- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
lcee79 #52424 üzenetére
Nekem ganyús, hogy gyárilag rossz. Elég budget kategória. Amikkel találkoztam eddig olcsóbb 6-12TB-os vinyókkal kb 50% rossz volt első bekapcsoláskor... Vegyél IronWolf Pro-t, vagy WD Purple-t/Gold-ot, esetleg Toshiba Enterprise-t. Ezek működnek megbízhatóan nagy kapacitás mellett.
-
BlackSoft
addikt
Hali,
Van egy 2,5TB-os WD Green-em. Volt rajta 1db szektorhiba a Sentinel szerint, ezért 98%-ot jelzett. Mondom akkor rányomom a Sentinel javító programját, ami ebben az esetben 17 óra alatt ment végig. Ki is javította azt az 1 hibát. Viszont a művelet után 65535 gyenge szektort jelez, amivel 22%-os lett a vinyó
Ezt hogy lehetne orvosolni? Már a szám értékéből is egyértelmű, hogy nem valós adat ugyebár, csak valami hülyeséget bejegyzett valahova.
-
BlackSoft
addikt
válasz
800.henrik #37544 üzenetére
Az igen
Ha jól tudom, akkor a mágnesességnek nincs tömege, szóval még csak elméleti szinten sem beszélhetünk arról, hogy nehezebb, ha tele van egy disk
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37533 üzenetére
Tápellátás alatt nem tudom mire gondolsz...
Ami a hűtést illeti, nem volt meleg sosem, semelyik diskem nem ment 35 fok fölé.
Ki/Bekapcsolás meg nehogy már megöljön egy hdd-t 2014-ben... Főleg napi 1x indítás 1x leállás.
Simán annyiról van szó, hogy azok a hdd-k, amikkel nem írtam napi több száz GB-ot, azok 100%-osak mai napig, pedig több évesek. -
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37521 üzenetére
Rendszernek marad egy SSD. Ezek, amiket linkeltél túl nagyon alapból, nem kell több TB, elég 250-300GB is. Ráadásul iszonyat lassúak, alapból ezért megy itt a dolog, hogy nekem SAS kell, mert jóval gyorsabb kell legyen ezeknél, és azt sem akarom, hogy 1 hónap után menjenek a kukába. Nem csak az SSD halt meg nálam, de 7200-as diskek is hullottak egymás után 2db.
-
BlackSoft
addikt
Mondtok itt jó dolgokat, de mind elég drága mulatság
Ennyi erővel vennék 2 ilyet, és téma lezárva...
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37506 üzenetére
Itt általában van minden féle tömörített, és tömörítetlen állomány, és egy 50-100GB-os anyagra mikor legenerálja a peak file-t, akkor dolgozik a disk rendesen. Rendereléskor is sokat ír.
Az After Effects egy 2-3 perces anyag elkészítése közben 15-20GB temp fájlt készít. Vannak olyan standalone effektek, amik szintén csinálnak ennyit. Így egy valaminek az elkészítése során több TB írás történik, míg a végkifejlet, a kész anyag csak pár GB-os lesz. Ez öli meg a tárolókat.
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37502 üzenetére
After Effects, Premiere Pro használja szerintem a legjobban. 1 Hónap alatt közel 5TB-ot generálnak, ha kevés meló van. De egy félórás filmnél 15-20TB is lehet, ami 2-3hét alatt összejön. Ezért kell a strapabírás. SSD nem bírta. Samsung HDD-k nem bírták, és még lassúak is voltak.
-
BlackSoft
addikt
válasz
MoP_FX 57 #37497 üzenetére
Én csak a kérdésedet nem értettem, nem volt megfogalmazva a legjobban.
Persze, hogy ez nem lesz egy SSD, 500 feletti olvasással/írással, de pont elég gyors, hogy ne okozzon limitet a programokban amik majd használják...Nem manuális írásról van itt szó, hogy másolok rá, hanem szoftverek használják, és egy közönséges disk limitnek számít, mert túl lassú hozzá. RAID0-val is nem csak az a gond, hogy hangos, hanem kell a biztonság is. RAID0 meg a legkevésbé sem biztonságos... Az pedig nem olcsó hogy veszek 8db HDD-t, csinálok két darab 4-es RAID0 tömböt, és azt egymásra tükrözöm. Az már nagyon drága lenne, és sok helyet is foglalna, sokat fogyasztana stb.
-
-
BlackSoft
addikt
válasz
MoP_FX 57 #37491 üzenetére
Gondoltam erre is... Csak azért ezek a szerver eszközök nem véletlen drágák. Szerintem sokkal stabilabbak, és bírják a gyűrődést. Szerverek mennek 0-24, nem lenne jó, ha egy-egy alkatrész gyakran meghalna.
Tehát szerintem egy méregdrága SAS disk elég biztonságos, mert annak kell lennie. Nekem meg elég fontos adatokkal lenne tele, annyira fontosakkal, hogy amik az SSD-n voltak, többszöri sikertelen próbálkozás után hívtam a Kürtöt... Ők meg nem olcsón dolgoznak, főleg flash adattárolókkal.
Valamint annak tudatában, mint kiderült 1 hónap alatt többet írt az SSD, mint másoknál otthon használat mellett 1 év alatt, ez azt jelenti, hogy olyan drive kell, ami bírja a strapát. Az ilyen eszközök meg egyértelműen szerverbe valóak, mert ott arra tervezik, hogy soha nincsenek kikapcsolva, és folyamatosan sok-sok adatot mozgatnak meg.Lassan le lesz vizezve a gép, nem akarom, hogy hangos sem legyen, tehát 4db 10k rpm-es WD RAID0-ba nem biztos, hogy a legeffektívebb lenne a zaj szempontjából
-
BlackSoft
addikt
válasz
liksoft #37485 üzenetére
Tehát erre a kábelre rátudok dugni 4db SAS disket? Illetve mi az, hogy 29 tűs, meg 36 tűs? Van ilyen disk is, meg olyan is?
Mert van ilyen kábel is(36pin):
Meg van ilyen is(29pin):
A 29pines nagyon hasonlít a SATA-ra, a 36-os már nem annyira. Ezek szerinte vannak többféle diskek, mint régen a 68 és 80 pines U160-as SCSI-knál.
-
BlackSoft
addikt
Köszi a segítséget mindenkinek
A kábellel még annyi a gondom, hogy van pár lehetőség, mivel van 29 tűs, van 32 tűs, van ilyen valami kis Sata-hoz hasonló kis csati, és van ezek kombinációja is
Szóval még mindig nem tiszta, hogy mi kellene, egy diskhez, mert fogalmam sincs hány pines és milyen csati megy a diskre, a linkelt kártyákon látom, hogy arra az a Sata-hoz hasonló valami kis rádugós csati megy.
-
BlackSoft
addikt
válasz
_DiEGO_ #37476 üzenetére
Igen, ilyen kártyákat találtam én is. Csak fogalmam nincs mi az ami nekem jó lenne. Külföldi oldalakkal meg nem sokra megyek, a termékek nevét beírva google semmi magyart nem talált ezekből...
Valami árgépes linket szeretnék olyan kártyáról, ami 1 vagy 2db belső SAS csatival rendelkezik. Illetve ilyen kábelt sem kapok gondolom a sarki számtechboltban, ami ehhez kellene.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Mezga Aladár #37474 üzenetére
Adapter? Inkább szerintem valami kontrollerre gondolsz. Hogyan keressem, mi kellene pontosan nekem? Mert "SAS Controller" név alatt 10ezer forintos valamitől, milliós valamikig lehet találni pci-e kártyákat.
Így gondolom nem mind ugyan arra való, mert kicsit nagy lenne az árkülönbség. -
BlackSoft
addikt
válasz
Mezga Aladár #37472 üzenetére
HyperX 3K. Tesztoldal alapján legtovább bírja, ahogyan a Corsair terméke is. (Ellenben a hummuféle agyon hypeolt samukkal. Azok kb 2 napot bírnának nálam, ahogy a hdd-jük is)
De mindez nem lényeg
SAS-t akarok tenni a gépbe, mert kell a 15k rpm. SATA-s csak 10k-s van, a WD VelociRaport-ja. Az lassú lenne.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Mezga Aladár #37470 üzenetére
Ha visszajött a gariból megy a fenébe, többet nem kell... Valószínű az volt a baj, hogy többet írok 1 hónap alatt, mint más 1 év alatt, és ezt nem bírja az SSD...
-
BlackSoft
addikt
Sziasztok!
Nagy sebesség miatt nagyon gyors HDD-re lenne szükségem. Néztem 15k fordulatos diskeket.
Ezek mind SAS diskek. Azt hova lehet bedugni, és mivel, stb...?Esetleg valami külön kártya kell hozzá? Mivel otthoni gépről van szó, nem valami több milliós serverről, amibe ezek a SAS-ok valóak igazából...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged