- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz
Doky586 #48246 üzenetére
igazad lehet
akkor hívjuk KURUZSLÁSNAK, amit lehet csinálni egy ilyen merevlemezzel, ami áramszünetet kapott
:-)nos, ki tudna 10-20 ezer forint közötti összegért megkuruzsolni egy olyan merevlemezt, amit semmilyen alaplap nem ismer fel, és
- tudjuk róla, hogy most egy áramszünet óta van ebben az állapotában,
- és azt is tudjuk róla, hogy egy évvel ezelőtt egy akkori áramszünet után egy amúgy adatmentéssel foglalkozó szakember 20 ezerért megkuruzsolt már és remekül működött az elmúlt egy évben
? -
mckay
aktív tag
igen, ott ahol évente 2x áramszünet van, oda nem megy vissza ez a megoldás
mármint a 3TB + USB rack
ott kitalálok majd valamit
talán pont szünetmentestde nekem otthonra nagyon is jól jönne egy 3TB
és nálunk 20 éve nem volt áramszünet
és én otthon Linuxra dugnám, talán ez is előnyszóval nem szívesen dobnám ki ezt a 3TB lemezt, csak valaki segítsen!!!
plz!!! -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 3TB western digital green green diszkem. Egy áramszünet óta sajnos nem látja semmilyen gép, se sata kábellel, se usb kábellel.
Egy évvel ezelőtt egy ugyanilyen áramszünet után volt rá segítség. Akkor még voltak rajta adatok, amik csak egy példányban voltak meg ezen a diszken. Elküldtem egy adatmentő céghez, akik nagyon kedvesen felajánlották bevizsgálás után, hogy eltekintenek az adatmentéstől, hiszen a bevizsgálás érdekében helyrerakták a firmware-t. Mondjuk ez a nagyvonalúság sem volt kevés pénz, szerintem óradíjban így is a pénzüknél voltak...
Most viszont nem vállalják a "bevizsgálást". Merthogy tulképp valóban nem adatmentésre vágyom, hanem a firmware javítására.
Tudtok valakit, aki Pécsett vagy Budapesten meg tudná javítani a firmware hibát?
Köszi!
-
mckay
aktív tag
Szép napot,
ki tudna nekem súgni?
Lehet valahogy generálozni egy SSD-t?
Legalább annyi időre, hogy lemásoljam a rendszert!
;-)Macrium-mal próbáltam már ötször, de se imidzs, se klónozás nem jön össze.
Leáll 15 perc után I/O hibával.
Ha pedig fut róla, akkor maga a Windows is egyszer csak kő megfagy, kb 5-10 után.Lehetséges valami megoldás?
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, hogy néhány napig nem érkezik válasz a kérdésemre, azaz hogy minden kedves fórumtársam belevetette magát a Karácsonyba és nem is gondol merevlemezekre, ssd-re.
Nekem viszont most bejött egy családi ügy, egy igen nehezen reprodukálható Windows rendszerről nem tudok másolatot készíteni, márpedig valami gond lesz az SSD-vel.
Használat közben, tulképp pár perc remek működés után lefagy a gép. Cseréltem memóriát, azonos alaplapot, tápot, kábelt, de ugyanaz. No akkor nyomattam rá egy (pendrive-ról futó) stressz tesztet, bár nem vagyok tisztában azzal, hogy SSD érában is érnek-e valamit ezek a HDD-re kitalált szintetikus tesztek. Hát ez már mutatott rossz részeket.
Innentől próbáltam lemásolni. Imidzset tömörítve, aztán tömörítés nélkül mert az csak negyed óra. De annyit sem bírt ki. Aztán átvittem másik gépre, USB-vel csatolva, ott sem fut végig. Cirka 10 perc után I/O error, meg CRC hiba, ilyeneket ír ki, és a Macrium leáll.
Lehet valahogy generálozni egy SSD-t?
Legalább annyi időre, hogy lemásoljam a rendszert!
;-)Persze, próbáltam Chkdsk :betű /R paranccsal, jó ideig ez is elmegy, aztán meg azt mondja nincs elég hely egy hiba kijavításához. És tényleg, amikor megállás után az intézőben ránézek, csak a betűjel van, de a a fájlokat már nem tudja mutatni.
:-(Előre is köszönök minden segítséget!
Ha pedig netán bejgli evés közben is hozzá tudna szólni, hát külön hálás lennék!!!Hejj, én sem így terveztem a Dec.23. estémet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Le Mans Ultimate
- Energiaital topic
- Plazma TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest