Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha 2 winchestert akarok a gépbe rakni, akkor kell velük valami fontos dolgot megtenni?
Ilyen master-slave dolog, meg kell-e külön IDE kábellel használni őket, meg ilyenek.
Az egyiken megy az OP rendszer, másik meg csak adatoknak kéne. Előre is köszi! -
válasz
liksoft #24410 üzenetére
Akkor a frissítésekre gyanakszom, létezése óta Chromeot használok, nekem mindig is gyorsabb volt a Firefoxnál, és szimpatikusabb is.
Őszintén szólva egy forintot sem akarok költeni erre a gépre, mert aktuális lesz a nyáron egy laptop beszerzése továbbtanulás miatt.
Akkor esetleg azt próbáljam meg, hogy egy mentés, újratelepítés, és aztán frissítések kikapcsolása, és régebbi videokártya drivert rakjak fel?Illetve ebben az esetben milyen vírusirtót ajánlotok erre a gépre, ami nem fogja le? (tudom, hogy van külön topic, csak most a ti véleményetekre vagyok kíváncsi)
-
válasz
djculture #24407 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok én is, mint írtam is, de mondjuk decemberben még csak jele se volt ilyennek. És az óta nem ugrott meg úgy minden, hogy használhatatlan legyen a gépem.
Ezért nem értem a hiba mivoltát.
Fent van a videokártya driver, csak szenvedtem vele egy kicsit, többet is próbáltam, valószínűleg ezért lehet ott az ismeretlen eszközként, de fent van a legújabb driver jelenleg, és tökéletesen működik a játékok alatt is. (és Be van állítva rendesen, ott van a Videokártyák között is, és ez is van beállítva a Windowsba is alapértelmezettként. -
válasz
djculture #24405 üzenetére
De 6 éven át miért bírta ki?
Tudom, hogy egyre többet fogyaszt minden, de azért annyira nem, hogy nem lehet normálisan egy origót megnézni sokszor, mert teljesen széjjelfagy.
Egy ismerősömnek teljesen ugyan ez a konfigja van, 512 RAM, ugyanez a 2,66Ghz-es proci, radeon 9600 pro kártyával, szintén XP SP3 csak NOD32vel, és tökéletesen megy. Egy másik gép a szomszédban 256MB RAM-mal és 2 egész valahanyas procival, XP SP3al megy Avira vírusírtóval, és GYORSABB mint az én gépem. -
válasz
liksoft #24402 üzenetére
512MB 400Mhz, F-Secure (elég jónak írták a tesztekben, és nem fogja a gépet), XP SP3 frissítésekkel megáldva.
A memória eléggé gyatra, de pár hónapja is ez volt, és akkor nem volt több mint 5 perc, mire bekapcsol, és használható a gépem. Illetve nem állt meg a chrome egy laptól úgy, hogy 4 percbe telik a következő kattintás, és nem tudsz neki semmit csinálni, csak kilépni belőle, a folyamatait leállítod, vársz egy kicsit, és újra belelépsz.
Lefuttattam teljes víruskeresést F-Secure-al, NOD32-vel is, semmi vírus.
6-7 hónapja volt feltelepítve a Windows.Szerk:
djculture
A videokártyám. De ott van a videokártyák közt is. Valószínűleg a régi videokártya lehet az, mert cserélve lett megibásodás miatt (ATI Radeon 9600 256MB helyett ATI RAdeon 9600 XT 128MB) -
válasz
liksoft #24399 üzenetére
Most kigyomláltam mindent, csak a merevlemez van bedugva, ez van az elsődlegesen: kép
A másik szerintem az üres rack meghajtó lehetett.
Itt néztem az eszközkezelőben, ahogy a link írta.
Nincs másik állandó merevlemezem, csak 2 USBs és egy rack.
Mit csináljak/mondjak, amivel megtudod a kellő információkat? Illetve mire vagy kíváncsi pontosan? -
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy mostanában nagyon belassult a gépem. A proci nem pörög, memória is van, de mégis iszonyatosan belassul időnként, illetve elindulásnál is vagy 5 perc, mire használható állapotba kerül. A merevlemezre gyanakszom.
HD Sentinel szerint folyamatosan 90-100-on van a lemezkihasználtság (csak a chrome van megnyitva ezzel az egy lappal meg a HD Sentinel), az átviteli sebesség pedig 2-3MB/s körül van.
Egy Samsung SP1644N (160GB, 7200RPM, 2M, PATA) merevlemezről van szó.Mit mondtok, mi lehet a baj?
-
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van most nálam egy ubuntu-s gép, és rá kellene rakni az XPt. A telepítő viszont nem enged rá telepíteni, mert nem ismeri fel a partíciót. Beraktam a windows-os gépembe a vinyót, viszont itt meg nem tudom megformázni NTFS-be, mert egyszerűen nem adja be a sajátgépben. Be tudok róla bootolni itt is, ha átrakom a bootsorrenben, szóval nem tudom miért nem írja ki, linuxos pendriveot simán kiírta régen, csak nem tudtam rámenni, csak megformázni. Mit tegyek, hogy fel tudjam rá rakni az XPt?
(Az Ubuntu-s vinyón csak 1 partíció van, a linux..)Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest