- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
King Unique #47199 üzenetére
Köszönöm ez nagyon sokat segített, főleg az irományod a Live Linux-ról.
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a témához illik-e a kérdés, de azért megpróbálkozom itt.
Van egy első generációs PS4 játékkonzolom, amiben volt egy Seagate Momentus 2.5" 500 GB 5400 RPM 8MB SATA 2 (ST500LM012) HDD gyárilag. Mivel ez éppen elegendő volt úgy döntöttem, hogy kicserélem egy 1 TB-os verzióra.
Formázva lett a PS4 által a gyári HDD mielőtt kivettem, de nyilván nem üres így sem (maradhatott a PS fájlrendszere, a friss 4.70 OS rajta). Ha a későbbiekben szeretném hasznosítani (notebook, eladás), akkor hogy tudnám formattálni, hogy teljesen üres legyen? Egy asztali számítógépben elvégezhetem ezt?
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
Lacielvtárs #41311 üzenetére
Köszi, így már mindent értek.
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy reggel óta próbálkozom sikertelenül a Windows 8.1 és a Linux OpenSuse 13.1 telepítésével.
Eredetileg a Windows 8.1 volt fenn, de egyetem mellé szükségem van az utóbbi együttes fent létére a laptopomon (ASUS G56JR).1000 GB-os a winchesterem, abból leszakítottam 30 GB-ot, amire a Linux-ot akartam elkülöníteni, telepítésben addig jutottam, hogy létrehoztam a SWAP, /, /Home partíciókat, de szükség lett volna egy /BOOT/EFI partícióra is, amit VFAT/FAT típusúnak kellett volna lennie, itt folyamatos hibát írt ki, de engedett így is telepíteni. A telepítés utolsó 5-10%-ában, viszont megjelent a hiba, hogy a boot részt nem tudja telepíteni, le okéztam és befejezte a telepítést, viszont ugyanúgy a Windows 8.1 bootolt be, automatikusan, mintha fennt sem lenne a Linux, csak a 30 GB-os particíó tűnt el a sajátgépből.
Ötlet híján elkeseredésemben letöröltem mindent és felraktam először a Linuxot. Most minden prímán ment, nem is kért /BOOT/EFI partíciót létrehozni, viszont utána nem engedte a Windows-t telepíteni, mert MBR módban van, és neki GPT kell, kisebb utána olvasás után a boot override-ot nem az UEFI-ra, hanem az enélkülire állítottam, így sikerült telepíteni, viszont nem hozott létre külön 2-300 MB-os "rendszer számára fenntartott helyet", amit korábban szokott, de tovább mentem végzett a telepítéssel és most ugyanott vagyok, ahol elkezdtem a Windows tökéletesen betölt, de a Linux boot menüje eltűnt...
Mindkettő meg van DVD lemezen és most ott tartok, hogy két üres operációs rendszer van a gépemen és holnap este megyek vissza a kollégiumba. Bármilyen ötletet szívesen várok, vagy ha nem jó a fórum, hol máshol kaphatnék választ, mert nem szeretnék üres laptoppal visszamenni, de nem is akarok mindent visszarakni, ha utána törölhetek le mindent újra...
Körülbelül így kellene kinéznie a boot menünek, ahol a nyilakkal választanom kéne, hogy mit töltsön be: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- Béta iOS-t használók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest