- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgTerminator
veterán
válasz
King Unique #43902 üzenetére
-
Andie
őstag
válasz
King Unique #43902 üzenetére
Értem. Elég szomorú!
A HDS az fizetős, ha jól emléxem? Mert csak ezért a ficsörért akkor nem venném meg.
Most találtam egy KeepAliveHDD programot, ezt akár énis írhattam volna, mert tulképpen semmi mást nem csinál, csak beállítható időközönként beleír egy txt fileba az adott drive-on. Egyszerű és nagyszerű.
A HDS nemtom micsinálhat? Mert azt is olvastam, hogy a HDD firmware beállításait nem lehet felülírni szoftveresen. -
Smktrooper
senior tag
válasz
King Unique #43870 üzenetére
Én sem azt mondom, hogy lehetetlen, csak először illik kiszűrni a betáp / hub hibát mielőtt mindenféle szörnyűséget képzelünk el. az következő lépés, ha tényleg kiderült, hogy beljebb van a hiba.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
King Unique #43868 üzenetére
(pont hogy sajnos nincs igazad ebben az esetben, a hibás USB hub okozhat ilyen nem valós hibákat, és amint rendesen tud üzemelni a hdd a hibajavitások érvényesülni tudnak...)
HDD sentinelnek meg mondom nem tudok hinni, nekem 3 éve működik az a HDD amire azt irta, hogy 3% a kondicio. mint kiderült semmi baja nem volt a hdd nek, csak a tápom szart be. Konkrétan feszültség ingadozás volt. Miután megszünt 100%osnak irta megint...de addig minden féle hibát kiirt h mi a baja a hdd nek.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #43859 üzenetére
+ a HDD RAW Copy Tool esetén még annyit, hogy kell legalább egy ugyanakkora (1,5 TB) meghajtó, hogy át lehessen menteni. Illetve a célmeghajtón ne legyen semmi fontos cucc, mert azt gyalulja és a megmaradó üres helyet RAW-ba teszi!
(#43860) Smktrooper: a 2-3 tanácsból már reméljük csak összejön és sikerül megoldani.
(#43861) Eroica: hát igen...eléggé kritikus a lemez állapota, kuka közeli. Saját felelősségre esetleg meg lehet próbálni a fenti szoftverekkel lemezképet / adatokat lementeni, de vsz akadozna, kifagyna ennyi szektorhibánál. Így nem igazán ajánlott. Ha tényleg fontosak azok az adatok, akkor talán adatmentő szaki tud vele valamit kezdeni.
-
Eroica
újonc
válasz
Kedves King Unique!
Nagyjából értettem, mit javasoltál, nagyjából...Gyorsan letöltöttem a HDS-t.
Ez lehet, hogy mindenre válasz...:
http://prntscr.com/a7qg4w
Lehet még valamit tenni? -
Smktrooper
senior tag
válasz
Igen ezek a step5,6,7
-
ati888
senior tag
válasz
King Unique #43829 üzenetére
A gépről nem akarom elérni a playert, mert akkor csak akkor tudnék filmet nézni ha megy a gép. Így pont jó, hogy ha másolni akarok a külső HDD-re átkapcsolom az egyik állásba, ha meg filmezek a másikba. Annyit váltana ki, hogy nem kell mindig ki-be húzgálni meg átrakni ide-oda.
Rendelek is egyet, baja csak nem lesz ettől a vinyónak. Csak keresek USB3-ast, hátha van.
Ati
-
Jazz
veterán
válasz
King Unique #43678 üzenetére
Lemezek leállásának akadályozása mire vonatkozik? Egy HDD-n belül van több lemez. Ekkor *-ot kell bejelölni és akkor az egész HDD-re vonatkozik? Az én esetemben mit kell beírni? (előző hsz. link).
Szerk.: Már időközben meglett. Lemez alatt a meghajtó HDS szerinti #* besorolását érti. #0=SSD. #1=HDD. -.-
Amúgy látszik. Legfelül a fejlécben....
-
Jazz
veterán
válasz
King Unique #43547 üzenetére
Sziasztok!
Fejparkolást HDS-ben (Fejlett energia gazdálkodás) hiába állítom 254-re [link], nem marad ott véglegesen. Újraindítom, még jó. Elteleik fél óra, lecsekkolom, és már megint visszaáll 128-ra.
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43668 üzenetére
Szia!
Akkor marad az a megoldás, amit ajánlottál. Köszönöm a segítséget.
-
mgTerminator
veterán
válasz
King Unique #43666 üzenetére
Na szóval, a leállás 14k, a parkolás 20k.
A fejlett energiagazdálkodást próbáltam, sehogy sem működik. A lemezek leállításának tiltását most próbálom, eddig úgy néz ki talán jó... Igen, mert mintha 3 másodpercenként csinálna valamilyen lemezműveletet. Most USB rackben van és látom hogy 3 másodpercenként villog, előtte meg nem villogott ennyit. -
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43657 üzenetére
Szia!
A Delock féle "Y elosztó" nekem szimpatikusabb, mivel így nem kell a külső HDD-knél ki-be ...
-
mgTerminator
veterán
válasz
King Unique #43663 üzenetére
Így van! Viszont itt a tányér is teljesen leáll, tehát nem csak parkol. És idegesít, már csak azért is mert játék közben is lazán megcsinálja, sőt, ha nincs használatban a gép, kikapcsol a kijelző, akkor folyamatosan ki/bekapcsol, és nem 8 másodpercenként, hanem felpörgeti a tányért, de az még fel sem pörög, de már leállítja, még meg sem áll de már indítja és ezt folyamatosan amíg meg nem mozgatom az egeret. Nekem 44 nap és 14700 az indulás száma. Nekem is sikerült átállítani, de ugyan úgy viselkedik.
Ja és mi van ha eléri a 600.000-et? Megáll és kuka?
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #43659 üzenetére
Évekkel ezelőtt próbáltam. Lehet, más gyártó, és először jó volt. Idővel vált instabillá. Okozhatta érintkező oxidációja, de hibásan préselt és öntött csatlakozó is. Az is lehet, hogy rossz szériát fogtam ki. Viszont azóta ha tehetem WD 30 cm kábeleket használok, azok bírják nálam. Vagy szétszedem és forrasztom.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #43657 üzenetére
Szia!
Nekem a csak Y elosztó nem jött be. Az érintkezők átmeneti ellenállása többet rontott mint a dupla port javított. Ezen kívül az is kérdéses, hogy a két USB szeparált-e egymástól, vagy olyan mint a hátlapi "egy kocában két aljzat". Ugye régebben írtam, hogy ilyent használva a drive-om felpörgött, leállt, felpörgött, stb... Viszont ugyanitt ugyanaz Y nélkül indult. Vagyis az áramkorlátozása annak a csatornának nem volt független egymástól. Na ezek után legyen okos akár a "szaki" is, nemhogy a felhasználó.
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43621 üzenetére
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43644 üzenetére
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43625 üzenetére
Az az igazság nem rágtam át magam rögtön a "Felhasználói kézikönyvön". Láttam, van 2db USB bemenet, gondoltam mindegy melyikhez csatlakoztatom a külső vinyót, az elsőt választottam, de a HDD-t nem látta a lejátszó. Ezután megpróbálkoztam a másik lehetőséggel.
Sehol nem találok arra vonatkozó információt, hogy a két USB port nem egyenrangú. ( Csak ennyit találtam: "USB HDD csatlakoztatásakor használja a megfelelo USB portot (USB2)".)
-
Rakeem
aktív tag
válasz
King Unique #43611 üzenetére
Vadi új. Én bontottam ki és üzemeltem be. A teljes sztori az, hogy két részre akartam particionálni.
Az első másfél terrás rész létrehozása után esett "szét". Lett egy 1,5 terrás, egy 0,5 terrás és egy 3/4 terrás rész. A másfél és fél terrás terülttel tudtam babrálni, de a maradék 750 giga fekete folt lett.
Ekkor gondoltam, hogy megszüntettem a partíciókat és neki futok újra. Na onnantól csak annyi lett hogy a 2 gigás résszel matathattam a maradékkal nem.És eszembe sem jutott, hogy valamiért nem GPT-ben van. (Pedig nem egyszer és nem kétszer klikkeltem rá jobbal és láttam a GPT konvertálási lehetőséget. Csak az agyam nem kapcsolt.
)
-
ariel96
aktív tag
válasz
-
ariel96
aktív tag
válasz
Még azt nem említettem, hogy ezen a külső vinyón van 2 MKV fájl, amit, nem lehet megnyitni, de törölni sem. Próbáltam több progit, de semmivel nem tudom törölni.
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43595 üzenetére
Szia!
Ennek a lejátszónak (Panasonic DMP-BDT465) 2 USB portja van. Az egyik való a külső HDD-hez (max. 2 TB). Remélem a garanciánál figyelembe veszik, hogy "eldobálja" a kapcsolatot, lejátszik 2 percet, és annyi.
PC-vel több MKV fájl meg sem nyitható.Kicsit aggódom, mert tudom, hogy az én gépem csapta meg a vinyót, lelkiismeretfurdalásom is van miatta. (Viszont most anyagilag úgy állok, hogy nem tudok vásárolni mostanában semmit.)
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #43579 üzenetére
-
válasz
King Unique #43559 üzenetére
Mért kell addig várni??
Hát mert a jelenlegi dokkolóm nem probléma a 2TB winyókkal. 2020-ban addigra kifutott lesz a 2TB winyók, ki tudja?
Még mindig tárolom a 720p/1080p MKV magyar feliratos filmeket, ez hosszú távon biztosan elég lesz, addig a 4k és nagyobb felbontású filmek fölösleges számomra.
-
válasz
King Unique #43553 üzenetére
Nem akarom szétszerelni a dokkolót. Volt kezemben régen 1db WD Green 3TB SATA HDD, asszem 2012-ben történt. Felpörög a dokkolóban, az oké. De nem adott jelet, vagyis nincs USB meghajtójel és USB értesítési ikon a Windows 7 tálcán, mintha döglött winyót raknám be a gépbe és a BIOS/Windows nem látja a winyót. Csak pörög-pörög a dokkolóban, a kék-piros LED-ból a piros LED néha felvillant és elaludt, tehát nem tudom az okát.
Lényegében nem akarom frissíteni a firmwarét, inkább maradok a 2020-ben vásárolandó dokkolónál.
-
válasz
King Unique #43535 üzenetére
Sajnos a Sharkoon nem adták a verzió frissítést, mivel az enyém ugyanolyan mint a linken, nekem 2TB limit, az oldalon pedig 8TB. Lehet hogy el van írva vagy újabb verzió, de a verziószám sehol nincs feltüntetve! Ez nekem nagyon bosszantó, így mindig veszek magamnak WD Green 2TB WD20EZRX-et, ez a 11.-edik winyó eddig. Majd 2020-ben le fogok váltani újabb USB 3.0-ás dokkolóra, meglátjuk hogy kezeli-e a WD 6TB WD60EZRX vagy WD60EZRZ winyókat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #43533 üzenetére
Egyértelmű. Inkább firmware (szerintem), hisz 128GB felett 48 bites a címzés. A 2TB a 4 byte korlátja. Vagyis az USB-n az SCSI parancsok közül a régi 4 byte címzésűt, vagy az újabb ennél nagyobbat kezeli. Mekkora méretű parancs blokkokat képes kezelni.
Persze kérdéses, hol húzták meg a határt a vas és a programja között.
-
Jazz
veterán
válasz
King Unique #43506 üzenetére
Ha választhatnál melyiket használnád? APM-es vagy a free-s módszer?
A fejparjolásnak milyen funkciója van? Miért "hoztákblétre„?
-
Jazz
veterán
válasz
King Unique #43502 üzenetére
És ha a kettőt egyszerre alkalmazod? Az már sok?Szóval akkor ha van választás, a legjobb az ha csak az APN-ben maxra húzom és kész?
Milyen hátránnyal járhat ez ha egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán parkol? (és az automata vinyó leállás a win energia gazdálkodásában ki van kapcsolva.)
Thx! -
Egzee
őstag
válasz
King Unique #43440 üzenetére
pendriveom nincs, 40gigás idés szarom rengeteg és külső házam is vagy kettő...
-
TheProb
veterán
válasz
King Unique #43434 üzenetére
Nem fontos, csak egy próbát megért. Ezek szerint otthoni környezetben ennyit lehetett próbálni vele. (vagy tévedek?)
-
TheProb
veterán
válasz
King Unique #43431 üzenetére
Na rittyentettem gyorsba egy ubuntut vmware alá. Az egyik partició megjelent és látom is a fájlokat, de nekem pont a másik kellene (rendszer volume). Nagyon nem ismerem a Linux/ubuntu-t, hol tudom felacstolni/láthatóvá tenni az összes vagy azt a particiót ami nekem kellene? Vagy húzzak át a linux topicba?
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43420 üzenetére
Ugye! Akkor én, az egyszerű user ezek után ne legyek pipa.
Tényleg a hócipőm tele. Ezért is vagyok hálás neked, mert teljesen érdektől mentesen szánod rám a szabadidőd.
Akkor leszedem, újraindítom és felteszem a 10.255-öt... Meglátom, mi lesz. -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43418 üzenetére
Megértelek és köszi az eddigieket is!
Az Asustól egészen pontosan ez jött, ennek megfelelően próbálkoztam.
'Tisztelt Ügyfelünk!Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
Kérem az általunk publikált drivert telepítse a készülékre.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/USB3.0/USB3_Intel_Win7_64_Z103214.zip
A telepítés előtt az előző vezérlő meghajtóprogramot el kell távolítania ennek menete:
Eszközkezelő-> USB vezérlők-> jobb klikk az eszközön-> eltávolítás
A készülék megfelelő működését csak a gyári driverek hasznlatával tudjuk garantálni!'
Miután ez sikertelen volt (vagy miattam, vagy más okból), elküldtek a szervízükhöz, ahonnan azzal hajtottak el, hogy ad1 lám a pendrivejukon megy, ad2 x@r a a notebook hdd-je, mit akarok...
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43416 üzenetére
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43414 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol vele.
Nekem az Asustól azt írták, amikor kértem a segítségüket, hogy az általuk jóváhagyottat tegyem fel: ezt a linket adták.
Erről írtam korábban, hogy már próbáltuk. Viszont amikor most ezt akartam feltenni, előtte töröltem a meglévőt (remélem, jól), akkor azt írta ki, hogy az op. rendszer nem támogatja vagy vmi hasonló. Meg is ijedtem, hogy akkor most semmi nem lesz, de újraindításnál magától felment az, ami most van...Az öcsémmel mi is leszedtük a legújabb drivert az Intel oldaláról, ezt a 10.255-öst, de így sem ment. Ő belenézett a biosba is, ott nem talált módosításra érdemes dolgot, vagy ha igen, akkor azt megtette. Mondom, az zavar, hogy az Asus a régebbi driver linkelésével, majd a "hivatalos" szervízbe küldéssel, a "hivatalos" szervíz pedig a 81%-os sentineles állapotra hivatkozással "oldotta meg" a kérdést...
Szóval, bőven elképzelhető, mivel se nekem, se az öcsémnek nem ez a szakmája (az övé persze sokkal közelebb van, ráadásul velem ellentétben érdekli is), hogy valamit nem csináltunk, vagy nem elég jól/alaposan csináltunk.
De fogalmam sincs, hogy mit tehetnék még, mert hiába kapok nagyon segítőkész tanácsokat, a nagyrészének utána kell gugliznom, hogy mit is jelent pontosan, és ennek ellenére előfordullhat, hogy nem pont azt és úgy csinálom, ahogyan kellene, és emiatt esetleg az eredmény is elmarad...Igen, minden alkalommal feldobja, hogy gyorsabb tudna lenni!
"de előtte nézz utána rendesen, hogy melyik driver passzol hozzá"
Jó, de hogyan? És hogyan tegyem fel, mert előbb törölni kellene, igaz? Melyiket? Mindkettőt? Az is zavar, hogy van 2 usb csatlakozó a gépen, 1 kettes és 1 hármas. De akkor miért van 10 db bejegyzés az eszközkezelőben?!? -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43403 üzenetére
Köszönöm, meglátom, hogy neki merjek-e állni... Egyedül biztosan nem, mert nem értek hozzá... Pláne, hogy a bios-ban is kellene piszkálni...
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43401 üzenetére
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43398 üzenetére
Remélem, ezekre a képekre gondoltál:
Én nem értek hozzá, de az öcsém elvacakolt vele, vmit nézett a Biosban is. A driverek elvileg rendben vannak, mondjuk az érdekes, hogy amit később az Asus is elküldött drivert mi is felraktuk, nem lett tőle gyorsabb, de amikor újra megpróbáltam feltenni ugyanazt, akkor nem is sikerült.
Az zavar nagyon, hogy a hivatalos szervízben elhajtottak, mondván a notebook hdd-je rossz. Ha ez így van, akkor azt el tudom fogadni, de akkor miért kezdte úgy, hogy ez megy 3.0-val, hiszen a nála lévő pendrive-val ment. Ha rossz a hdd-m, akkor az csak az én Samsung M3-asommal rossz (ami egyébként egy Macbookkal jó...)?
Nem szeretnék hdd-t cserélni a notebookban, főleg, ha nem szükséges, de az nagyon nem oké a szervíz részéről, hogy mindig van mire fogni, ha vmi nem megy (hw, sw, másik hw, másik sw...), csak ténylegesen segíteni, megoldani nem akarják. Ezért - az egyébként igen lekezelően előadott hibafeltárásért - is elvileg ott kellett volna hagynom a gépet, ki tudja hány napig, utazni még egyszer 2x20 km-t, hogy közölje, hogy a hdd rossz, az usb jó, mert a pendrivejuk gyorsan fut...Sajnos most igencsak rám jár a rúd a hdd.kkel, majd írok a külső hdd-s topikba...
Neked nagyon köszönöm az eddigieket is!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #43397 üzenetére
Illetve még az jutott eszembe, hogy a BIOS beállításokat is érdemes átnézni, ott engedélyezve vannak-e az USB 3.0-hoz kapcsolódó dolgok. Ha egy egyáltalán van benne ilyen? Mert, ha fent van a WIn7-nél a megfelelő USB 3.0 driver, akkor ezért a mért értékeknél többet kéne tudnia.
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43395 üzenetére
Ez igaz, de hátha láttok vmi mást is.
Tudom, hogy a külső hdd-nek van külön topikja, de engedelmetekkel - mivel pont külső hdd-vel kapcsolatban merült fel a belső hdd-s kérdésem - az összehasonlítás érdekében a kérdéses külső hdd értékeit is betenném.
Előre is köszönöm!Notebook hdd értékei:
Külső (elvileg usb3.0-ás) hdd értékei:
1. Ezek alapján szerintetek szükséges/ajánlott a notebook hdd-jének cseréje?
2. Normális egy egyhónapos Samsung M3-tól ez a sebesség? Gari?Sok lett, elnézést!
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43390 üzenetére
Elvileg készült pár mérés.
Bemásolhatom ide, hogy véleményt mondj(atok)? -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43390 üzenetére
Kösz, bár az általad leírtak még nem teljesen érthetők, megnézem a linkelt részeket és megpróbálkozom. Majd jelentkezem, remélem, nem kérdéssel, hanem eredménnyel :-)!
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43388 üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem mindig kiírja, akárhová csatlakoztatom. Az eleve usb 2-eseknél értelemszerűen nem. Ha a hdd az oka, akkor érdemes egyáltalán bármivel próbálkozni?
Plusz azt sem értem, ha rossz a hdd, akkor neki/szerinte miért volt jó a port, hogyan másolt megfelelő sebességgel?Elvileg a drivereket frissítettem.
Hogyan tudok szintetikus tesztet végezni?
-
phollosi
csendes tag
válasz
King Unique #43246 üzenetére
Jelentem, Linux alatt minden elérhető volt, adatok átmásolva, vinyó újraformázva, minden tuti. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz
King Unique #43254 üzenetére
Jóhiszemű vagyok és szeretném azt hinni, hogy csak kipróbálták a boltban, nehogy rossz terméket adjanak el. De akkor is szólhatnának róla vagy le lehetne írva.
-
Tonyo
őstag
válasz
King Unique #43259 üzenetére
Köszi!
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz
King Unique #43250 üzenetére
és (#43251) Doky586 köszönöm a válaszokat.
A dobozon látszott, hogy fel volt bontva de a smart teljesen OK és csináltam a biztonság kedvéért egy teleírós tesztet rajta minden hiba nélkül. Valószínűleg ilyen visszaküldött darab lehet.(Mondjuk ezt nem tudom fel kell-e tüntetni eladáskor vagy ez is egy ugyan olyan "új" termék mint a többi...)
-
phollosi
csendes tag
válasz
King Unique #43246 üzenetére
Köszi szépen King Unique!
-
phollosi
csendes tag
válasz
King Unique #43218 üzenetére
Pontosítok. Ha a számítógép bekapcsolásakor már rá van dugva a rossz vinyóm a gépre, akkor a Sentinel el sem indul, az ikonjával sem lehet elindítani. De ha a bekapcsolás után dugom rá a vinyót, akkor megjelenik a Sentinelben is, betűjelet ugyan nem kap, csak annyit, hogy Lemez: 2 (mert már volt rajta egy pendrive is Lemez: 1 néven). A kondíció: 99%-os, de egyszer csak elkezd tőle lefagyni a program, amin csak a kikapcsolás segít...
-
phollosi
csendes tag
válasz
King Unique #43218 üzenetére
Köszi a választ!
Pár napja meg is néztem HD Sentinellel, felismerte és annyit kiírt, hogy 98%-os. De ezt egyszer sikerült, azóta sem, most már ha a számítógépre van dugva, akkor ugyan megjelenik az Intézőben és Total Commanderben is, mint J: meghajtó, de ha rákattintok, akár jobb akár bal egérgombbal, lefagy a program. Ugyanez, ha a biztonságos eltávolításra (jobb alul zöld nyíl) kattintok, csak gondolkozik, lefagy. Furcsa, mert mondom, eleinte még látszott a könyvtárfa, felismerte a HD Sentinel is, most meg már semmi, pedig nem csináltam semmit vele. Gondolom erre érted, hogy "ha Windows alatt alapból kifagy és az előbbi programok használatakor is, akkor Linux alatt lenne érdemes ránézni." Sajnos lövésem nincs a Linuxhoz, hol lehetne ilyen segítséghez folyamodni?
Sajnos vannak rajta fontos adatok is, bár annyira nem, hogy többszázezer Ft-os kiadja érte a profi cégeknek. Azért mertem a tévére dugni, mert több más, nem fontos vinyót is korábban rádugtam, és sosem volt gond. Egyébként azóta is, ha rádugok egy valamit, a Time Machine nem indul el, nem értem, hogy az is miért indult el azon a bizonyos napon, se előtte, se utána...
-
darkrock
aktív tag
válasz
King Unique #42796 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az EaseUS látja és nem is voltak rajta olyan fontos adatok rajta.
Aztán rájöttem, hogy a TV-vel van a baj, mert ha a külső vinyot rádugom elindul villog a led de nem látja. Le se lehet választani, azért sérültek az adatok. Egy pendrive-val is ugyan az van. -
darkrock
aktív tag
válasz
King Unique #42791 üzenetére
A HD Sentinel azt írja, hogy: Státusz nincs lemez a meghajtóban.
TV-n szoktam róla filmet nézni, de mindig mikor rádugom, a vinyo elindul de a TV nem latja, csak a második csatlakoztatáskor. Gondolom akkor sérült amikor csatlakoztatom, kihúzom majd újra be.
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #42791 üzenetére
Nem írta,milyen a HDD.Csak tanács volt ne lepődjön meg ha beteszi asztaliba és nem lát semmit.
-
marilllyo
veterán
válasz
King Unique #42701 üzenetére
Rendben! Köszönöm! Igazából a gondom az, hogy most így nem bízom meg benne annyira, hogy a céges vagy a magán cuccaim rajta tartsam.
Azért köszi szépen.
-
pufuka
csendes tag
válasz
King Unique #42703 üzenetére
Rendben!
Még egyszer köszi! -
pufuka
csendes tag
válasz
King Unique #42701 üzenetére
Menet közben nincsen probléma a géppel, tökéletesen teszi a dolgát.
Arra gondoltam még, hogy egy bios frissítést megpróbálok.
Köszönöm szépen a segítséged! -
marilllyo
veterán
válasz
King Unique #42690 üzenetére
-
marilllyo
veterán
válasz
King Unique #42688 üzenetére
Én sem gondolnám, hogy téved...Fene tudja. Azt olvastam, hogy alapesetben nem befolyásolja a működést az, hogy most hányszor indult vagy állt le. Nem is lennék biztos benne, hogy ez tényleg leáll és felpörög hiszen torrentezni masszívan szoktam róla. A letöltések mind a böngészőből mind pedig a torrentből oda mennek.
-
marilllyo
veterán
válasz
King Unique #42685 üzenetére
Értem! Köszi szépen! Tudnál ajánlani esetleg egy másik HDD ellenőrző programot is amivel ezt szintúgy megnézhetem? Hátha a HDD sentinel téved.
-
oxide83
aktív tag
válasz
King Unique #42674 üzenetére
Őszintén szólva nekem eszembe se jutott hogy probléma lehet azzal hogy a TV nem kezeli a 4TB-os HDD-t, ezért ennek utána sem néztem, hiszen a 21. században ilyenre nem is gondolnék
. Ennyi. 2 TB-al soha nem volt gond ha rádugtam a TV-re.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
King Unique #42668 üzenetére
+1.. jaja én is így gondolom, mert hát vannak olyan lapok melyek bios-a elvileg nem támogatja a nagyobb HDD-ket, legalább is én így tudom
-
válasz
King Unique #42635 üzenetére
"a leválasztás utáni HDD leállításhoz és működés közbeni alvó módhoz semmi köze nincsen annak, hogy helyi / cserélhető lemez."
Pedig mindössze ennyi változott, és már leválasztás után nem állítja le a HDD magát. Feltételezem, mivel "local disk" státuszban van jelen, maga az OS nem küldi le a megfelelő utasítást erre. Mint USB-s eszköz leválasztásra kerül, feltéve ha sikerül. Helyi lemezt már maga a Win7 se enged mindig leállítani úgy. Process Explorer szerint maga a System fogja valamilyen handlereken keresztül.
"Ráadásul nálam mindig is helyi lemezként jelent meg minden külső HDD, mivel HDD-nek érzékeli a Windows."
Innentől kezdve sajnos te nem is fogsz nekem tudni segíteni, legalábbis nem az általam említett módon. Még azon filóztam, hogy erre az eszközre vonatkozó összes USBSTOR registry bejegyzést törlöm majd, ha úgy látom másik gépen a várt módon működik az eszköz.
"Tehát, ha nálad a külső vezérlője nem támogatja a leállítást, akkor hiába is próbálod, nem fog működni."
A WD Passport Ultra eszközöknek ez egy alap szolgáltatása. Mint említettem, ez korábban működött is, egész addig amíg "cserélhető lemez" volt az eszköz típusa.
"Továbbá operációs rendszer, Windows felől is támogatottnak kell lennie a dolgonak."
Még Win XP alól is működött ez a feature. Feltételezem pont azért amit korábban leírtam: ha az eszköz cserélhető lemezként tartattja magát számon az operációs rendszerrel, akkor mikor lecsatolod az USB-s eszközt, extra utasítással magát az eszközt is lekapcsolja az OS. Az-az eszközspecifikus legfeljebb, hogy a külső eszköz ezt hogyan dolgozza fel. Az én WD Passport Ultra HDD-m leállította a mechanikus részeket, lecsatolja az USB interface-t, és a megmaradt max. 100 mA segítségével pedig szinuszosan dimmeli a LED-et.
"Általában működik is, de van, amikor fennáll az aktív USB-port jelensége."
Ezt az aktív USB portos dolgot megnézem amint hazaértem.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
King Unique #42591 üzenetére
értem, köszi a segítséget.. garancia csak érvényes lesz rá, nem?
egyébként nem ejtettem le -
matthewhu
csendes tag
válasz
King Unique #42536 üzenetére
az alaplapi chipset driver a legújabb. az ok h saját felelősségre de hol lehet egyáltalán találni firmwaret? A Sharkoon oldalán nincs fent, így hiába ajánlják ők is a firmware frissítést a FAQ-ban.
-
matthewhu
csendes tag
válasz
King Unique #42527 üzenetére
szia,
igen a többi gépen is windows10 van. mindegyiken az a driver amit a windows felajánlott, egyébként néztem az asus oldalán, hogy van-e usb3.0 driver az alaplaphoz, de csak win7hez van, azt nem engedte felrakni, win8, 8.1, 10hez már nincs, gondolom pont a nativ támogatás miatt. a JMicron frissítés hogyan kivitelezhető?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #42466 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy nem kell külső ház, mert átraktam a narancssárgába, semmi gond. Úgy emlékszem sárga az Inteles, de majd megkérdezem a topicjában.
Már csak azt kellen tudni, hogy Win10-en a bekapcsolás után pár perccel, mi a fene tekeri a vinyót 100%-on? Annyira, hogy sokszor még a feladatkezelőt sem tudom elindítani. Ha sikerül végre általában Systemet látok. Lehet, hogy újratelepítés segít ezen, mert most még csak frissítve van. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #42464 üzenetére
Köszi! Adatnak és rendszernek is? Gondolom ez jó ház lesz, van már egy. Azt tényleg jó lenne tudni, hogy mennyire melegszik a Samsung. Régebben volt 2 Maxtor vinyóm, rendszer hűtés nélkül, ha jól emlékszem 80C°-os volt, a ház oldala is nagyon meleg volt.
Egyébként lehet, hogy maradhat a vinyó, (akarok venni egy SSD-t), mert az alaplapon van még szabad csatlakozó. Nem emlékszem már, hogy miért (talán jobb vezérlő?), de a sárgára kellett kötni a vinyókat, de lehet, hogy adattárolásra a narancssárga is jó lesz. -
pakriksz
őstag
válasz
King Unique #42450 üzenetére
jó is lenne, de ritka mint a fehér holló az olyan HDD ami figyelembe veszi ezt a beállítást. Tojik rá. A legtöbb a 255-öt teljesen figyelmen kívül hagyja, 254-en is csak ritkábban parkol (de még mindig nagyon gyakran).
Marad a touch-os script kiegészítve azzal, hogy minden standby módból való visszatérés után
hdparm -B 254 /dev/sda; mert ezt elfelejti.@Carline: az Ultra ATA CRC szám adatátviteli hiba, valószínűleg kábel a probléma.
@Gergello: a kattogás valószínűleg fejparkolgatás
-
miazmá
tag
válasz
King Unique #42377 üzenetére
Igen megvan a baj, alapból MBR-re csinálta..
Mindegy, majd elviszem vmi szakihoz, azért köszi h próbáltál segíteni -
jel1
aktív tag
válasz
King Unique #42367 üzenetére
hagytam a francba az egészet. Nem lehet formázni se. e-mailben megtaláltam a garanciát, 3 év. küldöm is vissza nekik
köszi a segítséget
-
patow
senior tag
válasz
King Unique #42369 üzenetére
Újra a régi
-
miazmá
tag
válasz
King Unique #42372 üzenetére
Csak egy db 2 TB-os partíciót tudtam csinálni, a maradékot nem engedi partícionálni, erre vmi tipp?
-
miazmá
tag
válasz
King Unique #42372 üzenetére
Oksa, nem tudtam. Köszi!
-
patow
senior tag
válasz
King Unique #42369 üzenetére
Köszönöm, próbálkozom egyet
-
jel1
aktív tag
válasz
King Unique #42365 üzenetére
-
jel1
aktív tag
válasz
King Unique #42363 üzenetére
get data back, csak néhány dolgot talált meg :/
-
jel1
aktív tag
válasz
King Unique #42361 üzenetére
rendben. köszi a segítséget!
tudnál ajánlani ilyen adatmentőt?
amúgy a médialejátszó sem érzékeli
raw-ot ír ki rá
-
leturkish
csendes tag
válasz
King Unique #42345 üzenetére
A kábelcserét még nem próbáltam, az az utolsó reményem.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
leturkish
csendes tag
válasz
King Unique #42339 üzenetére
-
leturkish
csendes tag
válasz
King Unique #42339 üzenetére
Sajnos a HD Sentinel el sem indul, ha csatlakoztatva van a vinyó...
Melyik vinyót ajánljátok helyette? (nagyot csalódtam ebben)
-
enyan
tag
válasz
King Unique #42333 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Úgy néz ki, hogy a hub nem működik rendesen, mert közvetlenül a gépre dugva megy a vinyó. Nem hittem volna, hisz pont ennek az elkerülésére vettem hub-ot. Egy ilyen egyébként. Furcsa mert van olyan, hogy a 2.0-ás eszközök működnek, a 3.0-ásak meg nem. A gépen egy hátsó 3.0-ás portba van dugva. Amikor nem jön fel, akkor nem látszik sehol a meghajtó, olyan mintha rá sem dugtam volna, de felpörög. Van amikor egy pillanatra megjelenik az usb ikon a tálcán, de eltűnik és ennyi. Közvetlenül a gépre dugva, az előlapi usb porton is működik rendesen. A windows nem tud ilyesmit produkálni (w10)?
Köszi!
-
TAKÍÍ
tag
válasz
King Unique #42307 üzenetére
Igen a kábel elvileg jó, vadi újat vettem pár éve, de akkor kipróbálom másikkal is, meg a tesztek.
Használtan vettem és DELL vállalati gépből lett kivéve. Anno 100% volt asszem. Mostanra lement 60%-ra. Eléggé sokat lett használva 785 nap. (Vagy legalábbis én soknak érzem
) Úgy éreztem elszállt felette az idő.... Mindegy majd még utána járok. Köszi a segítséget.
-
ViSAS
senior tag
válasz
King Unique #42278 üzenetére
...és (#42275): Köszönöm mindkettőtöknek, EaseUS-t használva gond nélkül sikerült a procedúra.
Egy apró kérdés viszont felmerült. Ezen a képen látható az eredmény. Eddig a Lemez 1 volt a Lemez 0, a Lemez 0 pedig a Lemez 1, pedig a rendszerlemezt nem piszkáltam, az egy SSD, a többi pedig adattárolásra szánt HDD (ezeket érintette most a módosítás). Ezt valahogy lehet módosítani?
-
Tutti-amigo
tag
válasz
King Unique #42278 üzenetére
Hali!
Ott van a túhegynyi pukkanás a chip-en de amennyire meg bírom állapítani SW6316. Igen ez tuti támogatja a titkosítást.
Tutti
-
funk648
aktív tag
válasz
King Unique #42255 üzenetére
Szia!
Köszi, holnap megnézem, egyébként az volt számomra a fura, hogy a WD programjával 2 féle tesztet is elvégeztem, és semmilyen hibát nem talált.
Egyébként kb. 600 szektorhibát talált. -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
King Unique #42245 üzenetére
igen, az lesz az.
az eredetivel használtam, illetve bátyám samsung telefon kábelével próbáltam ki, ugyan olyan rossz volt, na de ekkor meguntam, miután feltettem a kérdést itt, nem jött valami hamar a válasz és böngészgettem 30-40 percet és olvastam, hogy előre nem érdemes ilyesmit bedugni, ekkor kipróbáltam közvetlen az alaplapra dugni és működik, szóval nem sz4r a hdd. -
KEViN007
tag
válasz
King Unique #42249 üzenetére
Így van a házon van 5V DC adapter csatlakozás, oda raktam a tápot. Mivel laptopból szedtem ki 2,5" HDD-ről van szó. A winyó Seagate Momentus Spinpoint 2.5" 1TB 5400rpm 8MB SATA2 ST1000LM024. Y kábeles bekötés egyedül a Samsungon van, másik 2 LG-n 1 USB port van, de azzal is megy. Ha más is hasonlóan jár, mint én akkor itt a megoldás.
-
KEViN007
tag
válasz
King Unique #42247 üzenetére
Lényegében SSD csere miatt lett át téve egy laptopból a winyó LC Power LC-25U3-Becrux 2,5" merevlemez házba. A lemezt külső házban teljesen legyalultam újra allokáltam a meghajtót, aztán LG 32LD350 és LG 32LH3000 típusokra kötve, illetve Samsung UE32D5000 tévéken nem ment. Amin ment GPT-be is az egy LG LA660S készülék. Nem tudom elég részéletes voltam-e, ha nem kérdezz nyugodtan.
-
KEViN007
tag
válasz
King Unique #42244 üzenetére
Elsősorban én is táp problémára, illetve a ház vezérlőjének kompatibilitására gondoltam, de ház csere és külső 1000A táp sem segített. A partíció osztás, más fájlrendszer és stb. tesztelések sem segítettek. Hosszas próbálgatás és agyalások után rájöttem, hogy gpt rendszerben volt a merevlemez és ezt a régebbi tv-k nem kezelik, azonban mbr-re váltva táp nélkül is olvasható a lemez tartalma az említett tv-kről.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41977 üzenetére
Már írtam neki és várom a válaszát.
Ha hamis a cucc, akkor szétkapom és belenézek mit rejt a belső.
Ez egy ilyen peches hétvége, nem csak a merevlemez, de a Lumia 925-öm is kimúlt, bár az valóban garis még.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41975 üzenetére
A sentinel sem indul el, amíg a géphez csatlakozik a lemez.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41973 üzenetére
A kinézet stimmel.
Programokra nem emlékezem, mert azokra nincs szükségem, így rögtön formáztam.
Az sem biztos, hogy a lemez ment tönkre, lehet a rack hibásodott meg.
WD appot nem ismerek és nem próbáltam.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41971 üzenetére
De lehet, hogy az. Az eladó nem jelentkezett be ebben az évben, szóval a felé való reklamációnak nem sok értelmét látom.
Ami az általad linken képen látszik, nekem nincs ott semmi.
-
Heffi
őstag
válasz
King Unique #41968 üzenetére
Itt vettem a hardveraprón bontatlanul tavaly augusztusban.
A dobozon van egy hologramos matrica: artisjus - Külső HDD- RA528387 (ez a szerzői jogdíjjakkal kapcsolatos)
A doboz alján van egy ilyen szám: 4001-706248-010, de erre nem talált semmit a WD támogatási oldala.
A rack házán nincs semmi azonosító, olyan mintha nem is lett volna rajta sosem, csak egy üres bemarás 1x5 cm.A hiba az, hogy ugyan felpörög, de sem USB 3-n, sem 2-n nem látja 3 gépből egy sem, sőt "fagyasztja" a gépet (pl lemezkezelő nem tölt be), amíg nem húzom le a kábelét.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #41928 üzenetére
"Elements esetében alapból magasabb a selejt és meghibásodási arány?"
Jellemző, hogy Samsung USB merevlemezek dobozában VPK jelölésű, refurbished merevlemezeket raktak.
Ez igaz a WD és Seagate külső winchesterekre is. A gyengébben sikerült, vagy felújítottakat rakják brand külső házakba feltételezvén azt, hogy felhasználói bénázás miatt hamarabb megy tönkre, mintsem hogy a garanciát érvényesíthessék. -
Kernel
nagyúr
válasz
King Unique #41885 üzenetére
Linux sem a RAW-ba lát bele így szó szerint, csodák nincsenek. Nyers adathalmazt nem lehet pillanatok alatt összerakni (ld. GetDataBack).
A Linux egyszerűen csak nem ignorálja azt az NTFS-t, amit a Windows korruptként jelölt meg és nem hajlandó vele foglalkozni.
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #41881 üzenetére
Nekem nem kell mondanod,nem ma kezdtem,és nem is tudják rád verni.
-
fausto
addikt
válasz
King Unique #41878 üzenetére
Ilyet sosem tennék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- MSI CYBORG 15 A13V
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest