkatrész

Egy teljesen ugyan olyan darabot kaptam mint ami nekem volt és nem kellett egy forintot sem fizetnem.
-
FrezeR
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Ha lehet akkor mindent ments le róla minél hamarabb. Nekem is úgy indult, hogy 100% majd 85% és utána a formázás után 0%. Ahogy King Unique is írta korábban, 0%-nál már biztos, hogy cserére érett a cucc ott nincs miről beszélni, mert használhatatlan, de ha van BAD sectorod azzal is meg lehet próbálni a gariztatást, mert amint látod ez ha egyszer elindul nincs megállás. Persze a gyorsasága függ sok mindentől, de a helyedben én nem várnék, legfeljebb nem cserélik, de szerintem ha még garanciás úgyis megteszik amit lehet.
-
FrezeR
senior tag
válasz
arcitec
üzenetére
Ma leadtam a postán onnan vitték el a PCX-hez (ott vettem 2017 végén) Nem tudom mennyi idő lesz bevizsgálni, de remélem nem olyan túl sok.
Majd megírom, hogy mi lett a vége a dolognak, hogy zajlott le az egész stb.
Mindenesetre elég durva, hogy 3 napja még semmi baja nem volt a vinyónak, rámentettem pár képet, utána elkezdett "dadogni" aztán a 100%-os kondiból 3 nap alatt lett 0% és legutóbbi infó szerint 268 BAD sector a semmiből..
Persze tudom ez bármikor előfordulhat de előjele nem nagyon volt. Az eddigi WD vinyóimmal soha nem volt gond és ez is csak alig másfél éves és nem volt nagyon hajtva sem. Szerencsére időben lementettem róla minden adatot. -
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen készült teszt a WD programjával annak az eredményét is bemásoltam abba a levélbe (amit vagy elfogadtak vagy nem) amit én átküldtem. Csak a weboldalon keresztül azt a szöveget nem tudtam bemásolni, mert nem lehetett. Ezért is küldtem külön emailben a csatolmányokkal együtt, de mint írtam is külön kellett leadni a jelentést weboldalon keresztül.
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kis helyzetjelentés, ha megengeded. Éjszaka ráengedtem adatmentés után egy format /u parancsot a vinyóra. Az első 1 órában 0%-on állt, aztán meguntam és otthagytam éjszakára futni. Reggelre annyit írt ki, hogy: A formázás alatt lévő médiát eltávolították vagy érvénytelenné vált. Formázás megszakítva. A formázás során 268 rossz szektort talált a rendszer. Ezen szektorok törlése nem garantált.
A Sentinel szerint tegnap még 85% volt a kondíció, ez ma a formázás után már 0% lett.
Így nem tudom, hogy meddig jutott a formázás. Próbáltam volna egy egyszeres felülírást külön ezután, de mivel 6 napot írt ki hátralévő időnek (még ha nem is igaz) inkább hagytam a fenébe.
Kérdés, hogy elég ennyi amit megtettem, vagy csináljak még valamit pluszban?
Közben leadtam már hibajelentést a cég felé, küldtem képeket is a formázásról meg s sentinel állapotáról, de úgymond így külön emailben nem fogadták el, így kértek, hogy a weboldalukon keresztül adjam le a hibajelentést, ott viszont képeket nem csatolhattam.
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszi a választ!
-
FrezeR
senior tag
válasz
ricsi99
üzenetére
Lefuttattam rajta a WD hivatalos Data Lifegurad Diagnostics programjának extended tesztjét. Ha annak az eredményét kimásolom és csatolom az emailhez elég lehet? Persze le is fotózom a formázás eredményét is amennyiben kiír valami hibát majd.
Egyébként elég ha egyszer leformázom? Csak azért kérdezem, mert a vinyón azért vannak privát dolgok, fényképek, dokumentumok stb. jó tudom nyilván nem fognak kutakodni rajta, de az ördög nem alszik.
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszi a segítséget!
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha lefuttatok ilyen tesztet, akkor a report fájlt gondolom be lehet mutatni, mint bizonyítékot. Vagy felesleges hivatkozni erre?
-
FrezeR
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a választ, a garancia ilyen esetben kiterjed a BAD szektorokra is? Tehát ha van rajta mondjuk 1-5 ilyen rossz, vagy sérült szektor akkor is gariztathatom?
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Van egy 3TB-os WD Purple vinyóm amin a HD Sentinel olvasási teszt közben 10%-nál már talált egy rossz és egy sérült szektort. A sérültnél 23 adathibával. Jelenleg 95% a kondició és 100%-ról indult a teszt előtt, de még fut a teszt.
Kérdésem az lenne mekkora a baj, hogy ez helyreállítható-e még valahogy, vagy arra lehet számítani, hogy egyre több hibás szektor lesz idővel? Még van garancia a vinyón, egyébként másfél éves.
Köszi
-
FrezeR
senior tag
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Az egyik Samsung winchesterem a napokban elkezdett nem folyamatosan de több alkalommal is ilyen erősebb "kerregő" hangot kiadni ami percekig eltart, de aztán magától elhallgat és van, hogy órákig semmi hangja. Ha esetleg van tippetek rá, akkor mire utalhat ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- HP 16 Elitebook 860 G9 WUXGA IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze tudom ez bármikor előfordulhat de előjele nem nagyon volt. Az eddigi WD vinyóimmal soha nem volt gond és ez is csak alig másfél éves és nem volt nagyon hajtva sem. Szerencsére időben lementettem róla minden adatot.