Új hozzászólás Aktív témák
-
wallair
csendes tag
válasz
wallair #18907 üzenetére
Bocs, de nem kaptam választ mr_ricsi-től (#18903), pedig a szkepticizmusom ellenére érdekelne a dolog nagyon!
Tehát: ha valaki tud (tudás alapú) választ adni arra a kérdésre, hogy a SATA 2-es, vagy 3-as csatolóra tényleg rá lehet e forrón (működés közben) dugni a winchestert, kérem ossza meg velem!
Köszi: wallair -
wallair
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18903 üzenetére
"Miért, eddig nem egy SATA kábellel próbálgattátok
"
A SATA csatolófelülete megengedi, hogy a winyót működő rendszerre csatlakoztassam?!?! ha arra akarsz utalni, hogy igen, akkor ez nekem nem triviális információ, én kérek elnézést."törlöd róla a Windowsos mappákat és bootfájlokat, aztán működik jól."
lehet, hogy nem voltam telesen konkrét, de végig arra próbáltam rákérdezni, hogy az MBR letörlésével megoldódik e a problémám. ezek szerint nem kell azt piszkálnom, elég fizikailag letörölni az általad említett mappát és a gyökérből a szokásosakat és kész. -
wallair
csendes tag
válasz
mr_ricsi #18883 üzenetére
"SATA hotswap csati"
egen, ez nekem is eszembe jutott, de nincs sem nekem, sem havernak. pécsi boltban sem találtam 5000 Ft alatt (mert itt csak komplett asztali dokkoló van), de most, h a gépet kicsengettem, erre nincs lé.
a dolgomat igazából meg sem oldja, mert nekem arra volna szükségem, ahogy az 500-as winyó egy teljes értékű lemez legyen a gépemben. nem adatot szeretnék menteni róla, hiszen 450 megát nem tudok sehogy belepréselni a 160-as HDD-be, hanem meg szeretném szüntetni a rendszerlemez-szerűségét úgy, hogy a rajta lévő állományok érintetlenül megmaradjanak. -
wallair
csendes tag
úgy értettem, hogy nem látszik abban a menüben, ami azt a sorrendet határozza meg, hogy először, másodszor, stb. melyik eszközről próbáljon bootolni a gép. de innen én töröltem ki.
a bios látja, korrekt módonl felismeri.
a linux live CD jó ötlet, köszi, de azért még szeretném, ha más is megerősítené az okoskodásomat, hogy az MBR-t kell felülírni, és ezzel pl. az allokációs tábla nem fog megsérülni. fontosak és jórészt pótolhatatlanok azok az adatok, amik az 500-ason vannak.
köszi a választ! -
wallair
csendes tag
szia!
igen, sőt. az egyetlen boot-eszközként jelöltem ki a 160-as winyót. a bios látja az 500-ast (XP) is, de a bootmenüben nem szerepel. Ebből gondoltam azt, hogy a bios által vezérelt bootolás során nem okozhat gondot, de sajnos okoz.
még azzal is megpróbálkozott a rendszer, hogy javítsa az általa hibának vélt dolgot, de abba meg belefagyott folyamatosan.
ezért gondoltam arra, hogy az XP-s winyó MBR-ét kipucolva (mivel az XP már nem kell, csak egyszerűbb így backupolnom a rajta lévő cuccokat) már mindegy, hogy rajta van e az XP, vagy sem, csak adatnak látná a bootmanager.
rossz az okoskodásom?
ha esetleg nem lenne rossz, akkor arra kellene válasz, hogy mondjuk win7 alól tudok e olyan bootdisk-et létrehozni, hogy egy alapszintű rendszer egy pendrive-ról felálljon pl., mert akkor hozzá tudok férni az 500-ashoz.
esetleg, ha visszateszem a régi gépbe az 500-as wionyót és ott betöltöm az XP-t, akkor az XP alól ki lehetne nyírni az MBR-t.
Szerk:
Nem gondoltam a sata-kábelek cseréjére, mert a bios éppen jó sorrendben látja a winyókat. első a 160-as win7-es, második az 500-as. igaz, hogy az 500-ast megpróbáltam rádugni a sata3-as csatira is, gondolván, hogy amögött más architektúra van, mint a sata2-es mögött, de az sem segített. -
wallair
csendes tag
sziasztok!
van egy új gépem. betettem egy tiszta 160 gigás sata 2-es samut rendszerlemeznek és szépen fel is ment rá a win7.
amikor felállt a rendszer betettem a régi gépemből az 500-as szintén sata 2-es WD-t is, mert van rajata kb 450 giga adatom, de az igazság az, hogy ennek az első partíciója volt a korábbi, XP-s rendszerlemez. hiába tiltom le a bios-ban, hogy csak a 160-as legyen boot-eszköz, nem hajlandó a win7 bebootolni, ha az 500-as is jelen van. gondolom, ha kiirtanám az 500-as MBR-ét, nem lenne gond, de van valakinek ötlete, hogy ezt hogyan tudnám megtenni akár win7 alól (ami nem bootol be), akár wisszatéve a másik gépbe, ahol rendesen bebootolna az XP?
Üdv: wallir
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- 1 Tb-os NVME-k
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged