Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37706 üzenetére
Azt sajnos nem tudom. (mármint a SMART adatoknál). Egyedül az SSD-nél nincs ilyen mező nálam, de a másik Hitachi HDD-knél is van ilyen érték, ami pedig nem parkol működés közben csak kikapcsoláskor. Lehet, hogy mégsem olyan "rokon" típus a két vinchester, mint ahogy a jelölésből gondoltam.
Más; nekem a személyes kedvencem a SMART adatoknál G Sensor Rate: mechanikai behatások (ütődés, leejtés) száma. Egyébként a Hard Disk Sentinelt használom, decimális kijelzésre állítva. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37703 üzenetére
-Igen,de nekem újra is indul. Hasonló vinyóm van Seagate Barracuda (ST2000DM001), csak más méretben. Nálam a parkolások száma elérte az 1427-et, mikor összesen 43x lett bekapcsolva a géppel együtt. Próbáltam változtatni ilyen-olyan programmal, de ennek sajnos nincs külön célszoftvere mint talán a WD-knek, ahol át lehet írni a parkolás kezdetének időzítését.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
olivera88 #37692 üzenetére
Van egy olyan SMART érték; Load/Unload Cycle Count. Ha a száma megegyezik az összes indulás számával, akkor nem parkol energiatakarékosságból.
Engemet is ez őrjít meg, hogy tíz percenként "pörcög", vagy hogy nevezzem, csak nem tudom miért. Amúgy nem lenne különösebb dolga. Vagy álljon le, de ne induljon újra. Adatlemez lenne, amit igazából nem használok, hogy olyan sűrűn újra kéne indulnia, mint ahogy hallom. -
válasz
olivera88 #37690 üzenetére
Attól függ milyen felhasználásra készült HDD- ről van szó, a WD- k se mind parkolnak, az asztali 7200 rpm- es valószinű, hogy nem. Az én FZEX- em biztosan nem parkol, csak ha kikapcsolom. Az 5 éves Black- em dettó.
Amit említesz, az parkolással kapcsolatos hang, ha csak nem kapcsolja le az energiakezelő a vinyót, ami nem túl egészséges. Ez mondjuk inkább Win- nél fordul elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Star Wars Battlefront II
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Quadro FX 570 eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest