Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Hát én kicsit kétkedve fogadom, amiket leírsz, bár nem állítom azt sem hogy nincs benne részigazság.
Mint írtam, nálam mindig is helyi lemezként jelentek meg a külső HDD-k, ahogy emlékszem és a leállítás nem igazán ettől függ.
Az, hogy a Windows nem engedi olykor leválasztani, mert fogja vmi rendszerfolyamat, az tipikusan annak a hülyesége....ugyanúgy előfordul pendrive-nál is. A zároló folyamatok feloldására való az Unlocker program, valamint az USB Safely Remove, ami sokkal jobb, mint a Windows beépített megoldása. Csak sajnos fizetős...bár szokott lenni ingyenes promója itt a PH!-n.Igen, a gyári külső HDD-k általában támogatják ezt a fícsört és az alvó módot is. Nekem is van My Passportom, a hozzá adott programmal még az alvó mód időértékét is lehet állítani. Valamint, ha feltelepíted a SmartWare-t, akkor feltelepül a WD Quick View, amivel szintén le lehet választani a tálcán. Lehet fel lehet külön is rakni. Volt, akinél csak ezzel leválasztva állt le teljesen.
XP alatt úgy van beállítva, hogy vegye el az USB-portról az áramot. Az újabb Windowsok esetében ez nem feltétlenül van így, aszem, hogy a port kikapcsolt rendszer mellett is tudjon tölteni, vagy vmi ilyesmi. Viszont ez sem igaz mindegyikre, mert én Win7 Ultimate alatt tapasztaltam főleg, a nálam lévő Win7 Prof alatt nem kellett a registry-t túrni, illetve Win8.1 és Win10 esetében sem.
"Még azon filóztam, hogy erre az eszközre vonatkozó összes USBSTOR registry bejegyzést törlöm majd"
Ilyet szerintem jobb, ha nem csinálsz, mert vsz több kárt okozhatsz vele, mint hasznot.
"ha az eszköz cserélhető lemezként tartattja magát számon az operációs rendszerrel, akkor mikor lecsatolod az USB-s eszközt, extra utasítással magát az eszközt is lekapcsolja az OS"
Ezt megint cáfolja, ha nálam és másnál helyi lemezként is leállítja. Nem hiszem, hogy ettől függne a dolog, mert akkor nálam és másoknál sem működne.
De legyen igazad.
"Ezt az aktív USB portos dolgot megnézem amint hazaértem."
Próbáld, illetve úgy lehet a legkönnyebben letesztelni, hogy alapból elveszi-e a portról az áramot és full leállítja az eszközt, ha rádugsz egy pendrive-ot. Ha leválasztva kialszik a LED-je, akkor működik, ha égve marad, akkor nem.
-
King Unique
titán
Üdv!
Nekem van több 1 TB és nagyobb külső vinyóm is, főleg 2,5" méretben. De, ha nem haragszol, az általad javasolt megoldást inkább kihagynám...
Márpedig azért is, mert a leválasztás utáni HDD leállításhoz és működés közbeni alvó módhoz semmi köze nincsen annak, hogy helyi / cserélhető lemez.
Ráadásul nálam mindig is helyi lemezként jelent meg minden külső HDD, mivel HDD-nek érzékeli a Windows.
A leállítás alapvetően 2 dologtól függ:
• külső ház USB vezérlője és rajta lévő firmware támogatja-e?
• operációs rendszer támogatja-e?Tehát, ha nálad a külső vezérlője nem támogatja a leállítást, akkor hiába is próbálod, nem fog működni. Jó példa erre egy nemrég készült tesztem. Ez az ASMedia vezérlő sem támogatja és firmware-t sem lehet rajta frissíteni.
Más USB3-as ASMedia, vagy éppen JMicron chipes házamnál meg simán működik a fent említett 2 funkció, mert ott firmware szinten támogatott a dolog, holott helyi lemezként jelennek meg. Tehát már ez is cáfolja a te feltételezésedet.Továbbá operációs rendszer, Windows felől is támogatottnak kell lennie a dolgonak. Általában működik is, de van, amikor fennáll az aktív USB-port jelensége. Ilyenkor a registry-hez kell hozzáadni az adott HubG bejegyzést, 1-es értékkel, majd restart. Utána már működnie kell a leállításnak, feltéve, hogy természetesen eszköz felől is támogatott.
Ez egy teljesen hivatalos megoldás, olyan népszerű programok, mint az USB Safely Remove is ezen bejegyzés hozzáadásával és 0 / 1 értékek állítgatásával játszanak, ha az eszköz áramtalanítását külön bekapcsolják a programban.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged