Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Igen, az Y kábel segíthet, de csak akkor, ha nem egy USB csatorna 2 portjára kötöd. (Ne kérdezd hogyan tudod leellenőrizni laposon.) Asztali PC-n az alaplapon egy csatlakozó pár egy USB csatorna, a hátlapon meg az egy kockában lévők tartoznak egy csatornához.
A másik, hogy olyan USB winyót választasz, melynek az áramfelvétele eleve 450-550mA és nem a szokásos 1A. Ennek elégnek kéne lennie az egy USB port is.
Jó lenne megnézned a laposok gyári könyvében, hogy az USB portoknak mekkora a terhelhetősége, mert 1-1 model esetében volt, hogy pont a winyók miatt megemelték.
Sok sikert!
-
Serpenthelm
csendes tag
Az egész hátsó részét le kell hozzá szedni, nincs külön HDD/RAM ajtaja, sajnos.
Szerintem egy új, modern HDD-nek nem kellene olyan hangnak kell lennie, mint amire emlékszem 10 évvel ezelőttről.
Doky586: semmivel sem kaptam többet, ugyanolyan áron kaptam, mint bárhol máshol az 1 TB modell, csak berhelve, az 500-as típusból. -
King Unique
titán
-
Songo
senior tag
-
lavorka
aktív tag
Állásában meglazul? 2 hete nem vol piszkálva semmi, akkor volt tápegység csere, gyak újrakábeleztem mindent, direkt 2-3x is megnézem hogy rendesen be van e dugva minden, jártam már így korábban. Mondjuk akkor még a régi piros színű sata kébelek voltak, már lecseréltem az összeset csatosra.
Lehet kinn hagyom egyelőre a külső rack-ben, onnan is ugyanúgy működik, legalább könyebb bontani ha mégis van valami -
mckay
aktív tag
igen, ott ahol évente 2x áramszünet van, oda nem megy vissza ez a megoldás
mármint a 3TB + USB rack
ott kitalálok majd valamit
talán pont szünetmentestde nekem otthonra nagyon is jól jönne egy 3TB
és nálunk 20 éve nem volt áramszünet
és én otthon Linuxra dugnám, talán ez is előnyszóval nem szívesen dobnám ki ezt a 3TB lemezt, csak valaki segítsen!!!
plz!!! -
-
King Unique
titán
Nyilván nem az az általános és minden esetben, minden gépen jellemző, amit egyesek mantráznak, meg ilyen-olyan vírus és egyéb zöldségek. Nálam is működik gond nélkül és ráadásul semmi nincsen megpiszkálva a rendszerben. Na meg mondjuk bizonyos szolgáltatások tiltása, illetve beépített rendszerösszetevők erőltetett eltávolítása amúgy sem biztos, hogy minden esetben olyan szerencsés. Laptopoknál a lassú 5400 RPM-es merevlemezekkel ugyan nem volt az igazi a sebesség, de az mondjuk más Windowsnál, sőt még egy combosabb desktop Linuxnál sem annyira. De amióta SSD került a helyükre, azóta az is OK és elég sokat dobott rajta.
-
SP4C3
veterán
Gondolom mert semmi olyasmit nem csinálsz, illetve nem zavar a tevékenykedése.
Nálam itthon 3 gépen van rajta, nemsokára a negyediken (ha lesz erőm befejezni)... 1 gép amit nem én használok és nem én telepítettem, ha be van kapcsolva ugrik a netem, egyszerűen megzabálja a sávszélt. A minap kellett ránéznem és rémálom volt használni, minden fagyott, lassú a merevlemezt dörgöli és zabálja, még a chrome-ra is idegesítően sokat kellett várni, hogy egyáltalán megnyíljon, elinduljon. Mondom ez így nem egészséges, megnyitom a task manager-t... Ott aztán volt minden jóság, okádék az egész rendszer.
-
-
Ra's al Ghul
senior tag
-
AttyVin
aktív tag
Ja, azért csak ki szokott akasztani.
Főleg, amikor olyan válaszok jönnek a problémákra, hogy "miért nem használsz más programot, Linuxot, W10-et, hát, ez ilyen, rossz a rendszer", stb. és nem valami tényleges megoldási javaslat...
Kissé kifordítva: (informatikus) sas nem kapkod, (laikus felhasználó) legyek után...
-
AttyVin
aktív tag
Végül nekem - kb. "dilettáns" (műkedvelő) felhasználónak - érdekes lett a megoldás.
Informatikus fiam jött a képbe. A működő gépben egyszerűen rádugta az alaplapi SATA-csatlakozóra a HDD-t (én korábban kikapcsolt állapotban próbálkoztam) és a következő újraindítás után már minden működött (meg valami keveset mókolt a BIOS boot priority-ben)...
-
mbt
csendes tag
casoli:
Használtan vettem egy Dell E6430-at a finnpc-ről és rádobták a matricát a hdd rögzítő csavarra, ezzel kicsit keresztülhúzva a számításaimat...pjen:
Igen, valószínűleg az lesz, hogy skippelem a garit és oda teszem be, a hdd-t meg az optikai helyére, mivel bár megfogadtam doky586 tanácsait, így se sikerül áttenni a system reserve-et az ssd-re (lehet csak én vagyok béna). -
Igen, ez jó ötlet, csak ez a haver gépe, ő meg már az ország másik felében dolgozik,
nálam csak pár napig volt míg feltelepítettem és beállítottam neki.
No és most így ennyiből kellene okosnak lenni, hogy vegyen-e új hdd-t/ssd-t vagy ne.
De majd kitalálok valamit.
Mindenesetre köszi ! -
-
Kékes525
félisten
Az is érdekes, hogy fél-egy évenként szokott nálunk áramszünet lenni, de még sohasem volt gondom ez miatt. Mindig ellenőrzöm utána a wincsesztereket, de még nem találtam logikai, vagy fizikai hibákat ez miatt, legalábbis Windows 7 alatt. Régebben Windows XP alatt sokkal több probléma volt.
-
King Unique
titán
Ezt inkább a téma topikjában kellene megkérdezned, ahol egyébként van összefoglaló is ajánlott típusokkal.
—►
Milyen merevlemezt vegyek? -
King Unique
titán
Mondjuk a pontos modellt azt nem említette meg, pedig azért illett volna... Én is csak feltételezem, hogy a tárolókapacitás alapján egy 2,5"-os külső merevlemezről lehet szó. Viszont, ha ez igaz és a gyártó valami újabb modellje, akkor azoknál rendszerint integrált USB-aljzat szokott lenni. Azt pedig nyilván nem lehet betenni a gépbe és SATA-ra kötni, ahogyan másik USB-s külső házba sem.
-
ITHero.hu
csendes tag
Azt már "kitapasztaltam", hogy valóban 1 felpörgés 1-el emeli meg a számot.
Csak ugye általában nem figyelünk oda arra, hogy hányszor pörög fel. Részben azért, mert halk, részben pedig mert általában nem is venni észre.
Sokszor ha pár percre abbahagyom a gépezést (telefon, pohár víz, wc, beszélgetés offline, stb, stb, akkor máris leáll. De pl olyankor is leáll, ha pl írok egy doksit és épp nincs lemezművelet... (ugye nem minden karakter után ment automatikusan a word sem pl)
Szóval 1 felpörgés 1 szám növekedés ahogy észrevettem.
Az ssd 368 újraindulást ír most épp, szóval valószínű az a gép újraindításainak (teljes boot, vagy csak hibernálásból visszajött) tényleges száma lehet nagyjából.
Ami kb 3-4 hónapos használat mellett szerintem teljesen reális. -
ITHero.hu
csendes tag
Szia!
Következtetést én sem tudok levonni, de valószínűleg a "régi beidegződés" miatt, amikor benyomtad a gépet, aztán bebootolt a dos, win95, win98, vista, xp, stb, akkor még nem nagyon álltak meg a vinyók...
Jójó, változik a technika és ezzel együtt minden más is, de valahogy mégis az az érzésem, hogy kevesebbet árthat a vinyónak a folyamatos pörgés, mint a naponta több száz újraindulás...
Okés, hogy folyamatosan kopik benne az ami forog, de mégis úgy érzem (ha lehet megérzésekre hagyatkozni), hogy ez még mindig kisebb terhelés mint a sok sok felpörgés...Simán lehet, hogy nincs igazam, és többet árt a vinyónak az állandó pörgés mint a folyton újra és újra felpörgés...
Csak egy észrevétel volt...A másik, hogy hiába van 16 gb mem a masinámban, úgy vettem észre, hogy nem tölt be mégsem mindent annak ellenére, hogy kb bármi beleférne...
Tehát amikor dolgozom egy nagyobb file-on (kép), vagy akár csak videót nézek, szöveget szerkesztek stb, akkor egy fél pillanatra, épp csak a komfortérzet megzavarására megdöccen a folyamatos lagg mentes működés... (a felpörgés pillanatában)Ha van valami olyan írás, ami ezzel foglalkozik, hogy állandó működés vs folyton leállás, akkor szívesen elolvasom.
Ha azt írják a szakik, hogy nem gáz ha sokszor újraindul, akkor engem sem fog zavarni sem a "lagg", sem a nagy szám amit a sentinelben látok.Szép napot!
B. -
ITHero.hu
csendes tag
Szia!
A gyakran használt és nagyobb erőforrás igényű szoftverek miatt... pl photoshop, lightroom stb stb...
A desktopot azért tettem át a vinyóra, mert nem tárolok rajta semmit, de ha mégis, akkor ráér betölteni a hdd-ről...
A projecteket is hdd-n tárolom, de ha egy nagyobb méretű állománnyal dolgozom, akkor áthúzom az ssd-re...
Érezhető a különbség ott, ahol amúgy enné a memóriát és a vinyót a gép.Szép napot!
B. -
szotyika77
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest