- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43420 üzenetére
Ugye! Akkor én, az egyszerű user ezek után ne legyek pipa.
Tényleg a hócipőm tele. Ezért is vagyok hálás neked, mert teljesen érdektől mentesen szánod rám a szabadidőd.
Akkor leszedem, újraindítom és felteszem a 10.255-öt... Meglátom, mi lesz. -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43418 üzenetére
Megértelek és köszi az eddigieket is!
Az Asustól egészen pontosan ez jött, ennek megfelelően próbálkoztam.
'Tisztelt Ügyfelünk!Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
Kérem az általunk publikált drivert telepítse a készülékre.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/USB3.0/USB3_Intel_Win7_64_Z103214.zip
A telepítés előtt az előző vezérlő meghajtóprogramot el kell távolítania ennek menete:
Eszközkezelő-> USB vezérlők-> jobb klikk az eszközön-> eltávolítás
A készülék megfelelő működését csak a gyári driverek hasznlatával tudjuk garantálni!'
Miután ez sikertelen volt (vagy miattam, vagy más okból), elküldtek a szervízükhöz, ahonnan azzal hajtottak el, hogy ad1 lám a pendrivejukon megy, ad2 x@r a a notebook hdd-je, mit akarok...
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43416 üzenetére
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43414 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol vele.
Nekem az Asustól azt írták, amikor kértem a segítségüket, hogy az általuk jóváhagyottat tegyem fel: ezt a linket adták.
Erről írtam korábban, hogy már próbáltuk. Viszont amikor most ezt akartam feltenni, előtte töröltem a meglévőt (remélem, jól), akkor azt írta ki, hogy az op. rendszer nem támogatja vagy vmi hasonló. Meg is ijedtem, hogy akkor most semmi nem lesz, de újraindításnál magától felment az, ami most van...Az öcsémmel mi is leszedtük a legújabb drivert az Intel oldaláról, ezt a 10.255-öst, de így sem ment. Ő belenézett a biosba is, ott nem talált módosításra érdemes dolgot, vagy ha igen, akkor azt megtette. Mondom, az zavar, hogy az Asus a régebbi driver linkelésével, majd a "hivatalos" szervízbe küldéssel, a "hivatalos" szervíz pedig a 81%-os sentineles állapotra hivatkozással "oldotta meg" a kérdést...
Szóval, bőven elképzelhető, mivel se nekem, se az öcsémnek nem ez a szakmája (az övé persze sokkal közelebb van, ráadásul velem ellentétben érdekli is), hogy valamit nem csináltunk, vagy nem elég jól/alaposan csináltunk.
De fogalmam sincs, hogy mit tehetnék még, mert hiába kapok nagyon segítőkész tanácsokat, a nagyrészének utána kell gugliznom, hogy mit is jelent pontosan, és ennek ellenére előfordullhat, hogy nem pont azt és úgy csinálom, ahogyan kellene, és emiatt esetleg az eredmény is elmarad...Igen, minden alkalommal feldobja, hogy gyorsabb tudna lenni!
"de előtte nézz utána rendesen, hogy melyik driver passzol hozzá"
Jó, de hogyan? És hogyan tegyem fel, mert előbb törölni kellene, igaz? Melyiket? Mindkettőt? Az is zavar, hogy van 2 usb csatlakozó a gépen, 1 kettes és 1 hármas. De akkor miért van 10 db bejegyzés az eszközkezelőben?!? -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43403 üzenetére
Köszönöm, meglátom, hogy neki merjek-e állni... Egyedül biztosan nem, mert nem értek hozzá... Pláne, hogy a bios-ban is kellene piszkálni...
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43401 üzenetére
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43398 üzenetére
Remélem, ezekre a képekre gondoltál:
Én nem értek hozzá, de az öcsém elvacakolt vele, vmit nézett a Biosban is. A driverek elvileg rendben vannak, mondjuk az érdekes, hogy amit később az Asus is elküldött drivert mi is felraktuk, nem lett tőle gyorsabb, de amikor újra megpróbáltam feltenni ugyanazt, akkor nem is sikerült.
Az zavar nagyon, hogy a hivatalos szervízben elhajtottak, mondván a notebook hdd-je rossz. Ha ez így van, akkor azt el tudom fogadni, de akkor miért kezdte úgy, hogy ez megy 3.0-val, hiszen a nála lévő pendrive-val ment. Ha rossz a hdd-m, akkor az csak az én Samsung M3-asommal rossz (ami egyébként egy Macbookkal jó...)?
Nem szeretnék hdd-t cserélni a notebookban, főleg, ha nem szükséges, de az nagyon nem oké a szervíz részéről, hogy mindig van mire fogni, ha vmi nem megy (hw, sw, másik hw, másik sw...), csak ténylegesen segíteni, megoldani nem akarják. Ezért - az egyébként igen lekezelően előadott hibafeltárásért - is elvileg ott kellett volna hagynom a gépet, ki tudja hány napig, utazni még egyszer 2x20 km-t, hogy közölje, hogy a hdd rossz, az usb jó, mert a pendrivejuk gyorsan fut...Sajnos most igencsak rám jár a rúd a hdd.kkel, majd írok a külső hdd-s topikba...
Neked nagyon köszönöm az eddigieket is!
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43395 üzenetére
Ez igaz, de hátha láttok vmi mást is.
Tudom, hogy a külső hdd-nek van külön topikja, de engedelmetekkel - mivel pont külső hdd-vel kapcsolatban merült fel a belső hdd-s kérdésem - az összehasonlítás érdekében a kérdéses külső hdd értékeit is betenném.
Előre is köszönöm!Notebook hdd értékei:
Külső (elvileg usb3.0-ás) hdd értékei:
1. Ezek alapján szerintetek szükséges/ajánlott a notebook hdd-jének cseréje?
2. Normális egy egyhónapos Samsung M3-tól ez a sebesség? Gari?Sok lett, elnézést!
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43390 üzenetére
Elvileg készült pár mérés.
Bemásolhatom ide, hogy véleményt mondj(atok)? -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43390 üzenetére
Kösz, bár az általad leírtak még nem teljesen érthetők, megnézem a linkelt részeket és megpróbálkozom. Majd jelentkezem, remélem, nem kérdéssel, hanem eredménnyel :-)!
-
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #43388 üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem mindig kiírja, akárhová csatlakoztatom. Az eleve usb 2-eseknél értelemszerűen nem. Ha a hdd az oka, akkor érdemes egyáltalán bármivel próbálkozni?
Plusz azt sem értem, ha rossz a hdd, akkor neki/szerinte miért volt jó a port, hogyan másolt megfelelő sebességgel?Elvileg a drivereket frissítettem.
Hogyan tudok szintetikus tesztet végezni?
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Remélem, jó helyre tetszem fel a kérdésemet és segíteni is tudtok!
Az előzményeket kihagyom, félek, így is hosszú lesz!
A lényeg, hogy van egy Asus notebookom, amihez vettem egy usb 3.0-ás Samsung M3 Portable külső hdd-t.
Akár a 3.0, akár a 2.0-ás porthoz csatlakoztatom mindig kiírja, hogy az eszköz menne gyorsabban.
Sok mindent próbáltam, új drivert, stb. Az Asus ügyfélszolgálata végül a FixDirect-hez küldött. Ott ma a következőt mondták:
az általuk csatlakoztatott pendrive nem írta ki, hogy tudna gyorsabban menni és a sebesség pedig megfelelő (sztem egy nem túl nagy fájlt másolt 270 majd 160 MB/sec sebességgel, a hdd-re én 40000 kbyte/sec-kel otthon + nem igaz, amikor másodszor csatlakoztattam, akkor igenis kiírta, hogy tudna gyorsabban menni...).
Megnézte a notebookom hdd-jét hdsentinellel, ami 81%-ot mutatott, ez alapján azt mondta, hogy az okozhatja a lassabb sebességet (akkor a pendrive-nál miért nem?).
Új merevlemezt javasolt. Ha azután sem megy, akkor windows 10-et.
A device managerben csak high-speed található az advanced fül alatt. Az igaz, hogy a két Intel 3.0-ásként jelölt részen (extensible host controller és root hub) nincs advanced fül... Összesen 2 usb csatlakozóm van, a device managerben 10 tétel, ebből a fenti 2 van usb 3.0-val jelölve.A 81% tényleg olyan rossz?
Ettől függetlenül ez lehet oka annak, hogy nem megy az usb 3.0?
A fent leírtakra mit javasolnátok?Hálás köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest