Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz BB9360 #43400 üzenetére

Mondjuk a főablaknál ERRE gondoltam, ahol látszik a szöveges értékelés is. De a S.M.A.R.T. tábla alapján szektorhibák lehetnek a lemezen, amiknek a tartalék területre áthelyezése volt sikertelen. Elvileg, ha javítva van és áthelyezve a tartalék területre, akkor ott már nem zavar sok vizet. De nálad ez sikertelen volt. Én egy ilyen HDD-re nem bíznám hosszabb távon az adataimat és lehet inkább lecserélném. Illetve biztonsági másolatot készítenék a fontos cuccokról a külső merevlemezre.

Én ebben az egészben azt furcsállom, hogy ha a szervizben egy USB 3.0 pendrive esetén hozta 3.0 porton a gyakorlati másolás / szintetikus mérés (??) elvárható értékeit, akkor egy külső HDD-nél is hoznia kéne. Ha a HDD szektorhibás és emiatt a teljesítménye ingadozó, az leginkább a gyakorlati fájlmásolást befolyásolja. Egy szintetikus tesztnél attól még hoznia kéne az elvárható értékeket. A fenti mérések alapján olyan, mintha nem lenne fent az USB 3.0 driver, vagy egyéb ok miatt nem működne megfelelően a port. Többeknél hasonló problémát a 3.0 driver frissítése is meg szokott oldani.
    Tehát nem tudom mit mérték azon a helyen, de ha náluk is az említett állapotban volt a gép, akkor csak azért nem fog hirtelen megjavulni a sebesség, mert pendrive van rádugva. Ebből meg le lehet vonni ezt-azt...

Ha Win7 alatt ennyire nem megy, BIOS állítgatása sem hoz eredményt, akkor én mint mondtam, egy live Linuxot indítanék pendrive-ról és az alatt mérném meg a sebességet. Az újabb rendszerek már natívan támogatják az USB 3.0-át. Ha az alatt ok, akkor egyértelműen a Win7-nél van valami gond. Ha Linux alatt is csak 2.0 sebességen megy, akkor megy valami BIOS beállítás, vagy esetleg hardveres hiba lehet Linux abszolút kezdőknek topikot ajánlanám.

Új hozzászólás Aktív témák