Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
liksoft #38706 üzenetére
Nem értik, hogy nem szabad megbontani, vagy sérülést okozni....
A 90-es években demonstráltam a kollégáknak egy már nem fontos MFM Seagate 40 megás vinyóny a szennyeződést. Megbontva pörgött, a hulladék alkatrészekből összeállított 286-os arról bootolt DOS-t.
Megkértem az egyik kollégámat - szintén dohányos - hogy a tüdejéből fújjon egy slukkot a burkolat nélküli vinyóra.Meg lett az eredmény nagyon jól hallhatóan. Csíííííííkkóóóóóóóóóóórrgáááááásssss....
-----------------
Ááááááááhhhhhh.... Disznók elé gyöngyöt. (Felesleges magyarázni. Demonstrálni kell YT videón.) -
-
Memora
senior tag
válasz
liksoft #38679 üzenetére
Szia, kösz az inifót! Az említett hang olyan volt, mintha jégeső pattogna az ablakon, vagy mintha egy kavicsot görögne, pattogna a lemezen, és folyamatosan neki-neki pattanna a HDD ház belső falának. Épp egy másik szobában voltam akkor, és azt hittem a hagra, hogy valami hirtelen jött zápor veri az ablakot...Remélem sikerült érzékletesen leírni
A random fejmozgás lehet ilyen baromira hangos? Soha nem hallottam még ilyet egy HDD-től sem. Azóta 2x kapcsoltam be újra, de nem csinálta már többször. Érdekes info, hogy először a vírusirtóm (Avast!) is küldött egy üzenetet, hogy hardver, és szoftver-beállításokat javasolna, mert úgy gyorsabb lenne a gépem. Nem néztem meg, mit akart pontosan. Sem azelőtt, sem azóta (!) nem jelent meg újra ez az üzenet.Közben frissítettem a sentinelt (most a nem regisztrált verziót nem használhatom 15 nap után? Eddig nem volt ilyen!), teszek fel azzal is képeket (sajnos nem tudtam rájönni, hogy kell több képet egy hozzászólásba beilleszteni). Az új verzió szerint egy "kissé" megváltozott egy régebbi Samsung vinyóm állapota is: a kondíció az új sentinel szerint 98% helyett immár csak 9% !!!
Áll. 9 nap múlva be is adja majd a kulcsot...Erre kíváncsi leszek, ugyanis semmilyen hibát nem tapasztaltam nála. Meglátjuk mi lesz (a garancia sajna márciusban lejárt). -
Tutti-amigo
tag
válasz
liksoft #38634 üzenetére
Hali!
Jogos. Szerencsére anno páromnak is vettem egy ugyanilyen hdd-t szóval az ő pcb-jét csatizva az enyémhez tökéletesen ment és mindent le tudtam róla menteni, úgyhogy nekem csak adattárolóként kéne újra a hdd. Az adatok amik rajta maradtak azok nem érdekesek. Ja még annyi, hogy a hdd-t simán csatizva sata-n keresztül asztali gépbe lehetett formázni. Normálisan hozzáférhető lett. NTFS lett formázva. De visszatéve a másik vezérlővel usb-n keresztül így is írásvédett.
-
kutga
félisten
-
-
válasz
liksoft #38503 üzenetére
Nem találtam ilyet benne. Ami írás teszt van benne az megsemmisít a hdd-n minden adatot.. :-(
Azaz ugyanott vagyok vele hogy át kell másolni mindent másik hdd-re majd vissza.. Ekkor pedig teljesen felesleges a HDS-t használni, hiszen anélkülis újraírtam a mágneses felületet. -
s3toraph
senior tag
válasz
liksoft #38240 üzenetére
54 celsius fok.
Mondjuk, az oldalán (az egyiken biztosan, de majd kiszedem és megnézem) látszik valami ami mintha kis megolvadás lenne, a fekete részen. Arra hasonlít mint amikor lefestel valami sima felületet, majd egy pici festék még rácsöppen és úgy szárad meg. Ezt észrevettem beszereléskor, de mást nem láttam rajta ami bármire is utalna, és ez is kicsike, így nem foglalkoztam vele. Lehet hogy semmi az egész. Ehhez nem értek. -
kispecek
aktív tag
válasz
liksoft #38172 üzenetére
A valóban fontos dolgokról van biztonsági másolatom, de azért átnézném mire van még szükségem a lemezről.
Igazából annak is örülnék, ha újra használni tudnám a HDD-t.
Ez a program amit ajánlott fentebb a kolléga, az le tudja formázni a lemezt, vagy csak adatmentésre szolgál? -
Williams
aktív tag
válasz
liksoft #38162 üzenetére
Olyanra gondolok, ami magát az egész meghajtót védi (talán ata password-nek hívják), tehát nem kell hozzá program, csak a jelszó beállításához (illetve eltávolításához). Azt hiszem, az így beállított meghajtó bootolásnál kéri a jelszót, még a post képernyőnél, ha átkerül másik gépbe, akkor is...
-
LámaZ
addikt
válasz
liksoft #37963 üzenetére
Ezek a tükrözések hogy mennek amúgy?
Pl., ha van a gépemben egy 40 GB-os HDD, rajta a Win 7, és ki akarom cserélni 120 GB-os HDD-re, akkor miként tudom átvinni az oprendszert úgy, hogy bootolható legyen az új lemezen?
Tükrözöm a kicsit a nagyra, és akkor a nagy 120 GB-jából lesz egy 40 GB-os partíció a Win 7-el, és egy másik, 80 GB-os üres partíció?
De valami rémlik: migrálás. ☺
Hoppá!
Az Aomei-ben van is ilyen funkció: „Migrálás SSD-re vagy HDD”-re (talán egyszer, tavaly, már használtam is), csak azt nem tudom mit takar ez. -
-
Morris
veterán
-
Alien4
tag
válasz
liksoft #37834 üzenetére
Tudom, viccnek szántam, igazából kettőnk közül Te szerintem nagyobb esélyét láttad a probléma megoldásának, mint én
csak, hogy idézzek: "kiszámíthatnám a túlélési esélyeinket, de nem örülnél neki..."(marwin, galaxys utikalauz stopposoknak)
Igazából, amikor a következő E bombát ledobják és az szépen sötétségbe borítja a bolygót... és újra botokkal fogunk harcolni a túlélésért... na akkor majd jól fognak jönni, mert nagyot lehet velük ütni
Na, csúnya OFF lett a vége, további szép napot és köszönöm!
-
Alien4
tag
-
Alien4
tag
válasz
liksoft #37830 üzenetére
Pontos típust sem tudok sajnos, otthon jártam, megláttam őket, azt sem tudom, hogy mióta vannak ott és persze kié egyáltalán
Hibajelenség (ami emlékszem) az meg annyi, hogy amikor fel kellene pörgetnie, akkor "kattog" az olvasófej
Legalábbis feltételezem, mivel az az egyetlen mozgást végző alkatrész vagy benne, a forgó tányéron kívül.
Felpörget, kattan, pörget, kattan... talán ez a "megszokott hibajelenség"
talán pár embernek ismerős is
adat, nem tudom mi van rajta, enyém volt-e vagy sem...
márka, méret, kor, sajnos kérdésesek de ilyen 40es, meg 20as vinyóról szól a fáma feltételezem.
másnak meg azért nem akarom velük borzolni az idegeit, mert én sem tudom mi van rajta... zsákba macsekért meg nem akarok pénzt kihajítani. vagy egy "sima" xp-ért/ ex C:// meghajtó /
-
For357y
aktív tag
-
Mister_X
nagyúr
válasz
liksoft #37622 üzenetére
Isten ments, le van zárva. Rendesen, négy csavarral van rögzítve, van két ventillátor ami a levegőt mozgatja (elölről és a táptól jön levegő, gép hátulján távozik megfordított venti által), a táppal elvileg nincs gond.
Mondjuk a gép legtöbbet alvó módban van (ha nem tölt animét - bár mint a vinyón látható, most csontüres).
@Zsivaagoo: nem, ebből SSD lesz
-
Mister_X
nagyúr
válasz
liksoft #37620 üzenetére
volt Szó se róla, gyorsabb a rendszer (miután ÉN újraraktam
), elsőre nem is tudtam, hogy mi lehetett a gond, aztán telepítettem fel a Sentinelt, hogy mégis mivan. Aztán leborultam a székről.
Képpel többre megyek (kattintható):
Egy héttel ezelőtt még 100/98 volt 1000 hátralevő nappal.
Ha két hét múlva újat kell vennem, annak nagyon nem fogok örülni. Sosem lesz így Dreamcastem, pedig a játékok már befutottak eBay-ről
-
Mister_X
nagyúr
válasz
liksoft #37617 üzenetére
Egy héttel ezelőtt még 98% volt, egyetlen hibás szektorral. Azóta jött ismerősöm és újra akarta telepíteni a Windowst, valami UEFI-re hivatkozva. Mondtam neki, hogy nem kell, mert semmi bajom a mostani rendszer sebességével (20mp alatt ez is bebootol), aztán újratelepítette a Windowst és csak arra lett figyelmes, hogy a kért programok telepítése közben csontra kifagyott a rendszer. Aztán Sentinel benyögi, hogy 1024 hibás szektorom van és 11% a kondíció. Teljesítmény 100%...
Mi a franc
A merevlemez egy Samsung HD753LJ, a Sentinel 24°C-t mondd, de tudom, hogy a samuk érzékelője nem a legpontosabb, de nem hinném, hogy a meleg okozhatta
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37533 üzenetére
Tápellátás alatt nem tudom mire gondolsz...
Ami a hűtést illeti, nem volt meleg sosem, semelyik diskem nem ment 35 fok fölé.
Ki/Bekapcsolás meg nehogy már megöljön egy hdd-t 2014-ben... Főleg napi 1x indítás 1x leállás.
Simán annyiról van szó, hogy azok a hdd-k, amikkel nem írtam napi több száz GB-ot, azok 100%-osak mai napig, pedig több évesek. -
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37521 üzenetére
Rendszernek marad egy SSD. Ezek, amiket linkeltél túl nagyon alapból, nem kell több TB, elég 250-300GB is. Ráadásul iszonyat lassúak, alapból ezért megy itt a dolog, hogy nekem SAS kell, mert jóval gyorsabb kell legyen ezeknél, és azt sem akarom, hogy 1 hónap után menjenek a kukába. Nem csak az SSD halt meg nálam, de 7200-as diskek is hullottak egymás után 2db.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
liksoft #37520 üzenetére
Igazad van, ez elkerülte a figyelmemet. Bár jelen esetben „csak” egy egyfelhasználós gépről beszélünk, nem egy ezer konkurens szállal bíró adatbázisszerverről, ehhez mérten ajánlottam én a RAID5-öt.
No meg feltételezem, hogy azért a Premiere és After Effects jellegű programoknál az olvasás dominál, és nagyrészt a memóriába dolgozgatnak, aztán burst-ösen írnak a diszkre. -
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37506 üzenetére
Itt általában van minden féle tömörített, és tömörítetlen állomány, és egy 50-100GB-os anyagra mikor legenerálja a peak file-t, akkor dolgozik a disk rendesen. Rendereléskor is sokat ír.
Az After Effects egy 2-3 perces anyag elkészítése közben 15-20GB temp fájlt készít. Vannak olyan standalone effektek, amik szintén csinálnak ennyit. Így egy valaminek az elkészítése során több TB írás történik, míg a végkifejlet, a kész anyag csak pár GB-os lesz. Ez öli meg a tárolókat.
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37502 üzenetére
After Effects, Premiere Pro használja szerintem a legjobban. 1 Hónap alatt közel 5TB-ot generálnak, ha kevés meló van. De egy félórás filmnél 15-20TB is lehet, ami 2-3hét alatt összejön. Ezért kell a strapabírás. SSD nem bírta. Samsung HDD-k nem bírták, és még lassúak is voltak.
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37485 üzenetére
Tehát erre a kábelre rátudok dugni 4db SAS disket? Illetve mi az, hogy 29 tűs, meg 36 tűs? Van ilyen disk is, meg olyan is?
Mert van ilyen kábel is(36pin):
Meg van ilyen is(29pin):
A 29pines nagyon hasonlít a SATA-ra, a 36-os már nem annyira. Ezek szerinte vannak többféle diskek, mint régen a 68 és 80 pines U160-as SCSI-knál.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
liksoft #37441 üzenetére
Amíg a fej bent volt, a kar vége még akár jó is lehetett (ez nem látszik pontosan), de kihúzva kifordult.
Amikor bent volt akkor is ugyanígy állt, ezért is húztam ki.
Ennek többszörösen kakukk, szerintem nincs aki vállalná.
Mint legelőször írtam, csak arra voltam kíváncsi, hogy mi miatt nem tudott rendesen elindulni. Azóta már pótolva lett egy másik merevlemezzel, ezt úgyse küldtem volna el adatmenésre, tehát igazából a sorsa már mindegy volt.
Köszönöm a segítséget, sokat tanultam Tőled.
Lenne egy utolsó kérdésem: a lemez felületét mivel szokták tisztítani?
-
beldeczki
aktív tag
-
Sonja
nagyúr
válasz
liksoft #37328 üzenetére
Június 30-án jár le a 3 éves gari, szóval ha rossz, akkor minél előbb ki kell deríteni.
Általában 28-30 fokon szokott, a nagy 40 fokos melegben felmegy 35-re. Tápellátás eddig stabil volt, egy 750W-os Corsair szolgálja az energiát. Majd mentek mindent, de az majd csak estefele lesz. De írhatod, hogy mit csináljak. Ja, és a Win 8.1-ben lévő AHCI-t használom, nem az Intel féle drivert.
-
Sonja
nagyúr
válasz
liksoft #37325 üzenetére
Kezd tönkremenni?!
Szerdán még semmi baja nem volt, tegnap meg már ezt produkálja egyik pillanatról a másikra?!
Ezt nem hiszem el bakker.
Most cseréltem a WD Blue 500GB-os vinyómat, mert az dögledezett pont így. Most meg már a 2TB-os HDD-m is. Elvileg még garis, de mit kellene futattnom, hogy el is fogadják, mint garis peobléma az üzletben?
Köszönöm!
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #37320 üzenetére
De megoldható van akinek sikerült tudom is ki csak már nem jár fel PH ra és nincs más elérhetősége, gondolom valami céges gépből van engem az adatok nem érdekelnek csak formázni akarom, de majd megoldom valahogy a kábel és a program már megvan már csak olyan ember kell aki tudja is, hogy az ilyen rs232 kábelek hogyan működnek.
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #37314 üzenetére
Heló! Az adatok csöppet se érdekelnek a HDD le van kódolva egy wave felülettel és ki lehet fejteni a kódot egy rs232 kábel és egy python kód segítségével ami rendelkezésemre áll, de több nincs szóval nem tudom mit hova mikor. Én csak formázni és használni akarnám a hddt. Azaz letakarítani a hülye kódolós cuccot és rendes hddként használni. Van némi leírásom is de nem volt benne semmi normális leírás.
-
pcgamer01
senior tag
válasz
liksoft #37128 üzenetére
Értem,köszönöm.
Viszont még volt olyan is hogy tesóm gépén volt egy 11Gb-os játék.
Nekem nem volt kedvem letölteni hozzám ezért godoltam viszem oda a HDD met ode bedugtam felismerte minden frankó másolom rá a fájl-t és ott már 100 fölött volt a sebesség.Rá is másolta hamar berakom hozzám nálam meg csak 60-al másolta 1órán keresztül -
válasz
liksoft #37076 üzenetére
Szerencsére!
Legalább megkapják az üzemit rendesen, bár nálam 38 fokos az új 1 Tb- os Black, a régebbi meg 41, de azt majdnem kipusztította egy rossz táp, bár HDS 100/100- nak írja újra már egy ideje és bad sectora sincs! teljesen lepucoltam és újra üzembe helyeztem normal formattal
Van rá hűtő, de még inaktív! -
spidersoft
senior tag
válasz
liksoft #37031 üzenetére
Eleinte működött... 1TB-nyit rátettem, visszaellenőriztem, jó volt. Csomó helyen írják, hogy mennie kell, UEFI csak akkor kell, ha erről akarok bootolni. Szóval kell vennem UEFI-s alaplapot?...
Ha a fájlnevek visszajönnek, akkor már az előrelépés lenne... bár sok anyag volt rajta, amit nem tudom, hogy meg tudok-e mégegyszer szerezni majd.
-
szabog4
aktív tag
válasz
liksoft #36975 üzenetére
+Saltwater
Ahha értem! Rendben!
Még nem terveztem meg se a hűtést se az egész dolgot magát csak nagy vonalakban van meg! Inkább megérdeklődöm az okosoktól, mert nem szeretném tönkre vágni a gépem!
Minek töltsek el vele akár 1 percet is, ha végén kiderül, hogy nem működik?
Amint a megfelelő információk birtokában vagyok már csinálom is!)
-
SUPREME7
őstag
válasz
liksoft #36863 üzenetére
Köszi, akkor remélem még jó darabig kihúzza. Ezek szerint lehet, hogy nincs is semmi baja, csak a nem megfelelő tápellátás miatt jelzi? (Mondjuk a HD sentinelnek eleve nem hiszek, nemrég járt nálam egy full halott vinyó amire 100/100-at jelzett, de se írni, se olvasni, de még formázni se lehetett, folyton minden program ami egyáltalán látta CRC hibát dobott)
-
válasz
liksoft #36761 üzenetére
Hasonló mint a laptopoknál a bios/ata-jelszó az ssd-ken, amig a flash kártya az eszközben van a user észre sem veszi (elfelejti), csak mikor kiveszi hogy leolvassa az adatokat, akkor már nem olvasható.. (ettől még hálózaton bármi átmásolható futó laptopról - itt futó telefonról).
Ezért írtam hogy kábel azért kell.. de ez a téma itt off. -
-
PH-User
addikt
válasz
liksoft #36752 üzenetére
Sziasztok!
Most akartam eladni egy 500GB 6 nap üzemidejű HDD-t, 100/100-as volt, semmi hiba.
Be kellett tennem egy régebbi gépbe átmenteni pár dolgot, de a másolás lassú volt, s most visszatéve az én gépembe 94 adatátviteli hibát ír ki a HDS program.
Nos, a vevő emiatt nem akarja megvenni, nem lehet ezt az értéket valahogy nullázni?
Tudom, hogy a HDD jó, mindenféle felülettesztet elvégeztem, sehol hibás szektor semmi.
Van rá valami megoldás?Előre is köszönöm!
-
kriszwells
aktív tag
válasz
liksoft #36577 üzenetére
Eredeti telefonba visszatéve sikerült átküldeni bluetooth magamnak és felmásolni gépre, szóval ez megoldódott. Egyébként azt tudom, hogy a formázás is felül ír, viszont csak annyira, hogy utána még vissza lehet hozni, persze nem 100%osan, (képeket-videókat sikerült már visszahoznom, szövegek nem szoktak rendben visszajönni).
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #36636 üzenetére
Hogyne lehetne csak az összes cucca a kanálisban fog landolni egy huppanás után a laptopjából meg mocsári láp-top lesz
Vannak ilyen emberek hiába mondod nekik hogy nemkéne próbálkozni egy egyonhasználódott részegységgel addig nem nyugszanak míg az egész gépüket el nem rontják. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
liksoft #36636 üzenetére
Nem mondtam hogy jó lesz utána! Értelmezni kéne amit mondtam! Hanem fentebb volt szó róla hogy lehet hogy javít rajta. Ezért egy próbát megérne nem? És ha találnák bele elektronikát? Vagy teljesen azonosnak kéne lenni-e? Nem elég az hogy WD3200AAJS? És ha egy hibátlan elektronikát bányászok akkor a lemez tényleges állapotát fogja kiírni? Mert ezt vettem ki fentebb hogy nem a cucc hibás belül hanem a z elektronika.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest