- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben
aktív tag
Sziasztok
Sikerült leejtenem az azstalról egy külső fémházas keretben lévő hitachi 1Tb hdd-t. Sajnos 3 kattanást adott, a motor nem ment, aztán megkocogtattma minden oldalán a hdd-t és után már felpörgött a vinyó. Sajnos azonban nem működik, nem ismeri fel a gép, működés közben szaggatva "nyűszítő/súrlódó" hangot ad.
Valami esély arra ,hogy megmenthető legyen?
Köszönöm a segítséget előre is! -
gaben
aktív tag
-
gaben
aktív tag
Úgy néz ki,hogy badsectoros egy Seagate Momentus 2"5-ös drive,80Gb/5400 rpm.
A Seagate honlapján 5 year warranty van írva,és a HDD-n van egy matrica,ami szerint 2006-os.[link]
Lehet ezt a garanciát valahogy érvényesíteni? -
gaben
aktív tag
válasz
liksoft #5016 üzenetére
Lehúztma az összes IDE eszközt,a bővítő kártyákat is kiszedtem, csak az alapok maradtak benne,de így sem tudom tesztelni a Samsung programjaival.A Hutil felismeri,de egyetlen menüpont jelenik meg,az exit.Nem tudok így semmit kezdeni vele.A másik Samus progi meg fel sem ismeri a HDD-t.
-
gaben
aktív tag
válasz
liksoft #4977 üzenetére
Ok,azóta már felraktam a simát,de már a win indulásnál kékhalál köszönt
Marad a másik...Viszont lenne egy másik kérdésem:
Megpartícionáltam a HDD-t .és mivel linux is lett rajta ezért két partíció a linuxnak+3 a ntfs-nek lett formázva.Viszont telepítések után megnéztem a pírtíciókat és 3 db nem partícionált területet jelzett,rendre 0,1,2 Mb mérettel.De volt már oylan is,hogy 1db 8Mb-os keletkezett nem partícionált területként.Pedig én mindent kihasznátam,sztem.
Ilyenek miért jönnek létre?Károsak?Hoygan lehet elkerülni,mit csinálok rosszul? -
gaben
aktív tag
válasz
liksoft #4974 üzenetére
Értem.
A gépem nem tud SATA HDD-t alapból kezelni,így van egy SATA kontroller is.A Win Xp -ben alapból nincs vezérlő beépítve,így vahy külön csinálok az nlite-al vagy floppyra másolom a gyári cd-n lévő vezérlőjét.Szóval xp-hez 2 fajta van:
1.raid funkció nélküli,SATALINK
2.raid funkciós,SATARAIDA papírjában feketén fehéren le volt írva,hogy ha nem akarok raid-et használjam a /sil/3x12/windows drivert,ha akarok raidet,akkor a másikat.
Találkoztál már olyannal,hogy a raid nélkülivel nem hajlandó az xp felismerni a HDD-t,a raidessel pedig igen.nlite-al és floppy -val is kipróbáltam,de csak a 3112r-el volt hajlandó együttműködni.
Másik:
Olyan elképzelhető,hogy egy bizonyos dvd-írókkal írt lemezzel,nem települ normálisan az XP?
Mert nekem nagyon gyanus,hogy így jártam,mert LG írókkal megírt lemez,csak LG meghajtóban működik normálisan,mindenesetre furcsállom.
Létezhet ilyen? -
gaben
aktív tag
Ha egy SATA-s hdd-hez raid funkciót is tudo drivert telepítek,de nem használok semmilyen raid funkciót akkor az lehet negatív hatássla a rendszere?Belassul,hiba esetleg,stb...
Vagy tegyem fel a raid nélkülit? -
gaben
aktív tag
válasz
liksoft #3972 üzenetére
F4-el belépek a kártya bios-ába,ezek a pontok vannak:
create raid set
delete raid set
rechaild mirror setresolva conflicts
low level format
itt nem állítottam semmit.Az alaplap biosában SCSI-re állítottam a second boot device-t,de az xp telepítésnél még mindig azt írja,hogy nem talál merev lemezt.Bővítést nem találtam.
mit tegyek? -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régebbi gépem,amiben még nincs SATA vezérlő.Vettem egy SATA Samsung HDD-t, és ehy SATA vezérlőkártyát mellé.A vezérlőkártya felismeri a vinyót.
Hogyan tudok rendszert tenni rá?Hogy tudok erről bootolni?ezt szeretném használni rendszer vinyóként.
az alaplap A7N8X-x.Előre is köszi a segítséget.
-
gaben
aktív tag
sziaztok!
A HDD Regenerator progi csak az első bad sectort javítja,ha nincs regisztrélva.Korábban használtam egy ehhez hasonlót,csask azt nem kellett regelni és mindent javított.De már elfelejtette mi a neve
valaki ismeri?Vagy tudtik ilyen progit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- LEGO klub
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- EA Sports WRC '23
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest