- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi, így már világos.
(#19732) Core2duo6600 Nem lesz rajta semmi ördöngösség, csak bográcsos, grilles partikon lesz használva zenére odakint. Még net sem lesz rajta, sőt semmi. Egy zenelejátszó, meg a zenék. Nulla forintból kihozott 1.7 Ghz-es celeron 4 gépről van szó, 512MB DDR, integrált S3 grafikával, meg ezzel a HDD-vel. A célnak megfelel, viszont egy új HDD-t meg nem ér meg.
-
Lokids
addikt
-
MrTwister
őstag
"A link nem ott van ahova tervezted." ezt, hogy érted?
Én is így gondolom, de azért írtam supportnak és jött a válasz! :"The magnetic pulling power of the filters is less than 200 Gauss. This is only strong enough to keep the lightweight filter fixed to the case. You can wrap your hard drives in these flexible magnets without any effect on it. Our tests over a long period of time proved it. 5cm is far enough(ezt az 5 centit arra írta válaszul, hogy kb. ennyi van/lesz a szűrőmágnese és a vinyóim között méréseim szerint ). Guaranteed."
Nagyjából értem, de azért egy jó angolos lefordíthatná nekem akár privibe is! -
-
Full
tag
"Így gondolom megérted, miért nincs kedvem huszadjára is leírni valamit. "
Ezért a forrást nem tudom megjelölni sejtetem te tudod... :-) De úgy látszik csak "füllentettél",hogy okosabbnak tűnj.Én kiszállok ebből a vitából mert fontosabb dolgaim is vannak mint egy virtuális háború megnyerése és amúgy se fog megváltozni az emberek hozzáállása.
De kívánom neked,hogy egyszer nagyon akarj valamit megtudni és nincs időd rajtad kívül álló okok miatt és valaki felvágósan,király-kodva, elszállva elküldjön szépen a p..-a.
Mert ügye így leszünk Janik mindenki szemében...Felesleges válaszolnod mivel úgyse nézem meg ezt a topikot...
-
Full
tag
Így van! Teljesen igazad van. Akkor most elkezdem nyálazni az oldalakat pár hét múlva meglesz és fogom a fejem a fenébe csak ennyi. Végül is miért gondoltam volna, hogy egy Magyar felhasználó a copy paste parancsot használná segítség képen ha a kérdező bevallja,hogy bajban van és miért nem tudja megoldani a 746786432784623 oldal olvasását. Mellesleg imádok olvasni. De a CTRL+C CTRL+V kombinációval kb (ha már leírtad) 1 percedbe kerülne. :-( De valójában nem lepődők meg. Ha azt írtam volna végigolvastam az összes hsz-t de nem találtam meg akkor kérkedve valaki bevágta volna a megoldást és aznap én lettem volna a téma. De én naiv és őszinte voltam
De köszönöm az őszinteségedet,hogy ekkora guru vagy.
Más: HDD Regenerátor 1.71 nem is látja a vinyót. Sajnos valószínűleg behalt. Furcsa folyamatosan ismétlődő hangot ad.
-
stillness
csendes tag
-
-
fagylalt
senior tag
mi az a hw ?
Hogyan kezdjem szűrögetni? Pont azt kérdezem minek lehet a hibája. HDD az elsődleges gyanúsított.
Igen SATA3-ason van.
Csökkentett mód: mikor a win7 64 biteset próbáltuk föltámasztaniakkor csökkentett módban indult ( mi szoftver hibára gondoltunk és törölünk pár 'gyanús' = most már ártatlan programot).
Mikor újra indítottuk, már csökkentett módban se kapcsolódott be.
Linux livecd -- nem ismerem.
Nem tudom mi lenne, jó ötlet. -
-
Viktoár
addikt
A black-re van egy 10cm-es csavarozva viszont a green-t külsö vinyónak szántam egy külső házba.Szóval bajos a venti megoldása a ház miatt.
Gányoljam szét a mybook házat hogy ne 50 fokot mutassson a sentinel?(Szerintem csal a szenzor,direkt azért vettem green-t hogy ne süljön meg a vinyó.) Ezért kérdeztem hogy kb mi az átlag hőfoka egy zöld wd-nek.
-
Pagi79
tag
Hát 1TB-s külső HDD volt kb. 850GB adattal... reggelre végzett... 803GB-ot írt, hogy talált, most másolja rá a másik merevlemezre.
Gondolom az is lassította a folyamatot hogy külső HDD-ről van szó, és csak USB2-es...
A konfigom meg ott van az adatlapomon.. nem túl gyenge, de nem is túl erős.. -
Pagi79
tag
Köszi, kaptam egy GDB Portable-t, ma rendelek egy 2terás belső HDD-t, aztán ha megjön nekiállok...
Tipped esetleg van, hogy mi baja lehet? vagy hogy lehet e még majd használni miután formatáltam?
A múlt héten vettem egy új monitort amin van USB Hub... lehetett az a baj, hogy a monitort csak kikapcsoltam, és nem választottam le előtte a külső HDD-t? Illetve utóbbi időben 1 méteren belül volt egy hangszórótól ami nem nagy, de néha azért dübörgött rendesen... lehet ez volt a baj? Bocsánat a kérdésekért, csak szeretném kiküszöbölni a jövőben az ilyen "baleseteket", és köszönöm előre is a válaszokat!
-
Vasinger!
nagyúr
100 gb meg van hagyva a rendszernek az első hdd-n, mint már írtam.
Csak egy wint akarok, dual-boot-ot nem szeretem. Elég egy rendszer nekem.
A PM az minek a rövidítése?
a windowst lehetőleg kerüld.
Mármint a win beépített particionálóját?mr_ricsi:
(Ennek nincs semmiféle szabálya, mindenki maga dönti el, hogy mit tart optimálisnak.)
Én itt arra gondoltam, hogy van e valami sebességbefolyásoló szerepe ennek,praktikusság vagy adatbiztonság szempontjából valami.
Bocsi, de pontosan mi is ez a Scandisk? Mit is csinál?
Szóval ezzel tesztelhetném, hogy jó e az új winyó? Mert ez fontos lenne, hogy előtte pár tesztet végeznék vele, mielőtt teljesen rábíznám az adataimat. Én erre a HD sentinelre gondoltam.
-
Zayl01
tag
Ja a kerdes! Mit csinalljak vele? Megfog ez javulni?
Esetleg csinalljak vele valamit pl. valami program lefutattasa h biztos gond-e van vele? mert ezt kb 4-5 napja vettem eszre de azota muxik. Emigy garancia alatt van visszabirom vinni csak sztem egy procedura lesz mire visszakapom.
-
-
Archer
őstag
-
ColemanV
csendes tag
Mint mondtam kvázi látássérült vagyok, annak is örülök, hogy képernyőfelolvasóval idetaláltam
.
A konfig:
WinXP Home SP3
Intel Core 2 Duo 2,66GHz
2GB RAM DDR2
HDD1- SAMSUNG HD103SJ - 80GB - rendszer és alap programok amiket minden nap használok
HDD2- SAMSUNG SP0822N - 1TB - minden egyéb és dokumentum tároló
ATI Radeon HD 2600 XT 256MB DDR3 -
Boco10
csendes tag
-
Yellow73
tag
Természetesen külső tápos a masina.
Mikor bekapcsolom, illetve rádugom az USB portra, rendesen felpörög a vinyó, meg elkezdi telepíteni a drivert, de mindig leáll az alábbi hibaüzenettel:
"Az eszközkezelő telepítése sikertelen volt".
És nem látható a külső meghajtó. Tehát itt inkább szoftveres, illetve driver-probléma van.
Természetesen a csomagban semmiféle telepítő lemez nincs, a Teviont (Chili-green-t) forgalmazó osztrák cég honlapján sem látok semmi driver-supportot. És a Windows update sem talál semmi drivert a cucchoz.
Egyébként maga a minősége elég meggyőző, legalábbis amennyire külsőleg meg lehet ítélni. Amikor felpörög, akkor se rezonál, nincs nagy hangja, szóval ha tudnám használni, biztos jó lenne
Erős a gyanúm, hogy ha kicserélném, ugyanígy járnék.
Kipróbáltam a régi külső vinyóm sima USB 2-es kébelével is, azzal is ezt csinálja.
Lehet ez attól még USB 3 - USB 2 kompatibilitási gond? -
wallair
csendes tag
úgy értettem, hogy nem látszik abban a menüben, ami azt a sorrendet határozza meg, hogy először, másodszor, stb. melyik eszközről próbáljon bootolni a gép. de innen én töröltem ki.
a bios látja, korrekt módonl felismeri.
a linux live CD jó ötlet, köszi, de azért még szeretném, ha más is megerősítené az okoskodásomat, hogy az MBR-t kell felülírni, és ezzel pl. az allokációs tábla nem fog megsérülni. fontosak és jórészt pótolhatatlanok azok az adatok, amik az 500-ason vannak.
köszi a választ! -
wallair
csendes tag
szia!
igen, sőt. az egyetlen boot-eszközként jelöltem ki a 160-as winyót. a bios látja az 500-ast (XP) is, de a bootmenüben nem szerepel. Ebből gondoltam azt, hogy a bios által vezérelt bootolás során nem okozhat gondot, de sajnos okoz.
még azzal is megpróbálkozott a rendszer, hogy javítsa az általa hibának vélt dolgot, de abba meg belefagyott folyamatosan.
ezért gondoltam arra, hogy az XP-s winyó MBR-ét kipucolva (mivel az XP már nem kell, csak egyszerűbb így backupolnom a rajta lévő cuccokat) már mindegy, hogy rajta van e az XP, vagy sem, csak adatnak látná a bootmanager.
rossz az okoskodásom?
ha esetleg nem lenne rossz, akkor arra kellene válasz, hogy mondjuk win7 alól tudok e olyan bootdisk-et létrehozni, hogy egy alapszintű rendszer egy pendrive-ról felálljon pl., mert akkor hozzá tudok férni az 500-ashoz.
esetleg, ha visszateszem a régi gépbe az 500-as wionyót és ott betöltöm az XP-t, akkor az XP alól ki lehetne nyírni az MBR-t.
Szerk:
Nem gondoltam a sata-kábelek cseréjére, mert a bios éppen jó sorrendben látja a winyókat. első a 160-as win7-es, második az 500-as. igaz, hogy az 500-ast megpróbáltam rádugni a sata3-as csatira is, gondolván, hogy amögött más architektúra van, mint a sata2-es mögött, de az sem segített. -
liksoft
nagyúr
-
kenwood3
addikt
Sajnos nem tudtam felrakni sentinelt , mert nincs nete így nem tudtam megnézni mit írna rá.
A jumper jól van a windowsos winyó a master ez meg a slave . Másik gépbe nem tudtam kipróbálni
(#18756) liksoft A kábellel sincs probléma , mert a windowsos vinyó üzemelt rendesen ugyanarról amin ez van -
andras888
aktív tag
Fent van és eddig még azóta nem jelentkezett hiba(kopp kopp) de gyanakszom a win-re, hibernálásra, a hibernálásból nem mindig tud elindulni a gép, sokszor resetelni kellet azelőtt, de már régen csinálta azt is párhónapja minden rendben.
Azért figyelme még max megy vissza gariba.
Köszönöm a segítséget! -
dvd_R+
őstag
szia de eddig semmi baja nem volt elsönek bekapcsoltam a gépet minden fasza ki kapscolom bekapcsolom és paff ezt tolja ..
feltettem egy hdd sentinelt-t ezt írja
A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
teljesítmény 100%
Kondíció : 97%
ez javítható? vagy mit tegyeka tápom egy coolermaster nem tudom már pontosan milyen 600w moduláris 25ropis táp tuti h nem az a gond
-
ÉM
tag
-
Snowy_owl
őstag
De az a baj, hogy nem telepítettem az xp-t. A telepítő betöltődése közben hibát jelzett. Azon kívül, hogy megnyomtam egy billentyűt a CD-ről való bootolásnál, mást nem csináltam. Ha telepítettem is volna rendszert, akkor sem lehetne ugyan az a két meghajtó, ugyanis, a windows telepítésénél létrejövő fájlokon kívül más is van a C-n, mint pl zene, képek, több mappa.
-
bul07
nagyúr
Elvittem oda ahonnan vettem ők is azt mondták hogy garanciába visszaküldi
Ráadásnak egyik memóriám is hibás ,meg az alaplapnak is van valami nyűgje így azokat is viszik garanciáztatni én meg majd itt szopok gép nélkül
Ráadásul most nem tudom hogy mire mentsek le 4-500GB adatott -
Bocs,én neked válaszoltam,bár pont nem úgy kattintottam.Láttam a válaszodat is,de több volt akérdésed,ezért írtam le részletesen(pl,hogy hol van a rendszer)
További válaszaim:
WD 1000GB 5400rpm 64Mb SATA2 WD10EARS (1TB vinyó)
WD160 GB Bllue Caivair(vagy mi)-ennek a pontos típusát nem tudom megadni,mert nem nálam van a vinyó,és nem is én vettem meg.(Emiatt megint bocsánat)
És két,régebbi gépből kiszedett 80gbés 40 GB-os winchesterek,ezeknek a márkájukat sem tudom.IDE kábelesek.Erről a kettőröl szeretném leszedni az adatokat az 1TB-os vinyóra,majd a 80gb-osat a 160gb-os WD mellett bennhagyni.A probléma az,hogy ha bedugom a 160-as mellé a 80gb-osat ,akkor eljutunk a boot-ig,de még mielőtt az XP-t beadná(hogy tölti,stb),akkor kiírja,hogy valamilyen .dll fájl hiányzik.
Ha kiszedem a vinyót és úgy kapcsolom be a gépet,akkor megint hibátlanul működik.Alaplap típusa:GIGABYTE GA-P41T-D3
-
mclaren777
senior tag
Igen, a Sentinel valóban azt írja, hogy ez még nem garis probléma, de ami aggasztóbb hogy pl. gyári WD tesztprogram (WD Data Lifeguard Diagnostic for Windows) sem fut le rajta "alapos" módban, Too many bad sectorra hivatkozva.
Igaz ez azt hiszem akkoriban volt, mikor még ugyanennyi Bad Sectort is jelzett. Hogy hová tűntek? Jó kérdés.Egyébként a tápellátás nem másféle hibá(ka)t okozna? Szerintem a tápommal nemigen van baj. Korrekt kis kütyünek tűnik, mégha nemis került egy vagyonba.
-
liksoft
nagyúr
Nekem úgy tűnik, hogy a sebességgel variál, próbál kevesebbet kajálni. Ha hajtom, akkor nem tapasztalom. Viszont ha "áll" és "csak" egy agyontömörített filmet nézek, akkor le tud menni "szundiba", mint a 2,5"-os kollégák. Azoknál tapasztaltam ezt először, még DOS alatt is. Így nem hinném, hogy a W7 gazdálkodna vele így.
-
liksoft
nagyúr
Nálam több EcoGreen 100%-os (HP táp, HP ház, hűtőcsatorna átalakítva
), és több működik hasonlóan. Filmet nézek, és 2-8 kocka pár percenként kimarad. A reklámokkal teletűzdelt, animált logókkal élvezhetetlenné tett TV után észre sem veszem, még nem irtottam ki a drive-ból. Megfelelő előre puffereléssel nem is jelentkezik, így nagyon függ attól mit használsz.
-
Gergő_
őstag
Ilyenekkel nem élek, köszönöm. Csak azt nem értettem hogy a hard disk sentinel miért tekint nem garanciális problémának, miközben akárhányszor olvassa azt a szektort, a rendszer ledermed.
Van valakinek esetleg valami javaslata mit lehet ilyenkor tenni? Meddig fogja bírni ezt a kiképzést egyáltalán?
Egyelőre kerülöm a d: meghajtót ezért nincs is fagyás de a fej rendellenesen működik leállításkor és néha windows alatt is.
Most úgy vagyok vele, hogy kerítek egy vinyót lementeni a nem olyan fontos adatokat és utána viszem el gariba, ami valszeg eltart egy darabig míg kicserélik... -
KaraDani
addikt
Érdekes, eddig ezt nem hallottam senkitől
Az eladó anno egyenesen hülyének nézett kb., hogy nem WD-t vittem 500 ft-al drágábban. Az 1000-es 1 hónap után meghalt miután megvettem anno, szó nélkül cserélte a srác, azonnal próba nélkül, azt mondta, hogy annyit hoznak vissza, hogy már inkább rögtön kicserélik őket.
Köszönöm a tippet, de a táp kérdést kizárnám: 460W-os Giga Superb (FSP beles)-nek nem kellene, hogy gondja legyen egy e7200+4850+3 vinyó kombóval. Tesómnál 400W-os FSP SagaII hajt egy 3 magos AthlonII-t, diszkrét VGA nélkül, 2 vinyóval, és nála is meghalt egy egy éven belül.
Egyelőre akkor kivárok, hogy mi lesz... -
Gergő_
őstag
Nem teljesen jó a vinyó!
Többször is előfordult, hogy úgy állt le amikor kikapcsoltam a gépet(Windowsban), mintha lerántottam volna egy usb-s rackről, egy sípoló hang. Volt már olyan hang is mintha odavágná a fejet a széléhez. Azóta keletkezett egy gyenge szektor, amelyre a hd sentinel azt írja hogy még nem garanciális esemény...Próbálok helyet keresni az adataimnak(a nem olyan fontosaknak) de mint korábban említettem, nincs még egy közel sem ekkora winchesterem... paff hát belenyúltam a 3 nap azonnali csere is le fog járni holnap, utána meg szerintem nem fogják rögtön cserélni, még akkor sem ha elvileg kellene, ha van raktáron... -
Gergő_
őstag
1. hiba:
Az, hogy félek átméretezni a partíciókat.Igazából nincs még egy nagy vinyóm biztonsági mentésre
Végülis van egy 60GB-os másik vinyó, a régi, arra le tudom menteni az dokumentumaimat, e-könyveket.
2.Mit szeretnék vele csinálni
1. partíció 20GB-os maradhatna így XP-nek
2. logikai partíció akkor aktív50GB-osra hízna a 3. (logikai) rovására
Érdemes a 3. partíciót is aktívra állítani? Milyen sorrendben érdemes elvégezni a műveleteketriport megy pü-ben inkább
-
scott_free
senior tag
-
-
Predator886
csendes tag
---Imko---KÖSZÖNÖM!
Sajna megvolt a próba más gépekkel is, y-kábel is adott...semmi
Marad a szervíz.
-Gondolod ha beviszem, van rá esély hogy visszanyernek nekem valamit?
-Mert láttam már érdekes recovery-műveleteket, de konkrétan evvel a felállással még nem találkoztam...:SKÖSZI!
-
grex4
aktív tag
hello. hp topicban kérdezgettem már a problémám de elsiklanak felettem.
probléma: SSD be a laptopba és "no boot device"
etc: külső rackbe, régi gépbe, asztaliban működik. Windows installkor nagy nehezen felismerte (pár reboot, biosz állitgatás) majd indulna el a rendszer és semmi. Bioszba csak dvd-t látja, állitgatom akkorse történik semmi. Ahci - ide mód állítás nincs a bioszomban.
Hp g62 a gép de nem értem mi a probléma. eredeti Win7 home premium. Kingston v-series 40gbValakinek csak van valamilyen ötlete?
értékelném és köszönöm, addig mig vitáztok a tápokról...
(nekem q-tec ment gallyra, most Mercury van, nem beszólnigaris még.)
-
Piftuka
veterán
Nézd, kedves Imco! Ez nem "vita", hanem eszmecsere, véleménycsere.
Egy nyilvános fórumon megvitatjuk azt, amit a témáról gondolunk.
S kérlek vedd észre, hogy alapvetően "elbeszélsz" mellettem. (Mert az általad leírtakkal igen nagy általánosságban egyetértek.)
"Irodai konfigokat /int. VGA, 500GB HDD, közepes proci, 2-4GB ram/ én is 350-400w codegenekkel /nem akarok márka vitát/ adom, garanciával.
Nincs is velük probléma."Ne haragudj, ez nem "márkavita" kérdése. Sejtem, hogy kiskereskedőként (ezek szerint az vagy) miért Codegen tápokkal szereled az irodai konfigukat, de attól függetlenül ezzel a tettel saját elméletednek mondasz ellent.
A Codegen tápok ugyanis a névleges teljesítményüknek a töredékét adják le, amellett az összes fontos védelem hiányzik belőlük. Az "elektronikai hulladék" kategóriáját képviselik, tök mindegy mi van rájuk írva. A belsejük a lényeg.
"Ide hibás táppal és/vagy hibás HDD-vel jár az emberek 99%-a.
A vita kiváltója: a kollega 3db/3,5 TB-re 380W tápot használ. Kevés lehet."Az lehet, hogy a vita kiváltója ez a téma volt, én viszont még véletlenül sem arra reagáltam, hanem egy nonszensz kijelentésre. (Ugye nem kell mégegyszer beidéznem?)
"Egyszerűbb egy túlméretezett tápot is betenni mint a síró embernek magyarázni a következő HDD-nél, hogy mi kerül 200 -ebe egy adatmentésen."
tt megint keverdnek a fogalmak és a témakörök... Azért ne feledjük, hogy a "síró ember" (átlagemberekről, otthoni PC-kről beszélünk) nem fog 200.000 forintot adatmentésre költeni (de még a tizedét sem), hanem "lenyeli a békát".
Az pedig tény, hogy létezik és valós a probléma, amit a tápegységek miatti HDD meghibásodásokról írtál.
De nem szabad "összemosni" ezt azzal a kijelentéssel, hogy "csak és kizárólag túlméretezett tápegységek oldják meg a problémát."
Mert ez nem így van.
S fentiek miatt a "síró embert" nem a túlméretezett tápegység miatti jelentős kiadásra kell buzdítani, hanem arra, hogy a gépéhez egy megfelelő minőségű belsővel és védelmekkel rendelkező tápegységet vásároljon.
"Már csak azért is mert a 99% abból dönti el a táp stabil működését,
hogy megy a gép vagy sem. A HDD nem ilyen megértő!"Ebben igazad van. Csak azt nem szabad felejteni, hogy ez a bizonyos 99% (valóban, az átlagos felhasználók zöme) Deer, Codegen, LC Power, Chiefcon, és még ki tudja milyen "tápegységnek" nevezett borzadályokat használ.
Miközben egy 8.000-10.000 forintos beruházással olyan minőségű tápegységet tud vásárolni, amely megóvja a sírástól.
Amellett az sem elhanyagolható tény, hogy a merevlemez a konfiguráció legérzékenyebb része, ráadásul amióta az "új évzredre" jellemző igazán olcsó, igénytelen tömegtermelés beindult, még minőségi tápegységtől (lehet akár 1000 Watt-os is) függetlenül is az egyik legkevésbé állandó/jó minőségű alkatrészről van szó. Sajnos!
Elég itt a fórumon is benézni a "Milyen HDD-t vegyek?", vagy "Milyen tápegységet vegyek?" témákba, s látható, hogy azért a PH-n is van egy viszonylag széles, "stabil" réteg, amely jelentősen bebiztosította magát tápegység szempontjából (600-800 Watt-os, nem ritkán méreg drága cuccok üzemeltetik a gépét), mégis a legkülönfélébb merevlemez típusok gyors és/vagy gyakori meghibásodásáról számolnak be.
Tudomásul kell venni, hogy amíg az SSD technológia nem lesz olcsó, s a sok száz GB-os, netán több TB-os SSD-k teljesen ki nem szorítják a piacról a hagyományos HDD-ket, addig mindig "lutri" lesz, hogy kinek hány óráig/napig/hónapig/évig üzemel a HDD-je.
"Továbbra is tartom, hogy helyes látatlanba feltételezni az esetleges táp hibát."
Sokadszor mondom, hogy ezzel a kijelentéseddel eddig is egyetértettem. Azzal a kiegészítéssel, hogy a "táphibát IS"...
Egyébként pedig részemről tényleg nem emiatt ragadtam virtuális tollat, hanem a sokszor emlegetett ominózus kijelentés miatt. (Hogy "400 Watt-os tápegység, alaplapi VGA, bla, bla, bla meghajtásához elég.)
"Túlméretezett tápra buzdítok mindenkit! Tartom!
[..]
Továbbra is azt javaslom, hogy a vita helyett -ha tudsz- inkább a segíts a problémák megoldásában. A fórumozó majd eldönti, hogy mit tart helyesnek."Ismétlem, hogy ez nem "vita" (illetve nem "pejoratív értelemben" az), s hidd el, ha tudok segíteni bárkinek, akkor segítek is.
Én is tartom a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy a legtöbb átlagos konfigurációhoz bőségesen elég egy jó minőségű 300-400 Watt-os táp, s az gondtalan működést (és a védelmek miatt a részegységeknek biztonságot) nyújt.
Tehát, ha a jövőben látok olyan kijelentést, ami ezzel ellentéteset sugall, vagy arra buzdít bárkit, hogy költsön feleslegesen többet annál, mint ami szükséges lenne.
Aztán majd a fórumozó eldönti, hogy mit tart helyesnek.
Üdv: Piftuka
-
Piftuka
veterán
Javíts ki kérlek, ha tévednék, de itt:
"A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján."
szó nem esik "tüskékről", "zajokról" és "kimondhatatlan nevű" dolgokról.
Arról volt szó, hogy az adott tápegység teljesítménye milyen konfigurációhoz, illetve annak milyen elemeihez szolgáltat elegendő tápot.
Az említett dolgokkal kapcsolatban egyébként igazad van. A "feszültségtüskék" és hasonló "anomáliák" teszik tönkre a HDD-ket.
Azt viszont továbbra sem szabad feledni, hogy egy kiváló minőségű 300-400 Watt-os tápegység esetében nem nagyon kell tartani ezektől.
A teljesítménye pedig sokkal többre elég, mint amit manapság sokan gondolnak róla.
Felesleges tehát 800-1000+ Watt-os "tápszörnyek" vásárlására buzdítani bárkit, mert azzal egyedül a gyártó jár jól. (Hangsúlyozom, a hasonlóan magas minőségű, fele akkora névleges teljesítményű tápegységekhez képest.)
-
harcipaci
csendes tag
koszi Jarod1,es Imco.
probalkozok valami helyreallitassal, checkdisk,gdb,vagy valamivel.
lehet hogy a particio, serult de megis tudok ra masolni?szoval amit mostanaban masolok ra az mukodik,irja olvassa,minden rendben.
de a regi adatokat csak jelzi de nem tudom megnyitni,volt hogy atmasoltam egy masik vinyora,az se nyitotta meg,fenykepre kattintva"nincs villamnezet"a valasz stb.
a helyet szabalyosan foglalja,akarhova masolom,minden ugy tortenik mint normal esetben.
csak egyszruen nem nyitja meg....ha sikerul megoldast talanom ide leirom. koszi a segitseget!
udv -
Scyth3x
csendes tag
Ezt még nem próbáltam.de ha nincs más megoldás az lesz a következő amint hazaérek, de egyenlőre csak annyit szeretnék elérni , hogy a D:-ről bootoljon a már feltelepített működő képes Windows-zal.(mivel túl sok fontos adat van rajta amit nem kevés idő lenne ismét beszerezni egy formázás után)Szóval ezt ,hogyan tudnám megoldani? ha meglehet egyáltalán (ha kijelölöm Bios-ban h a HDD 1 -ről ami a D: indítsa a rendszert akkor is valamiért a C:-ről akarja ami jelenleg el is indul mivel éjjel újratelepítettem de biztos vagyok benne h 1-2 nap után újra kezdhetem előröl.ja igen és a D: jelenleg a Slave ez lehet a baj? de ha kicserélem Masterre akkor sem jó..)
-
jap
aktív tag
közben másik topikban is fejtegetjük, eddig itt tartunk:
1 pendriveot akartam visszahozni a sírból - be volt kötve minden vinyó - Partition Magic-kel.
Elindítottam a PMagic-et win7-en hibákat dobott, bezártam és azóta nem látja azt a partíciót!-> a PM el***ta, de nagyon. a kérdés, hogyan lehet visszaállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest