- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
Ja, azért csak ki szokott akasztani.
Főleg, amikor olyan válaszok jönnek a problémákra, hogy "miért nem használsz más programot, Linuxot, W10-et, hát, ez ilyen, rossz a rendszer", stb. és nem valami tényleges megoldási javaslat...
Kissé kifordítva: (informatikus) sas nem kapkod, (laikus felhasználó) legyek után...
-
AttyVin
aktív tag
Végül nekem - kb. "dilettáns" (műkedvelő) felhasználónak - érdekes lett a megoldás.
Informatikus fiam jött a képbe. A működő gépben egyszerűen rádugta az alaplapi SATA-csatlakozóra a HDD-t (én korábban kikapcsolt állapotban próbálkoztam) és a következő újraindítás után már minden működött (meg valami keveset mókolt a BIOS boot priority-ben)...
-
AttyVin
aktív tag
Nem tudom, van-e valamilyen ötlet a következőre.
Tárolóhely bővítése miatt vettem egy 3 TB-os Toshiba P300 HDD-t.
Mivel a "rendszer" (W7, MSI PM8PM2-V, P4) nem egy mai darab, először csak 2 TB-ot látott. A partíciót így GPT-re állítottam.
Mivel a lemez csak tárolásra kell, több lemez anyagát átmásoltam, majd újra akartam indítani a gépet.Ettől kezdve nem bootol, a képernyőn megjelennek a beolvasott meghajtók, majd megáll a betöltés, a BIOS nem lép tovább. Próbálkoztam a gépről és a külső HDD-házból is, de semmi.
Ha a kérdéses HDD-t leválasztom, gond nélkül indul a gép.Ha a külső házban USB-n csatlakoztatom a géphez, akkor is működik minden (külső SATA-csatlakozás esetén ugyanugy nem).
Csakhogy az USB-sebesség csiga a SATA-hoz képest....Esetleg valamilyen beállítás a BIOS-ban kell?
Köszönettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged