- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergő_
őstag
üdv
van egy új(régi) gépem, egy hp 6910p egy 320gb(?)-os vinyóval. win7 prof.
a hard disk sentinel szerint van egy gyenge szektora...
There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
46005 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.It is recommended to continuously monitor the hard disk status.
100%,80%ugye ez egy friss telepítés. szeretném átméretezni a partíciót mondjuk 54gb-ra, mert a közeljövőben szeretnék venni egy 60 vagy 120gb-os ssd-t, amire klónoznám a partíciót.
Mit hogyan érdemes tennem, milyen programokkal adatvesztés nélkül ?
-
Gergő_
őstag
Ilyenekkel nem élek, köszönöm. Csak azt nem értettem hogy a hard disk sentinel miért tekint nem garanciális problémának, miközben akárhányszor olvassa azt a szektort, a rendszer ledermed.
Van valakinek esetleg valami javaslata mit lehet ilyenkor tenni? Meddig fogja bírni ezt a kiképzést egyáltalán?
Egyelőre kerülöm a d: meghajtót ezért nincs is fagyás de a fej rendellenesen működik leállításkor és néha windows alatt is.
Most úgy vagyok vele, hogy kerítek egy vinyót lementeni a nem olyan fontos adatokat és utána viszem el gariba, ami valszeg eltart egy darabig míg kicserélik... -
Gergő_
őstag
válasz
Gergő_ #18591 üzenetére
Tudom, hogy hol van a bad sector, ki tudom valahogy javítani vagy egy fizikai hiba? Gondolom nem hiába adta a furcsa hangokat...
A d meghajtón van.. arra gondoltam, hogy törlöm a partíciót, és a c-t átméretezem a helyére.. járhat ez a c partíció elvesztésével?
(Az előbb a d és e partíciót is aktívra állítottam)
Valami ötlet mit kezdjek ezzel a csodával? -
Gergő_
őstag
Nem teljesen jó a vinyó!
Többször is előfordult, hogy úgy állt le amikor kikapcsoltam a gépet(Windowsban), mintha lerántottam volna egy usb-s rackről, egy sípoló hang. Volt már olyan hang is mintha odavágná a fejet a széléhez. Azóta keletkezett egy gyenge szektor, amelyre a hd sentinel azt írja hogy még nem garanciális esemény...Próbálok helyet keresni az adataimnak(a nem olyan fontosaknak) de mint korábban említettem, nincs még egy közel sem ekkora winchesterem... paff hát belenyúltam a 3 nap azonnali csere is le fog járni holnap, utána meg szerintem nem fogják rögtön cserélni, még akkor sem ha elvileg kellene, ha van raktáron... -
Gergő_
őstag
1. hiba:
Az, hogy félek átméretezni a partíciókat.Igazából nincs még egy nagy vinyóm biztonsági mentésre
Végülis van egy 60GB-os másik vinyó, a régi, arra le tudom menteni az dokumentumaimat, e-könyveket.
2.Mit szeretnék vele csinálni
1. partíció 20GB-os maradhatna így XP-nek
2. logikai partíció akkor aktív50GB-osra hízna a 3. (logikai) rovására
Érdemes a 3. partíciót is aktívra állítani? Milyen sorrendben érdemes elvégezni a műveleteketriport megy pü-ben inkább
-
Gergő_
őstag
Hát volt egy megérzésem. Köszönöm a megerősítést, nem hagytam neki, és töröltem is, de vajon hogyan tudnám kijavítani a hibákat?
Acronissal?
Ez a mostani helyzet: [link]
Elindításnál nem írt ki afféle dolgokat mint a pm, végülis nem írt ki semmit.Az első két partíciót szeretném aktívra állítani(vagy mind a hármat érdemes? és 30-30GB-osra átméretezni.
Most Xp van fent, de a későbbi win7 miatt kéne két partíció.
Jól gondolom? Hogyan kéne csinálni, hogy ne legyen gebasz?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Gergő_
őstag
Üdv!
Az alábbi problémával mit lehet tenni?Hagyjam neki kijavítani? Nem fog elszállni a rendszerem
A chkdsk-el már próbáltam, ami régebbről be volt ütemezve, de ez a hiba így megmaradt...
ez egy új vinyó (samsung hm500ji) éppen most klónoztam rá a régi rendszeremet, de már az usb keretben is kiírta a hibát, beraktam a régi helyére de a rendszer megy, mint látható... viszont emiatt nem tudom átméretezni a partíciókat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Nyaralás topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest